Sunt George, am 38 de ani și sunt gras. De mic copil am știut c sunt diferit. La școal, n parc sau n fața blocului, copiii m tachinau și m strigau grasu’, porcu’ sau umflatu’, deși mama spunea c sunt cel mai frumos copil din lume. Mai trziu la liceu, am observat c fetele m priveau cu sil, pn și grasele ca mine preferndu-i pe bieții trași ca prin inel. Nu am nțeles niciodat de ce, pentru c mie mi se pare c așa cum sunt, art foarte bine. Chiar și anunțurile de angajare caut persoane „tinere, dinamice, cu aspect fizic plcut”. Adic grașii nu au ce cuta. Mama mi-a spus c de vin sunt lipsa de educație și intoleranța care vin dintr-o mentalitate nvechit, fascist-ortodox, specific poporului romn.

gras

nțelegi deci c și eu sunt un copil al durerii, stigmatizat și marginalizat de o societate napoiat, incapabil s m nțeleag și s m aprecieze la adevrata mea valoare. Chiar și medicii, intelectuali cu pregtire, de la care ai avea pretenții , ne discrimineaz. Odat, un impertinent dinsta mi-a sugerat c aș avea o problem, m-a diagnosticat cu obezitate morbid și mi-a recomandat s țin regim alimentar. Adic s renunț la stilul meu de viaț ca s fiu și eu acceptat n societatea asta a voastr? Ei bine, NU! Nu vreau s m mai ascund și refuz s m mai rușinez de corpul meu! Sunt gras și m mndresc cu asta! Am s mi triesc viața așa cum mi place, am s mnnc tot ce vreau și de cte ori pe zi vreau, far s mi pese de ce zice lumea!

mindrutați scriu pentru c am vzut c te preocup problemele minoritților și cred c m-ai putea ajuta s desființez prejudecțile publicului faț de persoanele supraponderale. Știu c și tu ai fost la fel de ignorant atunci cnd ai ales s te cstorești cu o femeie slab, chiar și cnd ai nșelat-o, tot cu una slab ai fost prins. Dar asta se datoreaz probabil faptului c pna acum nu ai avut ocazia s ne cunoști și s ți dai seama ct de greșite sunt toate aceste stereotipuri care circul despre noi.

Așadar, nu noi avem o problem, ci societatea „slab”, la propriu și la figurat. Sper ca n timp s ne emancipm și noi dup modelul occidental și s devenim mai toleranți. Femeile care refuz avansurile unui gras ar trebui acuzate de discriminare și deferite justiției. De fapt și toleranța este greșit! Eu nu vreau s fiu tolerat, acceptat cu sila, privit cu mil… Vreau s fiu iubit și admirat! Visez la o lume n care toate vedetele, actorii, fotbaliștii s fie supraponderali, lumea s le admire colceii de grasime și s și doreasc s fie ca ei, iar nemernicii de angajatori s plteasc mii de euro ca s angajeze un grsuț.

Abia atunci Romnia se va putea numi o țar civilizat!

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *