n urm cu vre-o 7 ani, participam mpreun cu Tudor Ionescu n calitate de invitați, din partea defunctei organizații Forumul Creștin Noua Dreapt, la un congres neo-protestant organizat la Brașov de mai multe organizații de confesiune creștin. Ne-am regsit n multe din opiniile exprimate de vorbitori referitoare la ngrijorrile privind agenda homosexual, agresiunea la adresa familiei și valorilor creștine n societate.

Cu acel prilej, unul dintre vorbitori s-a plns c ei ncearc s nființeze de 3 ani, fr succes, un ONG care s reuneasc pe o platform a societții civile, forțele din zona religioas creștin.

Ca avocat și om de acțiune, mi-am oferit imediat ajutorul. Am tras literalmente de toți factorii de decizie implicați și n final, dup mai multe luni de eforturi susținute, am reușit s nregistrez n București, cu adresa la mine acas, Asociația Alianța Familiilor din Romnia, benevol, fr s cer vre-un ban pentru asta, avnd convingerea c pun și eu umrul, cu eforturile mele, la o cauz nobil. Cu neplcere am constatat atunci c, n ciuda implicrii mele active din partea Forumului Creștin Noua Dreapt, nucleul de inițiativ nu a catadicsit s ne invite s participm, ca membrii cu drepturi depline – ca organizație sau individual, n nou constituita asociație.

Mai mult, dup nființarea asociației, deși duceam o munc susținut de secretariat n regim de voluntariat, deci ne-remunerat (primeam pe adresa mea tot felul de comunicri pe care trebuia s le trimit mai departe conducerii asociației), existau nemulțumiri cu privire la slaba implicare n activitțile asociației, multe dintre ele cu caracter juridic.

n aceste condiții, relațiile dintre mine și președintele Alianței, dl. Petre Costea, s-au acutizat din trei considerente principale:

- primul se referea la așa-zisul ”Ghid al alegtorului” ce formula recomandri de vot pentru susțintorii AFR. Analiznd lista ”alb” a politicienilor girați de AFR, am avut surpriza s gsesc pe list tot felul de comuniști sadea, membrii PSD care au distrus Romnia n regimul iliescian, și care acum figurau pe lista de candidați susținuți de AFR doar pentru c fcuser o declarație public de susținere a familiei sau valorilor creștine, chiar dac faptele lor dovedeau contrariul. I-am comunicat d-lui Costea obiecțiunile mele, la care dumnealui a replicat nțepat c nu fac eu politica ”firmei” și c s-mi vd de treaba mea.

- Al doilea motiv s-a ivit n 2008-2009 cu campania anti-cip, cnd am solicitat conducerii AFR s și exprime public de condamnare a documentelor cu cip biometric RFID ca fiind premergtoare semnului satanic profețit n Biblie, așa cum a explicat și Printele monah Justin Prvu. Am fost refuzat din nou, fr menajamente.

- Ultimul și cel mai important motiv, care a și determinat ruptura mea de AFR l constituie așa-numita lor ”Declarație de la Timișoara”, un document declarativ ce ar trebui s afirme public valorile AFR, și la care s adere prin semntur susțintorii pro-life și pro-familie. Am avut obiecții att cu privire la conținutul declarației ct și la denumirea ei. n istoria Romniei, ”Declarația de la Timișoara” este un document emblematic anti-comunist, lansat de revoluționarii din Timișoara, n care romnii și exprimau pentru prima dat, dup 45 de ani de dictatur idealurile de libertate. A da același nume unui document ”de niș”, constituia o suprapunere care, dac lua proporții prin semnarea lui de ctre mulți romni, ar fi fost de natur s creeze o confuzie regretabil cu privire la conținutul adevratei Declarații de la Timișoara. I-am sugerat domnului Costea ca, dac nu schimb numele documentului, mcar s strecoare n el ideea de lupt anti-comunist, ca s aib mcar o legtur ct de mic cu originalul. Din nou am fost refuzat cu aroganț, cci pesemne c domnul Costea s-a americanizat att de mult nct nu-i pas de idealurile și lupta anti-comunist din țara de unde a pornit, el dorindu-și s ”fure” doar notorietatea denumirii, nu și idealul ce a stat la baza sa.

Ca s nțeleag și acest penibil domn Costea, care nu are nici o legtur cu realitțile din Romnia, cu rul fcut de comunism acestei țri, poate c ar trebui s se plimbe un pic prin Timișoara, oraș pe care l-a cunoscut pesemne prea puțin sau deloc, și s se ntrebe de ce oare au ales timișorenii s dea denumirea unei strzi… taman ”Declarația de la Timișoara” !? Cu siguranț, nu ca s le-o fure domnul Costea, ci ca s-și comemoreze eroii care au murit pentru libertate n 1989, libertate de care domnul Costea se bucura nestingherit n Occident.

n fine, dac mai exista un om care s conteze pentru mine n AFR, acesta era directorul Bogdan Mateciuc, cel cu care țineam legtura cnd mai primeam corespondența pentru AFR, cci am fost n continuare de acord, n ciuda divergențelor, s pstrez adresa mea de cabinet de avocat drept adres de corespondenț pentru AFR, așa cum figureaz n continuare n toate news-letter-urile AFR. Am promovat aici pe site chiar și campania electoral a candidatului Petre Costea la alegerile euro-parlamentare, n ideea de a nu lsa ca unele divergențe de opinie s i nlture unui candidat pro-familie șansa de a face ceva pentru mișcarea Pro-life din Romnia.

ns cnd și Bogdan Mateciuc a fost zburat de domnul Costea din AFR cu ”prietenia” profesional tipic american, cu exprimarea de tipul ”your are no longer an asset for our organization”, am nceput s m ntreb de fapt PE CINE (MAI) REPREZINT N REALITATE Alianța Familiilor din Romnia ? Pe mine ? n nici un caz ? Pe creștinii ortodocși ? Nici pomeneal – cci ultimul lor reprezentant tocmai a fost exclus fr menajamente din AFR !

AFR a devenit ”jucria” unui singur om, cu atitudini dictatoriale: Petre Costea. l reprezint doar pe dumnealui, opiniile dumnealui și credințele dumnealui (neo-protestante). Nu am nimic cu cei de alt confesiune dect cea ortodox, dar m calc pe nervi cnd vd cum astfel de indivizi, primiți cu prietenie și fr prejudecți, ți se suie-n cap și te discrimineaz dac nu ești de-al lor, neo-protestant.

Așa c, pentru viitor, domnule Costea, v rog s v schimbați adresa de contact a AFR, cci nu mai sunt dispus s girez n nici un fel aceast jucrie a dumneavoastr. Nu v voi mai comunica nici o corespondenț sosit pe adresa mea. M-ați dezamgit din toate punctele de vedere.

 

Cu regret,

Avocat Mihai Rapcea

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *