Feed on
Posts
Comments

Sunt George, am 38 de ani și sunt gras. De mic copil am știut că sunt diferit. La școală, în parc sau în fața blocului, copiii mă tachinau și mă strigau grasu’, porcu’ sau umflatu’, deși mama spunea că sunt cel mai frumos copil din lume. Mai târziu la liceu, am observat că fetele mă priveau cu silă, până și grasele ca mine preferându-i pe băieții trași ca prin inel. Nu am înțeles niciodată de ce, pentru că mie mi se pare că așa cum sunt, arăt foarte bine. Chiar și anunțurile de angajare caută persoane „tinere, dinamice, cu aspect fizic plăcut”. Adică grașii nu au ce căuta. Mama mi-a spus că de vină sunt lipsa de educație și intoleranța care vin dintr-o mentalitate învechită, fascist-ortodoxă, specifică poporului român.

gras

Înțelegi deci că și eu sunt un copil al durerii, stigmatizat și marginalizat de o societate înapoiată, incapabilă să mă înțeleagă și să mă aprecieze la adevărata mea valoare. Chiar și medicii, intelectuali cu pregătire, de la care ai avea pretenții , ne discriminează. Odată, un impertinent dinăsta mi-a sugerat că aș avea o problemă, m-a diagnosticat cu obezitate morbidă și mi-a recomandat să țin regim alimentar. Adică să renunț la stilul meu de viață ca să fiu și eu acceptat în societatea asta a voastră? Ei bine, NU! Nu vreau să mă mai ascund și refuz să mă mai rușinez de corpul meu! Sunt gras și mă mândresc cu asta! Am să îmi trăiesc viața așa cum îmi place, am să mănânc tot ce vreau și de câte ori pe zi vreau, fară să îmi pese de ce zice lumea!

mindrutaÎți scriu pentru că am văzut că te preocupă problemele minorităților și cred că m-ai putea ajuta să desființez prejudecățile publicului față de persoanele supraponderale.  Știu că și tu ai fost la fel de ignorant atunci când ai ales să te căsătorești cu o femeie slabă, chiar și când ai înșelat-o, tot cu una slabă ai fost prins. Dar asta se datorează probabil faptului că pâna acum nu ai avut ocazia să ne cunoști și să îți dai seama cât de greșite sunt toate aceste stereotipuri care circulă despre noi.

Așadar, nu noi avem o problemă, ci societatea „slabă”, la propriu și la figurat. Sper ca în timp să ne emancipăm și noi după modelul occidental și să devenim mai toleranți. Femeile care refuză avansurile unui gras ar trebui acuzate de discriminare și deferite justiției. De fapt și toleranța este greșită! Eu nu vreau să fiu tolerat, acceptat cu sila, privit cu milă… Vreau să fiu iubit și admirat! Visez la o lume în care toate vedetele, actorii, fotbaliștii să fie supraponderali, lumea să le admire colăceii de grasime și să își dorească să fie ca ei, iar nemernicii de angajatori să plătească mii de euro ca să angajeze un grăsuț.

Abia atunci România se va putea numi o țară civilizată!

loading...

5 Responses to “Scrisoare deschisă pentru Lucian Mandruță de la un gras”

 1. Saso says:

  Cine e Lucian Mandruta?

 2. wtf says:

  Cine e idiotul asta? Cum poti afirma ca femeile ce refuza avansurile unei balene sa fie cuzate de discriminare și deferite justiției. Esti ruda cu Kim Jung Un? Deci sentimentele tale de onanist umilit sunt mai importante decat libertatile fundamentale necesare intr-o societate democratica? Sunt de acord cu tine, romanii sunt inapoiati avand o atitudine jignitoare fata de dolofanei, dar de aici pana ai recunoaste ca minoritate? Si cum vreti sa va numiti, KFC-isti?

  A fii gras nu este ceva de laudati. Nu este ok pentru sanatatea ta. Ar trebui sa-ti schimbi stilul de viata, pt binele tau, daca esti mare rebel ce nu vrea sa se integreze intr-o “societate slaba” (wtf!?)

  La regim si alergat cu tine!

  P.S. nu sunt jignitor cu tine pt ca esti gras, nu e treaba mea, nu eu voi muri prematur, iti vorbesc asa pentru ca esti un imbecil fara creier.

 3. Nelee says:

  Grasule,
  You are not alone,
  I am here with you.

 4. kfc says:

  Wtf, cred ca ai muscat momeala si nu ai sesizat ironia. Articolul este o paralela la chestiunea gay, pe scurt spune ca daca ai o problema trebuie sa o rezolvi, nu poti avea pretentia sa schimbi intreaga societate dupa defectul tau.

 5. blx says:

  hahaha buna asta cu femeile ar trebui acuzate de discriminare daca iti refuza avansurile…bah gras oligofren ce te-a facut mumata meri si fa avansuri la o grasa si aia sigur nu o sa te refuze …aaaa nu iti plac grasele…aspiri la una slabuta finuta .Mars la sala

Leave a Reply