Feed on
Posts
Comments

 Iureș mare că s-a deconspirat Robert Turcescu. Nimeni nu se întreabă care sunt dedesubturile acestei deconspirări benevole. Mecanismul este același ca și în cazul altor ofițeri ai serviciilor secrete care activează în alte domenii de activitate decât cel de obârșie. La fel cum Dan Puric s-a repezit să își „amintească” că a colaborat și el de câteva ori, și Turcescu a făcut pasul către deconspirare doar forțat de împrejurări.

Să mă explic. Serviciile secrete nu se mai limitează de foarte multă vreme doar la a strânge informații și a le oferi factorilor de decizie în Stat. Asta e povestea oficială, pentru prostime.

În realitate, serviciile secrete sunt pânza de păianjen nevăzută de muște, ce leagă între ele toate elementele importante ale puzzle-ului numit societate: instituții publice, justiție, Biserică, Parlament, mediu de afaceri, presă.

În presă, nu există nici un ziar, radio, post de televiziune sau agenție de știri, care să nu aibă alocați securiștii ei. Ce rol au ei ? Acela de agenți de influență. Ei lansează sau sting scandaluri. Îndreaptă ochii opiniei publice în direcția dorită de cei ce controlează serviciile secrete. Ei sunt cei ce lansează „pe surse” informații, manipulând știrile și implicit populația. Ei sunt „analiștii”, „formatorii de opinie”, „experții” de tot soiul ce se înghesuie la talk-show-uri, bombardându-ne cu bălăcăreli, scandaluri și lupte de operetă menite să ne ocupe atenția în vreme ce marile jocuri se fac în culise, departe de ochii lumii.

Iar treaba asta nu e doar în România. Se petrece peste tot în lume. Însă la noi este mult mai accentuată, căci noi avem mania rusoilor de a exagera în tot ce ține de controlul sistemului, meteahnă rămasă de pe vremea dictaturii comuniste. 

Ei bine, de miercuri încolo, urmau să se lanseze (cu documente !) informațiile despre Viorel Ponta: despre cum a fost el racolat de SIE de la terminarea liceului, cu misiunile și colaborarea sa până la intrarea în Magistratură. Bombă de presă servită de aripa serviciilor pro-americane, care nu agreează prietenii filo-ruși ce mișună în jurul prințișorului Ponta – în special socrul Ilie Sârbu, securist notoriu pe aripa kaghebistă.

Doar că nici aripa filo-rusă  nu a stat degeaba. Și au ales drept țintă pentru „lovitura preventivă” menită să abată atenția de la dezvăluirile ce urmau despre Ponta, pe locotenent-colonelul Robert Turcescu, agent de influență al Direcției de Informații Militare.

Numai că Turcescu a fost avertizat despre manevra ce i se pregătea și a primit comanda de a se decospira, pentru a bloca manevra echipei adverse.

În timpul acesta, Ponta tremură disperat că i se va publica propriul dosar, și amenință „semnificativ” pe ceilalți ofițeri acoperiți din presă, lansând public avertismentul că Cine seamana vant, culege furtuna, si e valabil si pentru alti oameni apropiati de dl Basescu”.

Avertismentul nu este doar unul simbolic, căci Prim-Ministrul Ponta a avut grijă să dea rapid o Ordonanță de Urgență (imediat după înscăunarera sa ca Prim-ministru), prin care includea informațiile privitoare la ofițerii acoperiți drept informații clasificate (secrete), iar cei care le dețin fără drept sau le fac publice în mod ne-autorizat riscă ani grei de pușcărie.

Până una alta, pentru noi, spectatorii acestui circa al Puterii, câștigul rămâne unul singur: avem încă o dată confirmarea implicării și controlului serviciilor secrete în manipulările opiniei publice prin intermediul mass-media.

Nu e vorba, cum credeau unii, de niște locuri călduțe la butoane a unor securiști bătrâni, din vechea Securitate. Turcescu e un tip tânăr, de te și întrebi când a avut timp să mai facă și școala militară ca să ia gradul pe care îl are. Turcescu e dovada că sistemul racolează și infuzează în instituții dar mai ales în presă oameni tineri, de la care nu te-ai aștepta să fie securiști.

