Se spune că nu există întâmplare. De câteva săptămâni, am parte de o înlănțuire de evenimente și informații aparent aleatorii, care se leagă însă între ele, arătând toate în aceeași direcție, ducând toate spre aceeași concluzie: Planeta Pământ se află în zorii unei dictaturi militare, politice și economice, mai dură, mai nemiloasă, mai crudă și mai inumană decât orice altă dictatură anterioară.
M-am simțit îndemnat să scriu despre aceste lucruri când am realizat că este posibil ca lucrurile să se schimbe brusc iar noi toți, oamenii de rând ”cetățeni europeni” sau de alte naționalități, să nu ne mai putem bucura în viitor de privilegiul de a comunica liber, căci se pare că aceasta este singura formă de libertate care ne-a mai rămas (încă) neângrădită.
Ca practician al legii, obișnuit să cântărească faptele în sine, iar nu vorbele sau acuzațiile, cu aparența lor părtinitoare, am trecut dincolo de bariera informațională a mass-mediei oficiale, dincolo de ”perdeaua de fum” ce acoperă de fiecare dată datele și faptele relevante.
Tocmai de aceea, ce voi prezenta în continuare sunt date, fapte, extrase din surse media alternative, verificabile, ce duc toate la aceeași concluzie: că Statul de Drept, Justiția ca un garant al Drepturilor Omului, au abdicat în fața unor forțe oculte, nevăzute, necunoscute de publicul larg.
Astfel, un articol din 24.02.2014 publicat în ”The Guardian” dezvăluie faptul că SUA își vânează fiscal proprii cetățeni ce trăiesc înafara granițelor sale. Astfel, în 2003 SUA a emis FACTA (Fair and Accurate Credit Transactions Act) un act ce impune tuturor băncilor ce își desfășoară activitatea în afara Statelor Unite, de a raporta către fiscul American conturile, veniturile și tranzacțiile derulate prin conturile băncilor respective, dacă acestea aparțin unor cetățeni americani. Băncile care nu se supun dispozițiilor FACTA sunt penalizate de către SUA cu 30% din cifra lor de afaceri ! Urmarea ? În marea lor majoritate, băncile din întreaga lume au preferat să nitifice cetățenilor americani care aveau conturi deschise la ele să își închidă/lichideze conturile în termen de maxim 30 de zile.

Așa s-au trezit simpli cetățeni americani care munceau și câștigau bani înafara teritoriului american, că li s-au închis conturile și că nici o bancă nu mai dorește să le deschidă conturi. Drept rezultat, doar în 2013 un număr de 2999 de americani au renunțat la cetățenie, iar cifrele totale pentru 2014 nu au fost făcute încă publice, dar din 12 septembrie 2014 taxa de renunțare la cetățenia americană a fost crescută de la 450 USD la 2350 USD – în speranța că costurile mari îi vor determina pe americani să nu mai renunțe atât de ușor la pașaportul albastru !
Însă nu doar fiscul SUA îi vânează pe americani. Autoritățile americane lansează aproape zilnic avertizări de pericol privind călătoria cetățenilor americani înafara SUA, pentru aproape jumătate din țările lumii ! Agresiunile militare ale guvernului american în mai toate părțile lumii au determinat puternice resentimente și atitudini revanșarde împotriva cetățenilor americani.
Și de parcă asta nu ar fi fost suficient, forțele speciale SUA vânează cetățeni americani, ucigându-i fără judecată, doar pe baza unor ordine date de Președinția SUA. Nu credeți ? Urmăriți documentarul Dirty Wars, în care jurnalistul american Jeremy Scahill descoperă oripilat cum Președintele SUA dă ordine către JSOC (Joint Special Operations Command) de asasinare FĂRĂ JUDECATĂ a mii de persoane, unii dintre ei, cetățeni americani. Iar asta nu doar în teatrele de război unde SUA are armate, ci ptretutindeni în lume, unde ”interesul superior” american reclamă asasinatul.
Foarte interesant documentarul, căci la un moment dat, un înalt oficial american intervievat, explică că ”legea americană este citită și interpretată diferit de poporul american față de cum o citesc și interpretează cin din Armată și Guvern” ! Cu alte cuvinte, atunci când cineva ia ”orice măsuri consideră că sunt necesare” folosind și interpretând legea după cum îi dictează interesul său de moment, putem vorbi deja despre Dictatură !
Documentarul prezintă cazul unui cunoscut cleric islamist american care a scăpat din atentatul pus la cale de JSOC și a fugit din SUA. Între timp, familia clericului a angajat un avocat care a chestionat Guvernul American, solicitând în fața Justiției să îi facă cunoscute acuzele pentru care este pe lista neagră a persoanelor ce trebuie asasinate.  Răspunsul a fost că nu pot fi făcute publice argumentele sau probele, și că trebuie asasinat. Fără judecată, fără discuții ! Și a fost omorât respectivul, un an mai târziu, în Yemen. După două săptămâni, și fiul respectivului, un puști de doar 16 ani a fost omorât de către o dronă americană. Fiul nu se a ffla pe nici o listă. Pur și simplu l-au omorât ”preventiv”.
Iar acum revin la noi, la judecătorii și procurorii noștri ”școliți” la Americani. Care sunt învățați să aresteze doar pe banză de ”bănuieli” și ”indicii”, până se strâng și probele, dacă se strâng. Despre jduecătorii care mai degrabă te condamnă la ani grei de pușcărie, chiar dacă nu au probe irefutabile de vinovăție, decât să te achite, și doar pentru simplul motiv că ai stat arestat prea mult, și nu se face să te îndrepți pe urmă împotriva Statului ca să se recunoască că ai fost lipsit de libertate aiurea. Aceiași judecători care potrivit art. 1121 Cod penal pot lua măsura ”confiscării speciale” a bunurilor rudelor prietenilor sau cunoscuților unui inculpat, doar pe baza ”convingerilor” (iar nu probelor) că acestea ar putea proveni din infracțiuni – în condițiile în care persoanele respective (ce suferă măsura confiscării) nu au făcut obiectul unui proces penal.
Deci, bine ați venit în Dictatura !
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares