Citeam de dimineaț o știre despre declarațiile pompoase despre Romnia ale unui ilustru necunoscut, un neica nimeni aterizat probabil recent din vre-un colț al Asiei taman n Țara Tuturor Posibilitților.

Respectivul pe numele su Hoyt Yee, ce ocup importantafuncție de ”asistent adjunct al secretarului de Stat al SUA”, probabil c nici nu știe unde e pe hart Romnia și cum se numește capitala ei – unde l-a debarcat avionul, declara ritos c, citez: ”presedinteleBarack Obamasprijina schimbarea criteriilor pentru accesul Romaniei in Programul Visa Waiver.

n sfrșit, au nvțat și americanii s fac glume !

Pentru c e o glum sinistr ca un asiatic pripșit prin State, avnd o funcție de o importanț capital (cam imediat dup femeia de serviciu de la secretariatul de Stat al SUA), s ne transmit vrjelile ieftine ale unei ciori ajunse – n mod ironic – taman președintele SUA.

Și care ar fi m rog frumos criteriile ce trebuie schimbate ? Pi, cic tre s semnm un acord ”pentru prevenirea infracțiunilor grave” ! Mi s fie ?! America ne cere nou s prevenim ”infracțiunile grave” ? Care infracțiuni ? Nu sunt suficiente politicile penale europene implementate n Romnia ? Sau pe alea SUA nu le recunoaște, n-a auzit de ele ?

Și, cine vorbește despre Justiție ? Americanii, care l țin n brațe bine-merci pe infractorul grav Nicușor Constantinescu, șpgarul șef al Constanței, mna dreapt (cu care se lua șpaga) a primarului Mazre ? Cum au putut s dea viz unui infractor cercetat de justiția romn taman pentru ”infracțiunile grave” cu care ne scot ei ochii ? Ei vorbesc de ”infracțiuni grave”, care bombardeaz, invadeaz și ucid fr judecat popoare ntregi ? Ei, care nici mcar n-au ajuns att de civilizați nct s aboleasc pedeapsa cu moartea n toate statele lor ? Ei, care țin oameni nchiși la Guantanamo și aiurea, de ani de zile, fr judecat ? Care susțin Israelul n genocidul mpotriva poporului palestinian ? știa ne dau nou lecții de Justiție ?

Dar gluma cea mai morbid, a venit la final: cic tre s scdem ca rat de refuz a aplicanților sub 3%. Hai s ne-nțelegem. Cic n 2013, 11,5% din romnii care au cerut viz de SUA au fost refuzați. Pentru cine a depus mcar o dat cerere de viz, lucrurile sunt clare. Pltești taxa, faci pozele, completezi formularul, depui actele (dovizi de proprietate, dovezi de venituri n Romnia) și te duci la interviu. Funcționarul se uit la tine și te respinge. FR EXPLICAȚII. și face doar norma aia de 11,5% de romni respinși, pe care i-o impune președintele Obama, același care ne vrjește cu lupta mpotriva terorismului și criza economic mondial.

Cu alte cuvinte, Statul Romn și cetțenii romni n general, nu au nici o modalitate la ndemn pentru a scdea procentul de refuzuri. Cci nu poți face contestație la refuz, și nici nu ți se comunic motivul refuzului, pentru a putea suplini o eventual carenț (n acte, n criteriile de eligibilitate pentru viz).

Comparativ cu Romnia, Ungaria pleac n SUA fr viz, fr acorduri semnate pentru infracțiuni grave și fr scderea ratei de refuz sub 3%. De ce ? Pentru c Soroș e ungur.

Dac aș fi la conducerea Romniei, aș introduce regim de reciprocitate cu SUA. mi dai liber la vize, dau și eu liber la vize americanilor. 11,5 % rata de refuz la voi ? ”ntmpltor” tot 11,5% rata de refuz a vizelor pentru americani și la noi ! C tot ne trateaz cu curul și ne trimit numai ambasadori poponari, fr pic de respect pentru tradițiile și obiceiurile noastre. Iar la interviul pentru viza de Romnia, le-aș da un test de cultur general, așa, de clasa a 8-a de pe la noi, cu component de geografie (ntrebri de genu: cum se numește capitala Romniei), c s fiu sigur c nu se pierd prin centrul vechi și ajung taman la Budapesta. Iar aplicanții care nu ntrunesc un minim de puncte la IQ și cultur general, i-aș trimite cu recomandare pentru ambasada Afganistanului.

Sunt curios dac aceleași condiții de viz le-au ndeplinit domnul Hoyt Yee sau prinții acestuia, cnd au emigrat n SUA din curul Asiei. Și m mai ntreb așa, retoric, dac tria Obama pe vremea lui Columb sau a primilor coloniști americani, le-ar fi dat lora viz ? Ar fi fost eligibili primii europeni pentru viza de SUA ? La dracu, nu se gsește nimeni s-i spun lui Obama c Romnia e o țar din Europa ?! Te pomenești c și Columb o fi avut pașaport biometric (c pe de-sta simplu, temporar, clar nu-ți d viz !) !?

M piș pe America și pe toți obezii și splații pe creier care accept stpnirea sionist de acolo ! S-mi dea viz… cnd le-oi cere-o eu !

, , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *