Cine merită să fie noul Președinte al României !?

Mă întreabă lumea dacă mă duc la vot și dacă da, pe cine votez președinte ? Hai să vorbim un pic pe chestia asta. 14 candidați s-au înscris în cursa pentru cea mai înaltă funcție în Stat, depunând la Autoritatea Electorală un total de 7 milioane și jumătate de semnături de susținere. Conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, în România suntem cam 8,5 milioane de cetățeni cu drept de vot. Asta înseamnă că 7 din 8,5 români cu drept de vot au semnat pe o listă de susținere pentru un candidat. Așa să fie oare ? Eu discut zilnic cu o grămadă de lume și nu cunosc nici măcar 5 persoane (din sute !) care să își fi dat semnătura pe lista de susținere a vreunui candidat. Concluzia este că toți prezidențiabilii înscriși în cursă blufează, fălindu-se la înscriere cu sute de mii sau chiar milioane de semnături falsificate, mințind cu nerușinare și înselând, cam în stilul activiștilor PCR care raportau producții fictive la hectar, spre gloria patriei lor socialiste.

Deci acești oameni și-au început cursa electorală nu cu un gând bun, nu cu o dorință de mai bine pentru țară, ci cu o hoție, cu o minciună sfruntată, ceea ce îi descalifică din start pentru orice funcție publică, mai ales pentru cea de Președinte al României.

Apoi, campaniile. Ar trebui să le fac la toți plângeri penale la DNA. Pentru cine n-a făcut măcar o campanie electorală, ingoranța este scuzabilă. Pentru cine nu știe, iaca informație: legea electorală prevede că toți condidații trebuie să aibă șanse egale și să lupte cu arme egale în campanie, asta însemnând și publicitate electorală: adică afișe și bannere în principal. Ei bine, pentru campanie, stafful candidatului declară la Autoritatea Electorală fondurile de campanie, care nu trebuie să depășească o anumită valoare. Și aici începe balamucul. Nimeni nu declară pe bune sumele de campanie și proveniența lor. La tipografie se declară 100 de afișe și se tipăresc în realitate 10 mii. La fel și cu bannerele și celelalte mijloace de reclamă. Și așa se umple țara de mecle dubioase care ne rânjesc strâmb de pe toate gardurile. Pentru că PSD-ul a instituit mentalitatea că cu cât ești mai prezent cu afișe și bannere mai monumentale, mai strivitoare, cu atât lumea o să creadă că ai fost votat mai tare (că deh, erai cu afișele tale peste tot !) și așa o să se legitimeze și furtul la urnă pe care îl vor face susținătorii din partidul candidatului Ponta.

Am dat două exemple (până acum) de nerespectare a legii. Și oamenii ăștia vor să conducă România ?!

Rămân la opinia mea inițială. Mă piș pe toți și votez Kovesi/DNA, să umple pușcăriile în continuare cu hoții din politica românească. Nu merită votați nici Ponta, nici Udrea, nici Iohanis că de Meleșcanu, Macovei sau alți anonimi înscriși în cursă nici măcar nu merită să mai vorbim.

Probabil că l-aș fi votat pe Băsescu să mai rămână o tură președinte, pentru unicul motiv că a susținut Justiția. În momentul de față justiția este singura forță reformatoare din România, singurul cal care trage la căruța progresului. Dacă n-am fost în stare să lustrăm societatea românească de securiști și mafioți politici conectați la serviciile secrete, o face încet și sigur, Justiția, prin judecătorii și procurorii ei.

Dacă ar fi un singur candidat care să mi-l propună pe Băsescu drept Prim Ministru, sau măcar Ministru de Interne sau al Justiției, l-aș vota pe acela, în ideea că se va proteja în continuare această apetență a justiției pentru marii corupți. Dar nu, nu mi-o propuneți pe Udrea, cu clipul ei imbecilizant, că e ”bună”. Aleg pe motiv că sunt bune curvele, damele de consumație, femeile de-o noapte, nu președinți de țară cu mandat pe 5 ani.

Și nu, nu am o concluzie. Nu posed și nu ofer cunoștințe secrete despre candidatul miraculos care va salva România. Tot ce pot spune este că acel candidat nu e Ponta. Și că voi vota pe orice altcineva înafară de Ponta atât în turul 1 cât și (mai ales) în turul 2. O să public în alt articol DE CE nu votez Ponta, argumentat.

 • Golful Francez

  Eu as fi mai curios de o postare in care sa ne spui de ce nu Macovei, sau de ce nu Iohannis. Ponta e evident ca nu…

 • Ghanima

  Elena Udrea e fidela lui Basescu si face tot ce zice el. Basescu va continua sa fie presedinte prin Elena Udrea. Si o intrebare, in contextul raspunderii penale a parlamentarilor, este tema “ridicarii imunitatii parlamentare” o tema falsa? Corneliu Turianu este de parere ca da http://corneliuturianu.blogspot.com/2014/03/inchipuita-posibilitate-de-ridicare.html Totusi, Monica Macovei vrea referendum pe aceasta tema, conditionat de turul 2 al alegerilor prezidentiale.

 • MR
 • MR
 • MR
 • O stii pe aia cu: nu e ciudat ca toti iti zic sa ii votezi, dar nu iti zic sa candidezi?:)

 • Lincoln

  MM merita o sansa, ce procuror putea atunci sa desfinteze noul regim a lui Ion?! Comunistii de rang secund au stiut cum sa se instaleze pe locul 1.
  Copiii lui Iohannis sunt probabil bine mersi in Canada, fara gargaunele #3 in cap, stanga si dreapta sunt a lor. El a beneficiat de pe urma unor adoptii cand legea era tulbure si erau ceva gauri in gardul Republicii Zombi Paraschiva. Bravo lui!
  Ce atata frica de libertate? Gargaunele lui Rapcea o fi mai ametit dar omul tot plecat de-acasa ii, un nume stie iar in transa lui extatica de timp lipsa pe ala pune stampila cand vine ziua 😉

 • Carmenas

  Semnaturile Elenei Udrea au fost chiar stranse pe bune. Stiu din sursa sigura, adica eu. Nici eu nu sunt de acord cu modul de publicitate al ei, dar s-ar putea sa faca special asa pentru ca asta este imaginea pe care i-a creat-o mass media si atunci ce sens are sa inoate impotriva curentului. Am cercetat foarte mult cazul lui Michael Jackson in ceea ce priveste publicitatea negativa si pot spune ca 70% din ce se spunea despre el erau inventii si interpretari ale adevarului. Daca despre Udrea spune mass media ca e o “curva proasta” in limbaj popular, nu inseamna ca ea este exact asa cum se spune.
  Iar in ce priveste continuarea politicii lui Basescu apropo de justitie, Udrea va fi singura care va face acest lucru. PMP-ul este partidul lui Basescu si cu siguranta el va face parte din guvern daca va iesi Udrea presedinte.

 • Carmenas

  Si vezi Mihai ca una din sursele tale apropo de ce se spune despre Udrea este Antena 3. Pt mine asta nu este sursa. Cunosc destul de multi oameni, chiar si prieteni de-ai mei, care sunt pur si simplu virusati de acest post de televiziune datorita faptului ca il vizioneaza in mod excesiv. Eu am un sentiment f ciudat cand ma uit la Antena 3, am clar sentimentul de manipulare pe fata asa cum l-am avut in ultima vreme la Misa si asta ma ingrozeste.

 • Carmenas

  Scuzati ca mai dau un mesaj dar eu cunosc problema din interior in ce o priveste pe d-na Udrea. Banii de campanie sunt fff limitati la PMP. Fiecare contribuie cu ce poate si facem fiecare voluntariat, unii dau bani din buzunar, materialele de impartit in campanie sunt pe sponci, deci e o diferenta enorma intre PSD si PMP din acest punct de vedere.

 • JE
 • Django

  [Monica Macovei nu pentru ca http://radu-tudor.ro/monica-macovei-procuror-anchetator-la-mineriada-din-iunie-1990/%5D

  De asta? Că dă Radu Tudor (aservit Varanului) un citat din EVZ, care avea o problemă cu Monica Macovei la vremea aia?

  Măi, lucrurile stau EXACT PE DOS. Monica i-a investigat pe cei care s-au legat de manifestanți. Rezultatul: i s-a luat dosarul de către varani. Femeia și-a dat demisia din procuratură și a devenit avocat pentru drepturile omului, apărând, printre altele, victimele mineriadelor.

  Apropo, raportul de procuror al Monicăi a fost foarte apreciat de istoricul Marius Oprea, înainte ca ăsta să devină sluga Varanului. Nu am chef acum să vin cu citatul, dar pot să o fac.

  Uite aici raportul Monicăi Macovei(din 1992):

  https://www.scribd.com/doc/230228884/Informare-Procuratura-militara-demonstranti-iunie-1990-lipsiti-ilegal-de-libertate

  Cred că e clar cu cine votez, nu? Cu cea care a înființat DNA, cu Monica Macovei (pe care o susțin, de altfel, Pleșu, Liiceanu etc.)

 • EL TORO

  Nici unul .Toti sint niste zdrente prabusite moral spiritualsi in orice fel . Ca sa ai o funstie intr-o primarie de oras chibrit in tara asta trebuie sa fi mason , altfel nu pupi functia . T

 • EL TORO

  Nici unul .Toti sint niste zdrente prabusite moral spiritualsi in orice fel . Ca sa ai o funstie intr-o primarie de oras chibrit in tara asta trebuie sa fi mason , altfel nu pupi functia . Toti sint masoni . Nu va mai imbatati cu apa rece . Absolut toti sint niste gunoaie . Solutia ? Numai Dumnezeu mai stie . Sa alegi un rau mai mic aia nu e solutie . E doar o timpenie . In acest moment Romania nu are nici o solutie . Or fi oameni adevarati da sigur dinttre astia nu e nici unul asa ceva . Mai avem de asteptat cine stie cit pina va apare un roman adevarat care sa nu fie patat , agatat in nici un fel , care sa fie un leu de om si sa spulbere orice ii sta in cale . Deocamdata astia la vedere sint niste prabusiti , ii stie toata lumea de ani si ani . Nici unul nu e o slutie nici pe termen scurt nici pe termen lung . Oricare dintre astia este solutie numai ptr boi fara minte . Pina cind apare TEPES mai avem de supt de la astia cine stie cit . Daca cineva vrea sa se imbete cu apica rece e liber so faca , da nici unul nu e maim mult decit o zdreanta . ZDRENTE PRABUSITE , GUNOAIE gen ROSAL UDREA , ROSAL KLAUS , ROSAL PONTA samd . Oricum PSD este o capusa nenorocita , comunisti inraiti fara speranta de vindecare . Astia ne maninca vietile . Ar trebui exterminati de un TEPES . Nu exista nici o mila ptr voinzatorii astia de tara . Singura solutie pe termen scurt mediu si lung este un VLAD TEPES . Restul sint copilarii si la 42 de ani nu mai optez ptr nici o intirziere , aminare sau vrajeala . Astea sint optiuni numai ptr handicapati . Numai handicapatii mai pot lua in calcul discutii de genul asta .

 • un baiat

  Primele 3 comentarii dl. Rapcea de acord 100%.
  Oau trebuie sa alerg la o fereastra sa vad daca s-a facut gaura in cer si pot sa-L vad pe Dumnezeu.