Cât despre patriotismul acestor așa-ziși militari de carieră, care luptă cu limba întru manipularea și prostirea propriului popor, le zic doar atât: mi-e scârbă de minciunile voastre. Ale tuturor, fie că sunteți de-ai lui Băsescu-SUA sau de-ai lui Ponta-Putin. Sunt în continuare deplin convins că fără voi și bla-bla-urile voastre, lumea ar fi mult mai bună. Și mai liniștită, mai curată.

loading...

3 Responses to “Robert Turcescu – un exemplu al securismului din presă”

  1. EL TORO says:

    Scirba e extrem de putin spus . Cum putem scapa de un sistem dement, nu bolnav, definitiv ? Numai prin trezirea luciditatii , constiintei . Acesti monstri nenorociti nu vor pleca niciodata de bunavoie , nu se vor oprii , nu vor devenii mai umani decit de frica multimiilor . Niciodata nu sa facut o schimbare de bunavoie ci numai prin lupta dura . Cind multimea nu a mai putut suporta a explodat si a iesit razboi cu banda de jefuitori de la putere . Tara geme de prosti . GEME . Ori lumea nu mai coopereaza absolut de loc si le da muie (GANDHI) , nu mai plateste nici o taxa , ori iese la bataie pina la moarte . Cu dracii astia numai asa merge . Ei nu stiu decit de frica . Rahatul asta de tigan cere iertare dupa ce a manipulat milioanele de prosti carora acu le cere iertare . Si o facea mereu pe fudulul , desteptul , basinile erau grupa mare pe el . Astia toti merita numai scuipati si muie . Un singur lucru merita tot sistemul asta dement :puscaria pe viata sau moartea , la alegerea lor . Ce fac ei zilnic ptr sumele imense pe care le incaseaza =fura , manipularea si mintirea constienta pe care o fac nonstop , NU ARE NICI O SCUZA . NIMIC . Aceste scirbe , acesti diavoli ne fura vietile , fura vietile a milioane de oameni pe spinarea carora traiesc imbuibati . Ce iertare merita aceste scursori , paraziti ? Niciuna . Nu o sa scapam de acest tip de indivizi decit atunci cind vom sarii la bataie sa stie de frica mortii . Doar moartea lor si a familiilor lor ii poate atinge cu adevarat . Trebuie un VLAD TEPES . Ar trebui ca in tara asta sa domneasca VLAD TEPES mandate intregii , sute de ani . Desi omul are ratiune , cu astia nu te poti intelege , ei REFUZA constient sa fie oameni . Un singur lucru ii preocupa : sa minta , sa insele , sa manipuleze si sa fure . Serviciile secrete nu apara absolut deloc populatia ci doar pe ei de populatie . Doar trezirea spirituala sau furia impotriva lor ne va scapa vreodata de aceste diavoli . Nu merita NIMIC , decit moarte sau puscarie pe viata . Toti vorbesc de pacifism , dar nu mai poti avea rabdare , intelegere si iertare ptr acesti monstri . Trebuie stirpiti . Ori sa nu mai cooperam nici 0 , 000001 % cu acest sistem dement . Dar ROMANIA geme de vite ingalate asta e din pacate situatia. Ptr tot sistemul muie . Toti se duc ca handicapatii la servici ca si cum viata lor e ok . Daca miine anunta ciuma rosie psd ca cine nu isi baga cip sa nu mai vina la munca de a 2-a zi , romanii isi vor baga . De ce trebuie sa mai asteptam inca o zi ca sa spulberam sistemul ? Ptr ca romanii cu tot cu facultatile lor si firmele lor si inteligenta lor nu sint decit niste boi si vaci . Absolut orice discutie asa zis civilizata despre solutii inteligente si decente nu sint decit divagatii timpite care nu au nimic de-a face cu realitatea crunta in care traim si pe care o acceptam zilnic cu lasitate .

  2. underbird says:

    Nu stiu daca articolul e cunoscut de voi, eu l-am primit abia acum (are legatura cu articolul curent): :Optimus-Prime:
    http://stareanatiunii.com/adevarul-despre-premierul-victor-ponta-care-ne-zbarleste-parul.html

Leave a Reply