Mă întreabă lumea dacă mă duc la vot și dacă da, pe cine votez președinte ? Hai să vorbim un pic pe chestia asta. 14 candidați s-au înscris în cursa pentru cea mai înaltă funcție în Stat, depunând la Autoritatea Electorală un total de 7 milioane și jumătate de semnături de susținere. Conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, în România suntem cam 8,5 milioane de cetățeni cu drept de vot. Asta înseamnă că 7 din 8,5 români cu drept de vot au semnat pe o listă de susținere pentru un candidat. Așa să fie oare ? Eu discut zilnic cu o grămadă de lume și nu cunosc nici măcar 5 persoane (din sute !) care să își fi dat semnătura pe lista de susținere a vreunui candidat. Concluzia este că toți prezidențiabilii înscriși în cursă blufează, fălindu-se la înscriere cu sute de mii sau chiar milioane de semnături falsificate, mințind cu nerușinare și înselând, cam în stilul activiștilor PCR care raportau producții fictive la hectar, spre gloria patriei lor socialiste.

Deci acești oameni și-au început cursa electorală nu cu un gând bun, nu cu o dorință de mai bine pentru țară, ci cu o hoție, cu o minciună sfruntată, ceea ce îi descalifică din start pentru orice funcție publică, mai ales pentru cea de Președinte al României.

Apoi, campaniile. Ar trebui să le fac la toți plângeri penale la DNA. Pentru cine n-a făcut măcar o campanie electorală, ingoranța este scuzabilă. Pentru cine nu știe, iaca informație: legea electorală prevede că toți condidații trebuie să aibă șanse egale și să lupte cu arme egale în campanie, asta însemnând și publicitate electorală: adică afișe și bannere în principal. Ei bine, pentru campanie, stafful candidatului declară la Autoritatea Electorală fondurile de campanie, care nu trebuie să depășească o anumită valoare. Și aici începe balamucul. Nimeni nu declară pe bune sumele de campanie și proveniența lor. La tipografie se declară 100 de afișe și se tipăresc în realitate 10 mii. La fel și cu bannerele și celelalte mijloace de reclamă. Și așa se umple țara de mecle dubioase care ne rânjesc strâmb de pe toate gardurile. Pentru că PSD-ul a instituit mentalitatea că cu cât ești mai prezent cu afișe și bannere mai monumentale, mai strivitoare, cu atât lumea o să creadă că ai fost votat mai tare (că deh, erai cu afișele tale peste tot !) și așa o să se legitimeze și furtul la urnă pe care îl vor face susținătorii din partidul candidatului Ponta.

Am dat două exemple (până acum) de nerespectare a legii. Și oamenii ăștia vor să conducă România ?!

Rămân la opinia mea inițială. Mă piș pe toți și votez Kovesi/DNA, să umple pușcăriile în continuare cu hoții din politica românească. Nu merită votați nici Ponta, nici Udrea, nici Iohanis că de Meleșcanu, Macovei sau alți anonimi înscriși în cursă nici măcar nu merită să mai vorbim.

Probabil că l-aș fi votat pe Băsescu să mai rămână o tură președinte, pentru unicul motiv că a susținut Justiția. În momentul de față justiția este singura forță reformatoare din România, singurul cal care trage la căruța progresului. Dacă n-am fost în stare să lustrăm societatea românească de securiști și mafioți politici conectați la serviciile secrete, o face încet și sigur, Justiția, prin judecătorii și procurorii ei.

Dacă ar fi un singur candidat care să mi-l propună pe Băsescu drept Prim Ministru, sau măcar Ministru de Interne sau al Justiției, l-aș vota pe acela, în ideea că se va proteja în continuare această apetență a justiției pentru marii corupți. Dar nu, nu mi-o propuneți pe Udrea, cu clipul ei imbecilizant, că e ”bună”. Aleg pe motiv că sunt bune curvele, damele de consumație, femeile de-o noapte, nu președinți de țară cu mandat pe 5 ani.

Și nu, nu am o concluzie. Nu posed și nu ofer cunoștințe secrete despre candidatul miraculos care va salva România. Tot ce pot spune este că acel candidat nu e Ponta. Și că voi vota pe orice altcineva înafară de Ponta atât în turul 1 cât și (mai ales) în turul 2. O să public în alt articol DE CE nu votez Ponta, argumentat.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares