Scriu acest articol n urma nenumratelor atacuri ndrjite ale unora mpotriva ideii c se mai poate salva ceva din MISA, c e musai ca MISA s fie sortit distrugerii. Comentatorii respectivi nu fac altceva dect s nșire lungul pomelnic de rele și nedreptți fcute de Gregorian Bivolaru și vip-urile din jurul lui, fr a argumenta la modul concret și logic de ce nu s-ar putea reforma MISA.

Conform dicționarului explicativ al limbii romne, verbul a reforma se traduce prin ” A schimba (n bine); a ndrepta, a mbuntți (o situație, o concepție etc.).

Eu cred c refuzul unora de a accepta ideea unei schimbri n bine la MISA provine din percepția lor eronat (sau poate doar diferit de a mea), despre MISA.

Deci, ce este MISA. n primul rnd, este o asociație non-profit, nregistrat legal la Judectoria Sectorului 5, cu un numr de 22-23 de membri nscriși n acte. Este asta toat MISA ? Desigur c nu. MISA nseamn: liderul (Gregorian Bivolaru), apropiații lui, instructorii de yoga, ashramiștii, cursanții, dar și: baza material (sli de curs, bunuri mobile și imobile), afacerile (femeile plecate la produs, echipele de șantieriști, firmulițele-satelit de genul Steaua Divin, Dacia Plant, etc.).

MISA este un fenomen social de amploare, ce se identific din pcate cu conceptul de yoga de la noi.

ns ”crmizile” edificiului MISA nu sunt bunurile materiale, ci oamenii din care este ea alctuit. Pentru unii, MISA nseamn Gregorian Bivolaru și att. Cu aceștia sunt de acord, Gregorian Bivolaru nu se va schimba niciodat, dect forțat de mprejurri (pușcrie, spital de nebuni, dispariția total a cursanților și a banilor aferenți, etc.). ns eu nu consider c GB este MISA, c trebuie pus semnul egalitții ntre GB și MISA.

GB este depșit. Depșit de situația n care a ajuns (nu mai e nici un secret printre cursanți faptul c el nu mai cunduce nimic la MISA, ocup un rol pur decorativ, deciziile administrative și organizatorice fiind luate de eșalonul 2), depșit de vrst, de amenințarea pușcriei, forțat s triasc n secret, n plan secund, departe de Romnia.

Pentru mine deci, MISA nu este reprezentat de GB sau de liderii de tip Stoian, Catrina, Bozaru, Cojocaru, etc. Pentru mine, MISA sunt miile, zecile de mii de oameni care au trecut pe la cursurile de yoga sau se mai afl nc acolo, acei oameni care nc mai practic yoga, care s-au bucurat sau nc se bucur de roadele practicilor lor, și care și-ar dori s continue practica lor spiritual, s fie lsați s fac DOAR YOGA.

Acești oameni, simpli practicanți, reprezint cu adevrat MISA. Și dac ei se maturizeaz, se reformeaz, se mbuntțesc n concepții, toți Stoianii, Cojocarii și Bivolarii nu mai conteaz. Lupta cu MISA trebuie s fie o lupt a ideilor, o lupt pentru mințile și inimile practicanților de yoga, pentru triumful Adevrului și alungarea ipocriziei, minciunilor și mai ales, a FRICII.

Datorit faptului c duc public, la lumin aceast lupt, am un permanent feedback la aceste chestiuni. Cursanți, practicanți de yoga, vin și mi spun c sunt de acord cu mine. Recent, vorbeam cu un cursant aflat la Costinești, n tabr. L-am ntrebat ce prere au colegii lui despre articolele mele. Mi-a rspuns: ”public, nu recunosc c ți citesc site-ul dar n realitate toți o fac și n sinea lor, ȚI DAU DREPTATE !”.

Primul pas ctre reformarea MISA a fost fcut, prima btlie a fost cștigat. Este doar o chestiune de timp pn cnd opiniile juste și vor face loc din inimile acestor oameni n gndurile lor, din gnduri n cuvintele lor, iar de acolo, n acțiunile lor. Și atunci, starea actual de lucruri de la MISA se va schimba. Gregorian Bivolaru va rmne desigur un personaj important n memoria colectiv – ca inițiator al ideii de yoga post-decembriste, dar un simplu om, apreciat pentru meritele lui și vzut la justa lui valoare, cu toate pcatele și greșelile lui. Fr excesele adulatorii, dar și patim sauur. Ceilalți epigoni din conducere vor disprea n mod natural, eliminați de lipsa de autoritate asupra cursanților. Se vor ridica lideri de opinie, vor fi grupuri de practic, se va lua inițiativa aducerii de maeștrii autentici, care vor preda liber, deschis, fr prejudecți, nvțturi tradiționale yoghine, cu transmisiile aferente.

Probabil c MISA nu se va mai numi MISA, și va schimba numele la fel cum au fcut-o multe alte organizații sectare similare. Avem exemplul sectei yoghine Aum Shinkiro s-a rebrenduit n Aleph.

MISA nu va disprea pentru c este imposibil s dispar zecile de ani practic a tehnicilor yoga acumulați n trupurile, n spiritele cursanților. Oameni care s-au nsntoșit, s-au auto-depșit, au evoluat cu ajutorul procedeelor yoghine nvțate la MISA, și care au valoarea lor incontestabil.

Un ultim argument pentru evoluție: cum aduc aici, pe site, o critic public MISA-ei, cum conducerea se grbește s o dreag. Am zis c nu se dau la MISA practici superioare, de tip Kalachakra ? A dat și GB Kalachakra. Am criticat taxa mare de tabr ? S-au grbit s dea o explicație. De ce ? Pentru c cei care sunt judectorii acestui meci, n final, sunt cursanții.

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares