Anatomia unei minciuni: cum a furat inginerul Nicolae Catrina opera unei cercetatoare franceze si a publicat-o sub numele lui, mintind astfel cu nerusinare cursantii din cadrul MISA

 

                           “Si veti cunoaste adevarul, iar adevarul va va face liberi”    

                                                                                                                      Ioan  8.32

Revin dupa o lunga absenta, pentru a mai aduce putina lumina asupra hotiilor si minciunilor liderilor MISA de la ora actuala. Am hotarat ca acest articol sa aiba un titlu atat de… amplu, tocmai pentru a se integra intru totul in randul titlurilor penibile ale articolelor publicate pe site-ul yoga esoteric.

Marturisesc ca nu intentionam sa mai scriu niciodata nimic despre subiectul Misa, deoarece consider ca cele aproape 20 de articole pe care le-am scris pana acum pe aceasta tema, sunt suficient de concludente cu privire la minciuna, hotia, si decaderea spirituala care caracterizeaza la ora actuala liderii de varf ai acestei secte, in frunte cu hotul si infractorul de drept comun, Gregorian Bivolaru.  De ce hotul?  Pentru ca, conform dictionarului explicativ al limbii romane – editia 1998, “a plagia” inseamna  “a-ti însuși, a copia total sau parțial ideile, operele etc. cuiva, prezentându-le drept creații personale; a comite un furt literar, artistic sau științific”.  Si tot conform dictionarului explicativ editia 1998, cuvantul  “hot” se defineste drept “persoană care fură”.

Deja in cele 4 articole publicate anterior pe aceasta tema, am demonstrat dincolo de orice indoiala ca multe din cursurile care se afirma ca sunt creatia lui Gregorian Bivolaru (cursurile Misa), sunt pur si simplu copiate cu nerusinare din diverse lucrari de specialitate, fara a se preciza niciodata autorul real. Prin urmare sintagma de ”hot” se potriveste foarte bine lui Gregorian Bivolaru. De ce insa “infractorul”?  Pentru ca, asa cum probabil majoritatea stiu deja, Gregorian Bivolaru a fost condamnat in mod definitiv si irevocabil de catre justitia romana la 6 ani de inchisoare. Iar conform dictionarului explicativ al limbii romane editia 2009, prin “infractor” se intelege “persoana care a comis o infracțiune”.

Ce m-a determinat sa scriu din nou pe aceasta tema? Simplu, tirada de articole publicate de catre inginerul Nicolae Catrina pe site-ul “yoga esoteric”, focalizate in special asupra mea. Am dat deja doua raspunsuri la primele articole publicate de acesta, pe care le puteti gasi aici:

http://rapcea.ro/2012/09/28/anatomia-unei-manipulari-partea-a-2-a-raspunsul-lui-intenselight-la-scornelile-ing-nicolae-catrina-publicate-pe-siteul-yogaesoteric/

http://rapcea.ro/2013/10/06/tacerea-stanjenitoare-semnul-minciunii-si-al-decaderii-spirituale-in-cazul-misa-si-a-lui-gregorian-bivolaru/

Interesant este ca acestea au fost complet ignorant (in mod intentionat) de catre inginerul Catrina , evident din lipsa de argumente. Pentru ca, la modul fundamental, eu ceream (drept dovada a autenticitatii celor 3 capitole urofilice, inventie Misa 100%, introduse cu o nerusinare si un tupeu fantastic in lucrarea faimosului autor Bhatacharya), ca cei din cadrul Misa sa prezinte lucrarea originala: fantomatica „Mistic Lady” care – asa cum am aratat in articolul pe aceasta tema, este total necunoscuta in randurile celor 3 experti de talie internationala pe care i-am contactat (dintre care unul era dat drept exemplu chiar de catre inginerul Catrina in raspunsul lui!), lucrare care este practic de negasit! Bineinteles ca NICI PANA IN MOMENTUL DE FATA (si au trecut aproape 2  ani de la cererea noastra, perfect indreptatita) CEI DIN CONDUCEREA MISA NU AU FOST IN STARE SA PREZINTE LUCRAREA DIN CARE SUSTIN EI CA AU TRADUS CELE 3 CAPITOLE UROFILICE!

Cred ca acest fapt demonstreza inca odata (daca mai era necesar!) ca minciuna, nesimtirea si tupeul jegos au devenit la ora actuala o a doua natura pentru unii din liderii MISA.

Acest articol se axeaza in esenta pe modul in care se rasfrange comportamentul mincinos si manipulator  al infractorului Gregorian Bivolaru asupra discipolului sau “de cinste”, inginerul Nicolae Catrina. Mai exact, voi arata in acest articol ca inginerul Nicolae Catrina a preluat pe deplin  comportamentul pseudo-“maestrului” sau, si calca intru totul pe urmele acestuia. Caci, asa cum spune atat de bine celebrul proverbul romanesc: “aschia nu sare departe de trunchi”.

Pentru a demonstra acest fapt, voi analiza in acest articol celebra lucrare “Bhakti. Yoga Yubirii nesfarsite  si aspiratiei frenetice catre Dumnezeu”, publicata in anul 1995 la editura Chrysopeea Press, a carui autor sa afirma ca este nimeni altul decat “profesorul de yoga Nicolae  Catrina”.

1

Pentru inceput putem observa faptul ca pe coperta din spate a acestei lucrari, putem gasi din start numele inginerului Nicolae Catrina:

2

De asemenea , pe pagina 2 si 3 a acestei lucrari , din nou gasim numele acestuia.

Mai exact, aici putem citi urmatoarele:  “Studiu sintetic insotit de versiunea romaneasca la Sanctuarul de taina al nestematie iubirii divine (Stavacintamani) de Bhatta Narayana” , ceea ce inseamna ca aceasta lucrare contine, asa cum sa afirma in mod clar,  un “studiu sintetic” si o traducere a lucrari “Stavacintamani” , scrisa de Bhatta Narayana. Cine este autorul acestui “studiu sintetic” si al acestei traduceri? Gasim raspunsul putin mai jos:  “prezentare, traducere si adaptare: Profesor Yoga Nicolae Catrina”.  Acelasi lucru il gasim mentionat din nou pe pagina 4 a acestei lucrari:

3

4

Intr-un cuvant, pe coperta spate a lucrarii, si in pagina 2 si 3 a acesteia, se afirma in mod foarte clar ca autorul acestei prezentari (al acestui “studiu sintetic”) si al acestei traduceri nu este nimeni altul decat inginerul Nicolae Catrina, fostul presedinte al MISA.

De asemenea pe pagina 4 a acestei lucrari gasim o dedicatie, scrisa de inginerul Nicolae Catrina, prin care acesta dedica aceasta lucrare (scrisa de el chipurile), maestrului sau “GRIG”, adica nimeni altul decat infractorul de drept comun  Gregorian Bivolaru. Vom reveni asupra acestei dedicatii ulterior.

Oricine citeste aceasta lucrare cu atentie, intelege rapid faptul ca are de-a face cu o lucrare de foarte buna calitate. Intr-adevar, un studiu sintetic asupra shivaismului casmirian, o lucrare care demonstreaza o cunoastre foarte buna a subiectului, un adevarat tur de forta prin operele a o serie de mistici ai shivaismului,  o carte plina de extrase/citate semnificative dintr-o serie de texte/tantre faimoase. Intr-un cuvant, o lucrare de exceptie, insotita in plus de o traducere a unui celebru text al misticului casmirian Bhatta Narayana. In plus, fiecare vers tradus din Bhatta Narayana este comentat foarte inspirat de catre autorul lucrarii, ceea ce aduce un plus de profunzime calitatii acestei opera in general. Pai ar trebui sa il felicitam deci pe inginerul Nicolae Catrina, “autorul” acestei lucrari, se vor repezi unii cursanti Misa sa spuna!  Insa, ma intreb eu, tinand cont de faptul ca inginerul Catrina este discipolul de frunte al infractorului Gregorian Bivolaru,  nu ar trebui sa verificam aceasta lucrare cu atentie, pentru ca nu cumva sa avem de-a face cu o noua hotie marca Misa?

Va propun sa facem acest lucru impreuna. Haideti deci sa analiza o faimoasa lucrare publicata tocmai in anul 1979  de catre “L’institut de Civilisation Indiene”, lucrare care are un nume aproape identic cu cea “scrisa” de inginerul Nicolae Catrina, si anume:  “Bhakti. Le Stavacintamani de Bhattarayana” si care este scrisa de nimeni  alta decat celebra (in randul cunoscatorilor) Lilian Silburn, o cercetatoare de exceptie a shivaismului casmirian.

5

Vom trece la o analiza in paralel a aproape 20% din lucrarea “scrisa” de inginerul Nicolae Catrina, comparativ cu un numar egal de pagini din lucrarea cercetatoarei Lilian Silburn. Va asigur ca veti fi incantati de rezultate!

Vom incepe deci chiar cu prima pagina “scrisa” de Nicolae Catrina, mai exact pagina 7, si anume “Introducerea”, si o vom compara tot cu prima pagina din lucrarea lui Lilian Silburn, numita tot “Introducere”.

Surpriza! Daca va uitati cu atentie la cele 2 pagini, puse acum in paralel, veti descoperi cu stupoare ca asa zisa lucrare “scrisa” de inginerul Nicolae Catrina, este de fapt o traducere cuvant cu cuvant, din franceza in romana, a lucrarii scrise de cercetatoarea Lilian Silburn!  Mai mult chiar, adnotarile din josul paginii din lucrarea “scrisa” de inginerul Nicolae Catrina, se dovedesc a fi de fapt tot traducerea exacta  a adnotarilor din josul paginii, din lucrarea lui Lilian Silburn!

7

Nu se poate, vor exclama unii cu uimire! Nu este posibil ca inginerul Nicolae Catrina, sa fure cu nerusinare lucrarea unei faimoase cercetatoare franceze, inclusive notele de subsol ale acesteia! Trebuie sa fie o greseala, vor gandi ei.  Inginerul Catrina este un “profesor de yoga” de varf din cadrul Misa,  un discipol de frunte al lui Gregorian Bivolaru, un om foarte evoluat spiritual, un om onest si integru, care nu poate fura intr-un asemenea hal opera unei femei, ca apoi sa minta cu nerusinare cursantii din cadrul Misa, cand afirma ca lucrarea este scrisa de el! Trebuie sa fie o greseala..

Pai, atunci haideti sa analizam mai departe, sa aflam care este adevarul.

Vom trece deci la urmatoarea pagina a lucrarii “scrisa” de inginerul Catrina, si anume pagina 8, si o vom pune in paralel tot cu urmatoarea pagina din lucrarea lui Lilian Silburn.

8

Surpriza din nou! Si aceasta pagina “scrisa” de inginerul Catrina, se dovedeste a fi de fapt tot o traducere cuvant cu cuvant, din franceza, a urmatoarei pagini din lucrarea lui Lilian Silburn! Inclusiv notele de subsol sunt identice, din nou!

Nu se poate, vor spune unii din nou!

Haideti deci sa analizam urmatoarea pagina din lucrarea inginerului Catrina ( pagina 9), in paralel tot cu pagina 9, din lucrarea lui Lilian Silburn:

9

La fel, paginile sunt identice. Avem de-a face din nou cu o traducere cuvant cu cuvant a lucrarii lui Lilian Silburn. Inclusiv cu notele de subsol..

Ok, vor spune unii, poate doar primele pagini sunt copiate din lucrarea lui Lilian Silburn. Mai incolo, sigur trebuie ca si inginerul Catrina sa fi scris ceva, ceva care sa ii apartina  intru totul doar lui, sa fie cu adevarat munca lui, creatia lui, nu doar sa fie un text furat de la Lilian Silburn.

Ok. Haideti sa mergem deci mai incolo, si anume la pagina 15 din lucrarea “scrisa” de inginerul Catrina:

15

Comparatia cu pagina 14 din lucrarea lui Lilian, demonstreaza ca avem de-a face din nou cu o hotie..

Mergem mai departe, la pagina 16:

16

Pagina 19 din lucrarea “scrisa” € de N. Catrina:

19

Pagina 24:

24

Pagina 29:

29

Pagina 33:

33

Pagina 41:

41

Pagina 42:

42

Pagina 45:

45

La aceasta pagina putem observa ceva interesant. Cei care au citit seria de articole numite “Sa-i cunoastem pe adevaratii autori ai cursurilor Misa”,  in care am aratat  ca  multe din cursurile “scrise” de G. Bivolaru sunt plagiate cu nerusinare din opera unor autori straini, isi amintesc probabil faptul ca, uneori, Gregorian Bivolaru introducea (rar e adevarat) cate o fraza care ii apartinea, cateva cuvinte  mai “semnificative”, gen:  “prin rezonanta”, “cu o energie binefacatoare crescanda”, “fulgerator”, „invataturii yoghine milenare”, „in mod intelept”, „in aceasta directie” ‚ “secrete”,  „fara indoiala”, „necesare”, “sublimarea  ascendenta” , “cruda si necrutatoare cu cei rai si perversi”, “aproape pentru oricine este evident”,  “notoriu si foarte semnificativ”, adica intr-un cuvant niste adaugari fara sens, stupide de cele mai multe ori. Ei bine, de aceasta data nu am urmarit sa studiez cu foarte mare atentie calitatea traducerii  efectuate de Nicolae Catrina, insa cu toate acestea mi-au sarit in ochi (sa zic asa), cateva locuri in text in care inginerul Catrina a mai adaugat cate un cuvant mai “semnificativ”.  Cat de semnificativ, va las pe voi sa decideti. De exemplu, aici la pagina 45, se poate observa ca desi Lilian Silburn scrie simplu in lucrarea sa “D’un tel yoghin, les Shiva Sutra declarant”  (ceea ce in traducere inseamna: “Despre un asemenea yoghin, Shiva Sutra afirma”), aceasta fraza, cand este tradusa de Nicolae Catrina devine  “Despre un asemenea yoghin, faimosul tratat secret al shivaismului, Shiva Sutra afirma”.  Deci fundamentalul aport adus de Nicolae Catrina pina acum acestei lucrări este introducerea unei expresii bombastice: “faimosul tratat secret al shivaismului”.

Sa mergem mai departe cu comparatia noastra. Pagina 51:

51

Pagina 83:

83

Pagina 87:

87

Pagina 88:

88

Pagina 90:

90

Aici gasim din nou o modificare semnificativa in traducerea efectuata de inginerul Catrina. Daca Lilian Silburn afirma in textul ei ca: “les autres meme  s’ils  s’affairent aux soins  familiaux” (ceea ce in traducere in romana inseamna:  “chiar dacă s-ar ocupa de grijile familiale” ), la inginerul Catrina aceasta devine:  “ceilalti, chiar ocupandu-se de aspectele obisnuite ale vietii”. Intr-un cuvant, inginerul Catrina a eliminat cuvantul familie din textul original!  De ce oare? Pai evident, pentru ca membrii Misa stiu faptul ca in general conceptual de familie (care implica casatoria si de multe ori copii) este privit cu ochi rai de catre liderul Misa G. Bivolaru!

Trecem acum la pagina 101:

101

Pagina 104:

104

Aici avem parte de o placuta surpriza. In sfarsit gasim un text care este cu adevarat scris de inginerul Catrina. Practic aceasta este singura si unica lui contributie la aceasta lucrare! Emotionant nu? Pana la urma a scris si el totusi ceva!  Si ca un individ care se respecta, a tinut mortis ca textul introdus de el in lucrarea furata de la Lilian Silburn sa fie scris cu litere MARI, sa poata fi observat cu mare usurinta de catre toti cursantii/cititorii din cadrul Misa!  Sau cum s-ar spune, a “fătat” si inginerul Catrina o mărgica pana la urma, si tine mortis ca margica lui sa fie foarte vizibila!  Haideti deci sa punem la loc de cinste unica lui contributie la aceasta lucrare, si sa ne minunam cu totii de intelepciunea “profunda”  de care da dovada inginerul Catrina:

105

Trecem mai departe la pagina 109

109

Pagina 113:

113

Pagina 119:

119

Pagina 124

124

Pagina 131:

131

Pagina  134:

134

Pagina 139:

139

Pagina 147:

147

Pagina 156:

156

Pagina 162:

162

Pagina 166:

166

Aici gasim din nou o modificare in traducerea efectuata dupa textul lui Lilian Silburn. Daca in lucrarea originala scrie “La Shrikantasamhita”, care in traducere in limba romana inseamna “In (textul) Shrikantasamhita”, ei bine inginerul Catrina, introduce din nou cuvantul “secret”: acesta traducand pasajul de mai sus astfel: “In textul traditional secret Shrikantasamhita

Mergem mai departe. Pagina 175

175

Pagina 176 si 177:

176

Aici gasim din nou o modificare in traducerea efectuata dupa textul lui Lilian Silburn. Daca in lucrarea originala scrie “Il este dit dans le Mrgendra”, care in traducere in limba romana inseamna “Se spune in tratatul Mrgendra”, ei bine inginerul Catrina, introduce din nou cuvantul “secret”: acesta traducand pasajul de mai sus astfel: “Se spune de asemenea in tratatul secret Mrgendra”. Din nou obsesia lui cu secretul!

In concluzie, asa cum se poate observa cu mare usurinta, aceasta lucrare “scrisa” (cica) de inginerul Nicolae Catrina, este de fapt pur si simplu traducerea cuvant cu cuvant (inclusiv a notelor de subsol!) a lucrarii cercetatoarei franceze Lilian Silburn! Cei care se mai indoiesc catusi de putin de acest adevar, pot sa citeasca cu atentie si restul paginilor din lucrarea lui Lilian Silburn si sa le compare cu paginile corespondente din lucrarea inginerului Catrina. Pentru aceasta, e suficient sa downloadati varianta integrala a celor doua lucrari de la link-urile de mai jos:

Lilian Silburn – La Bhakti – Le Stavacintamani de Bhattanarayana

Nicolae Catrina – Bhakti

Va veti convinge astfel ca pur si simplu inginerul Nicolae Catrina a tradus in totalitate lucrarea lui Lilian Silburn si apoi a sters cu nerusinare de pe coperta numele acesteia si s-a adaugat pe el ca si unic autor al acestei exceptionale lucrari. Intr-un cuvant, a furat cu nerusinare munca acestei femei. Apoi, a dat cu nonsalanta la tipar aceasta hotie, mintindu-i astfel pe toti cursantii din cadrul Misa, care au crezut cu naivitate ca el este autorul acestui studiu de exceptie.

Haideti sa analizam acum foarte pe scurt motivele care l-au determinat pe inginerul Catrina sa faca acest lucru. Ce avea el de castigat daca cursantii din cadrul Misa credeau ca el este autorul acestei lucrari? Pai in primul rand, in mod evident ii crestea foarte mult “faima”, adica devenea foarte apreciat de catre cei din jur, care il priveau brusc intr-o noua lumina, aceea a unui individ foarte doct, un adevarat “expert” in studiul sivaismului camirian.

Acest lucru il propulsa imediat si mai sus pe scara VIP-urilor din cadrul Misa. Nu conteaza cum urci pe aceasta scara! Prin minciuna, hotie, linguseala (la adresa lui Bivolaru), important este sa iti atingi scopul, si sa fi privit drept un individ “foarte evoluat” de catre cursantii Misa.

Deci, ce spune acest lucru despre el? Ca pur si simplu nu ii pasa de modul in care ajunge in varful miscarii, important este sa ajunga acolo. Hotia, minciuna, ambele sunt instrumente foarte bune pentru a avansa pe scara “sociala” din cadrul Misa.

Ce ne mai arata aceasta hotie a inginerului Catrina? Ca nu are nici un fel de respect fata de capacitatile intelectuale ale cursantilor Misa. Probabil ca ii considera niste trogloditi care nu vor fi niciodata capabili/destul de curiosi incat  sa obtina aceasta lucrare in original si sa descopere faptul ca el este autorul acesteia. Caci daca respecti catusi de putin capacitatile intelectuale ale cursantilor din cadrul Misa, iti va fi teama sa publici o lucrare a unui alt autor sub nume propriu, deoarece te gandesti ca vei fi imediat demascat.

Apoi, ce concluzie mai putem trage din acest fapt? Simplu, ca la modul fundamental inginerului Catrina putin ii pasa de evolutia spirituala a celor din cadrul Misa. Caci daca l-ar fi interesat acest aspect, ar fi tiparit aceasta lucrare sub numele autorului ei real (Lilian Silburn), si eventual chiar ar fi facut o introducere in care ar fi precizat faptul ca autoarea acestei lucrari a mai scris o serie de alte lucrari,  la fel de valoroase, a caror studiu ar fi de mare ajutor pentru cursantii Misa. Practic ar fi impulsionat cursantii Misa sa obtina aceste lucrari, si sa le citeasca.  Insa nu, inginerul Catrina doreste (exact ca si Gregorian Bivolaru) ca toti cursantii din cadrul Misa sa creada ca doar de la ei (G. Bivolaru, N. Catrina, VIP-urile Misa) provine toata “intelepciunea” care este impartasita in cadrul Misa, ascunzand cu mare grija originalul lucrarilor pe care le plagiaza cu nerusinare, adica exact informatiile de valoare, care au atras atatia oameni la cursurile Misa.  E foarte important pentru liderii Misa ca membrii miscarii sa nu afle ca de fapt esafodajul intelectual pe care se bazeaza aceasta scoala este constituit aproape in totalitate din furturi intelectuale/plagiate din munca altor autori. Liderii Misa urmaresc cu mare atentie ca,  cursantii Misa sa creada ca ei (liderii Misa, G. Bivolaru, N. Catrina, etc)  sunt autorii cursurilor/cartilor pe care le publica, pentru ca astfel sa creasca in ochii discipolilor lor naivi, si astfel sa poata sa isi agate si mai profund carligul otravitor in gatul/sufletul bietilor cursanti, veniti la cursurile Misa in “cautarea lui Dumnezeu”, si care nu dupa mult timp ajung sa munceasca aproape pe gratis la firmele detinute de liderii Misa, pe santiere, pe site-uri erotice, in baruri de noapte, la saloanele de masaj erotic, si sa presteze in filme porno (aici cu sau fara voia lor, asa cum s-a demonstrat deja de mult) realizate in cadrul miscarii.

Voi face o paranteza aici: exact la fel precum inginerul Nicolae Catrina nu se sfieste deloc din a fura si a minti pentru a–si atinge scopurile (faima, etc) la fel procedeaza si “maestrul” lui, infractorul Gregorian Bivolaru. Practic inginerul Catrina a fost putem spune “mosit” in ale infractiunilor de catre Gregorian Bivolaru, “ghidul” sau “spiritual”. Si voi da doar un simplu exemplu: in anul 1993, in cadrul unei conferinte tinuta la Voineasa , Gregorian Bivolaru a fost intrebat de cineva din public daca nu cumva prin unele tehnici de yoga nu se contrazice porunca biblica referitoare la preacurvie. Atunci el a raspuns urmatoarele:

“Prin unele tehnici de yoga niciodată nu se contrazice această poruncă. Pentru că yoga niciodată nu va îndemna și nu vă va îndemna să preacurviți. Pentru că curvia este în primul rând ceea ce numim prostituție. În momentul când o ființă omenească, deci care este înzestrată cu toate darurile divine, admite să-și vândă corpul pentru profit material, aceasta se numește preacurvie sau prostituție. E adevărat că în antichitate, vedeți dumneavoastră, nu cunoșteau toate nuanțele cei care au scris Biblia. Poate că ar fi trebuit să pună și în paranteză: prostituție, că atunci înțelegeați. Dar în nici un caz yoga și toate învățăturile tradiționale ale Orientului nu vă vor spune și nu veți găsi nicăieri că ea vă indică să vă prostituați, că vă indică să vă oferiți trupul sau să vă oferiți farmecele  fizice sau psihice ca să obțineți beneficii: gen, dă-mi paișpe mii că eu îți dau sexul, dă-mi două mii că eu iți arăt sânul..”.

La link-ul de mai jos puteti audia acest raspuns, in cazul in care aveti vreo indoiala asupra autenticitatii transcrierii de mai sus:

 

 

Un raspuns foarte corect de altfel!  Intr-adevar, asa cum am afirmat si eu de multe ori in articolele mele anterioare, nu veti gasi nici o invatatura yoghina sau tantrica care sa va ceara sa va vindeti  corpul sau farmecele fizice/sexuale, pentru diverse beneficii (financiare, etc).

Ei bine, in momentul de fata Misa se balaceste practic in prostitutie, si toate acestea sub supravegherea si controlul direct al liderilor ei, in frunte cu Gregorian Bivolaru! Practic observam din nou acelasi mecanism ca si in cazul inginerului Catrina. Asa cum acesta se foloseste de hotie si minciuna pentru a dobandi faima in cadrul Misa, la fel si Gregorian Bivolaru se foloseste de prostitutie si preacurvie pentru a-si umple buzunarele cu bani! Putin ii pasa lui, ca odinioara considera ca aceste lucruri  (prostitutia, preacurvia,  “dă-mi două mii că-ți arăt sânul” – cum definea el odinioara fenomenul atat de clar) nu au nimic de-a face cu stiinta yogai sau a tantrei! Daca prostitutia discipolelor ii umplu acum buzunarele cu bani, ce mai conteaza!  Ce mai conteaza ca multe dintre cursantele Misa au devenit sub coordonarea directa a lui Gregorian Bivolaru niste prostituate (caci conform definitiei din dictionarul explicative:  ”prostituata” este “femeia care practică prostituția; târfă”). Sute de astfel de discipole ale lui G. Bivolaru au practicat sau practica la ora actuala (de exemplu) video-chat-ul erotic, unde ele practica de fapt prostitutia, conform definitiei date chiar de catre Gregorian Bivolaru – “dă-mi două mii că-ți arăt sânul”!  Si toate astea se realizeaza la Misa in numele stiintei yogai (denumită karma yoga!) sau a tantrei, sub coordonarea si cu acceptul lui Gregorian Bivolaru!

Oricare dintre cursantii Misa care citesc acest articol cunosc aceste fapte la prima mana! Majoritatea dintre ei au probabil cel putin o prietena, sora, iubita, care practica video-chatul erotic in cadrul Misa! A existat o perioada in care la anumite ore aproape ca se goleau ashramurile Misa, deoarece majoritatea fetelor plecau sa lucreze pe site-uri erotic, in cadrul unor studiouri detinute de persoane importante din cadrul miscarii! Bineinteles ca liderii miscarii vor nega aceste lucruri cu furie, insa cei care au fost in aceste ashramuri sau au avut prieteni/-e acolo stiu foarte bine ca acesta este adevarul!

In concluzie, exact la fel precum inginerul Nicolae Catrina nu se sfieste deloc a fura (munca unei femei) si a minti  (cursantii Misa) pentru a–si atinge scopurile (faima, etc) la fel procedeaza si “maestrul” sau, infractorul Gregorian Bivolaru: acesta isi incalca cu nonsalanta (de multi ani) propriile afirmatii de odiniora (referitoare la incompatibilitatea totala dintre orice forma de prostitutie - asa cum a definit-o el - si yoga sau tantra), atata timp cat castiga bani frumosi de pe spatele cursantelor Misa, care lucreaza de ani buni pe diverse site-uri erotice si fac acum exact ce spunea el in cadrul conferintei de la Voineasa: “dă-mi două mii că eu iți arăt sânul”.

Intr-unul din articolele mele mai vechi, (cel referitor la psihoza indusa prin intermediul practicilor meditative) am scris urmatoarele:

Am vorbit in ultimii ani cu mai multe persoane care au fost in vizita la Bivolaru si care au avut „indrazneala” de a discuta cu el problema neregulilor majore din cadrul Misa: afacerea cu Japonia, video-chat-urile erotice, filmele porno realizate fara permisiunea cursantelor, plagiatul extrem, minciunile, profetiile esuate, excluderea din organizatiile internationale, lipsa unor rezultate notabile, etc, etc. Elemente pentru care exista atat de multe dovezi, incat numai un idiot le-ar mai putea nega. Spre surpriza lor insa, acestia au descoperit ca Gregorian Bivolaru neaga in continuare cu incapatanare toate acestea, chiar daca i se prezinta dovezi imposibil de ignorat! Mereu gaseste diverse explicatii halucinante: francmasoneria, serviciile secrete, etc, etc. Mi-au spus ca au avut impresia ca omul de fapt este bolnav, pentru ca pare a crede sincer in ceea ce spune! Unul dintre acestia mi-a spus chiar ca de fapt Gregorian Bivolaru ar trebui ajutat, si nu condamnat, pentru ca si-a dat seama dupa discutia avuta cu el, ca de fapt are de-a face cu un om bolnav psihic. Ma gandesc la aceasta ipoteza de cativa ani, si aceasta dintr-un motiv foarte simplu. Nu pot sa cred ca un om poate sa fie chiar atat de ticalos incat sa coordoneze toate porcariile care se fac la Misa, si sa se comporte asa cum se comporta, si apoi sa mearga sa tina conferinte despre „iubirea de Dumnezeu” si alte subiecte de genul acesta. Insa daca omul in cauza (adica Gregorian Bivolaru) sufera de o psihoza cronica indusa in urma practicilor yoghine/tantrice incorect efectuate (realizate dupa carti si nu sub supravegherea unui maestru authentic, adica exact situatia lui G. Bivolaru), atunci totul capata imediat sens.”

Caci ce altfel ar putea explica mai bine aceasta tradare atat de grava a conceptelor morale yoghine, a propriilor credinte exprimate odinioara atat de clar de catre Gregorian Bivolaru (cum este cazul cu inregistrarea de mai sus), decat boala psihica? Ei bine, iata ca in prezent, unul dintre fosti discipoli de frunte al lui G. Bivolaru, si anume Narcis Tarcau, a ajuns si el la aceasi concluzie! La link-ul de mai jos puteti audia o conferinta in care aceste vorbeste (printre altele) despre Misa si  Gregorian Bivolaru:

http://www.agamayoga.com/components/audio_popout.php?fileno=158

Inregistrarea dureaza putin mai mult de o ora, si este in limba engleza. Pe parcursul ei, Narcis Tarcau afirma despre Gregorian Bivolaru ca:

(la minutul 39.40)  -“ imediat ce asupra lui (Gregorian Bivolaru) s-a exercitat o anumita presiune, a inceput sa aiba reactii nevrotice, anormale

(la minutul 40.59) – “din acel moment a existat un punct din care acest om (Gregorian Bivolaru) a inceput sa alunece intr-un comportament aberant

(la minutul 45.20) – “si cred ca din pacate in cazul acestui prim invatator al meu (Gregorian Bivolaru), acest mod de a vedea lucrurile a fost produs de catre o mentalitate psihotica, nevrotica, isterica, si nu a provenit dintr-o evaluare sanatoasa, echilibrata, a situatiei lumii, ci a fost combinata cu anumite dezordini mentale care in timp, din cauza a o serie de factori, sau agravat”

(la minutul 1H.15.40) – “aceasta este o organizatie (Misa) care este mai mult sau mai putin sub ghidarea unei personae (Gregorian Bivolaru) care este suspectata ca sufera de probleme psihice, dezordini mentale

(la minutul 1h 18.38) – “fiti atenti, acesti oameni fac parte dintr-o secta (Misa), care este condusa de o persoana care este profund bolnava psihic (Gregorian Bivolaru)”

Deci iata ca ipoteza pe care am lansat-o acum cativa ani este confirmata de catre o persoana care a fost foarte apropiata de Gregorian Bivolaru. Nu incerc prin aceasta observatie sa afirm nimic despre calitatile sau defectele lui Narcis Tarcau, etc, ci pur si simplu ma intereseaza opinia lui personala cu privire la Gregorian Bivolaru, deoarece acesta il cunoaste indeaproape.

Cursantii Misa ar trebui sa se gandeasca la modul cel mai serios la acest lucru. Chiar este cineva dispus sa isi puna viata in mainile unui individ care si-a tradat complet proprile credinte/cuvinte (“In nici un caz yoga și toate învățăturile tradiționale ale Orientului nu vă vor spune și nu veți găsi nicăieri că ea vă indică să vă prostituați”),  si care acum isi transforma discipolele in niste prostituate, pentru a castiga financiar cu nonsalanta de pe urma lor!? Nu este oare aceasta schimbare completa a credintelor interioare, aceasta  incalcare grava a principilor morale fundamentale a sistemului yoga, dovada cea mai clara a degradarii psihice/bolii psihice de care probabil ca sufera Gregorian Bivolaru?

In final, cred ca este important sa aflam cate ceva si despre adevaratul autor al lucrarii care face obiectul acestui articol. Nascuta la data de 13 aprilie 1908, cercetatoarea Lilian Silburn a condus pentru mulți ani Centrul Național de Cercetare Științifică din Paris (CNRS), organism public francez, dedicat cercetarii stiintifice, ocupandu-se de studiul filozofiei indiene, calatorind foarte des, uneori pentru perioade lungi de timp, in India, in special in regiunea Casmirului. De-a lungul vietii, Lilian Silburn a devenit recunoscută în Occident ca fiind cea mai mare autoritate în materie de șivaism, publicand o serie de lucrari pe aceasta tema, precum ar fi:

Instant et cause; le discontinu dans la pensée philosophique de l’Inde  – Lilian Silburn

La Kuṇḍalinī, ou, L’énergie des profondeurs: étude d’ensemble d’après les textes du Šivaïsme non dualiste du Ka¶mir – Lilian Silburn

Le Bouddhisme – Lilian Silburn

L’Inde classique, manuel des études indiennes (publicata impreuna cu Louis Renou, Jean Filliozat, Pierre Meile, Anne-Marie Esnoul),

Aux sources du bouddhisme  (publicata impreuna cu Catherine Despeux, Marinette Bruno),

Hymnes aux Kālī, la roue des énergies divines: études sur le ¶ivaïsme du Cachemire, école Krama – traducere si comentarii de Lilian Silburn.

Vijñāna Bhairava – traducere si comentarii de Lilian Silburn..

Vātūlanātha sūtra avec le commentaire d’Ananta¶aktipada –traducere si comentarii de Lilian Silburn.

Abhinavagupta, La lumière sur les tantras: chapitres 1 à 5 du Tantrāloka – traducere si comentarii de Lilian Silburn.

Abhinavagupta, Le Paramārthasāra – traducere si comentarii de Lilian Silburn..

Abhinavagupta, Hymnes de Abhinavagupta – traducere si comentarii de Lilian Silburn..

Bhaṭṭanārȳaṇa, La bhakti: le Stavacintāmaṇi  – traducere si comentarii de Lilian Silburn.

Kṣemarāja, Šivasūtra et Vimar¶inī –  traducere si comentarii de Lilian Silburn.

Mahe¶varānanda, La Mahārthamañjarī –  traducere si comentarii de Lilian Silburn..

Vasugupta, Spandakārikā, stances sur la vibration de Vasugupta et gloses de Bhaṭṭa Kallaṭa, Kṣemarāja, Utpalācārya, Šivadṛṣṭi (chapitre I) de Somānanda –  traducere si comentarii de Lilian Silburn.

Vatulanatha, Vatulanatha Sutra – traducere si comentarii de Lilian Silburn.

Lilian Silburn nu a fost doar un cercetator steril al shivaismului, ci si o ardenta practicanta a cailor spirituale. Se stie ca a studiat impreuna cu celebrul indianist francez Andre Padoux (colegul ei) la picioarele faimosului Swami Lakshman Brahmacarin si a lui Swami Lakshaman Joo (ultimul mare maestru al shivaismului casmirian).

Insa maestrul ei spiritual cel mai important a fost faimosul sfint sufit Sri Radhamohan Adhauliya, care apartinea exceptionalei confreri sufite musulmane Naqshbandiyya:

 

Sri Radhamohan Adhauliya

 

(Maestrul Sri Radhamohan Adhauliya a mai avut o alta discipola faimoasa, englezoaica Irina Tweedie, care a fost prima femeie occidentala care a fost acceptata ca si discipol in sistemul sufit Naqshbandi. Aceasta a scris o lucrare foarte cunoscuta “Daughter of Fire: A Diary of a Spiritual Training with a Sufi Master” , care constituie de fapt jurnalul ei de pe o perioada de 5 ani, si descrie antrenamentul spiritual pe care l-a urmat la picioarele maestrului ei, faimosul Sri Radhamohan Adhauliya. Cartea s-a vandut in peste 100000 de exemplare si a fost tradusa deja in 5 limbi. Merita sa cititi aceasta lucrare de exceptie. Veti constata ca desi la modul fundamental lucrarea surprinde procesul de disolutie al egoului, la picioarele maestrului ei, nu veti gasi in aceasta nici o relatare cu privire la vreo “karma -yoga” efectuata prin Japonia, in barurile de noapte, sau pe video-chat-urile erotice, asa cum se petrece atat de des cu discipolele infractorului Gregorian Bivolaru)

Desi a publicat multe lucrari in timpul vietii, ca si om Lilian Silburn a fost extrem de discreta si de modesta, motiv pentru care viata ei personala a ramas in mare masura invaluita in mister (de exemplu oricat de mult veti cauta pe internet nu veti reusi sa gasiti nici macar o singura fotografie a ei). Se stie doar ca in jurul lui Lilian Silburn se stransese de-a lungul timpului un grup de practicanti spirituali, carora ea le-a transmis invataturile spirituale a carei depozitara era, până la moartea ei survenita în 1993.

Prin urmare, cred ca ar trebui sa apreciem munca acestei exceptionale cercetatoare – Lilian Silburn, si sa ii acordam locul cuvenit , aceea de autor real al lucrarii publicate cu nerusinare de inginerul Nicolae Catrina sub numele lui:

 

177

 

178

 

Inginerul Nicolae Catrina a avut de asemenea tupeul sa dedice aceasta opera furata, “maestrului” sau, infractorul Gregorian Bivolaru. In realitate aceasta lucrare a fost dedicata de catre Lilian Silburn altcuiva.  Ar trebui ca in numele adevarului, sa restituim si aceasta dedicatie, celei careia i-a fost adresata de drept:

 

179

 

PS:

Cum sa nu fi escroc cand traduci o carte

Sunt nevoit sa fac o completare la acest articol datorita unui cititor, care, spre imensa mea surpiza, sustine ca inginerul Catrina a scris clar la inceputul cartii ca este vorba despre o “prezentare, traducere si adaptare”, deci cumva se “intelege” ca el este doar un banal traducator, si nu autorul ei.

Pai haideti sa le luam pe rand. Oricine citeste aceasta carte observa ca ea este compusa din doua parti: primele 105 pagini contin un studiu asupra shivaismului casmirian, iar urmatoarele 72 de pagini contin traducerea in limba romana a textului Stavacintamani, plus comentariile la fiecare vers in parte.

Ce intelege orice cititor cand citeste la inceputul cartii “prezentare, traducere si adaptare: profesor yoga Nicolae Catrina”? Pai evident, intelege ca prezentarea initiala, (cea de 105 pagini) este scrisa de Nicolae Catrina, si ca traducerea din sanscrita in romana , plus comentariul la fiecare vers in parte este tot opera lui!  Este de-a dreptul imbecil (fara suparare) sa afirmi ca cititorii vor intelege faptul ca Nicolae Catrina a tradus de fapt cartea cuiva (deci ca in realitate el este doar un traducator, si nu autorul in sine al lucrarii), pentru ca nu exista nici un alt nume pe coperta! Deci nu ai cum sa intelegi asa ceva!

Cum ar fi trebuit sa procedeze inginerul Catrina daca ar fi fost un individ care respecta munca altora (si nu o fura), si care isi respecta proprii cursanti (si nu ii minte)?

Pai haideti sa ne uitam la o lucrare scrisa tot de Lilian Silburn, care a fost tradusa din franceza in engleza, sa vedem ce scrie pe cele doua coperti, pe paginile introductive, etc. Ce vedem pe prima pagina?

1

Evident, titlul cartii, (“Kundalini, energy of the depths”) si sub el, scris clar numele autorului – “de Lilian Silburn” (deci nu al traducatorului!)

Ce vedem pe coperta din spate a cartii?

Untitled

Pai vedem titlul cartii (“Kundalini, energy of the depths”),  apoi sub acesta vedem din nou trecut numele autorului lucrarii (“Lilian Silburn”)  iar apoi sub acesta apare scris urmatorul lucru: “tradusa de Jaques Gontier”. Deci se prezinta foarte clar atat numele autorului cartii cat si numele traducatorului.

Ce vedem pe pagina 1?

3

Evident din nou numele lucrarii (“Kundalini, energy of the depths”), urmata de numele autorului (“ Lilian Silburn”), urmata de functia acesteia (“director onorific de cercetare la Centrul National de Cercetare Stiintifica”), iar apoi apare din nou scris clar: “tradusa de Jaques Gontier”. Deci din nou se prezinta clar atat numele autorului cartii cat si al traducatorului!

Ce vedem pe urmatoarea pagina?

4

Pai numele autorului (din nou), urmata de numele lucrarii in limba engleza, si apoi apare scris clar: “traducere a (lucrarii): La Kuṇḍalinī, ou, L’énergie des profondeurs, editura Les Deaux Oceans, Paris, 1983”. Deci se precizeaza care este numele in original al lucrarii, plus editura la care a fost tiparita prima data lucrarea in Franta si anul aparitiei.

Prin urmare totul este precizat foarte clar, pentru a nu exista absolut nici un fel de confuzie intre autorul lucrarii si traducatorul ei!

La noi, numele autorului lucrarii (Lilian Silburn) lipseste cu desavarsire (!!!), iar numele lucrarii originale (din care s-a tradus) si numele editurii la care a fost publicata prima data, (plus anul aparitiei), lipseste de asemenea! Deci este foarte clar ca acestea au fost pur si simplu ascunse!

Cat despre scuza puerila, ca stai sa vezi, ca nu este vina inginerului Catrina, ci “a editurii”, caci in perioada respectiva era “haiducie” pe la noi, si “mentionarea traducerii originale usura munca cuiva de cautare si atentionare la detinatorii drepturilor”, deci cumva inginerul Catrina sau editura intentionat ar fi ascuns numele in original al lucrarii si al autorului, pentru a nu se descoperi faptul ca nu detin drepturile de publicare pentru aceasta lucrare, ei bine, scuza aceasta este jalnica, si am sa explic si de ce.

Haideti sa luam o alta lucrare publicata tot in acea perioada de “haiducie”, tot in cadrul Misa, de catre un alt personaj din cadrul Misa, si anume Dan Bozaru. Lucrarea se numeste “Kundalini Shakti” si a aparut la editura Satya, in anul 1993. Ei bine, in mod sigur cei de la Misa nu au cumparat drepturile de autor nici pentru aceasta lucrare, insa cu toate acestea, iata cum a abordat problema Dan Bozaru.

CCI09152014

CCI09152014_0001

Deci pe prima pagina Dan Bozaru scrie ca este vorba despre o “traducere din limba engleza, sinteza si adaptare” (fara insa sa precizeze inca numele autorului lucrarii), iar apoi pe pagina urmatoare scrie:

“Aceasta lucrare complexa reprezinta, in mare, traducerea remarcabilei carti a lui Arthur Avalon: Puterea Sarpelui”. Iar mai incolo chiar are bunul simt sa scrie: “Traducerea de fata reprezinta in fapt o sinteza si o adaptare a lucrarii lui Arthur Avalon, in care ne-am permis sa inseram anumite comentarii proprii, precum si alte note si observatii provenite din lucrarile de specialitate”

Deci Dan Bozaru a fost (cel putin in cazul acestei lucrari) foarte cinstit! A precizat autorul din care s-a tradus, si mai mult decat atat, a precizat inclusiv faptul ca au inserat anumite comentarii proprii in lucrare!

Deci iata ca in cadrul Misa, in anul 2003 a aparut o lucrare  in care traducatorul ei a fost in stare sa fie complet cinstit! Deci se putea acest lucru, si inginerul Catrina ar fi putut copia acest model de cinste si onestitate! Din pacate insa, aceasta onestitate nu a durat prea mult, caci deja in anul 2005, inginerul Catrina a calcat pe urmele maestrului sau in ale plagiatului si ale minciunii.

de Intenselight

 • MR

  O noua piesa a compozitorului IntenseLight: Inginerul si Opera 🙂

 • Oro

  Oare mai traieste aceasta autoare sa i spunem de acest furt? Cred ca am puteam cauta cine are drepturile de publicare sa i spunem ca e loc de luat banii de pe Catrina si de pe misa.

 • Oro

  Tipa e morta din 1993, am putea afla de la Francesco Sferra cine are drepturile de autor asupra cartii lui Silburn

 • Oro

  Am gasit Francesco Sferra e profesor la Univ. din Napoli, maine am sa l caut si o sa l intreb cine detine drepturile de autor.

 • DORIN

  BRAVO MIHAI..ASA ESTE OMUL ARE PROBLEME DE COMPORTAMENT

 • DORIN

  CHIAR SI MULTI ASHRAMISTI AU PROBLEME DE COMPORTAMENT..SEFI SE FAC CA NU STIU SI DISTRUG OAMENI

 • DORIN

  STATUL ESTE DEVINA CA II LASA SI TRECU VEDEREA CE SE INTAMPLA

 • DORIN

  TREBUIE LUAT LEGATURA CU AUTORUL CARTI SI TRASI LA RASPUNDERE PE CEI DE LA MISA

 • EL TORO

  MARFA . NC citeste seara dintr-o carte cumparata de prin Francia si a 2 zi face un rezumat din minte si ala e un curs de shivaism . Oamenii in cred doctor docent si omul si-a facut rost de un servici bine platit . Doar citeste acasa citeva pagini si le dezvolta citeva luni bune . Asa a facut si cu Sundaryalahari , probabil ca a cumparat vreo brosura din Franta si o lungeste ani si ani de zile si tine necunoscatorii cu inimile tremurinde inasteptarea dezvaluirii unor noi pagini citite de marinimosul Catrina . Doamne cit altruism !!! . Asa se fac banii , asa ii fac baietii destepti . Oricum astia de la curs nu citesc si nu cumpara carti decvit f putin . Ei doar cu cursul sint . Asa daca ar citii de ex KRISHNAMURTI si ce zice el nu ar mai cu gura cascata la unul ca caTRINA . Iete ce zice KRISHNAMURTI :-eliberarea nu poate fi daruita de un altul , ea vine DOAR odata cu intelegerea naturii si structurii eu-lui .- Si iete ce mai zice POONJA : -Atita timp cit tu crezi ca ai nevoie de gratia mea , tu cei fi la usa mea cersind-o . Faptul de a cersi eu gratia de la tine ar avea tot atit d putin sens.- Nu mai stati hipnotizati cu gurile cascate la CATRINA .El da cu lingurita si o lungeste cu anii ca sa poata face banii sa traiasca . Deja i-ati dat banii 24 de ani , l-ati tinut in viata . Cunoasterea spirituala nu se da cum face CATRINA asta . El doar e interesat so lungeasca ca sa se poata intretine . Nu da nimic de valoare , doar scutura frunze . NISARGADATTA , MOOJI , RAMANA MAHARISHI , POONJA ofera totul fara sa ceara nimic , cel mult cumperi citeva carti si te lamuresti ptr totdeauan ce este cu spiritualitatea . Catrina este intereat doar sa se intretina material sa traiasca usor si aiba acces la fete frumoase dar inocente . Face comert de ani de zile cu informatii spirituale . Articolul este fara comentarii , e cristal . Catrina e doar un negustor de informatii . JALNIC . Asta da articol si felicitari producatorului sau . Ideea fundamentala este nu ca acesti oamenii care fura sa pateasca ceva rau , ci doar ca lumea sa deschida ochii si sa nu mai se inchine la niste oameni comuni care nu sint cu nimic mai presus decit oricare dintre noi . Singura diferenta e ca au citit mai multe carti si se ocupa de mai multi ani cu DEVENIREA spirituala . Catrina , rusine ptr faptul ca esti un hot si rusine ptr ca esti mincinos si te dai ce nu esti . Daca era ceva de capul tau spiritual scoateai tu singur din propria experienta vreo carte .

 • Intenselight

  Toate comentariile la acest articol vor fi moderate de catre mine.

 • ananda

  Oameni buni, acolo scrie “traducere si adaptare” deci Catrina e acoperit….

 • Oro

  Ananda ca sa traduci si sa publici cartea cuiva ai nevoie de acceptul lui sau sa obtii drepturile de autor de la mostenitori sau detinatorii legali.

 • Intenselight

  Acoperit? Adica a “uitat” sa scrie cel mai important lucru, cine e autorul cartii? Cum poti sa “uiti” asa ceva?!
  Atata timp cat nu a scris CINE este autorul acestei carti, prin “prezentare, traducere si adaptare” se intelege ca el (Catrina) este autorul “prezentarii” (studiului asupra) shivaismului casmirian de la inceputul cartii (de 90 de pagini), si al “traducerii” din sanscrita a versurilor.

 • Intenselight

  Oro, pe langa acceptul lui, asa cum bine ai spus, mai esti obligat sa mentionezi si CINE este autorul lucrarii.

  Ananda, aceasta carte nu este doar o simpla traducere a unor versuri din sanscrita, ci este si un studiu asupra shivaismului (mai mult de jumatate din carte), si un comentariu la fiecare vers in parte. Deci este obligatorie mentionarea autorului real.

 • prc

  Titlul articolului “—– a publicat-o sub numele lui, ——” e mincinos.
  Scrie clar acolo ca e o traducere.
  Vina nementionarii lucrarilor originale din care au tradus si adaptat apartine editurii.
  Probabil ca daca-l intrebai direct pe Catrina iti spunea lucrarile originale.
  Editorul raspunde de achizitionarea drepturilor de la detinatorii acestora.
  Catrina are drepturi pentru traducere nu pentru original.
  Daca vrei sa republici aceasta lucrare trebuie sa cumperi drepturile originale de la autor si drepturile asupra traducerii de la traducator.

 • Saso

  Ooaawww…. articolul asta e un upper cut de knock-out direct la ficat….
  Din pacate imi distrug pana si amagirea ca inceputurile au fost bine intentionate. Prin ’95 era destul de idilic la misa, din cate imi aduc aminte. Si totusi aflu acum ca Nicu Latrina facea magarii de pe atunci, probabil ca si mesterul lui care fura si fura si fura si minte si minte si iar minte…. un hot penibil in care cred unii naivi.

 • Intenselight

  “Titlul articolului “—– a publicat-o sub numele lui, ——” e mincinos.
  Scrie clar acolo ca e o traducere.”

  Atata timp cat nu se precizeaza cine e autorul real al studiului asupra shivaismului (jumatate din carte) si al traducerii din sanscrita a lui Stavacintamani, se intelege ca Catrina a tradus textul din sanscrita!
  Si sa fim seriosi, cum naiba sa nu observi ca editura a “uitat” sa precizeze numele autorului, astfel ca din “greseala”, un banal traducator din franceza, primeste toate meritele acestei lucrari?!

 • ananda

  Asa este, trebuia mentionat autorul dupa care a tradus iar daca nu are dreptul sa o faca atunci iar nu e ok….eu ma refeream la faptul ca a scris tradus si adaptat, dar evident trebuia sa scrie pe undeva dupa cine a tradus…

 • prc

  Da “editura a “uitat” sa precizeze numele autorului” dar asta nu inseamna ca a publicat-o sub alt nume.
  Mentionarea traducerii originale usura munca cuiva de cautare si atentionare la detinatorii drepturilor.
  In anii aia era “haiducie” in Romania.

 • iona

  MR ai putea face acelasi lucru si cu cursul de alchimie practica daca ar fi si acesta tiparit. Catrina l-a luat de pe un site francez si il traducea chiar in timpul cursului si asta pe sarite(ca sa nu prindem firul,sau uneori din lipsa de timp…) Noi scriam ca prostii ca sa nu pierdem nici un cuvant din marile revelatii, care verificate ulterior cu alchimisti adevarati, s-au dovedit a fi gogosi pt fraieri ca mine si ca altii…A nu se considera asta o barfa, ci inca un exemplu despre cum iese Adevarul in timp la iveala……Atat.

 • spanda

  Daca va uitati in cartea originala se spune asa:
  Text tradus si comentat de Lilian Silburn

  In versiune romaneasca se scrie prezentare, traducere si adaptare: Profesor yoga Nicolae Catrina
  Deci e foarte clar “ca Ca”trina isi asuma lucrarea!!! Ca find el autorul!

 • Gheorghe

  Am citit, cand si cand, din articolele acestea impotriva MISA si Gregorian BIVOLARU.
  Eu unul le cosider ca fiind normale si am incercat sa vad daca sunt motivate. Din pacate acestea venau din partea unor persoane invidioase care nu au reusit sa isi depaseasca conditia redusa in care sa gasesc si critica pe cei care au reusit sa faca ceva cu adevarat important.
  Cei care au plecat intrecut din MISA s-au impartit in doua tabere; unii care arata in mod penibil cu degetul si altii care au incercat sa faca o copie la scara redusa a scoli de yoga MISA ce-i drept fara succes (ma refer la Claudiu, Simona si Narcis), nici ca amploare nici ca profunzime a invataturii.
  Ceea ce am obsevat la criticii MISA este ca ei nu depasesc nivelul mentalului, unde stim cu totii si avem exemple din trecut gandirii filozofice planetare ca aceasta nu duce nicaieri. Nimeni nu s-a iluminat pentru ca a criticat pe cineva sau ca a dus o lupta sistematica sa denigreze pe altcineva.
  Ma intreb uneori, daca sunteti asa de destepti si stiti atatea lucruri legate de spiritualitate si yoga, de ce nu va deschideti scoala voastra de yoga unde sa dobanditii succesul si sa aratati ca voi aveti dreptate.
  Stiti de ce nu faceti asta? Pentru ca nu sunteti in stare de asa ceva. Sunteti prea mici pentru a putea sustine o astfel de scoala. Pentru ca viziunea voastra asupra spiritualitatii este prea ingusta. Sunteti depasiti de profunzimea invataturilor spirituale. Este foarte putin probabil ca veti reusi in aceasta viata sa va depasiti conditia.
  Dumnezeu sa va lumineze.

 • EL TORO

  Cu omisiuni fara numar au scos carti si facut lozu . Asta da trai . Apoi ei sint plini de ideea de secret timp in care prin occident astfel de tratate secrete circula liber ,doar sa fii interesat si sa achiti costurile cartilor . Unde e secretul ? In omisiunile lor despre adevaratii autori ai acelor lucrari . Daca vine oricine sa ia ceva din opera lui CATRINA , probabil ca ar sarii de cur in sus . Nu cumva scrie la inceputul cartii ca toate drepturile asupra ei apartin editurii ? Daca scrie asa ceva atunci asta e haiducie si smechereala maxima . Ei, cind e vorba sa dea ceva de la ei gratis , scirtie totul , da cind iau de altii iau cu amindoua miinile . Nu tu multumesc , nu tu plata ptr drepturile de autor ,in schimb imparte o carte d-aia in cursuri care se intind pe ani de zile si cer lunar bani buni de la oameni inocenti care cred sincer in ei . Daca aceea carte (SUNDARYALAHARI) a costat sa zicem 50 euro maxim , Catrina a facut-o nu de 80 de pagini ci de 800 de pagini , a tras de ea si a predat din ea cu anii . Bai frate cita smenarie pe asta !!!! Este bine ca ,cursantii sa afle chestia asta si la curs sa-l intrebe privindu-l in ochi daca e adevarat , eu asa as face . Daca asta ar fi in stare de ceva ar vorbii din experienta lui , ei vorbesc mereu despre ce au facut ,trait si atins altii , niciodata ei insisi . Ce scop ai atunci cind faci dintr-o carte tone de cursuri , altul decit s-o lungesti cu anii ,sa ai nepoti in clasa si ei sa plateasca , ba le mai faci si legitimatii pe ani si ii tii infrigurati sa le mai dezvalui tu citeva rinduri din cartea cumparata cu multi ani de tine din anticariat din Paris ? Mizerabil mod de a preda spiritualitatea . Faptul ca au cautat informatia si au raspindit-o e ceva bun , dar modul in care s-au purtat cu adevaratii autori e mizerabil si nu scuteste faptul ca au oferit-o si altora decit daca o faceau benevol , nu sa te intinzi cu anii la cursuri . Oare cit mai costa azi cursul de shivasim , asa ca sa ne gindim de cite ori plateste omul informatia dintr-o carte ce costa maxim 50 de euro ? O intrebare ptr mincinosul si hotul de Catrina : i-ar place ca altcineva sa ii fure munca , ca tot vorbeste el de adevar si asteya si spirit ?

 • Drugs

  Probabil roata celor 12 Kali din cursul mai nou despre Kali ( a fost o adaugire ulterioara ) tot de la Lilian e revelata…

 • AntiMisa

  Welcome back, Mihai!

 • AntiMisa

  A mai fost un articol asemănător aici despre Catrina:http://rapcea.ro/2012/11/22/nicolae-catrina-hoth-spiritual/
  Dragă El Toro, aș vrea să te cunosc, dacă ești de acord, bineînțeles. În caz că da, îl rog pe Spanda să îți dea adresa mea de email.
  Mulțumesc frumos amândorura.

 • Oro

  :))) E scris pe carte in franceza a cui apartin drepturile de autor.

  De Boccard Edition-Diffusion

  11 Rue de Médicis, Paris
  +33 1 43 26 00 37

  e-Mail : info@deboccard.com

 • ana

  vipurile misane nu si-au pierdut niciodata vremea cu traduceri (astea le fac pe gratis fraierii care aspira si ei la o farama de celebritate, fiecare avand o norma de n capitole dintr-o carte, fiecare traducand in stilul propriu iar traducatorul declarat vine si da tusa finala in binecunoscutul limbaj de lemn). in plus se specifica ca e o traducere dar nu si dupa cine e tradus. asta era o moda la misa sau mai bine zis o cale de a ocoli varianta legala si costisitoare.

 • ana

  imi amintesc ca asta era cartea care , printre cursanti, ii conferise lui catrina aura de mare traducator din sanscrita, oamenii necunoscand ca sursa era occidentala. un mit in care nu mai cred ptr ca nu l-a probat niciodata, aura lui de mare shivait misterios nelasand cursantilor loc de a cere probe. de fapt cursantul era prea ametit ca sa-i treaca prin cap sa ceara probe. el credea ptr ca asa era mai comod ptr creierul si visele lui. vorba preferata a lui bivo era ca adevarul te face liber dar avea grija sa te faca sa crezi ca acest adevare cel furnizat de el. si uite asa am dormit linistiti in cei mai frumosi ani ai vietii noastre.

 • ana

  marii virasi misani, acum cand oamenii s-au prins de toate smecheriile, stau ascunsi, desi nu-i cauta nimeni (nici macar politia, care nu-i gaseste ptr ca nu vrea) ptr ca le batzaie fundul de teama ca omul cu viata irosita le-ar putea cere socoteala sau macar le-ar putea bate obrazul. niste pisici pricajite cu aere de lei paralei. doar aerele au ramas de ei poate de aceea lumea s-a cam indepartat ptr ca, pur si simplu, pute.

 • Saso

  @ ana
  “marii virasi misani, acum cand oamenii s-au prins de toate smecheriile, stau ascunsi, desi nu-i cauta nimeni (nici macar politia, care nu-i gaseste ptr ca nu vrea) ptr ca le batzaie fundul de teama ca omul cu viata irosita le-ar putea cere socoteala sau macar le-ar putea bate obrazul. niste pisici pricajite cu aere de lei paralei. doar aerele au ramas de ei poate de aceea lumea s-a cam indepartat ptr ca, pur si simplu, pute.”

  EXACT.

 • Se pare ca plagiatul nu este cunoscut drept fapta penala si imorala in zona aceasta a europei 🙂 !

 • MR

  Sunt curios cum o să mai dea ochii cu cursanții Nicușor. Așa îi trebuie, dacă s-a luat de IntenseLight cu articolele alea penibile de pe yogaesoteric. Se credea inatacabil ? Iată că nu este. IntenseLight muncește prea mult la proiectele proprii, că dacă se apuca să facă lista cu toate lucrările plagiate ale liderilor MISA, nu mai rămânea nimic. Din discuțiile cu el, știu că inclusiv cartea lui GB despre semne și semnale masonice este copiată cu imagini cu tot de la un autor străin, la fel și lucrarea lui Viorel Roșu denumită pompos ”Căi și tehnici de evoluție spirituală”. Și exemplele pot continua. MISA este un jalnic plagiat de la un cap la altul.

 • AntiMisa

  Dacă e să fim realiști, bivolaru & Co îl plagiază și pe DUMNEZEU… Multe aberații au fost „emanate” în numele Lui, pentru a-i prosti pe fraieri.

 • Vera

  Adica, din miilea alea de oameni de la spirale nu a inteles nimeni ca acest Catrina e escroc si le-a subestimat la toti inteligenta?

 • Drugs

  Nu imi place totusi ceva la stilul tau IntenseLight… Nu mai folosi faimosul ca am oroare de limbajul misan:) in rest e ok:))

 • tipulparasimpatic

  Si totusi, Dala Lama a spus ca va pune capat acestei traditii ce a devenit sterila si se va incarna intr-o femeie, neaparat cu chip foarte frumos si va locui la ashramurile MISA :))

  P.S. Si va merge la initieri la Paris (Suedia)

 • Tomyo

  Pentru ca a venit vorba de marele sivait Catrina, mi-am amintit ca a fost o discutie surprinsa pe o caseta (din acelea trimise in provincie pentru cursuri) despre mantra lui Vajrasattva. Cei care primisera mantra de la Catrina o aveau cu un numar de litere, iar cei care au primit-o de la Plagiatorul sef Griguta cu alt numar de litere. Mantra este KSAH. Oamenii nu mai stiau care varianta este corecta. Si cu ocazia asta imi amintesc de MIHAI RAPCEA care de curind a declarat ca I-A IESIT SUPERB o meditatie cu Kali.. Cu ce mantra ti-a iesit meditatia, Mihai? Ce “initiat” in Kali ti-a facut initierea? E cam ciudat a fii cu dezvaluiri despre FURTURILE MISA si sa declari ca ti-a iesit superb o meditatie.. cu o FAKE-MANTRA primita de la un.. FAKE GURU. Chiar, initierea in KALI ti-a dat-o cumva.. Nicolae Catrina? Sau.. poate CLaudiu.. Este vreunul care sa poata fi numit AUTENTIC in asa fel incit INITIEREA TA SA FIE AUTENTICA?

 • theLeaderInMe

  @ananda

  “Oameni buni, acolo scrie “traducere si adaptare” deci Catrina e acoperit….”

  Acoperit? 🙂
  Mai stim pe cineva “acoperit” care candideaza… :))

 • etefleosch

  As dori doar un raspuns din partea lui IntenseLight: cate carti/manuscrise ai reusit sa traduci ( pe bani/pro bono ) tu si sa le aduci tu pe piata romaneasca?

  Da, nu au precizat sursa foarte urat.
  Ar fi misto sa faceti o biblioteca on-line free cu manuscrisele in original si/sau traduse in romaneste. Avand o actiune de asta in spate, ai putea sa-i dai peste nas lui Catrina ca ba neam prost, tu ai vandut ca un nesimtit munca oamenilor astora, noi suflete generoase le-am cerut aprobarea si le oferim si gratis.

  In rest eu unul nu-s impresionat de megadezvaluire. Daca nu erau misanii cartea aia nu vedea tiparnita romaneasca ca nu dadeau de ea nici Intense nici Rapcea.

 • EL TORO

  @MR & IL .Urmeza sa iti dedice citeva articole noi noute in care o sa fiti iar cistigatorii premiului cei mai bad boys . Oricum cu articolul asta iati dat cu firma in cap f. tare , e rupator articolul . I-ati dat cu barosu la temelie lu MICUSOR .E jenant sa te desconspire altul in halul in care ati facut-o voi , dar e extraordinar . Tine-o tot asa . Sa stie lumea ca omul nu e ce se dadea si de fapt e ascuns , plagiator si nesimtit grupa mare . Mai bine te raportezi la un maestru indian direct chiar daca nu mai e in planul fizic , unul recunoscut , adevarat . Cu cine invatam noi yoga !? Cu unul care plagiaza si nu e in stare sa scoata o braosura cu ce a trait el , din experienta lui . Scrie nene o cartica despre cum ai atins tu realizarea, nu mai cita pe altii ca nu e corect . Daca inca nu ai atins si inca mai practici , atunci stai parcat si nu mai preda ceva la care tu nu ai acces .

 • afroditus

  Cum o sa dea ochii Catrina cu elevii lui de la Shivaism, dupa acest articol ? fara nici o jena.astia nu sunt oameni cu bun simt, sa se rusineze de un banal furt intelectual. ei sunt mari initiati, care au transcens regulile de conduita morala, alea 10 , sunt ptr incepatori. tantricul este liber in manifestare, nu-i asa €?

 • Intense Light

  @etefleosch

  “As dori doar un raspuns din partea lui IntenseLight: cate carti/manuscrise ai reusit sa traduci ( pe bani/pro bono ) tu si sa le aduci tu pe piata romaneasca?”

  Peste 1500 de pagini de format mare, adica echivalentul a vreo 12 – 15 carti, si mare parte pro bono. Pana acum.

  “Daca nu erau misanii cartea aia nu vedea tiparnita romaneasca ca nu dadeau de ea nici Intense nici Rapcea.”

  In 2000 aveam deja Tantrasara, editia italiana a lui Gnoli, cea din 1960, deci te asigur ca dadeam de cartea asta si fara Misa.
  Cei din Misa s-au laudat acum cativa ani la un targ de carte din Germania ca au in biblioteca zeci de mii de volume din domeniul yoga, tantra, spiritualitate, etc. Biblioteca mea e la fel de mare ca si a lor, si pentru a obtine cartile astea nu am trimis femei sa se prostitueze prin Japonia.

 • Intense Light

  Pentru cei interesati, am adaugat in seara asta un PS/o completare la finalul articolului.

 • etefleosch

  Felicitari, ce pacat ca nu putem avea access la ele fara a-ti devoala identitea ( sau exista o biblioteca virtuala accesibila anonimilor ?).
  Vorba lui Rapcea: ca anonim poti sa spui orice.

 • prc

  In cazul acesta, punctual, probabil ca ai intuit adevarul – omisiunile referitoare la surse au fost premeditate.
  Insa, din punct de vedere obiectiv editura e raspunzatoare pentru ca ceea ce publica sa respecte legile si cutumele.
  Editura ii da traducatorului lucrarea originala si-i spune ce sa traduca.
  Ca multe lucruri legate de yoga misana si acesta e ambiguu.
  Au precizat clar ca e vorba de o traducera fara ca sa aduca lamuririle normale.
  Intr-o organizatie in care cuvantul secret apare pentru multe fleacuri nu e de mirare ca nu au insistat pentru acuratetea surselor.
  Mai relevanta pentru cazul acesta ar fi comportamentul si asumarea publica din partea traducatorului a apartenentei lucrarii.

 • prc

  Merita mentionat ca e vorba despre o traducere a unei alte traduceri.

 • EL TORO

  @ GORGHE . Nu este important ca MR & IL sa faca o scoala de yoga ,sau daca sint in stare sau nu . Important este ca nu au pretins ceva ce nu sint si nu se erijeaza in falsi ghizi , doar desconspira faptele unor indivizi care mint , fura , inseala increderea unor oameni sinceri , inocenti si daruiti . Urit este faptul ca unul ca CATRINA nu respecta nici satya , nici asteya , nici aparigraha , adica minte , ciordeste si face banu gros . Nu respecta astea nici in gind , nici in fapta . Asta ar trebui sa te roada pe tine daca ai avea ceva in cap , ptr ca aia se dau indrumatori . Mai simplu ptr tine :un individ care minte , ciordeste munca altora si stoarce bani de la altii cu nemunca lui vine in fata ta si incepe sa iti predea yoga , adica despre adevar , nonacumulare si a nu fura . Ptr tine e ok o astfel de situatie ? Atunci inseamna ca il sustii in mendrele lui si deci esti si tu un borfas dar mai prostovan ptr ca tie nu iti iese nimic la smenul pe care il face el dar pe deasupra ii mai si dai lunar o suma de bani ca sa vina si iti ofere citeva paginute din cartea ciordita de el . Vezi cit de orbit esti de un smenar ?

 • prc

  Ai dreptate Intenselight.
  Minciuna insidioasa a fost ca a indicat ca sursa lucrarea originala fara sa mentioneze traducerea din franceza.

 • Intenselight

  @prc

  “Minciuna insidioasa a fost ca a indicat ca sursa lucrarea originala fara sa mentioneze traducerea din franceza.”

  Da, si asta, insa iti reamintesc ca lucrarea Bhakti a lui Lilian Silburn nu contine doar o simpla traducere din sanscrita a textului Stavacintamani (care s-ar intinde pe maxim 10-20 de pagini), ci si un studiu asupra shivaismului de 105 pagini, si comentariile la fiecare vers in parte, care se intind si ele pe multe pagini.
  Prin urmare cand ing. Catrina nu a precizat deloc autorul, cititorii au inteles implicit ca:
  1. el este autorul traducerii din sanscrita a textului Stavacintamani (deci ca stie f. bine sanscrita)
  2. el este autorul studiului asupra shivaismului care constituie aproape 60% din carte, si care e foarte bine realizat (deci ca are cunostiinte foarte vaste asupra shivaismului casmirian)
  3. el este autorul comentariilor foarte pertinente, realizate la fiecare vers in parte.

  Ceea ce este in esenta o minciuna, caci in realitate ing. Catrina doar a tradus textul din franceza. Bineinteles ca am mari indoieli si asupra acestui fapt (ca ar fi tradus el personal cartea), insa asta este deja o alta poveste.

 • Intense Light

  @ etefleosch

  “ce pacat ca nu putem avea access la ele fara a-ti devoala identitea (sau exista o biblioteca virtuala accesibila anonimilor)”

  Banuiesc ca te referi la colectia mea de carti, si nu la traducerile pe care le-am facut pana acum. Daca da, pot sa iti spun ca am avut o discutie cu Mihai exact pe tema asta, cu putin timp in urma. Si eu intentionez sa fac cumva ca toti doritorii sa aiba acces la ele, caci e pacat sa pastrez toate cartile astea doar pentru mine.

  Cat despre anonimat, marturisesc ca am fost gata gata sa renunt la el de mai multe ori (desi f. multi stiu deja cine sunt, insa imi respecta anonimatul, fapt pe care il apreciez), asa cum am scris si intr-unul dintre articole. Insa cand am meditat mai mult la chestia asta, am ajuns la concluzia (pe moment), ca poate e mai bine sa scriu in continuare ca anonim. Caci altfel am sa fiu acuzat imediat ca de fapt nu ma intereseaza ca oamenii sa afle adevarul despre Bivolaru, etc, ci vreau doar sa imi fac un renume, o scoala, sa fur cursanti de la Misa, si alte aiureli de genul asta. Cred ca e mai mare impactul unor articole scrise de un necunoscut care nu poate fi acuzat de faptul ca vrea sa isi creeze un renume, etc, si care spune doar atat: nu credeti nimic din ceea ce va spun, ci verificati totul. Plus ca mai sunt si alte motive care ma fac ca momentan sa raman anonim.
  Ma intereseaza doar un singur lucru, ca oamenii sa citeasca cu atentie si sa verifice informatiile din articolele mele. Nu cred ca e deloc important cine anume scrie articolele, atata timp cat acestea se dovedesc a fi adevarate la o verificare judicioasa.
  Si daca doar un singur cursant Misa scapa din mreajele prostitutiei si a minciunilor lui Bivolaru si ale locotenentilor lui, eu (si Mihai) consider ca nu a fost in van efortul nostru. Nu vreau sa mai pateasca si altii ce am patit eu.

  (Plus ca imi construiesc o karma foarte buna, incercand sa ajut alti oameni sa iasa dintr-o chestie care pe termen lung ii va duce doar la suferinta si regret. E adevarat ca nu asta e motivatia mea de baza, insa si treaba asta e adevarata.)

 • Intense Light

  @ EL TORO

  Multumesc ca ai raspuns in locul meu.
  Am vazut observatia lui Gheorghe, insa am raspuns deja de mai multe ori la ea si m-am cam plictisit sa repet mereu acelasi lucru. Nu ma intereseaza deloc ce cred altii ca pot sau nu pot sa fac, ma intereseaza (in contextul de fata), doar ca oamenii sa nu mai fie pacaliti de Bivolaru si clica lui.
  Sunt atat de multe scoli autentice in lumea asta, incat nu cred ca e deloc necesar sa mai fac eu una. De exemplu, in Romania exista deja scoala lui Namkhai Norbu, care e autentica ca si transmisie si ca si invataturi, deci exista deja o alternativa la Misa. Plus ca sunt de principiul ca pana ce nu esti pe deplin realizat spiritual, e foarte riscant sa te apuci sa ghidezi pe altii. Si apoi, pe liniile pe care am primit eu invataturi, niciodata nu te apuci de capul tau sa predai, ci ti se cere de catre maestru sa predai, atunci cand acesta te considera pregatit, si asta in general dupa minim 10-20 de ani de studiu, si zeci de ani de retragere meditativa stricta. Am mai spus deja si o repet: dezastrul din cadrul Misa a fost posibil tocmai din cauza ca oameni total nepregatiti/nerealizati spiritual s-au apucat de capul lor sa predea yoga, sa se creada mari instructori.

 • Oro

  Am scris un e mail si i am si sunat pe cei de la editura inca nu am obtinut un raspuns, mai insist:)

 • EL TORO

  Toti prostii predau yoga la MISA . Ei inca mai bijbie dar predau altora despre un lucru la care nu au ajuns . Nu e rau sa tii o sedinta de yoga dar exista pericolul instant sa se imfle ghertoiul din ei cum de altfel sa si intimplat . Sivananda a zis perfect aia cu fauritorii de ashrmauri care decad ptr ca ei inca mai cauta si se apuca sa predea . Misa e ca un partid , cine e aproape de conducere se scoate cu diverse avantaje materiale samd . E primul cerc de putere si vine al 2-lea samd . Am vz cum il gratuleaza pe REMUS LOMOS . A facut un grup in care sint ierarhi si fiecare viseaza sa ajunga SUPERMAN (asta nouu , henry cahill) si si in grupul ala e ego , e o structura de putere subtila neconstientizata de nepotii de acolo . E adevarat ca ii ajuta sa faca mai multe valuri ca numar cu burticile lor da nu numaru de valuri conteaza …. oricum e o competitie intre ei , viseaza sa il egaleze pe cel din fruntea lor .

 • Intense Light

  @ Oro

  Nu m-a prea interesat aspectul asta legal dintr-un singur motiv: G. Bivolaru are o gramada de bani, si poate lejer sa mituiasca orice editura care face ceva scandal. Plus ca in perioada respectiva pe la noi mai nimeni nu platea copyright.
  De exemplu nici cei de la Herald mult timp nu au platit nici un copyright pentru nici o carte de-a lor. Insa aveau minimul de bun simt sa scrie numele autorului pe coperta! Spre deosebire de G. Bivolaru, N. Catrina si altii, care nu au scris numele autorilor carora le-au furat munca, din dorinta de a castiga cat mai multa apreciere din partea cursantilor Misa. Pentru ca trebuie ca in prima faza sa castigi sufletul unui om/aprecierea lui, pentru a putea ulterior sa il exploatezi prin munca in folosul tau, nu?!

  Insa e binevenit efortul tau.

 • Dyana

  Se aude ca Nicusor i-a reprosat Monicai Dascalu faptul ca a ajuns sa fie subiect de articole pe blogul lui Rapcea datorita articolelor scrise de Monica si semnate cu numele lui Nicu. La care Monica s-a aparat, spunand ca asa a fost ordinul, de la Grieg. Saracu Nicusor, a picat ca musca-n lapte. Oricum si-o merita, daca nu pentru plagiat, macar pentru modul in care s-a purtat cu biata Diana Dobrin.

 • Oro

  Tare as vrea sa stiu din ce carti a copiat nicu informatiile pe care le vinde la cursul de shivaism, eneagrama, etc.

  Ar fi excelent daca am reusi sa facem o lista cu toate cartile din care greg a adunat “refelatiile” in premiera mondiala…

  La fel de interesant ar fi sa luam fiecare caiet de vacanta si fiecare “opera” si sutele alea de articolele ale “maiestrului” sa vedem de unde le a copiat.

  Sa vedem si noi cat % e de autentic maiestrul greg…

 • Django

  @Oro,

  surse de inspiratie pentru curs:

  http://www.exmisa.org/viewtopic.php?f=4&t=22

 • Django

  [cursul de shivaism]

  Primele cursuri (alea cu Siva Sutra si comentariile):

  Aphorisms of Siva: The Siva Sutras with Bhaskara’s Commentary Dyczkowski Mark S G

  http://www.scribd.com/doc/226166800/Aphorisms-of-Siva-The-Siva-Sutras-with-Bhaskara-s-Commentary-Dyczkowski-Mark-S-G

  Nu am cursurile la îndemână, dar probabil e copy-paste.

 • Intense Light

  Aproape tot e copy-past la Misa. Peste 95% probabil, sau chiar mai mult. Si restul de 5% sunt expresii stupide gen “sublimare ascendenta”, “aproape pentru oricine este evident”, “notoriu si foarte semnificativ” etc, etc

 • DORIN

  politia nu are interes sa il aresteze pe iel si pe alti ca iel

 • DORIN

  Sclavia moderna si traficul de fiinte umane sunt o crima împotriva umanitatii cu este la MISA..Exploatarea fizica, economica si sexuala a barbatilor, femeilor si copiilor MISA condamna la dezumanizare si la degradare. In fiecare zi in care continuam sa toleram aceasta situatie de la MISA incalcam umanitatea noastra comuna si ofensam constiintele tuturor oamenilor..

 • Oro

  Din cate am inteles drepturile de autor pt lucrarile lui Silburn apartin Institutului de studii indiene (Institute of Indian Studies), pt cartea in cauza De Boccard Edition-Diffusion mi a spus ca ei in Romania nu au vandut nici un drept de reproducere si distribuire a acesteia. Deci, iata…:))

 • mac gregor

  E foarte interesant de vazut cat e contributia marelui maestru atoatestiutor la MISA.

  La inceput se pare ca au copiat din maestri autentici, zicand – “Uite ce realizari am avut noi practicand yoga, ce intuitii avem etc”. Vax, nu era experienta lor.

  Si chiar ma mir de ce Grieg care a facut si a dres si a practicat, nu e in stare niciodata sa publice o brosura cu experiente proprii. Publica multe carti, dar tot se trage pe cur cu teorie, teorie, tone de teorie.

 • Oro

  Raspunsul primit:

  Dear Sir,

   

  Yes, the Institute of Indian Studies of the Collège de France in Paris  have the exclusive rights to publish the texts of Lilian Silburn. which belong to our collection “Publications de l’Institut de Civilisation Indienne” .

  In 2007-2008  the Director of the Institute was asked by the Maison d’Editions ACUM, 050159 Bucharest, the authorization to translated in Romania some of the books of Lilian Silburn which the Director agree. The translations were made very seriously by M. Adrian Orosanu and Mlle Aida Surubaru and supervised by the Director of the Institute.

   

   We never heard about  M. Nicolae Catrina and never sold the rights to anyone.

   

  Sincerely,…

 • Mihai

  Oro,
  mergi pina la capat si da le toate informatiile …

 • Bunul Simt

  Ca ROMANUL GREGORIAN BIVOLARU nu-i nici unul…
  http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=2035
  Multumesc Nicolae Catrina pentru aceasta traducere minunata de care vom beneficia atat noi cei din generatia noastra cat si cei din generatiile viitoare.
  Binecuvantat esti tu si Ghidul tau Spiritual. Amin!

 • Neele

  Ce?
  “Multumesc Nicolae Catrina pentru aceasta traducere minunata de care vom beneficia atat noi cei din generatia noastra cat si cei din generatiile viitoare. Binecuvantat esti tu si Ghidul tau Spiritual. Amin!”?
  @Bunul simt:
  Sa nu sarim la concluzii pripit.
  Sa vad intai certificatul de traducator autorizat in baza caruia s-a facut aceasta traducere.

 • Intenselight

  Si cate din lista aia au fost scrise cu adevarat de Gregorian Bivolaru? Sunt o multime de useri aici care au lucrat in ashram-urile unde se pregateau cartile astea si stiu din experienta directa cum merg lucrurile: un grup de ashramisti traduc pasaje din 10-15 volume aparute in strainatate pe o anumita tema, apoi, aduna toate traducerile intr-o carte, care in final este rasfoita de G. Bivolaru, “corectata” de catre acesta, si cu aceasta ocazie infractorul Bivolaru isi pune si numele pe cartea respectiva. Si astfel apare o noua carte “scrisa” de G. Bivolaru.
  Cea mai mare parte din lucrarile care apar pe link-ul de mai sus, astfel au fost “scrise”. Cei care au lucrat in acele ashram-uri, stiu la prima mana ca acesta este adevarul. Restul..

  Daca cineva, dupa toate dovezile care exista cu privire la infractorul Gregorian Bivolaru, chiar crede ca urmand un astfel de individ precum acesta, va atinge vreodata “eliberarea” spirituala, atunci in mod clar acesta a sarit peste o etapa esentiala in practica tantrica: acea a verificarii in prealabil, cu mare atentie, a viitorului maestru/ghid spiritual, etapa care conform unor texte, poate sa dureze si pana la 12 ani. Daca cineva e atat de lipsit de discernamant incat sa practice pseudo-“tantra” sub “ghidarea” lui G. Bivolaru, atunci eu ii urez succes :))

 • Neele

  Eu cu mintea mea si pe certificatul meu, am facut traduceri gratis engleza-romana pentru documentatia laboratorului de analize biochimice al Steaua Divina si cu ce m-am ales in schimb? Cu creierii si urechile zgariate de tipetele lui GB in camp, dupa spirale, referitor la intelesul cuvantului “fatarnicie”?!?! Si am plecat de la curs fara sa spun? Tare interesant. N-am stiut ca am fost vanduta sa stau sub papucul unui astfel de om.
  CINE NU DESCHIDE OCHII BINE, CA MINE SA PATEASCA!

 • Carmenas

  Am aflat de curand de la cineva ca intotdeauna la biblioteca Misa a existat o sectiune de “carti secrete” la care nu aveau acces decat cativa din conducere. Acele carti erau cele care ulterior erau traduse, sau luate pasaje din mai multe carti pe aceasi tema si deveneau cartile scrise de GB si de acolitii lui. Deci cam asa s-au petrecut si se petrec inca lucrurile la Misa.

 • Saso

  Poate ca unele carti sunt mai rare, dar multe dintre ele sunt primite cadou de mosu de la cei din strainatate si le considera speciale, adica nu trebuie ochiul impurificat al pulimii sa vada ce scrie pe acolo. Si, DA, din ele se fac cartile super-mega-extra spirituale ale lui guru d’la Tartasesti.

 • Intenselight

  Daca e sa ne luam dupa lista oferita cu generozitate de “Bun Simt”, vedem ca Gregorian Bivolaru are cunostinte extinse (din moment ce se apuca sa scrie despre asa ceva!) din urmatoarele domenii: psihologie, medicina naturista, tehnici de evolutie spirituala, terapii cu ozon si oxigen, aditivi alimentari, cromoterapie, fiziologia menstruatiei, afrodisiace, vitamine, minerale, numarul de aur, alimentatia lacto-vegetariana, chemtrails, inginerie (motorul cu apa), fiinte extraterestre, Shambala, tarapia cu argint coloidal, etc!
  Insa daca e sa avem cu adevarat bun-simt, si sa examinam de exemplu doar cunostintele de la ora actuala din domeniul vitaminelor si mineralelor, ne dam seama ca si numai pentru a avea cunostinte extinse din acest domeniu trebuie sa studiezi enorm, caci aproape zilnic apar studii noi pe aceasta tema! Din aceasta cauza, in zilele noastre este extrem de greu sa ai cunostinte profunde si numai intr-un domeniu restrans, pentru ca practic este aproape imposibil sa fi la curent cu toate informatile stiintifice care apar in fiecare an in acel domeniu! De exemplu, acum 500 de ani era posibil sa existe personalitati precum Leonardo da Vinci, care avea cunostinte extinse din domenii precum anatomia, biologia, matematica, ingineria, etc, pentru ca in realitate cunostintele din acel domeniu erau foarte reduse! La ora actuala un elev de clasa a 8 -a are probabil mai multe cunostinte din domeniile enumerate mai sus decat Leonardo acum 500 de ani.
  In concluzie, cand vad un individ care “scrie” carti pe atatea teme precum Gregorian Bivolaru, imediat ma gandesc ca acel individ are in fapt cunostinte superficiale in acele domenii, pentru ca este extrem de greu sa fi cu adevarat specialist si numai intr-un singur domeniu, in zilele noastre!
  Daca insa acele carti contin informatii extinse din acel domeniu, inseamna ca individul e un plagiator.

  Insa iata ca Gregorian Bivolaru pozeaza in postura de mare cunoscator in toate aceste domenii!
  Avem un adevarat Leonardo modern printre noi, si habar nu aveam :))
  De ce nu face cineva din preajma lui Bivolaru un test absolut banal: de exemplu sa ia volumul referitor la elementele minerale si sa il intrebe pe G. Bivolaru niste lucruri de amanunt din acea lucrare. Va descoperi ca nea Bivolaru se va uita la el ca mata in calendar. Daca insa ati pune o astfel de intrebare unui expert in acel domeniu, aveti mari sanse ca acesta sa va raspunda fara probleme la intrebari.
  Nu mai fiti naivi, oameni buni! Vorbiti cu cei care au lucrat in ashramuri la aceste carti, si veti vedea ca aceste carti sunt pur si simplu traduceri din diverse lucrari, aparute in strainatate.

  Mai bine intrebati-va urmatorul lucru: ce il determina pe un individ sa isi puna numele pe atatea lucrari, din domenii atat de diferite, din moment ce e evident ca este imposibil ca la ora actuala sa ai cunostinte extinse in atat de multe sfere ale cunoasterii?
  Va raspund eu la intrebare: orgoliul, dorinta de a poza in fata celorlalti in postura de mare erudit.
  Si cum spunea Suren Goyal, citat chiar de G. Bivolaru: “When ego in, yoga out”. Adica, cand apare orgoliul, dispare yoga (si apare prostitutia, plagiatul, minciuna, perversitatea, decadenta spirituala, etc)

 • Oro

  Pai Intenselight Bivolaru publica carti(pe care nu are copyright,pe care nu le a tradus el) ca sa mentina ideea la fraieri ca el eliberatu lu peste ca are o memorie fenomenala (si asta o minciuna verificat personal) si ca are access in Akasha de unde dibolarimea sa zice ca are acces doar ca pe parcursul anilor s-a vazut ca de Trandafir nu stia nimik de Monica Cesea nimik, de Simo nimik, de Radu stia ca i a spus hastrologa de servici, etc si etc. Tot asa a procedat si Niculae care s a dat drept traducator din sanscrita pe lucrari pe care nu are nici drept sa le traduca si nici sa si publice numele pe ele.

  Ps. Asta era si motivul pt care analfabetul bivolaru nu baga notele de la subsol la lucrarile pe care le “traducea” ca sa nu stim noi de unde lua el “informatiile secrete revelate in premiera mondiala”…

 • aladin

  Eruditul Catrina a sarit si el peste yama si niyama .Dar daca dai graunte la pasari prin curte,le dai socoteala ce fel de graunte sunt sau de unde provin?Ele le baga la pipota fericite si macane sa le mai dai.Si tu treci periodic pe la cuibar sa strangi outele proaspete.

 • Dan

  Intense Light 18/09/2014 19:33

  “Aproape tot e copy-past la Misa. Peste 95% probabil, sau chiar mai mult.”

  Cunostintele spirituale exista de mii de ani , scrierile spirituale deasemenea . Nu cred ca trebuie sa inventezi roata sau apa calda acum…

  Faptul ca sunt prezentate celor ce doresc sa le cunoasca inseamna un ajutor enorm, si nu cred acest lucru ar trebui sa fie o acuza ci mai mult este un lucru de laudat ca in MISA se preda yoga traditionala asa cum remarci tu.

  Ca nu au fost cumparate drepturi de autor sau altele de genul asta … , asa se proceda in acei ani . Existau casete cu muzica celor in voga copiate noaptea in casetofoanele proprii si se vindeau dimineata la tarabe. Erau ani in care nu exista legislatia necesara, sau era neclara in ceea ce privesc drepturile de autor. Asa a fost atunci , cu totii cunoastem acei ani.

  In afara de acest lucru nu uitati ca la curs se face si parte parctica, foarte importanta si asta nu se compara cu 1000 de carti despre nu stiu ce maestru sau tehnica. Trairea proprie e superioara oricarei intelegeri mentale . In asta consta primul pas in evolutia spirituala.

  Inteleg ca exista divergente, conflicte, mai vechi sau mai noi, insa tocmai ele sunt cele ce ne tin pe loc si fac sa ne adancim si mai mult in ele daca nu cautam sa le intelegem la un mod superior, din singurul punct de vedere obiectiv , acela al lui Dumnezeu. Toate sunt lectii pe care trebuie sa le tratam cu intelepciune si sa le asimilam in acest fel.

 • Intense Light

  Sa-i raspunda cineva la Dan ca e atata de paralel incat.. vad ca bietul de el nu a inteles absolut nimic.

 • Oro

  @Dan

  Cunostiintele alea spirituale nu ti au fost presentate,dupa ce au fost furate, distorsionate si impachetate in limbajul lui “Greg” ti-au fost VANDUTE ca si cum ar fi fost ale lor!!!

  Ori esti orb ori esti prost dincolo de faptul ca nu au cumparat drepturile de autor si tie ti se pare normal, nu vezi ca enjenierul niculae a pretins ca a tradus din sanscrita fara sa mentioneze autorul traduceri din sanscrita ca sa ramanem noi cu impresia ca el mare shivait si cunoscator de sanscrita.

  Ai dreptate la partea practica bevolaru ne a exemplificat tehnica invizibilitatii incercand sa fuga cu peruca pe cap pe contrasens la vama…

  Nu ai inteles nimic, daca ti se pare obiectiv din partea lui Dumnezeu sa vada fete transformate in curve de pretinsul eliberat cu pretentii intelectuale sau barbatii care asteapta o ciocolata mare de craciun in ashram…

  Misa nu este o scoala pt ca nu are profesori recunoscuti, nu are o traditie “milenara” pt ca a fost infiintata de instalatorul bevolaru, este o secta in care se depun juraminte ca sa nu divulgi ca te pishi in timp ce esti filmata la proba secreta.

 • lion

  Dan: ,,In afara de acest lucru nu uitati ca la curs se face si parte parctica, foarte importanta si asta nu se compara cu 1000 de carti despre nu stiu ce maestru sau tehnica. Trairea proprie e superioara oricarei intelegeri mentale . In asta consta primul pas in evolutia spirituala.”
  De ce nu a scris despre trairea lui superioara si a ales sa scrie inca o carte?
  Pentru a lasa sa se inteleaga ca a aparut la Misa inca un Sergiu Al. George?

  Trairea proprie este superioara oricarei intelegeri mentale.@ Dan.
  Serios? Si unde te duce trairea asta daca nu intelegi ce ti se intampla si nu stii ce trebuie sa faci mai departe?
  Nu uita ca totul pana la un punct se petrece in minte si prin minte, inclusiv iluminarea.:)
  Daca te lasi purtat de trairi si sentimente cum ajungi la echilibru mental, discriminare, echidistanta in spirit? Sa nu mai spun de nemiscarea mintii?
  Cine priveste la fel o piatra sau o bucata de aur…ti se pare cunoscuta propozitia?

  Daca se copiau carti si casete la greu nu este un argument. Daca o mie de oameni fura nu inseamna ca pot fura si eu cu constiinta impacata.
  Cel putin aceia erau oameni de lume, ,,larvari” 😉 dar el ce scuza avea?
  Nu auzise de Yama si Niyama? de sutrele lui Patanjali?
  Yoga traditionala la Misa…argumentul suprem frate, traditionala fara o linie de Maestri.
  Poate de acum incolo, cu Grig Maestru fondator si tablouri cu domnia sa in lotus atarnate de pereti. Si cu un nimb in jurul capului, sa nu uit asta.

 • Dan

  @ Intense Light

  1. Mi-am spus o parere , nu am atacat pe nimeni. Daca tu simti nevoia sa o faci, decizia iti apartine , insa spune multe despre ” argumentele” tale privind o dezbatere.

  2. In nici un caz nu ar fi fost nevoie sa iti asmuti cainii pe mine. Oare unde suntem aici ?? Intr-o camp de lupta ?

  @ Oro

  Vesnic aceleasi argumente vlaguite si o vesnica abatere de la orice discutie intre oameni care gandesc. In mod evident cand nu ai un rationament prin care sa combati , treci la eternul atac la persoana. Asta spune multe despre tine, la caracterul si gradul tau de civilizatie, dar si despre subtirimea ” posibilitatilor” de a argumenta o discutie.

  In multe randuri administratorul forumului parca interzisese acest lucru si chiar vestedele poezi despre MISA . Eu respect autoritatea lui Mihai Rapcea , tu nu ? De ce crezi ca poti trece asa de usor peste cuvantul lui facand sa credem ca ne putem bate joc de ceea ce spune el si il putem sfida totdeauna ?

  As putea sa iti raspund cu aceeasi moneda , insa exista posibilitatea ca cei ce citesc sa nu mai faca diferenta dintre noi 2. Iar diferenta este asa de mare …..

 • Bunul Simt

  Pe vremea lui Ceausescu nu existau carti de spiritualitate si cand gaseai una o copiam de mana. Din cauza cui nu existau carti? Din cauza doctrinei imputite comuniste.
  Acum Gregorian Bivolaru, Nicolae Catrina, si alti zeci, sute de oameni traduc si fac sinteze impresionante de ani si ani de zile si cine credeti ca sufera visceral din cauza lor? Mereu aceeasi. Comunistii, turnatorii, ateii, antichristii.
  Multumesc Grieg si tie Nicusor pentru munca exceptionala pe care o realizati si de care vom beneficia toti. Fie ei comunisti sau cursanti ai scolii de yoga Misa. Caci si cel ignorant pana la urma tot se trezeste, cum zice si vorba: ” Prost sa fi, dar sa-ti revii. “

 • Intense Light

  Dane, nu te-am atacat, insa sunt satul de oameni care sa fac ca nu inteleg. Daca nu reusesti sa intelegi de ce nu este bine sa furi munca altui om, si de ce este necesar sa ai minimul de bun simt incat sa ii scri acestuia numele pe coperta si nu sa iti arogi astfel in fata celorlati munca altuia, pur si simplu discutia s-a incheiat!

  “Cunostintele spirituale exista de mii de ani , scrierile spirituale deasemenea” – aiureli, cunostintele astea nu au aparut asa din senin in cursurile Misa, si nici nu au fost copiate din nu stiu ce texte care, hai sa zicem ca nu au autor (cica), ci cursurile Misa sunt furate in mare masura din opera (doar un exemplu) lui Lysebeth, care a muncit la greu sa scrie cartile alea! E necesar un MINIM DE BUN SIMT, daca vrei sa evoluezi spiritual minim in viata asta. Daca tu nu intelegi de ce este necesar sa NU FI HOT, sau sa nu MINTI cursantii Misa, cand pretinzi ca nu stiu ce cursuri sau carte este scrisa de tine, atunci ce sa mai vorbim de etapele superioare de evolutie, Samadhi, etc? Tu nu intelegi lucruri elementare! NU se poate evolua absolut deloc in lumea asta, daca iti bati joc de cei din jur! Reusesti sa intelegi un lucru atat de simplu? Cand FURI munca unui om si apoi MINTI sute de alti oameni, doar din dorinta de a poza in mare erudit, deci din dorinta de FAIMA, s-a terminat cu orice sansa de a evolua!! Intelegi atata lucru?
  De ce nu a procedat Bivolaru sau Catrina la fel cum a procedat Bozaru in acea situatie in care a precizat foarte clar de unde a tradus respectiva lucrare?! NU din frica de a nu fi plati drepturi de autor, etc, din doar din dorinta de FAIMA!
  Si astea sunt lucruri elementare, ce sa mai vorbim de transformarea a zeci, sute de cursante in adevarate prostituate, conform defintiei oferite chiar de Bivolaru!

 • Intense Light

  @ Bunul Simt

  Raspunsul pe care l-am dat lui Dan se potriveste si la ce ai scris tu. Cum vrei tu sa evoluezi spiritual, si sa “ghidezi” alti oameni in practica yoga, cand tu nu ai minim de respect si bun simt fata de ei, si hotia, minciuna, prostitutia, etc, ti se par lucruri normale si firesti, si aperi asa ceva?!

  Insa daca nu intelegi acum, nu e nici o problema, o sa intelegi cu siguranta dupa moarte, cand nu o sa te mai poti minti singur deloc.

 • Intense Light

  “sa iti asmuti cainii pe mine”

  Nu am asmutit nimic pe tine. Insa imi displace profund sa dau raspunsuri unor oameni care se fac ca nu inteleg, care pur si simplu fac pe prostii.

 • Oro

  Pai Dan vesnic aceeasi “yoghini” care isi trag si nick uri gen “bun simt” si aproba furtul sub pretextul spiritualitatii “milenare”.

