Feed on
Posts
Comments

Când vine vorba despre războiul psihologic și mijloace de manipulare a maselor, se folosesc toate căile în vederea atingerii scopului urmări: în cazul de față, răspândirea temerii, a defetismului în rândurile inamicului. Agresorul fiind Rusia, iar inamicii, noi românii.

Și ce modalitate subversivă mai bună pentru influențarea psihicului maselor se poate găsi decât media audio/vizuală ?

Așa se face că Discovery difuzează în România serialul produs de James May cu denumirea de ”Laboratorul băieților”, a cărui spot promoțional nu are nici o legătură cu serialul respectiv. Concret spotul debutează cu imaginea unui soldat cu cască, pe fond roșu-sovietic, cu raze aurii și cu îndemnul către bărbați ”de a-și lua propria soartă în mâini”, pe acordurile fostului imn al Uniunii Sovietice. Pentru cine a prins sloganurile de tip ”Proletari din toate țările, Uniți-vă”, mesajul subliminal este clar !

Ei bine, nici conservele sovietice de la ziarul Libertatea nu s-au lăsat mai prejos și au lansat colecția ”Tancuri rusești”, în prima fază lansată din 11 numere, la fiecare număr al ziarului, pentru ”doar” 20 de lei, urmând să primești o machetă prost făcută a unui tanc rusesc, și cu ”explicații” despre istoria tancului respectiv, în ce bătălii a fost folosit de către ”glorioasa” armată sovietică și ce bătălii a câștigat  Cu alte cuvinte, propagandă curată rusească, într-un ziar al unei țări aflată la un pas de război cu Rusia ! O fi oare o întâmplare ? Chiar așa au ajuns rușii să ne cucerească fără un singur foc de armă, prin război psihologic, cu tănculețe de plastic ?

loading...

3 Responses to ““Libertatea” ne aduce… tancurile rusești !”

 1. svayambhu says:

  Câtă mai gogonspirația.

 2. Robert says:

  1. E doar o macheta de tanc. L-am cumparat.
  2. Nu ma simt mai speriat de Rusia decat eram inainte sa-l cumpar.
  3. Suntem la un pas de razboi cu Rusia ? Nu-i cam repede ?

 3. Ciprian says:

  Paranoia e in floare

Leave a Reply