Feed on
Posts
Comments

 S-a ajuns la momentul în care se trimit prin poștă plicurile cu carduri de sănătate – pentru cei care sunt asigurați în sistem. Am primit de la cititorii blogului multe întrebări: poate fi refuzat cardul, dacă da, cum, și ce consecințe are acest lucru ?

O să răspund pe scurt.

Calitatea de asigurat în sistemul național de sănătate nu este condiționată de primirea și folosirea cardului ci de plata contribuțiilor la Casa de Sănătate din zona în care sunteți domiciliați. Deci, puteți refuza cardul fără probleme, în continuare se poate beneficia de serviciile medicale FĂRĂ CARD, doar cu buletinul. De altfel, majoritatea medicilor și a cabinetelor medicale nu au cititoarele de carduri, iar sistemul informatizat centralizat nu nu a fost încă pus la punct, aceasta fiind etapa ulterioară ce se dorește a fi implementată.

Din câte știu de la amici medici, sistemul va funcționa în paralel (cu card și fără) încă o perioadă… nedeterminată, ceea ce mă duce cu gândul la inutilele și mult lăudatele cărți de alegător, distribuite cu aceeași mărinimie de guvernanți, și la fel de inutile în final în raport de scopul pentru care au fost emise.

Deci, cum refuzăm cardul ?

Poștașii au primit dispoziții exprese să nu predea decât personal pe semnătura persoanei, plicurile ce conțin cardurile. Deci este puțin probabil să le găsiți la cutia de scrisori. Cel mai probabil este ca, dacă poștașul nu vă găsește acasă, să vă lase la cutie o recipisă de ridicare de la poștă a plicului. Dacă nu vă prezentați să ridicați plicul de la poștă, după câteva zile el este restituit către expeditor, adică Casei de Sănătate emitente.

Dacă poștașul vine cu plicul la ușă aveți posibilitatea să refuzați primirea plicului, eventual făcând mențiunea că ”nu doresc să primesc card de sănătate cu cip. Doresc să beneficiez de asigurarea de sănătate pe baza unui document clasic.” Atunci poștașul e obligat să restituie plicul către Casa de Sănătate iar dacă suntem mulți care facem aceste mențiuni, se poate lansa o dezbatere cu reprezentanții Casei, pentru o modalitate alternativă de înregistrare a celor ce nu doresc cardurile cu cip.

În rest, sistemul rămâne același cu tot cu carduri: la spital nu au nimic (medicamente, pansamente, instrumentarii sau dispozitive medicale). Ți le cumperi singur, din farmacia din incinta spitalului. Iar pentru consultații, mai bine mergi la privat unde dai aceiași bani care oricum îi dădeai șpagă la medicul de la Stat, dar cu așteptare la cozi mai mici. La medicamente nu mai ai aproape nimic compensat, deci chiar nu prea afectează pe nimeni povestea cu cardurile.

Acu, poate că se vor trezi unii care să zică: dar ce au domnule cardurile astea ? Că doar n-au pe dracu-n ele, să nu le iei.

Păi, o să dau câteva argumente de ce nu voi lua eu personal acest card:

 1. Prin acceptarea cardului încurajez îndosarierea electronică a individului (pacientului). Cu alte cuvinte, dosarul meu medical, cu detalii privind grupa sanguină, eventual analize făcute, stare de sănătate, compatibilități genetice, tot istoricul bolilor, intervențiilor și tratamentelor – va fi într-o bază de date centrală, de unde anumite grupuri de interese îl pot accesa. Vor spune unii: și ce e rău în asta ? E bine ca în ipoteza în care suferi un accident, medicul să știe imediat ce grupă sanguină ai, ca să te salveze, sau care este istoricul tău medical, intoleranțe la anumite substanțe, anestezice, etc. ca să nu greșească. Da, este un posibil argument valid. Dar eu ofer un contra-argument, la fel de ipotetic: un mare mahăr are nevoie de un transplant de rinichi. Lista persoanelor donatoare compatibile este extrem de scurtă. Atunci plătește la anumite servicii secrete, care accesează baza de date a Casei de Asigurări a unei țări de mâna a treia (să zicem România), unde îl găsește perfect compatibil genetic (și sănătos tun !) să zicem pe cetățeanul Rapcea, dar care nu are nici un gând să renunțe la rinichiul său indiferent de oferta financiară. Așa că îi înscenează un accident destul de mortal, iar întrucât ghinionistul de cetățean accidentat nu și-a exprimat pe parcursul tumultoasei sale vieți dezacordul scris în privința prelevării de organe, se va prezuma că DA, este donator de organe, și va fi golit pe șest, rapid, la cel mai apropiat spital de urgență de către echipa medicală de recoltare aflată ”întâmplător” în zonă, uneori chiar înainte ca familia victimei să fie anunțată. Personal, prefer să avem medici buni, care să facă eforturi să afle ce grupă sanguină am, de ce intoleranțe sufăr, decât să fiu un potențial cetățean al planetei folosit de elita mondială pe post de sursă de organe – cam în genul puilor de avicola crescuți pentru pipote. De altfel, astfel de scenarii precum cel prezentat de mine nu sunt chiar povești. Știți unde mergea echipa de medici din avionul prăbușit iarna trecută în Munții Apuseni, condus de Adrian Iovan ? La Oradea, unde urmau să preleveze ficatul, rinichii și corneele unei paciente decedate. Echipa de medici-corbi de la București era la concurență cu o echipă de la Budapesta, care și ei voiau organe de la decedata din Oradea, împărțeala făcându-se pe principiul din jungă: primul venit, primul servit. Iar medii ăia erau plătiți pe măsură pentru organele ”recoltate” ! Ca să nu mai spun că de multe ori ”donatorii” hăcuiți în baza acordului prezumat sunt încă vii (în ideea pe care o știu și gospodinele care merg în piață după carne, că cu cât organele sunt mai proaspete, cu atât sunt mai bune), dar asta e o altă poveste macabră, pe care o puteți citi pe blogul lui SACCSIV.
 2. Îndosarierea electronică a individului accelerează procesul de centralizare a guvernării electronice și implicit de control total al individului: Guvernul te va putea urmări unde ai plătit cu cardul, și chiar ghici de unde ai cumpărat cu cash anumite produse (spre exemplu medicamente) dacă știe de ce boli suferi și ce medicamente ai prescrise de către medic. Deci, per ansamblu nu e vorba că respectivul card are pe dracu sau pe 666 în el, cum în mod voit exagerează unii, considerându-ne talibani religioși pe noi ăștia care nu vrem carduri cu cip. E vorba de principiu. Că nu vreau să existe acces electronic la datele mele de orice fel, din partea oricui, indiferent câte asigurări de privacy mi s-ar oferi prin legei sau delcarații politice. Pentru că vine un dement la putere care instituie dictatura doar pentru că poate, că sistemul de control creeat cu acordul nostru, îi permite acest lucru. Cea ce e nașpa și trebuie din principiu preântâmpinat.
loading...

14 Responses to “Cardurile de sănătate – cum procedăm ?”

 1. Sifilis says:

  Este clar, Rapcea stie ca un mahar a pus ochii pe scula lui in timpul excursiei in Grecia cand a participat la hora tantrica a lui Zorba grecu si evident ca acum doreste un transplant. Dar cum sa afle el grupa sanguina a lui MR? Planul diabolic de implementare a cardului medical cu cip este acum desconspirat 😉

 2. Neele says:

  “Că nu vreau să existe acces electronic la datele mele de orice fel, din partea oricui, indiferent câte asigurări de privacy mi s-ar oferi prin legei sau delcarații politice.”
  Rapcea,
  In acelasi sens, fac cunoscut prin site-ul tau ca poza de la profilul acestei doamne
  http://independent.academia.edu/MigdoniaGeorgescu
  nu ii apartine ei. Este o lucrare a orasului in care ma aflu si aceasta “doamna” e ca o musca in ciorba. Nu are nici-un drept asupra acestei foto pe care a furgasit-o pe facebook acum vreo 3 ani.
  Observati trotuarul si implicit marimea pasarii. Eu am facut aceasta poza in plimbarea mea prin oras pe cand eram la mai bine de 10 ani de la despartirea de el.
  Sa nu creada cumva Academia ca poate lua ce nu ii apartine sau ca se poate fali cu ce nu iese din creierele sale.

 3. Neele says:

  @Migdonia Georgescu:
  Esti o plagiatoare.
  Nu este frumos sa folosesti poezele altuia ca si cum ar fi ale tale.

 4. Mama says:

  1. daca tu ai impresia ca analizele de compatibilitate pentru transplant se fac pe genunchi, esti dus cu capul rau de tot
  2. datele tale de sanatate exista deja in format electronic in cel putin o baza de date = SIUI, si vor exista de la anul si in dosarul electronic al paci9entului, cu sau fara card
  3. imi zici si mie cu ocazia caror analize de internari prin spital etc se fac si compatibilitatile alea genetice cu care te aberezi ?
  4. prostul nu e prost destul daca nu e si fudul … se aplica perfect in cazul tau. Esti prost de bubui si nu ai nici cea mai mica idee despre ce vorbesti

 5. Alchemist says:

  Re: Argumentul 1 – Dupa ani de zile petrecuti in MISA nu ne mai mira de ce gandesti asa, wtf?!? servicii secrete acceseaza baza de date si gasesc un roman modificat genetic apoi insceneaza un accident ca sa-i fure un rinichi?! Wtf!!!

 6. Alchemist says:

  Mod de gandire classic de sectant fanatic brain washed MISA: sunt unic, rinichiul meu e unic pe planeta asta si o sa mi-l ia masonii. Am fost si eu ca tine, nu ma mai intorc la stadiul ala. Live funking long and prosper!

 7. Saso says:

  @ Alchemist

  “Am fost si eu ca tine, nu ma mai intorc la stadiul ala.”

  Ai fost la o extrema, acum esti la alta.

 8. Tina says:

  Parintii mei au primit acest card in cutia postala, deci sa fim seriosi cu partea cu predatul personal asa cum se anuntase prin mass media.
  Ba mai mult decat atat, cardul meu si al sotului, au fost lasate la o adresa la care nici macar nu locuim..

 9. Daniell says:

  Esti paranoic vere! Rapcea va accepta oferta financiara! Primeste cardul linistit!
  Sau ti-e frica de Satana! Recunoaste! Esti credstinopat!

 10. alex says:

  Cardul poate fi primit si de un membru al familiei.
  Nu mai fabulati atat cu un sistem electronic de centralizare a datelor. La noi in tara asa ceva e imposibil, prea multa indiferenta si incompententa. SIUI este varza, plin de raportari gresite care pune lumea pe drumuri aiurea. Au durat 7 ani ca sa creeze cardurile, de ce? simplu, au tocat niste fonduri in alte interese si acum UE intreaba de acei bani, si brust au scos pe banda niste carduri, sunt atatea lipsuri la acest sistem, ce se intampla dc il pierd, unde se va plati pt unul nou, ce se intampla dc ma mut, care model de cititor de carduri tb cumparat de medici? etc….
  Problema principala este ca medicii trimit la casa de sanatate dupa adeverinta de asigrat indiferent dc apari sau nu asigurat in sistem, iar problema va persista si cu cardul asta al vietii. Exista o mare necomunicare intre institutii.
  Articolul este exagerat.

 11. Skynet says:

  “sistemul de control creeat cu acordul nostru”
  Ai dreptate într-un fel băiatul invers dar gândește-te bine ce fel de sistem iezoterik ți-a luat ție “acordul”

 12. Daca ai fost macar o data in viata la medic deja esti inregistrat in baza de date. Asta inseamna ca ei tot au acces la informatiile despre tine. Deci cu sau fara card este cam acelasi lucru. Parerea mea este ca s-ar simplifica lucrurile cu implementarea cardurilor.

 13. Saladin Tosser says:

  Avem noroc ca nu s-au mobilizat si modernizat popii si la noi sa puna de-un califat ortodox… Cum ai putea refuza cuminecatura cand ar bate la usa postasii 😉

 14. Nea Makri says:

  Ar mai fi un lucru de mentionat. baza de date privind starea de sanatate a romanilor se va tine pe serverele din ….. Izrael !!!!!
  De ce tocmai acolo? Se stie ca evreii se socotesc rasa superioara, se stie ca evreii socoteau Romania, mai ales Moldova (unde se gaseau in perioada interbelica intr-un procent foarte mare) a doua lor casa. Oare se gandesc la o “epurare etnica” si revenirea lor la obarsii? Ca e foarte simplu sa scoti o lege prin care sa zici ca cei cu probleme genetice de sanatate trebuie eliminati din sistem. Ori aceste probleme de sanatate se iau foarte usor din istoricul medical de pe cardul tau de sanatate, de pe cel al parintilor si al rudelor. In conditiile in care se va fi instaurat domnia lui antichrist, totul va fi posibil. E doar un scenariu, dar se pare ca lucrurile intr-acolo merg. Doamne ajuta si bunul Dumnezeu sa ne dea intelepciunea si puterea de a-l martueisi pe Hristos pana la capat.

Leave a Reply