  Dupa ce ca ti am publicat raspunsul pe care l am primit de la cei care detin drepturile tu vorbesti de argumente vlaguite? O sa vezi tu cand o sa i intrebe de sanatate pe cei care au publicat si tradus inclusiv sivaitul ala niculae in tribunal pt drepturile alea. Pe bivolaru & co ii prinzi la copyright, ca pe al capone cu fiscul. Sapt viitoare iti zic daca au si pe opera lui Lorber drept de a traduce si vinde:))

 • Gheorghe

  Raspuns pentru 1.
  EL TORO 15/09/2014 23:24
  Intense Light 16/09/2014 16:24

  Nu ma asteptam sa raspunda cineva. Poate ca ai dreptate. Nu este important ca sa deschideti un curs despre care sa spuneti ca este un curs autentic si apoi dintre cursantii vostrii sa apara uni, cum sunteti voi acum, si sa va faca opozitie si sa zica ca nu sunteti pregatiti, ca atrageti oameni nevinovati carora le umpleti capul cu fel de fel… si altele din astea, cam intreg arsenalul pe care voi il aruncati acum impotriva MISA. In ce priveste migrarea cursantilor, asta este libera. Vrei sa ramai, atunci ramai, vrei sa pleci, atunci drum bun. Claudiu, Simona, Narcis nu au plecat ? Da, au plecat. Si-au facut scoala lor ? Da, si-au facut. Si ce au rezolvat cu asta ? Cine a auzit de ei ? Din ce vad eu extrem de putini. A avut MISA de suferit de pe urma plecarii lor. Nu pare a fi avut de suferit. In definitiv daca ai aspiratie si doresti cu toata fiinta ta sa atingi desavarsirea nu te poate opri nimeni.
  Dar sa revenim la problema noastra. Voi cand cumparati o carte, va duceti la editura sau contactati autorul sa va arate daca are drepturi de autor la ce a scris acolo ? Sunt foarte sigur ca nu. Nimeni nu face asta. Te-ai dus intr-o librarie ti-ai ales o carte, ai lua-o, ai platit-o si gata, acasa la citit. Nu incepi sa suni pe la edituri sau autori sa iti arate drepturile de autor. Poti citi foarte bine cartea si fara sa stii daca autorul a platit drepturi de autor. Doar daca sunteti de la securitate, sau SRI sau mai stiu eu ce organism din asta. Zicea cineva ca pe la MISA sunt multi agenti in misiune deghizati in cursati. Parerea mea este ca va cam este frica de MISA, mai ales de cand ati dat pe langa in 2004. Am citit multe referinte pe net si am inceput sa deschid ochii mai bine, cine este MISA, cine sunteti voi. Este interesant de urmarit acest duel intre voi si MISA. Banuiesc ca si voi ati fost la cursurile lor sau aveti oameni infiltrati acolo. Noi vom urmari cu interes actiunile voastre. Pana acum ati dat mereu cam pe langa si nu cred ca de acum incolo o sa aiba vreunul din voi succes in aceste actiuni.

 • spanda

  @Gheorghe
  Ma prietene, o dai in balti cu succes. Legat de cartea asta, problema drepturilor de autor e SECUNDARA.

  Principala problema este CA INJINERU SI-A ASUMAT CEVA CE NU ERA A LUI!!! ADICA A FURAT MUNCA ALTCUIVA. S-A DAT AUTORUL LA CEVA CE NU A MUNCIT SI I-A PLACUT IPOSTAZA!!! ASTA E GRAV.

  Poti sa intelegi lucrul asta sau nu. Sper nu trebuie sa iti fac o exemplificare despre ce insemna sa ai logica elementara, ca sa intelegi ca e vorba de HOTIE.

  Si lasa textele paranoice … ca m-am cam plictisit.

 • spanda

  @Gheorghe
  Ca baiatul asta TE-A MINTIT SI A FURAT munca altuia, NU CONTEAZA!? Asta in contextul unei scoli care se vrea spirituala.

  Sper ca nu-mi vi cu o ‘esplicatie’ natanga marca MISA cum ca maestrul este mai presus de adevar si minciuna, ca ii tantric sau mai stiu io ce adevarat! Ar fi penibil!
  Ca 25 de ani nu ati produs decat stari si … cam atat. No vazut nimeni vreun eliberat la MISA.

 • Neele

  Bre Gheorghe, tu nu intelegi ca nu poti copia de la altul ca iti place tie de el si il iubesti mult. Nu se face. Nu poti sa spui apoi ca e de fapt ce ai gandit tu. Si nici nu este adevarat si o stii.
  Hai sa zic si altfel: Tu ti-ai imprumuta instrumentul pentru treaba altuia? Nu. Ee! Asa si cu ideile. Sunt ca si copiii lui si nu se dau/nu se iau. Dumnezeu nu e prost, ma!
  Nu stiu cum sa-ti explic mai bine sa intelegi ca fiecare are farmecul sau, dar si acele mici imperfectiuni care il definesc ca el/ea.
  Acel ceva care a iesit din mintea cuiva este specific lui, este ceva ce pe el il defineste, nu pe tine. Din motive de puritate ca asa l-a facut ma-sa, Dumnezeu, viata, el tine la ideea lui chiar daca este gresita. Va scrie legat de acea idee o carte; daca e talentat si are mai multe idei, mai multe. Dar nu se apuca sa scrie biblioteca Alexandriei.
  “Noi vom urmari cu interes actiunile voastre.”
  Bravos natiune! Cum de ai ajuns din a fi Gheorghe la a fi noi?
  “Dar sa revenim la problema noastra.”
  Uite ce cred eu: Ca problema este doar a ta si nu a altora desi se pare ca e transmisibila.

  Uite-te si la acest paragraf:
  “Noi vom urmari cu interes actiunile voastre. Pana acum ati dat mereu cam pe langa si nu cred ca de acum incolo o sa aiba vreunul din voi succes in aceste actiuni.”
  Unde este acordul subiectului cu predicatul? “Noi” nu este in acord cu “cred”.

  Deci Gheorghe, pune mana si invata sa scrii omeneste. Nu o lua ca pe o amenintare ci doar ca un indemn bland spre evolutia ta.

 • Intenselight

  Odata cu aparitia lui Gheorghe in discutie asistam la o incercare clasica de deturnare a atentiei de la problema principala, care este de fapt minciuna si hotia lui Nicolae Catrina si nu problema drepturilor de autor. Desi in articolul pe care l-am scris nu m-am legat deloc de problema drepturilor de autor, caci in fond asta era problema editurii, si nu a inginerului Catrina, acum Gheorghe vine si spune ca sunt de la SRI si ca ma iau de ei pe problema drepturilor de autor. Oricine citeste insa articolul vede ca nu am scris nimic despre drepturile de autor si de editura, care probabil a tradus cartea fara a avea aceste drepturi. NU m-a interesat acest subiect. Ceea ce mie mi s-a parut deranjant a fost caracterul inginerului Catrina, care in goana dupa faima, s-a dedat la asa ceva, lucru care este total incompatibil cu comportamentul unui om catusi de putin evoluat spiritual.
  Gheorghe, daca vroiam , puteam sa scriu eu personal editurii care detine drepturile de autor, si sa postez eu raspunsul lor, insa nu acesta este subiectul articolului! Incercarea ta jalnica de deturnare a atentiei cursantilor de la problema principala, (minciuna si hotia inginerului Catrina), nu tine.
  Oro a fost cel care a adus problema drepturilor de autor in discutie, el a fost cel care i-a contactat (si bine a facut, caci si acesta este un aspect al problemei), insa nu acesta era subiectul articolului.
  Esenta articolului este ca “pomul se cunoaste dupa roade iar omul dupa fapte” (si nu dupa stari!). Iar faptele lui Catrina (si ale lui Bivolaru care pretinde ca are “stari frumoase, dar isi transforma cu nerusinare discipolele in niste prostituate!): au fost foarte clar expuse. Asta este esenta acestui articol. Nu am avut nici o treaba cu faptul ca editura nu a platit drepturile de autor, eu am o problema doar cu lipsa grava de respect a lui Nicolae Catrina fata de cursantii Misa. Atat.

 • EL TORO

  @GHEO . Ba nene esti dus rau . Ma eu sint un fost cursant ,actualmente somer si atit . Nici SRI , nici altceva .Locuiesc in provincie , un oras chibrit unde se cunosc toti intre ei si e o amorteala maxima . Si daca ar fi sri-isti care scriu pe blogu asta nici macar asta nu ar avea importanta ,atita timp cit oamenii spun adevarul gol golut . Din contra ar trebui sa va bucure ca unii sri-isti au inceput sa spuna adevarul si sa nu mai inventeze . Nu am nimic cu tine dar ori esti prost 110% , ori esti un milog fata de conducerea MISA care vrea sa ia vreo medalie de pupincurist . Atita timp cit un om(fie el si securist ) prezinta adevarul asta e tot ce conteaza . De ce nu te poti bucura cind sri-isti spun in sfirsit adevarul despre MISA ? Atentie , pot sa fie sri-isti sau nu , eu unul nu stiu , insa ce stiu este ca sa spus adevarul si ca tu nu poti suporta . C a o-ti fi mai multi ofticati de astia cu atit mai rau . Adevarul doare si e jalnic ca ati ajuns sa va supere adevarul . Pina la urma nu adevarul il cauti ? Nu adevarul il cautati ? Daca vrei sa mentii mitul in mintea ta sa fi sanatos , dar trebuie sa vezi ca adevarul e cel mai important . -Cunoste-ti adevarul si adevarul va va face liberi .- Esti muci .Fac pariu ca nu esti de acord sa te fure cineva , sa-ti ia salariul sau macar o parte din el . Asa ca vezi tu , cind e vorba de altii cum e autoarea aia din Franta , treci instant cu vederea , dar cind e vorba de tine , ai sarii ca ars . Nu esti decit un ipocrit si un sclav , ori pupicurist . Detest pupincuristii . Din pacate la MISA sint multi pupincuristi care vor sa se evidentieze turnindu-si meschin colegii frati . Apoi in tabere mediteaza la starea de fraternitate . Inconstienta e grupa mare in MISA .

 • misa si sexualitatea

  @Intenselight

  Eu parca tin minte ca aceasta carte a fost tradusa de cursantii lui Nicu din Cluj, si ca ei au tinut mortis sa fie semnata de el. Omul e nevinovat…

  PS: Vad ca ai scris de cateva ori “este aproape imposibil sa fi la curent cu toate informatile stiintifice” sau “este extrem de greu sa fi cu adevarat specialist”. Corect se scrie “sa fii” in acest context.

 • misa si sexualitatea

  @oro

  Lorber e in domeniul public, asa ca nu te mai obosi. Niciun copyright nu e vesnic – expira la 75 de ani de la moartea autorului. Si lucrul asta s-a stiut si s-a expolatat la misa.

  Dar fiindca veni vorba de Lorber, pe mine faptul ca GB parea sa creada orbeste tampeniile lui Lorber (desi tind sa cred ca nu le citise chiar pe toate, ca unele erau prea gogonate) a fost unul dintre lucrurile care m-a convis ca e dus cu pluta. Ar fi un argument in favoarea ipotezei “bolnav psihic”. (Sper sa nu se simta jignitii fanaticii lorberieni).

 • Intenselight

  “Corect se scrie “sa fii” in acest context.”

  🙂 Si crezi ca e singura greseala gramaticala pe care am facut-o? Scriu f. repede, nu am timp sa ma apuc sa corectez tot ce scriu pe aici.
  Vreau sa fac si altceva in viata asta pe langa povestea asta cu Misa. Daca esti pe faza o sa mai gasesti si altele. Oricum, multam de atentionare

  “Eu parca tin minte ca aceasta carte a fost tradusa de cursantii lui Nicu din Cluj, si ca ei au tinut mortis sa fie semnata de el. Omul e nevinovat…”

  Iti dai seama ca e irelevanta treaba asta (daca e adevarata). Omul a fost de acord sa isi puna numele pe carte, si a incasat meritele si faima, si in plus a tacut ca pestele. De exemplu, nu cred nici o secunda ca el a a scris articolele de pe yogaesoteric. Insa treaba asta e irelevanta, atata timp cat accepta cu lasitate sa fie semnate cu numele lui, etc, etc

 • Oro

  @ misa si pornografia

  Tot asa zicea si greg bivolaru ca nu el ca altii l au numit guru, maestru, al doilea dupa Christos…etc.etc dar nici nu l deranja ca toti ii gadilau orgoliul cu epitete care mai de care mai pompoase si absurde.

  Tot asa si cu “shivaitul” niculae a spus el public ca nu el a tradus cartea si ca vezi doamne aia de la cluj l au pus ca autor fara voia lui?

  Uite acum are posibilitatea pe yogaesoteric (si dupa aia in tribunal) sa spuna ca nu el a tradus si ca nu are drepturile de autor, iar cartea a fost publicat fara voia lui iar el saracu nu a putut sa impiedice pe cursantii lui sa publice cartea.

 • misa si sexualitatea

  Am glumit, oameni buni. Trebuia sa fi pus “nevinovat” in ghilimele. Era o moda pe vremea aia ca instructorii sa se impopotoneze cu munca invataceilor. Nu au niciun fel de scuze. Sa trambitezi despre satya si sa tiparesti minciuni nu seamana deloc a “yoga autentica”.

  Dar acum sa recunoastem ca si in mediile academice se practica metoda asta. Nu m-as mira deloc daca de fapt cartea doamnei asteia a fost scrisa in mare parte de studentii ei…

 • misa si sexualitatea

  PS Nu stiu sa fi declarat public ca nu e cartea lui. Sunt soapte de prin culise…

 • Oro

  Din Slovenia spuneau ca cineva din Germania detine drepturile pt operele lui Lorber, deci e posibil ca inca sa fie acoperite de drepturi.

 • misa si sexualitatea

  Daca ar fi sa ne luam dupa propriile afirmatii ale lui Lorber, el nu a fost decat “scribul domnului”, prin urmare autorul lucrarilor este chiar Jesus. In cazul de fata, pretentiile unei edituri la drepturi de autor ar fi cam caraghioase, nu crezi?

 • truth

  Lorber a lasat dreptul oricui de a publica lucrarile sale revelate…CU CONDITIA DE A NU MODIFICA NICI o VIRGULA !
  Ceea ce in cazul MISA nu s-a respectat!!!
  Toate scrierile lui Lorber publicate de editurile lor, au fost ajustate din condei pentru a servi intereselor cursului, nu Adevarului !!!

 • prc

  🙂 “scribul domnului” – Supernatural?

 • Shri Singha

  @Intenselight

  Din pacate the damage has been done.
  Caci a intrat deja in mentalul colectiv al poporului roman ideea ca yoginii sunt exact asa cum sunt cei de la MISA.

  Va trebuie dusa o munca de curatare de purificare cel putin un deceniu pentru a arata adevarata fata a yogai.

  De asemenea datorita degradarii sperantei si energiei generale a natiunii romane se arata ca the local protectors are unhappy.
  De aceea e nevoie a folosi cat mai des ganapuja si alte unelte de pacificare.
  Astfel cu timpul e posibil ca lucrurile sa se schimbe.
  Munca ta de deconspirare pentru a avea un efect vast si pozitiv asupra maselor trebuie facuta ca ofranda protectorilor locali. Pentru un efect rapid al muncii tale ar fi deaseemenea de folos o ofranda catre Rahula Sau Black Mahakala sub forma unei puja a focului.

 • DORIN

  NESIMTIREA LUI BIVOLARU SI JEGODIMEA ATITUDINI LUI…ESTE U PREFACUT

 • Bunul Simt

  Cauzele bolilor incurabile in viziunea lui Li-Ching Yuen:
  Stiinta contemporana confirma faptul ca bolile au o importanta componenta psihosomatica. Cum iti influenteaza gandurile organismul?
  1. Gelozia – cauzeaza cancere si scaderea sistemului imunitar;
  2. Sentimentele razbunatoare – cauzeaza perturbari ale somnului si boli ale gatului;
  3. Retinerea manifestarii emotiilor – cauzeaza boli de plamani
  4. A fi prea categoric si de nemiscat in propriile convingeri – cauzeaza diabet,
  migrene si inflamatii
  5. Minciuna – cauzeaza adictii la alcool, infectii parazitale si scaderea sistemului imunitar
  6. Ostilitatea – cauzeaza ulcere, arsuri acide
  7. Emotivitatea si lipsa comunicarii – cauzeaza schizofrenie si boli de rinichi
  8. Comportament crud – cauzeaza epilepsie, astmă si deficienta a circulatiei sangvine
  9. Cautarea conflictelor – cauzeaza tiroidite
  10. Apatia – cauza pentru diabet
  11. Inconsistenta si incapatanarea – cauzeaza infertilitate
  12. Anxietatea – tulburari ale sistemului digestiv, afectiuni ale inimii si boli de piele
  13. Lacomia – cauzeaza tumori, obezitatea si boli de inima
  ATENTIE !!!
  Toate acestea pot fi evitate prin practica yoga corect realizata.
  Multumesc Grieg!
  Multumesc Nicusor Catrina!

 • Neele
 • Saso

  @ Bunul Simt

  Multumesc, acum incep sa inteleg.
  La nr. 1 “Gelozia – cauzeaza cancere si scaderea sistemului imunitar”

  Sa le odihneasca Dumnezeu pe victime, dar fetele care au murit de cancer la misa… nu cumva au avut problemele astea?

  Ma gandesc la cat aveau de suportat si de inhibat emotional ca sa se pastreze la un stadard “spiritual”, adica cu mai multi iubiti care si ei la randul lor aveau mai multe iubite…. banuiasc ca au luptat cu gelozia dar si lupta de a inhiba si de a arata lumii o fata “spirituala” a a vut ceva de spus. Ca doar la capitolul alimentatie nu se expuneau unor riscuri majore.

 • MR

  @Bunul Simt

  ”13. Lacomia – cauzeaza tumori, obezitatea si boli de inima;”

  Înțeleg abia acum cauza pentru care Grieg are montat stent la inimă. Oare a înțeles și el ?

 • Oro

  @MR

  Cand i l-au plantat inainte de practica yoga sau dupa?:)Inainte sa infiinteze “scoala” sau in timp ce le promitea la toti pe afise sanatate?

  Ce mistou la anul se poate vindeca in cort la intalnirea “teofanica”.

 • Alchemist

  Destul de tinerel pt stents, oh dear!

 • dorinaccio

  Cei de la yoga esoteric au scormonit in arhive si au publicat un material cu titlul Alb, din care extrag: “Judecătorii au trimis soli cu daruri la peștera yoghinului și l-au rugat să îi salveze din judecata împotmolită a plagiatului. Fără haine și cu părul prins în VIBHUTI, cenușa sacră, yoghinul a ascultat părțile împricinate și opinia învățaților, apoi a zâmbit cu adâncă și sinceră compasiune:

  – Dragii mei, iată că eu practic ceea ce învățătura milenară yoga a revelat – și niciun alt yoghin nu a reclamat că am plagiat ASANA ori PRANAYAMA școlii sale! Și aceasta este explicabil doar prin adânca noastră supunere în fața Creatorului acestei lumi, înțelepții și căutătorii căruia noi ne-am dedicat în mod ireversibil și complet! Ce oare ar putea să mai fie al meu, sau al tău, sau al lui? Posesivitatea este o pricină indiscutabilă de suferință, a cărei soluție este doar detașarea – și nu există vreo judecată ce ar putea transcende legile universale descrise de sutra-ele lui Patanjali.

  Cum ar putea oare să fie inventate cuvintele diferite pentru fiecare iubire a noastră, când, de fapt, noi toți trăim marea iubire a Creatorului? Cum poate iubirea unei femei să fie altfel decât iubirea altei femei, omagiul adus regelui diferit de adorarea marii zeițe a iubirii? Nu este oare fiecare parte a acestui întreg doar o oglindă a iubirii infinite pe care Cretorul o oferă neîncetat? Cum să fie oare diferită iubirea întreagă de ea însăși? O, MAYA, o, tu, iluzie căreia noi suntem pradă, tu iei chipul tigrului când te desfășori ca timp, sau chipul elefantului când te manifești ca forță distructivă, ori chipul șarpelui când ne revelezi capcana vicleniei – în toate acestea însă tu rămâi devotata adoratoare a întregului Creator! Și oricare dintre toate aceste nesfârșite capcane sunt chiar porțile eliberării noastre de toate legăturile și neînțelegerile noastre!

  Yoghinul a fost cuprins de transa mistică și imnurile vedice au prins viață în sala de judecată. Judecătorii, învățații și oamenii de rând s-au aplecat cu respect în fața adevărului indiscutabil al iubirii mistice prin care erau purificați, luminați și însuflețiți. Haru a scris apoi versurile sublime cuprinse în cartea Poemele străzii, iar Akashatma venea adesea în poarta palatului regal să dedice strofe de o inegalabilă frumusețe regelui Punjabului și yoghinului necunoscut…

  Doctrina lipsită de iubire este ca un templu părăsit – frumusețe a cărui izvor a secat. Iubirea fără înțelegere este ca un nor pe cer – îndepărtat și folositor doar pentru ploaie. Toate acestea dispar când se află în fața porții triumfale a cunoașterii corecte, căci adevărata cunoaștere este unica noastră motivație în întreaga căutare a vieților noastre. Și acolo unde există adevărata cunoaștere, nu există conflicte. Unde adevărata cunoaștere începe, orice nelămurire dispare. Cine adoptă adevărata cunoștere, renunță la iluzia de a ști, căci a ști te obligă să aderi la idei și concepte, a cunoaște adevărul presupune a te elibera de orice dogmă, percepție și concept… Cât de mare este oare diferența între „ceva” și „tot”!?

  Fragment din Povești cu tâlc pentru adormit copiii… și pentru trezit sufletele, de Cristin Neacșu, Editura Lux Sublima.”

  si iata cum scapa Misa, iar, ieftin din plagiat 🙂
  Orice plagiat e un plagiat al lui Dzeu dupa Dzeu, iar Catrina e doar unul din intermediari.

 • Gheorghe

  Pentru EL TORO si IL
  S-ar parea ca voi sunteti sefi acolo si de aceea ma voi adresa voua.
  Doua aspecte as vrea sa clarific aici cu voi. Primul este acela ca, atunci cand te duci la librarie și cumperi o carte niciodata nu te vei interesa daca autorul respectiv a platit sau nu drepturi de autor, in cazul unei traduceri sau a unei sinteze care include mai multe lucrari. Din discutiile avute cu prietenii carora le-am spus despre acest aspect, toti, fara exceptie au concluzionat ca voi, cei care sunteți opozantii exmisa nu sunteti nici pe departe niste curansati nemultumiti de prestatia instructurilor sau a lui Grieg, voi sunteti niste securisti care incercati pe toate caile sa indepartati cati mai multi oameni de la contactul cu aceasta scoala de yoga unica in lume, care transforma cu adevarat oamenii, asa cum odinioara faceau fariseii ca sa indeparteze oamenii de invatatura lui Iisus. Istoria se repeta si le multmesc celor care au vazut asta. Aceste carti si cursuri mult criticate de voi contin o invatatura cu adevarat transformatoare si voi stiti bine asta. Pacat ca nu o si asimilati si va tineti doar de lucruri rele. Nu vreau sa iau apararea nimanui dar cam asa se vede dinspre noi.
  Cel de-al doilea aspect este acela ca voi sustineti ca nu este necesar sa deschideti o scoala de yoga. Este clar ca nu veti putea face asta nicidata, char daca veti primi ordin sa faceti asta. Este ceva ce va depaseste ca intelegere. Atata vreme cat voi va veti mentine la nivelul mintii veti fi niste babe de la tara care susotesc pe le colturi despre ce a facut unul si altul si nimic mai mult. Cei care au plecat din MISA, Simona, Claudiu, Narcis au decazut foarte mult atat ei ca fiinte umane cat si ca prestatia din scoala lor. Asta este, fiecare isi alege drumul sau in viata. Voi ati ales la fel cum si ei au ales. Face parte din ordinea divina. Nu poti cere unui orb sa vada. Sunt sigur ca veti mai gasi si altele care sa starneasca indignarea populatiei care va citeste. Ce folos ca voi ramaneti aceeasi oameni mici si neinsemnati. Parerea me este ca nici nu sant asa multi cei care va citesc asa ca toate asta vor ramane cunoscute si aprofundate mai mult de voi.

 • spanda

  @Gheorghe
  S-ar parea ca voi sunteti sefi acolo si de aceea ma voi adresa voua.
  Doua aspecte as vrea sa clarific aici cu voi. Primul este acela ca, atunci cand te duci la librarie și cumperi o carte niciodata nu te vei interesa daca autorul respectiv a platit sau nu drepturi de autor, in cazul unei traduceri sau a unei sinteze care include mai multe lucrari.

  Pretene, esti cu capu … Toata lumea iti spune ca asta e o problema secundara, iar tu o dai inainte, cu drepturile de autor. Ba esti PROST!!!
  NE DOARE UNDEVA DE DREPTURILE DE AUTOR!!!

  Si mai las-o cu securistii, ca esti penibil la greu.

  Inginerul s-a dat drept autorul lucrarii. ASTA E PROBLEMA!!! TE-A MINTIT, BA GHEORGHE BA, CA EL A SCRIS CARTEA ASTA. POTI SA INTELEGI ASTA!?
  Daca te simti bine asa, sa fi prostit si mintit in numele evolutiei sprituale, nu ai decat!! ITI DORESC SUCCESURI SPIRITUALE!

 • MR

  @Gheorghe
  Ai avea dreptate, daca ar fi vorba despre o carte oarecare si de un autor oarecare. Literatura, beletristica este inofesinva si privim cu indulgenta autorii romanelor, chiar si atunci cand ”imprumuta” o idee de la un coleg de breasla.
  Insa aici este vorba de cu totul altceva. In primul rand, nu avem de-a face cu un banal autor care a emis niste idei proprii. E vorba de un individ care cu ajutorul acelei carti incearca sa-si creeze in fata publicului o aparenta de specialist in shivaism, o aureola de guru, de maestru. Deci intentia este una perversa, de mistificare a propriei persoane. Apoi cartea nu e o banala nascocire, o poveste usurica, de duzina. E vorba de o traducere ce are in spate ani de studiu, de munca asidua, pentru care autoarea merita toata recunoasterea. Da, recunoasterea aia pe care i-a furat-o dl. Catrina, si cu care si-a facut ditamai cursul de shivaism.
  Ai inteles mai Gheorghe !? Deci, nu e vorba de nici o conspiratie masono-securisto-reptiliano-pontica impotriva lui Nicu, ci doar lumina suparatoare a Adevarului neaos.

 • Oro

  Ba Gheorghe nu sunt securist am facut ceva ce tb sa fi facut de la inceput si anume sa ma intreb si eu cine e Bivo si cine e Nicu sunte ei ceea ce spun da sau nu? Bivo nu ti a aratat niciodata cum executa el asane doar o poza bicolora si cam atat. Deci, ce pretinzi tu ca iti arata dibolaru ceea ce e al lui sau ceea ce e a altora? La fel si Nicu eu nu am avut pregatirea sa spun daca mincinosul asta traduce direct din sanscrita sau vorbeste de pe traduceri si deci implicit de pe munca altuia, am facut doar sa scriu la editura ca sa vad daca e adevarat. Pe mine nu ma intereseaza daca tu crezi ca scoala aia de curve e o scoala de yoga, ce ma intereseaza e sa stii ca tot ceea ce Bivilica iti vinde cu nerusinare nu e al lui. E normal ca tehnicile sa functioneze ca doar nu le a inventat el si nici Niculae, ei doar le au copiat/furat si ti le au vandut tie ca pe niste “informatii secrete” ca sa te tina legat de ei.

  Tu continua sa te duci la curs sa platesti taxa pe cursurile furate/plagiate ca sa mentii haremul de curve al lui Bivo. Vindeti casa daca se poate si pune o pe numele unui instructor de doi bani si tu du te in jegurile alea de ashramuri si asteapta sa iti dea ciocolata mare de Craciun…

  Daca ai o nevasta/sora/fiica pune-o sa se futa cu dibolaru ca sa creasca ienerjile si tie coarnele:)))

  ps. Sunt de acord cu tine ca totul face parte din Ordinea Divina daca nu erau descinderile alea ai fi aflat tu sau eu ca cum se vindeau imaginea fetelor la proba secreta in timp ce se pishau?

 • Gheorghe

  Am vorbit aseara, la Marseille, cu prietenii mei despre aceasta situatie si era de fata si o persoana care este cursant la scoala de la Nice. Venise de curand de la Copenhaga si mi-a zis ca aceasta conspiratie este intr-adevar coordonata de anumite cercuri cu interese si sa nu ma mai preocup de asta ca oricum nu conteaza.
  Eu am crezut ca sunteti ca sunteti niste baieti din parcare care nu ati inteles invatatura care este promovata de aceasta scoala. Dar m-am inselat, voi ati inteles gresit invatatura si acum tipati ca nu puteti sa o urmati. Zicea ca aceasta cale nu este pentru oricine si tind sa ii dau dreptate. Este deschisa oricui dar nu se pot mentine toti pe ea. Oricum dupa discutia de aseara m-am hotarat sa incerc si eu sa urmez aceasta cale atat de hulita de voi. Omul acela chiar stia ce spune si era stapan pe el. Acolo este adevarul care ii supara pe unii dintre voi, invatatura adevarata. A zis ca ma ajuta cu tot ce am nevoie.
  Asta e, fiecare cu drumul lui.

 • spanda

  @Gheorghe
  Bravo Gheorghe. Iti urez succes! Numai bine!

 • Oro

  Tu gheorghe esti prost? Ce poate sa iti spuna o proasta “instruita” la “scoala” misa? Intreab o pe cur_santa aia daca s-a futut cu bivolaru da asa in fata fara prea multe ocolisuri.

  Cur_santa are dreptate calea de la misa nu e pt toti ci doar pt curve, papa-lapte de prin ashramuri, instructori fara loc de munca, fete care fac videochat si se pisha, fete care filmeaza goale prin beserici, baieti care muncesc gratis pt smecheri. etc etc.

  E dreptul tau sa cauti invatzatura “adevarata” oricum daca vrei sa stii cursurile sunt toate copiate, cartile traduse, modificate si publicate fara drept de autor. Asa ca tu munceste sa i dai la bivo banii ca sa si poata purta curvele la Paris.

 • MR

  Gheorghe, pari un om ok. Faptul ca ai intrat aici sa te interesezi si mai ales sa dai un feedback arata ca ai o minte deschisa, iscoditoare. Păstrează această calitate rară. Succes !

 • Saso

  @ Gheorghe
  Pomul se cunoaste dupa roade…..
  Ce roade are miss?
  Din cate stiu eu:
  -filme porno, destul de multe, unele cu fete care nu stiau ca vor apare pe un DVD PORNO,
  – scandaluri sexuale
  – fete cu facultate trimise la bara in Japonia si Europa
  – excluderea din Asociatia internationala de Yoga, precum si din cea europeana
  – furturi de case de la cursanti care au fost excrocati de misa
  – plagieri de carti si muzica… etc.

  Intreaba pe curanta aceea din Nice, de ceva roade pozitive, DAR… atentie, sa spuna ceva REAL, palpabil, nu povesti, ca asa si Claudiu era eliberat inainte sa se lase de curs, apoi a devenit sobolan, securist, cutra, mincinos… etc..
  Sa ne spuna o realizare yoghina recunoscuta de o autoritate neutra, sau macar de o alta scoala de yoga. Poti?

  P.S. Nu e asa ca te-ai simtit special cand ti s-a spus ca nu oricine se poate
  sa rama pe o asemenea cale spirituala? Nu s-a aprins un beculet si ti-ai spus: ohh daaa, asa este, unii sunt inferiori si nu au capacitatea de intelegere pe care o am eu….
  Chici ce? EXACT ASTA ESTE CARLIGUL cu care sunt agatati naivii. Mangaierea egoului.

 • Saso

  “Venise de curand de la Copenhaga si mi-a zis ca aceasta conspiratie este intr-adevar coordonata de anumite cercuri cu interese si sa nu ma mai preocup de asta ca oricum nu conteaza.”

  Ha ha ha… pai venise de la capitala paranoiei misane. De la scola lui Stoian, care minte si cand respira. Omul e paranoic, si asta clinic vorbind. Normal ca nu trebuie sa te preocupi de asta, tu gandeste-te pe ce santier sa prestezi, si in ce pat o sa dormi. Nu mai ai decat 2 luni si ceva si o sa primesti ciocolata de la guru…

  Chiar asa naiv esti? Este ok sa fii atras de spiritualitate, si pe bransa asta, cam toata lumea exagereaza putin ca sa-si impuna punctul de vedere, dar, ce gasesti la misa…. a depasit de mult stadiul de exagerare, au intrat pe domeniul sf. ci cateodata fantezie exacerbata, alteori fantezie deliranta.

  Anyway…. good luck with it. Te asteptam dupa cativa ani, cand o sa fii tare pornit impotriva lor, ca te-au mintit, te-au folosit, o sa tuni si fulgeri…. o sa te plangi de cate curve te-ai indragostit si cum ele si-o puneau cu insatructorii, pentru ienerjii…. 🙂 noi o sa te primim cu caldura si nu o sa-ti zicem: ti-am spus eu.

 • Departe

  @Gheorghe

  Aceasta scoala promoveaza o invatatura?Cuprinde invatatura promovata yama si niyama?Ce spun prietenii de la Marseille si Nice?Daca cercurile de interese doreau cu adevarat ,disparea aceasta “scoala”.Cuvintele fiasco si iresponsabilitate iti spun ceva?

 • Bunul Simt

  Eu multumesc Bunului Dumnezeu ca am invatat yoga de la Grieg si shivaism de la Nicusor Catrina. Ii cu nosc si ii apreciez enorm pentru munca lor neobosita de a traduce si de a ne pune la dispozitie cuvantul lui Dumnezeu. Sunteti geniali. Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti. Si pentru ca sunt multi adeseori obosiți, stresați, agitați, nemulțumiți, bolnavi, nefericiți, influențabili, rigizi…le recomand YOGA http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=8137

 • Saso

  Bunule Simt,
  Poate ca ai un punct de vedere aici, dar eu te intreb: daca inveti fizica de la un geniu, si-l respecti pentru asta, l-ai lasa sa-ti futa nevasta?

 • Muie

  Saso esti tare… dar Retardul Simt ii mai degraba ca un taran comunist care a fost invitat la tagan acasa si a vazut pe unicul video/tv set din sat un fragment din cel mai penibil film porno unguresc, nu numai ca i-a dus nevasta dar ii face si reclama batand toba prin tot satul. Asa-i trebe daca-i pe invers si nu stie ce sa faca cu nevasta-sa! Ia muie la greu… win, win, win all around!

 • Neele/Radha

  Bunule Simt, nu ma intereseaza ofertele tale. Stiu ce am trait acolo, ce am vazut, cum mi s-a impus fizic sa nu ies la aerul libertatii.

 • Neele/Radha

  Asa ca bunule simt, te rog sa dai dovada de bun simt si sa nu mai revii pe la cei care au simtit din plin efectele practicii yoga a la MISA.
  Stiu ca la momentul unei sedinte a carei inregistrari o are GB am avut nu numai hipoxie, hipoxemie dar si inima a avut de suferit. Urmarile sunt care sunt: capacitate de concentrare scazuta, oboseala fizica fara explicatie, plans fara motiv, crize de isterie fara motiv.
  Ca sa pot avea grija de pacientii mei pentru ca da, intentionez sa si lucrez onest, trebuie sa imi revin din acele momente impuse care nu sunt ceea ce am cerut, nu ma reflecta si nu mi se potrivesc catusi de putin.

 • Sweet Dreams

  ia muie la greu, si cu gura si cu kuru.

 • Oro

  Bunul simt, le poti multumii celor din ashram sau celor care au tradus gratis ca bivo si nicu sa si puna semnatura pe munca altora si sa incaseze bani de la prosti.

 • Neele/Radha

  Sa nu ma inteleaga nimeni gresit, daca vecinii vor sa vada pe Radha in mine, cum ar fi ca eu sa refuz aceasta onoare? Le explic ce am de gand sa fac pentru oameni, imi tarasc numele dupa mine si imi vad mai departe de drum.

 • Ispahan
 • Bunul Simt

  Aceasta rugaciune am aflat-o in cadrul cursului de yoga:RUGACIUNE INAINTE DE MASA
  PRASADA
  Tată ceresc si suprem,
  Primeste această hrană si sfintește-o.
  Nu lăsa ca vreo impuritate a lăcomiei mele sa o pateze.
  Eu o folosesc pentru mentinerea templului tau sfânt-
  Spiritualizeaz-o.
  Spiritul meu se adreseaza Spiritului universal care esti Tu.
  Cu totii suntem petale ale manifestarii Tale.
  Tu esti intreaga floare, intreaga viata, intreaga fiinta.
  Impregneaza aceasta hrana cu parfumul prezentei Tale divine.
  Amin.
  Ii multumesc lui Grieg pentru asta si lui Nicusor Catrina.

 • Saso

  @ bunul simt,
  ai binecuvantat blogul lui Rapcea? Io cred ca ar trebui, e o chestie de bun simt. Adica tu citesti si comentezi pe acest blog, si nu oferi macar o binecuvantare din 7 in 7 ore? Ar fi foarte spiritual sa faci asta timp de 7 zile. Ce zici? In felul acesta vei purifica totodata acest blog, si va ramane numai ce sublim si divin, deci este foarte important din punct de vedere spiritual sa faci aceasta, tine de evolutia ta spirituala. Este un test pe care trebuie sa-l treci. Trebuie sa-i iubesti pe cei ce scriu aici impotriva ta, pentru ca ei te ajuta pe calea spirituala pe care te aflii. Numai cei care au un guru autentic, vor face aceasta.

 • Neele/Radha

  @Bun simt:
  Nu multumesti cui trebuie. Vezi,
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Prasad,
  http://en.wikipedia.org/wiki/Prasad.

 • OM

  Pt “bunul simt…”, No comment:

  Heavenly Father, receive these food. Make it holy. Let no impurity of greed ever defile it. The food comes from Thee. It is to build Thy temple. Spiritualize it. Spirit to spirit goes. We are the petals of Thy manifestation, but Thou art the flower, its life, beauty, and loveliness. Permeate our souls with the fragrance of Thy Presence.

  Prayer demand before taking food – Paramhansa Yogananda, Whispers from Eternity (1929 edition)

 • Oro
 • Sweet Dreams

  Dreptul la muie este un drept fundamental al omului. Să luptăm ioghini bivolari, misani sau ex-misani! Uniți învingem!
  Lăsați-ne să luăm muie!
  Muie la greu sau moarte!!
  Jos și sus dicktatura 😉

 • Neele/Radha

  “Cazurile expuse au evidențiat că acest lucru se face adeseori ignorând legea și, de asemenea, ignorând opinia celor implicați, care mărturisesc că ceea ce fac este alegerea lor, nu ceva impus din exterior.”
  http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=8142
  Ay caramba!
  Ba chiar este impus din exterior. Atunci cand cineva spune ca nu se simte bine, trebuie crezut ca asa ii este, ca nu esti tu in pielea lui sa stii mai bine. Trebuie luata in considerare declaratia acelui om si nu bagate vorbe cu forta in gura lui ca ar fi demoniac, zero valoare si ca alte si alte chichite venite de la sefie. Degeaba te enervezi gurule, ca n-am sa fac videochat pentru tine si instructorii tai oricat de tare v-ati inverzi ayurvedic. Nu era regula la asane, sa nu fortezi? O calci dupa bunul plac, se pare.

  Cum se face ca in alte locuri daca s-a intamplat ca eu sa cad, soferul sa coboare din autobuz sa ma ajute sa ma ridic si chiar sa ma intrebe daca am nevoie de ajutor medical? Numai la voi cand ma gandesc ca e cate unul/a care plange pe infundatelea si pe voi va doare in KIUUUUUR.

  Nu prea-iubite guru, nu o sa acopar eu pentru cum te-ai purtat cu Andrei Vass. Sa-ti steie acolo pe creier si sa te zgarie bine cum si cat a tras pentru si dupa “voi”!

