Citeam de dimineață o știre despre declarațiile pompoase despre România ale unui ilustru necunoscut, un neica nimeni aterizat probabil recent din vre-un colț al Asiei taman în Țara Tuturor Posibilităților.

Respectivul pe numele său Hoyt Yee, ce ocupă importanta funcție de ”asistent adjunct al secretarului de Stat al SUA”, probabil că nici nu știe unde e pe hartă România și cum se numește capitala ei – unde l-a debarcat avionul, declara ritos că, citez: ”presedintele Barack Obama sprijina schimbarea criteriilor pentru accesul Romaniei in Programul Visa Waiver.

În sfârșit, au învățat și americanii să facă glume !

Pentru că e o glumă sinistră ca un asiatic pripășit prin State, având o funcție de o importanță capitală (cam imediat după femeia de serviciu de la secretariatul de Stat al SUA), să ne transmită vrăjelile ieftine ale unei ciori ajunse – în mod ironic – taman președintele SUA.

Și care ar fi mă rog frumos criteriile ce trebuie schimbate ? Păi, cică tre să semnăm un acord ”pentru prevenirea infracțiunilor grave” ! Măi să fie ?! America ne cere nouă să prevenim ”infracțiunile grave” ? Care infracțiuni ? Nu sunt suficiente politicile penale europene implementate în România ? Sau pe alea SUA nu le recunoaște, n-a auzit de ele ?

Și, cine vorbește despre Justiție ? Americanii, care îl țin în brațe bine-merci pe infractorul grav Nicușor Constantinescu, șpăgarul șef al Constanței, mâna dreaptă (cu care se lua șpaga) a primarului Mazăre ? Cum au putut să dea viză unui infractor cercetat de justiția română taman pentru ”infracțiunile grave” cu care ne scot ei ochii ? Ei vorbesc de ”infracțiuni grave”, care bombardează, invadează și ucid fără judecată popoare întregi ? Ei, care nici măcar n-au ajuns atât de civilizați încât să abolească pedeapsa cu moartea în toate statele lor ? Ei, care țin oameni închiși la Guantanamo și aiurea, de ani de zile, fără judecată ? Care susțin Israelul în genocidul împotriva poporului palestinian ? Ăștia ne dau nouă lecții de Justiție ?

Dar gluma cea mai morbidă, a venit la final: cică tre să scădem ca rată de refuz a aplicanților sub 3%. Hai să ne-nțelegem. Cică în 2013, 11,5% din românii care au cerut viză de SUA au fost refuzați. Pentru cine a depus măcar o dată cerere de viză, lucrurile sunt clare. Plătești taxa, faci pozele, completezi formularul, depui actele (dovizi de proprietate, dovezi de venituri în România) și te duci la interviu. Funcționarul se uită la tine și te respinge. FĂRĂ EXPLICAȚII. Își face doar norma aia de 11,5% de români respinși, pe care i-o impune președintele Obama, același care ne vrăjește cu lupta împotriva terorismului și criza economică mondială.

Cu alte cuvinte, Statul Român și cetățenii români în general, nu au nici o modalitate la îndemână pentru a scădea procentul de refuzuri. Căci nu poți face contestație la refuz, și nici nu ți se comunică motivul refuzului, pentru a putea suplini o eventuală carență (în acte, în criteriile de eligibilitate pentru viză).

Comparativ cu România, Ungaria pleacă în SUA fără viză, fără acorduri semnate pentru infracțiuni grave și fără scăderea ratei de refuz sub 3%. De ce ? Pentru că Soroș e ungur.

Dacă aș fi la conducerea României, aș introduce regim de reciprocitate cu SUA. Îmi dai liber la vize, dau și eu liber la vize americanilor. 11,5 % rata de refuz la voi ? ”Întâmplător” tot 11,5% rata de refuz a vizelor pentru americani și la noi ! Că tot ne tratează cu curul și ne trimit numai ambasadori poponari, fără pic de respect pentru tradițiile și obiceiurile noastre. Iar la interviul pentru viza de România, le-aș da un test de cultură generală, așa, de clasa a 8-a de pe la noi, cu componentă de geografie (întrebări de genu: cum se numește capitala României), că să fiu sigur că nu se pierd prin centrul vechi și ajung taman la Budapesta. Iar aplicanții care nu întrunesc un minim de puncte la IQ și cultură generală, i-aș trimite cu recomandare pentru ambasada Afganistanului.

Sunt curios dacă aceleași condiții de viză le-au îndeplinit domnul Hoyt Yee sau părinții acestuia, când au emigrat în SUA din curul Asiei. Și mă mai întreb așa, retoric, dacă trăia Obama pe vremea lui Columb sau a primilor coloniști americani, le-ar fi dat ălora viză ? Ar fi fost eligibili primii europeni pentru viza de SUA ? La dracu, nu se găsește nimeni să-i spună lui Obama că  România e o țară din Europa ?! Te pomenești că și Columb o fi avut pașaport biometric (că pe de-ăsta simplu, temporar, clar nu-ți dă viză !) !?

Mă piș pe America și pe toți obezii și spălații pe creier care acceptă stăpânirea sionistă de acolo ! Să-mi dea viză… când le-oi cere-o eu !

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer