Feed on
Posts
Comments

În urmă cu câțiva ani, IntenseLight m-a introdus în subiectul sun-gazing, prin intermediul unui documentar pe care intenționez să vi-l prezint și vouă, aici. Este vorba despre un tip care a auzit că există oameni care nu mai mănâncă mâncare de ani de zile, hrănindu-se doar cu razele soarelui. Omul s-a apucat să studieze metoda și să o pună în practică, iar filmul făcut de el prezintă rezultatele experiențelor lui, dar și ale altor practicanți ai acestei metode, derivate din yoga.

Inițial am zis să aștept ca articolul cu informațiile complete să fie tradus și publicat în Nexus Magazine ediția română, însă cum revista nu a mai apărut, postez și eu aici documentarul respectiv, care sunt convins că va suscita mult interes. Există comunități de sung-gazing, grupuri de discuții pe internet unde oamenii își împărtășesc experiențele, una peste alta această practică a devenit destul de răspândită în lume. Pe youtube există video-uri unde este prezentată metoda, însă merită să vedeți documentarul care prezintă și pericolele acestei practici. Din păcate, nu am găsit varianta tradusă, așa că va trebui să vă puneți la bătaie engleza. Enjoy !

Eat the Sun 2011 Peter Sorcher from MIKE BUTLER on Vimeo.

loading...

9 Responses to “Eat the sun – un documentar interesant”

 1. Identity says:

  Asta da, priză maximă la fauna din San Francisco… Înainte de a investi în vizionarea ecranizarii acestui basm, orice om fără istorie de abuz lsd, peyote sau alte substanțe purificatoare ar fi bine să elimine posibile explicații alternative mai pământești, nu?
  De exemplu ce alte activități face guru soare așa pe nemâncate? Clisme cu miere de albine, purificarea sângelui cu extract de mac intravenos, care ar putea fi secretul oral al acestei linii de Yogi
  Are cumva un prieten care mănâncă normal iar întâmplător este un prieten imaginar al cărui rol este jucat de însuși guru
  Are cumva experiențe zilnice de timp pierdut, adică se uită la ceas prin vecinătatea unui veceu public și se întreabă cum poate fi deja 10 că acu 5 minute m-am uitat la ceas și era doar 9?! Secretul acesta oral poate fi și o sursă semnificativă de proteină 😉
  Și bineînțeles, este contagioasă boala psihică și cum se transmite?

 2. Django says:

  Cei din documentar nu au rezultate. Se uită la soare, dar tot mănâncă. Ei zic că mai rar. Irelevant. Sunt unii care spun că văd mai bine. Alții însă se plâng că au probleme mari cu vederea.

  HRM, promotorul, a fost prins cu farfuria plină. Explicația lui, hilară, e că i s-au dat 100 de dolari să se lase fotografiat cu farfuria plină. :)) Mai târziu, într-un e-mail, recunoaște că mai halește din când în când. Știu că a fost testat. Însă pot eu să mai am încredere în testele alea când a fost prins cu farfuria plină și că a mințit? Nu.

  O doamnă sau domnișoară îl acuză altundeva că e „philanderer”, „womanizer”, fiind tot timpul cu iubirea pe buze.

  De la ”sky-gazing” din Dzogchen la „sun-gazing” din New Age e cale lungă.

 3. Identity says:

  Da, cale maxim de lunga…
  MR de ce nu l-ai invatat pe Django ambele directii de a masura distanta dintre doua obiecte? Doar cu una nu ajunge omul nicaieri pe Pamantul asta.

 4. Django says:

  @Identity,

  De pe wiki:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Sky_gazing_%28Dzogchen%29

  ”In both the Bön and Buddhist Dzogchen traditions, sky gazing (Wylie: nam mkha’ ar gtad, THDL: namkha arté) is considered to be an important part of tregchöd.”

 5. Identity says:

  Iata varianta PG13:

  Un calugar budist medita zilnic mai toata ziua, avea experiente exotice, raiul nu se poate compara. El cauta adevarul bineinteles si cu acest scop intr-o zi inaintea unei meditatii si-a pus mainile in doi saci cu faina.

  Si plutind el pe langa templu discutand cu Dalai Lama nr. 5, l-a vazut pe oligofrenul si vesnicul calugar de serviciu urcand treptele aducand ceai proaspat. S-a gandit, minunat fix la timp, imi iau ramas bun de la maestru si apoi iau ceaiul! A deschis ochii si vazand urme de degete fainoase pe tava ceainicului a inteles.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Lucid_dream

 6. Eliot Ness says:

  Libertatea nu se afla in biblioteca nimanui si nu se vinde cu abonament sau pe munca silnica!

 7. Addicktion says:

  Oricine ia muie devine un muist insetat dar cel ce a baut din ceaiul meu nu va mai înseta în veac 😉 Muie 4:13

 8. Ecce Homo says:

  Cel ce însămânțează și cel ce recoltează se bucură împreună?! Chiar? Și de ce să nu însămânțeze și să recolteze țăranu și să se bucure cu nevastă-sa totuși 😉

 9. Muie says:

  La Club69 amândoi însămânțează și recoltează simultan… aia bucurie! Psihopații de la Niceea sunt triști în comparație 😉

Leave a Reply