 • EL TORO

  @GEROGICA . Ba nu te supara da esti gramada facut . Ce treaba are o tehnica invatata la curs cu a te da altceva decit esti ? Nimic *********, poti pricepe !? Bati cimpii cu faptul ca nu putem sa intelegem invatatura yoga . Ba ******* yama nyiama are 10 puncte clare : SA NU MINTI , SA NU FURI , SA SPUI NUMAI ADEVARUL IN GIND VORBA SI FAPTA . NC a incalcat asta ma **************** si in gind si in vorba si in fapta . Pricepi ******** ? Fa ma diferenta clara in mintea ta inainte de a-ti justifica ******** ta intelegere , apoi scrie ma -inteligentule- . Ba sinteti prea prosti unii , nu vedeti ma clar , aveti numai texte in cap si turuiti din alea , neluind in calcul adevarul faptic pur si simplu . Ba sinteti prosti rau , mai prosti ca noaptea . Ba fraiere in momentul asta sint somer din decembrie 2013 , si imi mai arunca maicamea cite 10 lei din joi in pasti . Mi se rupe pula de credintele spalatilor pe creier din MISA . Auzi ? Cind nu mai sti ce sa faci sa iesi la mal cu socialul asta nu te mai intereseaza de basinile mentale ale unui oligofren care delireaza si raspunde numai cu citate din texte antice in timp ce el e muci , nu poate sa ia singur decizia de a se caca daca nu e pe tatva . Asa esti si tu . Voi nici felul de mincare zilnica nu v-il puteti alege in ashramuri si tu vii cu citate ptr ca altceva nu esti in stare .Exact asa cum face si NC , vorbeste despre altii numai despre experienta lui nu cirie nimic . Nu vreau sa indepartez un spalat pe creier asa cum esti tu de la curs , nici nu ma intereseaza credintele tale ametite , dar sa gindesti cu adevarat si singur e ceva extraordinar . Du-te ma acolo toata viata ca nu ma intereseaza de tine , dar incearca sa separi f exact lucrurile in mintea ta . Una e sa minta unul ca el a creat o opera cind de fapt nu a facut decit so fure si cu totul alta e yoga . Nu mai fii atit de redus mental ca nu iti face bine . E simplu sa privesti atent in schimb tu visezi cai verzi pe pereti . Sint doar un somer si nu sint sef aici . Daca tu crezi asta inca odata iti spun ca esti prost ptr ai inghitit o credinta falsa fara nici o dovada . Adevarul faptic e de nemodificat si asta e esentialu bolovane . Asta trebuie sa ai in vedere mereu nu inchipuieli .

 • EL TORO

  Alta chestie de kkt pe care o fac sefii MISA e sa aiba pretentii extraordinar de mari de la oameni in schimb oamenii de acolo nu au aceleasi pretentii identic de mari de la sefi . Adica daca tu ca sef ai pretentii enorme de la mine , ei bine si eu ca angajat am pretenti sa-mi oferi le fel de mult material pe cit imi ceri sa fac ptr firma yoghina cum le place lor sa zica . Daca tu imi dictezi programul si practic viata non stop macar ofera-mi material pe masura ca sa pot trai decent . Ei au pretentii enorme de la oameni insa cind e vorba de remunerarea omului ofera extrem de putin , adica nici pe departe cu aceiasi masura . E o exploatare mizerabila la care se dedau acesti bagabonti si oamenii de acolo din ashramuri nu sint in stare s-o vada . Ba ce imi ceri tu mie ? 1000 de reguli , restrictii , amenzi si alte aberatii imi impui efectiv . OK . Dar hai sa vad ce imi oferi la schimb . Mincare putina , timp liber aproape deloc , intimitate deloc , posibilitati restrinse de a ajunge la un trai decent . E vreo minciuna sau exagerare pina aici ashramistilor ? Si ptr ce ? Ptr 3 ore de yoga ? OK , dar viata mea personala unde este ca nu mai exista timp ptr ea ? In schimb sefii au vieti private , discrete , independente de marea masa . Au sau n-au ? AU . Si atunci unde e fratia dintre sefi si popor ? E in ferma animalelor . Asa ca nu mai visati aiurea si vedeti ma clar unde sinteti in viata . Si de ce e diferenta asta enorma intre ei si voi . Ptr mine ashramul e un capitol incheiat , am fost si imi ajunge . Vreau sa am macar libertatea marunta a unei camere proprii si sa nu mai fiu nevoit sa pindesc ora 6 cind portia incepe sa fie la liber ca sa imi potolesc foamea . Macar atita .

 • EL TORO

  – @ HORHE . Aceste carti si cursuri mult criticate de voi contin o invatatura cu adevarat transformatoare si voi stiti bine asta. Pacat ca nu o si asimilati si va tineti doar de lucruri rele. – Prostovene , textul e tare , da aici nu e vorba de informatia din text ci de miscare meschina de imagine pe care a facut-o plagiatoru ala . Daca frantuzoaica aia nu muncea cine stie citi ani sau luni sa faca acea carte sinteza tu azi nu citeai ce a adunat ea in cartea aia . Ei ar trebui sa-i fii profund recunoscator ptr ca ea a creat cartea nu papagalul asta de NC . ASTA DOAR A FURAT -O . Ai ajuns la cartea aia ptr ca ala a furat-o , altfel nu pupai . Daca e ok ptr tine atunci uite un sfat lenesule : fura ma singur informatia spirituala ca sa nu mai fi dependent de altul si sa nu ii mai cotizezi ca boul lunar . Macar daca furi singur informatia economisesti bani nedindu-i aluia si arati ca esti pe picioarele tale , independent psihic , intelegi ?

 • Alde Baran

  @ EL TORO

  Si in asta rastimp misa si- a inregistrat marci proprii la OSIM .Plagiem dar ne pazim bostanaria.
  :)))

 • afroditus

  Neele, ce a patit Andrei Vass ?

 • Neele

  @afroditus:
  Ajunsese jigarit si ca vai de el, pierduse din par si era chiar suspectat de cancer. Daca gresesc, sa intre cunoscatorii sa ma corecteze. Si eventual sa-i multumeasca ca din plangerea lui, multi au carte de munca. Dat afara din ashram, apoi de la ky, facea foamea si o ascundea spunand ca e in rugaciunea de 24 de ore. Dormea prin scari de bloc, se spala … cateodata, iar hainele ii erau jerpelite. Dar insista sa “lucreze spiritual” si mai ales isi dorea sa fie cu ioghinii. Acum nu stiu pe unde e si ce s-a mai ales de pielea “dusmanului”.
  Revazand trecutul, imi dau seama ca ambii au avut de pierdut: si sefa lui lipsita de toleranta si dornica sa “avanseze” spiritual si el ca nu si-a dat seama ca ea ar avea nevoie mai degraba de serviciile unui psiholog.

  Iar eu? Ce rol aveam? Lui i-am dat din resturile de la portie, iar ei i-am cerut sa isi controleze vocea si tonul pe care vorbeste, dar a fost cam degeaba.

  Sa le dea amandurora Cel de Sus dupa cum le este bine! Am zis.

 • Sarmale cu smantana

  La sondajul de opinie de la cantina sociala de pe strada Obor Nr. 700, reporterul il intreaba pe tagan:
  Dintre vegetabilele din supa, care va place cel mai mult?
  Apoi mie draga doamna dintre tate vegetalele cel mai mult imi place carnea 😉

 • EL TORO

  In momentul asta oamenii care sint in ashram au ajuns sa fie mai incorsetati decit inainate de a venii de acasa de la mama lor . Asta e nefiresc . In exterior sint extrem de limitati ca posibilitati iar in interior sint inghesuiti de nenumarate reguli , timpul este limitat , mincarea este putina si saracacioasa . Daca asta e viata normala …..?! Este ca o cusca . Nu exista intimitate , timpul liber e un lux , si daca este sa faci o paralela intre modul de viata din interior si cel din exterior gasesti o asemanre izbitoare : constringerile . Doar ca in afara esti cumva mai liber , cind termini programul de lucru esti liber sa iti pettreci timpul dupa bunul plac . In ashrma esti non stop intr-un program si asta este o forma de lipsa de libertate . In plus conducatorii au pretentii enorme de la ashramisti si acestia din urma nu au pretentii similare de la primii . Ashramistii accepta sa fie intr-un program continuu si dupa 24 de ani unde sintem in viata ? Material un mare zero , spiritual fara realizari notabile . In continuare depindem de social ptr care nu facem absolut nimic deoarece sintem in programul continuu de la MISA .Si asa se dusera 24 de anisori . Unde sintem in viata ? Material sau spiritual ? Nimic notabil , in continuare depedenta de persoane din exterior si de bani , lipsa unei garsoaniere personale face omul de la Misa sa se inghesuie disperat in ashram , numai sa nu se mai duca acasa la parintei . Dupa ani si ani te saturi si o iei din loc satul de cazarma cu tenta spirituala . acolo oamenii sint frati spirituali dar nici vorba sa fie frati materiali . Citiva indivizi care se cred mai speciali ii muncesc pe cei multi ptr ca nu mai aplica ideea ca toti sintem egalki in fata divinului ci o aplica pe aia cu e karma ta si a voastra a zeci de ashrmaisti sa munciti ptr firma mea ca eu sa pot sa merg prin lumea larga cu femeia mea . Unde e fratia ? E doar un concept . In realitate MISA e societatea la o scara mult mai mica . Asta trebui vazut clar , fara dubiu si inteles si facut in asa fel incit sa nu mai depinzi de programul lor . Cea mai pretioasa resursa e timpul . Ca ashramist cedezi din timpul tau= bucati mari din viata ta pe acest pamint ca sa intrii intr-un program facut de niste smecheri si sa stai int-un borcan si sa-ti duci viata in niste limite materiale si spirituale evidente asteptind sa te salveze cucurigu . Nimeni nu te va salva nici material si nici spiritual decit daca o faci tu singur si iti iei viata in miini si te duci unde vezi cu ochii si te duce mintea asa incit sa iti cumperi cu banii tai un loc al tau un de esti sef cit vei trai pe pamintul asta . Numai asa poti fi liber , avind un loc al tau , nu in ashram . Uitindu-ma la sefi am inteles asta . Uitati -va la ei continuu ce mod de viata au si o sa pricepeti ca se simt mult mai liberi si impliniti avind vieti separate si individuale , intime si discrete in timp ce voi stati intr-o cusca bagati unii in altii , adica exact ce au ei nevoie ptr a se ridica sus material .

 • EL TORO

  E adevarat ca si in exterioriti vinzi timpul , secunde de viata , dar macar dupa program esti liber si nu te mai fute nici un prost la creier cu regulile lui si basinile lui de sefut cu mintea odihinita care sa saturat de prea mult bine si de sefie . Astora li sa urcat la cap sefia si in plus sint odihniti mental asa ca li se pare normal sa vina cu basini cit cuprinde . In afara nu ar putea sa faca asa ceva ca si-ar lua bataie si flegme cit sa se spele ca in cada . Dar in ashrma isi permit sa bage la inaintare stilul asta . Ptr cine crede ca sint un nenorocit si prea dur sau nemilos cu sefimea , credetima ca asta e adevarul din spatele mastilor de frati spirituali . Absolut orice sefut mai mare sa capaptuit cu cite o casa sau mai multe . Mie nu mi-a luat nimeni nimic si deci nu sint pagubit material dar nu pot sa nu observ faza asta cu capatuirea materiala . Este evidenta . Unde e detasarea si desprinderea de tot ce e material ? E in povestile lor sau cel mult in vietile yoghinilor indieni . Intre instructorii MISA si yoghinii indieni autentici e distanta de ani lumina in atitudinea vzv de latura materiala . IN timp ce primii au fost si sint complet detasati mental, psihic si fizic efectiv de orice bunuri materiale , ai nostrii frati spirituali instructori sint cu minutele inclestate pe unul sau mai multyi covrigei . Si asta arata ceva profund despre instructorii fratiori . In armata era o vorba : noi sontem frati , ne mincam cacatii , cind tu pe ai mei cind tu pe-ai lu amindoi . Cam asta . Nu sint baieti rai fata de altii , da covrigul e f. important ptr ei . E numero uno cum se spune in Germania .

 • prc

  Cat timp ai stat in ashram, El Toro?

 • Saso

  @ EL TORO
  Iarasi ai perfecta dreptate.
  Au de-a face numai cu pula bleaga, ca daca ar da de un barbat, i-ar pune ala la punct in secunda doi. Si uite asa, ii prosteste pe batbati, devin niste puli blegi si apoi le face curs de vira… 🙂

  Viata bate filmul.

 • Bunul Simt

  ATENTIE! ESTE BINE DE STIUT CA PRACTICA YOGA PREDATA DE GRIEG PROVOACA SANATATE SI FERICIRE.
  O idee-forță divină este, pe bună dreptate, o gură de rai, căci face cu putință branșarea la o sferă nesfârșită de forță cu o frecvență de vibrație corespondentă.
  Întotdeauna când o asimilăm și apoi o încarnăm în noi, o idee-forță ne transformă considerabil frecvența globală de vibrație și contribuie din plin la o transformare a punctului nostru de vedere, a viziunii noastre asupra lumii.
  http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=8149

 • EL TORO

  Am locuit 1 an si 8 luni in 3 ashrmauri diferite . Vorbesc din teren nu pe pe margine . Nu am inflorit absolut nimic . E doar realitatea fara floricele . Nu am spus ca e rau la modul malefic , este doar blegeala sociala , pierdere de timp . Ma ajutat perioada in care am locuit in ashram in doua moduri :1- am incoltit spiritual , am prins niste radacini ,2- dar sa ramai 24 de ani in aceiasi situatie deja e prea mult , te plafonezi asta am vazut si ma ajutat sa-mi dau seama . Ai nevoie de individualizare , sa fii pe picioarele tale pshihologic si material . Dupa cum am vazut la fata locului chiar de curind ,ashrmistii sint intr-o dependenta psihologica de ceva exterior , mereu trebuie sa existe altcineva care trebuie sa-i ajute ,salveze si ridice spiritual si material . Asta o fi la inceput dpdv psihologic ,dar sa fii tot in faza asta dupa 24 de ani mi se pare nevolnicie , slabiciune , frica si incapacitatea de a fi pe propriile picioare psihologic . Cam asta am vazut la majoritatea celor de acolo . Si ii stiu cam pe toti , sint aceleasi chipuri de acu 20 de ani . Cred ca trebuie ajuns la o indepedenta psihologica fata de absolut orice grup sau individ , spiritual vorbind . Asta a ajuns in timp incet incet sa fie convingerea mea interioara . Am fost si eu milog spiritual cersind ajutorul , asteptind sa fiu salvat de cineva exterior . Uite ce zice NISARGADATTA : -Poti petrece o vesnicie cautind in jur adevarul si iubirea , inteligenta si bunavointa , implorindu-l pe Dumnezeu si rugindu-i pe oameni -totul in van . Trebuie sa incepi sa cauti in tine insuti prin tine insuti -aceasta este legea inexorabila ….. -. Este adevarat ca yoga predata la curs face bine dar cumva se ajunge la o deformare in modul de a privii si interpreta viata interioara spirituala . Fiecare cred ca deformam inconstient pozitionarea pe care ar trebui s-o avem si asteptam sa fim salvati , ajutati , scosi din mizerie . Dupa mult timp in care am trait in prostia asta mentala am inteles cu chiu cu vai , tiris grapis ca nimeni nu poate sa ma salveze si trebuie sa fac totul de unul singur oricit mi-ar lua asta , de fapt nici nu mai conteaza timpul . Multi ani am trait ca un milog psihologic asteptind sa imi de-a gratia o putere cosmica sau vreu inger si am vazut ca nimeni nu iti da nimic . Toate sint asteptari inutile ,povesti de adormit copiii in care esti mereu la mila altuia exterior tie . E milogeala , asa o vad eu .Fiecare are timpul lui cind ceva se coace in el si apoi incep sa se de-a la o parte obstacolele care ani de zile pareau vesnice . Viata bate povestea din acele borcane spirituale . Trebuie sa fim pe propriile picioare . Cum necum la asta trebuie ajuns . Cind vezi frati spăirituali ca dupa 24 de ani sint in aceiasi stare intelegi ca e o depedenta . Uitindu-te numai la febrilitatea cu care alearga la tot felul de cursulete iti dai seama ca traiesc intr-o stare in care vor sa apuce ca sa nu ramina pe dinafara , sa nu ramina in urma , e o disperare psihica care arata ca asteapta salvarea de la ceva exterior . Adica dependenta psihologica .

 • Saso

  @ Bunul Simt
  He he he… ai descoperit si tu cpoy-paste? Asta ai luat-o de pe yogaesoteric, nu?
  Dar… TU ce ai facut? Ce rezultate ai? Le ai pe alea descrise , controlabil, sau…. autoiluzia e putere paranormala la misa?

 • cristian

  Cred ca ar trebui facut un colt cu postari de comentarii diverse ce nu apartin unui anumit articol. In lipsa lui atasez aici acest mesaj pt dl.Nicolae Catrina si dl.Octavian Cret, mesaj care insa nu are o legatura cu titlul. As fi scris pe Misa.blogspot… dar nu am gasit o rubrica unde sa il pun si mai mult ca sigur ca nu ar fi fost aprobat de domnii admini…
  Am fost candva la cursul lui de alchimie si mi-am zis sa cumpar si cartea lui N.C., intitulata “Tratat de alchimie”.
  La o analiza a cartii, am constatat ca titlul este totusi cam pompos pentru cele cateva lucrari traduse si atasate, dar fiind doar vol 1, poate vor aduce mai multe noutati personale in al doilea volum si ma refer la comentarii personale care ar justifica alegerea titlului. Sint intradevar unele explicatii in acel glosar de termeni, insa cam putine. Pana la citirea vol2, consider ca vol1 nu se ridica la nivelul anuntat de titlu. Per ansamblu cred insa ca s-a muncit mult la ea si ii felicit pe cei care au facut-o incurajandu-i sa continue. Trebuie insa sa le spun ca am sesizat si scapari care imi arata ca atentia autorilor nu e la nivelul cerut de o asemenea lucrare. Ca sa nu plictisesc auditoriu, le voi da un singur exemplu, cel mai elocvent:
  In glosarul de termeni alchimici, in multe locuri se tot face trimitere la “vezi la mercurul inteleptilor”, insa cand il cauti nu il gasesti. Cum acest termen e cel mai important din toata alchimia, tocmai el nu poate lipsi. Speram la o eventuala corectie in volumul 2.
  De asemenea, din respect pentru aceasta stiinta, nu ar trebui sa lipseasca nici alti termeni ca Me(S) filosofic, Me(S) filosofilor, caile-umeda, uscata, etc…. Multumesc.

 • cristian

  Rog nu afisati postarea mea anterioara ca revin zilele urmatoare cu una mai completa.Multumesc

 • EL TORO

  @ fratiorule CRISTIAN ,e doar 2 variante unice : ori stiu cheile respective si nu le dau , si nu ti le vor da niciodata stai linistit si nu te mai amagi / ori nu le stiu si doar au tradus lucrarea respectiva ca sa atite curiozitatea celor interesati si autotmat sa cumpere foile lor, deci PROFIT , ptr ca asta e lucrul care ii intereseaza cel mai mult . Daca tu crezi ca iti vor da ei tie cheia suprema in cazul in care o stiu , te vei mintii singur multi ani de aici inainte . O cheie nu se da in public ptr ca darima economia , face omul aur si se lasa cu crime , mafia intra pe fir fulgerator , da exact ca-n filme . Singurul cistig ar fi ca cel interesat incepe sa caute mai intens din speranta ca va gasii cheia care sa-l imbogateasca si o anumita rezonanta se trezeste in interiorul curiosului si celui interesat . Mai mult de atit nu o sa primiesti de la celebrul plagiator ce se vrea autor . Daca oricine se uita la toate cartile scoase de ghizii spirituali misani o sa constate cu surprindere ca absolut nici unnul dintre ei n u a scos o carte a lui din viata si experienta lui . Absolut toate lucrarile scoase sint plagiaturi , sinteze sau compilatii . Nici 1 nu e din prorpia lor viata , experienta si traire . ABSOLUT nici 1 .

 • frodo

  Niky Shivaitul a tupeizat maxim in tabara de shivaism cand, chipurile, a organizat 2 ritualuri cu tridentul lui Shiva (yantra) si adorarea lingamului. Le-a adaptat putin, ca si cu aceasta traducere, si da-i bice. In timplul celei mai importante faze din ritualul de adorare a lingamului s-a declansat pentru 5 minute alarma hotelului.