Se spune c oamenii i judec pe ceilalți prin prisma propriei lor perversitți. Citatul acesta ni-l tot servea (n mod semnificativ !) Gregorian Bivolaru, pe vremea cnd l consideram cu toții, un mare maestru spiritual eliberat. De ce ”perversitate” și nu ”condiționri mentale” sau ”propria viziune de viaț” !? Pentru c omul și pusese amprenta inclusiv asupra dictonului respectiv – modificndu-l ca atare sau – folosind aceast form… special. Nu e ciudat c un om acuzat și condamnat penal pentru perversiuni sexuale vorbea despre maniera n care i privim pe ceilalți prin prisma propriei… perversitți ?!

Lucrurile funcționeaz la fel și pe celelalte coordonate ale existenței. Oamenii hoți i vor bnui pe toți ceilalți de hoție, ne-cinstiții de necinste, lașii de lașitate, la fel cum soții infideli sunt cei mai geloși soți, cci și judec soțiile dup propria lor infidelitate.

ns lucrurile funcționeaz dup același algoritm și invers. Un om bun și sincer va crede aprioric c toat lumea e la fel ca el, bun și sincer. Cel corect i va credita (uneori n mod nejustificat) pe cei din jurul su, cu floarea rar a corectitudinii.

La fel am procedat și eu, cznd n capcana propriilor trsturi de caracter, proiectndu-le cu ncredere nejustificat aspura celor din jurul meu, iar ncrederea fiindu-mi nșelat.

Concret, dau un singur exemplu, recent.

Am acordat ncredere Felinei, cu administrarea site-ului, iar ea nu mi-a trdat aceast ncredere, ba dimpotriv. ncurajat de acest exemplu pozitiv, am fost de acord cu ideea de a da drept de administrare pe rapcea.ro și altor comentatori care și-au dovedit interesul și doresc s ajute. Respectivii trebuiau s vegheze la buna funcționare a siteului, s verifice și s goleasc periodic csuța de spam și, dac se impunea, dup consultri, s baneze anumiți comentatori care nclcau regulile de bun simț.

Dup plecarea masiv a anti-misanilor, am rmas doar 3 admini: eu, Felina și Last.

La un moment dat tot primeam mesaje, telefoane și mailuri de la comentatori care mi reproșau c nu le apar comentariile. Ele intrau de obicei la spam și nu mi explicam de ce. Le scoteam de acolo, iar i mulțumeam, și tot așa. Mai nou, coșul de spam era golit periodic de cineva foarte ”harnic”, care am presupus eu c era Felina. Ei bine, nu era !

Asear, fiind on-line cu un comentator care tot posta și ncepuse n mod suspect s intre n spam, am descoperit c mailul respectivului fusese adugat de cteva minute la black list-ul comentariilor, de ctre Last. Respectivul postac banat – FR CONSULTARE PREALABIL și FR ACORDUL MEU se certa cu Ramo. Verificnd mai atent lista lung de ip-uri, adrese de mail și nick name-uri banate la comentarii, am descoperit o droaie de comentatori cu atitudini moderate, care nu deranjaser pe nimeni, și care dispruser de pe site. M refer aici spre exemplu la userul Fymaaa, cel ce deține site-ul Iesirea din Matrix, care manifesta atitudini anti-sioniste ca și mine, care era trecut (fr s știu) la black list. Așa am descoperit c de fapt ramo alias Pralaya de pe ex-misa, este cel care folosea contul de administrator nregistrat ca Last.

Așa c am șters contul de administrare ”Last” și i-am stricat jucria lui Pralaya (alias ramo). Ramo, pentru mgria pe care ai fcut-o, bannd pe toți cei care nu erau de aceeași opinie cu tine, ți voi aplica același tratament pe care l-ai aplicat tu lor. Nu mai ai dreptul s publici nici un comentariu aici. Ai profitat de prezumția de bun credinț acordat, ca un om lipsit de caracter. ți doresc s primești de la viaț ceea ce meriți.

Pentru viitor, rog pe cei ce mai ntmpin probleme la postat comentarii s mi scrie personal pe adresa de mail rapcea.ro, pentru a remedia problemele.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *