M ntreab lumea dac m duc la vot și dac da, pe cine votez președinte ? Hai s vorbim un pic pe chestia asta. 14 candidați s-au nscris n cursa pentru cea mai nalt funcție n Stat, depunnd la Autoritatea Electoral un total de 7 milioane și jumtate de semnturi de susținere. Conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistic, n Romnia suntem cam 8,5 milioane de cetțeni cu drept de vot. Asta nseamn c 7 din 8,5 romni cu drept de vot au semnat pe o list de susținere pentru un candidat. Așa s fie oare ? Eu discut zilnic cu o grmad de lume și nu cunosc nici mcar 5 persoane (din sute !) care s și fi dat semntura pe lista de susținere a vreunui candidat. Concluzia este c toți prezidențiabilii nscriși n curs blufeaz, flindu-se la nscriere cu sute de mii sau chiar milioane de semnturi falsificate, mințind cu nerușinare și nselnd, cam n stilul activiștilor PCR care raportau producții fictive la hectar, spre gloria patriei lor socialiste.

Deci acești oameni și-au nceput cursa electoral nu cu un gnd bun, nu cu o dorinț de mai bine pentru țar, ci cu o hoție, cu o minciun sfruntat, ceea ce i descalific din start pentru orice funcție public, mai ales pentru cea de Președinte al Romniei.

Apoi, campaniile. Ar trebui s le fac la toți plngeri penale la DNA. Pentru cine n-a fcut mcar o campanie electoral, ingoranța este scuzabil. Pentru cine nu știe, iaca informație: legea electoral prevede c toți condidații trebuie s aib șanse egale și s lupte cu arme egale n campanie, asta nsemnnd și publicitate electoral: adic afișe și bannere n principal. Ei bine, pentru campanie, stafful candidatului declar la Autoritatea Electoral fondurile de campanie, care nu trebuie s depșeasc o anumit valoare. Și aici ncepe balamucul. Nimeni nu declar pe bune sumele de campanie și proveniența lor. La tipografie se declar 100 de afișe și se tipresc n realitate 10 mii. La fel și cu bannerele și celelalte mijloace de reclam. Și așa se umple țara de mecle dubioase care ne rnjesc strmb de pe toate gardurile. Pentru c PSD-ul a instituit mentalitatea c cu ct ești mai prezent cu afișe și bannere mai monumentale, mai strivitoare, cu att lumea o s cread c ai fost votat mai tare (c deh, erai cu afișele tale peste tot !) și așa o s se legitimeze și furtul la urn pe care l vor face susțintorii din partidul candidatului Ponta.

Am dat dou exemple (pn acum) de nerespectare a legii. Și oamenii știa vor s conduc Romnia ?!

Rmn la opinia mea inițial. M piș pe toți și votez Kovesi/DNA, s umple pușcriile n continuare cu hoții din politica romneasc. Nu merit votați nici Ponta, nici Udrea, nici Iohanis c de Meleșcanu, Macovei sau alți anonimi nscriși n curs nici mcar nu merit s mai vorbim.

Probabil c l-aș fi votat pe Bsescu s mai rmn o tur președinte, pentru unicul motiv c a susținut Justiția. n momentul de faț justiția este singura forț reformatoare din Romnia, singurul cal care trage la cruța progresului. Dac n-am fost n stare s lustrm societatea romneasc de securiști și mafioți politici conectați la serviciile secrete, o face ncet și sigur, Justiția, prin judectorii și procurorii ei.

Dac ar fi un singur candidat care s mi-l propun pe Bsescu drept Prim Ministru, sau mcar Ministru de Interne sau al Justiției, l-aș vota pe acela, n ideea c se va proteja n continuare aceast apetenț a justiției pentru marii corupți. Dar nu, nu mi-o propuneți pe Udrea, cu clipul ei imbecilizant, c e ”bun”. Aleg pe motiv c sunt bune curvele, damele de consumație, femeile de-o noapte, nu președinți de țar cu mandat pe 5 ani.

Și nu, nu am o concluzie. Nu posed și nu ofer cunoștințe secrete despre candidatul miraculos care va salva Romnia. Tot ce pot spune este c acel candidat nu e Ponta. Și c voi vota pe orice altcineva nafar de Ponta att n turul 1 ct și (mai ales) n turul 2. O s public n alt articol DE CE nu votez Ponta, argumentat.

, , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.