Se spune c nu exist ntmplare. De cteva sptmni, am parte de o nlnțuire de evenimente și informații aparent aleatorii, care se leag ns ntre ele, artnd toate n aceeași direcție, ducnd toate spre aceeași concluzie: Planeta Pmnt se afl n zorii unei dictaturi militare, politice și economice, mai dur, mai nemiloas, mai crud și mai inuman dect orice alt dictatur anterioar.
M-am simțit ndemnat s scriu despre aceste lucruri cnd am realizat c este posibil ca lucrurile s se schimbe brusc iar noi toți, oamenii de rnd ”cetțeni europeni” sau de alte naționalitți, s nu ne mai putem bucura n viitor de privilegiul de a comunica liber, cci se pare c aceasta este singura form de libertate care ne-a mai rmas (nc) nengrdit.
Ca practician al legii, obișnuit s cntreasc faptele n sine, iar nu vorbele sau acuzațiile, cu aparența lor prtinitoare, am trecut dincolo de bariera informațional a mass-mediei oficiale, dincolo de ”perdeaua de fum” ce acoper de fiecare dat datele și faptele relevante.
Tocmai de aceea, ce voi prezenta n continuare sunt date, fapte, extrase din surse media alternative, verificabile, ce duc toate la aceeași concluzie: c Statul de Drept, Justiția ca un garant al Drepturilor Omului, au abdicat n fața unor forțe oculte, nevzute, necunoscute de publicul larg.
Astfel, un articol din 24.02.2014 publicat n ”The Guardian” dezvluie faptul c SUA și vneaz fiscal proprii cetțeni ce triesc nafara granițelor sale. Astfel, n 2003 SUA a emis FACTA (Fair and Accurate Credit Transactions Act) un act ce impune tuturor bncilor ce și desfșoar activitatea n afara Statelor Unite, de a raporta ctre fiscul American conturile, veniturile și tranzacțiile derulate prin conturile bncilor respective, dac acestea aparțin unor cetțeni americani. Bncile care nu se supun dispozițiilor FACTA sunt penalizate de ctre SUA cu 30% din cifra lor de afaceri ! Urmarea ? n marea lor majoritate, bncile din ntreaga lume au preferat s nitifice cetțenilor americani care aveau conturi deschise la ele s și nchid/lichideze conturile n termen de maxim 30 de zile.

Așa s-au trezit simpli cetțeni americani care munceau și cștigau bani nafara teritoriului american, c li s-au nchis conturile și c nici o banc nu mai dorește s le deschid conturi. Drept rezultat, doar n 2013 un numr de 2999 de americani au renunțat la cetțenie, iar cifrele totale pentru 2014 nu au fost fcute nc publice, dar din 12 septembrie 2014 taxa de renunțare la cetțenia american a fost crescut de la 450 USD la 2350 USD – n speranța c costurile mari i vor determina pe americani s nu mai renunțe att de ușor la pașaportul albastru !
ns nu doar fiscul SUA i vneaz pe americani. Autoritțile americane lanseaz aproape zilnic avertizri de pericol privind cltoria cetțenilor americani nafara SUA, pentru aproape jumtate din țrile lumii ! Agresiunile militare ale guvernului american n mai toate prțile lumii au determinat puternice resentimente și atitudini revanșarde mpotriva cetțenilor americani.
Și de parc asta nu ar fi fost suficient, forțele speciale SUA vneaz cetțeni americani, ucigndu-i fr judecat, doar pe baza unor ordine date de Președinția SUA. Nu credeți ? Urmriți documentarul Dirty Wars, n care jurnalistul american Jeremy Scahill descoper oripilat cum Președintele SUA d ordine ctre JSOC (Joint Special Operations Command) de asasinare FR JUDECAT a mii de persoane, unii dintre ei, cetțeni americani. Iar asta nu doar n teatrele de rzboi unde SUA are armate, ci ptretutindeni n lume, unde ”interesul superior” american reclam asasinatul.
Foarte interesant documentarul, cci la un moment dat, un nalt oficial american intervievat, explic c ”legea american este citit și interpretat diferit de poporul american faț de cum o citesc și interpreteaz cin din Armat și Guvern” ! Cu alte cuvinte, atunci cnd cineva ia ”orice msuri consider c sunt necesare” folosind și interpretnd legea dup cum i dicteaz interesul su de moment, putem vorbi deja despre Dictatur !
Documentarul prezint cazul unui cunoscut cleric islamist american care a scpat din atentatul pus la cale de JSOC și a fugit din SUA. ntre timp, familia clericului a angajat un avocat care a chestionat Guvernul American, solicitnd n fața Justiției s i fac cunoscute acuzele pentru care este pe lista neagr a persoanelor ce trebuie asasinate. Rspunsul a fost c nu pot fi fcute publice argumentele sau probele, și c trebuie asasinat. Fr judecat, fr discuții ! Și a fost omort respectivul, un an mai trziu, n Yemen. Dup dou sptmni, și fiul respectivului, un puști de doar 16 ani a fost omort de ctre o dron american. Fiul nu se a ffla pe nici o list. Pur și simplu l-au omort ”preventiv”.
Iar acum revin la noi, la judectorii și procurorii noștri ”școliți” la Americani. Care sunt nvțați s aresteze doar pe banz de ”bnuieli” și ”indicii”, pn se strng și probele, dac se strng. Despre jduectorii care mai degrab te condamn la ani grei de pușcrie, chiar dac nu au probe irefutabile de vinovție, dect s te achite, și doar pentru simplul motiv c ai stat arestat prea mult, și nu se face s te ndrepți pe urm mpotriva Statului ca s se recunoasc c ai fost lipsit de libertate aiurea. Aceiași judectori care potrivit art. 1121 Cod penal pot lua msura ”confiscrii speciale” a bunurilor rudelor prietenilor sau cunoscuților unui inculpat, doar pe baza ”convingerilor” (iar nu probelor) c acestea ar putea proveni din infracțiuni – n condițiile n care persoanele respective (ce sufer msura confiscrii) nu au fcut obiectul unui proces penal.
Deci, bine ați venit n Dictatura !
, , , , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *