Se spune că oamenii îi judecă pe ceilalți prin prisma propriei lor perversități. Citatul acesta ni-l tot servea (în mod semnificativ !) Gregorian Bivolaru, pe vremea când îl consideram cu toții, un mare maestru spiritual eliberat. De ce ”perversitate” și nu ”condiționări mentale” sau ”propria viziune de viață” !? Pentru că omul își pusese amprenta inclusiv asupra dictonului respectiv – modificându-l ca atare sau – folosind această formă… specială. Nu e ciudat că un om acuzat și condamnat penal pentru perversiuni sexuale vorbea despre maniera în care îi privim pe ceilalți prin prisma propriei… perversități ?!

Lucrurile funcționează la fel și pe celelalte coordonate ale existenței. Oamenii hoți îi vor bănui pe toți ceilalți de hoție, ne-cinstiții de necinste, lașii de lașitate, la fel cum soții infideli sunt cei mai geloși soți, căci își judecă soțiile după propria lor infidelitate.

Însă lucrurile funcționează după același algoritm și invers. Un om bun și sincer va crede aprioric că toată lumea e la fel ca el, bună și sinceră. Cel corect îi va credita (uneori în mod nejustificat) pe cei din jurul său, cu floarea rară a corectitudinii.

La fel am procedat și eu, căzând în capcana propriilor trăsături de caracter, proiectându-le cu încredere nejustificată aspura celor din jurul meu, iar încrederea fiindu-mi înșelată.

Concret, dau un singur exemplu, recent.

Am acordat încredere Felinei, cu administrarea site-ului, iar ea nu mi-a trădat această încredere, ba dimpotrivă. Încurajat de acest exemplu pozitiv, am fost de acord cu ideea de a da drept de administrare pe rapcea.ro și altor comentatori care și-au dovedit interesul și doresc să ajute. Respectivii trebuiau să vegheze la buna funcționare a siteului, să verifice și să golească periodic căsuța de spam și, dacă se impunea, după consultări, să baneze anumiți comentatori care încălcau regulile de bun simț.

După plecarea masivă a anti-misanilor, am rămas doar 3 admini: eu, Felina și Last.

La un moment dat tot primeam mesaje, telefoane și mailuri de la comentatori care îmi reproșau că nu le apar comentariile. Ele intrau de obicei la spam și nu îmi explicam de ce. Le scoteam de acolo, iar îi mulțumeam, și tot așa. Mai nou, coșul de spam era golit periodic de cineva foarte ”harnic”, care am presupus eu că era Felina. Ei bine, nu era !

Aseară, fiind on-line cu un comentator care tot posta și începuse în mod suspect să intre în spam, am descoperit că mailul respectivului fusese adăugat de câteva minute la black list-ul comentariilor, de către Last. Respectivul postac banat – FĂRĂ CONSULTARE PREALABILĂ și FĂRĂ ACORDUL MEU se certa cu Ramo. Verificând mai atent lista lungă de ip-uri, adrese de mail și nick name-uri banate la comentarii, am descoperit o droaie de comentatori cu atitudini moderate, care nu deranjaseră pe nimeni, și care dispăruseră de pe site. Mă refer aici spre exemplu la userul Fymaaa, cel ce deține site-ul Iesirea din Matrix, care manifesta atitudini anti-sioniste ca și mine, care era trecut (fără să știu) la black list. Așa am descoperit că de fapt ramo alias Pralaya de pe ex-misa, este cel care folosea contul de administrator înregistrat ca Last.

Așa că am șters contul de administrare ”Last” și i-am stricat jucăria lui Pralaya (alias ramo). Ramo, pentru măgăria pe care ai făcut-o, banând pe toți cei care nu erau de aceeași opinie cu tine, îți voi aplica același tratament pe care l-ai aplicat tu lor. Nu mai ai dreptul să publici nici un comentariu aici. Ai profitat de prezumția de bună credință acordată, ca un om lipsit de caracter. Îți doresc să primești de la viață ceea ce meriți.

Pentru viitor, rog pe cei ce mai întâmpină probleme la postat comentarii să îmi scrie personal pe adresa de mail rapcea.ro, pentru a remedia problemele.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares