Mii de bucureșteni vor cere duminic unirea cu Basarabia n cadrul unei ample manifestații stradale, care va ncepe la ora 14:00 de lng Muzeul Țranului Romn. Lor li se vor altura și o mie de tineri de peste Prut.

Organizatorii vor cere solidaritate cu basarabenii n actualul context geopolitic și acțiuni mai hotrte n ceea ce privește proiectul de țar asumat de ctre toți candidații importanți la alegerile prezidențiale.

Marșul se va desfșura pe traseul Șoseaua Kiseleff – Piața Victoriei – Calea Victoriei – Strada Francez – Piața Sfntul Anton și se va ncheia prin citirea unei proclamații. Participanții, dar și trectorii, vor fi invitați s fie vopsiți pe faț cu tricolorul albastru-galben-roșu, comun pentru cele dou state. De asemenea, sute de banderole și steaguri vor flutura, ns organizatorii atenționeaz c orice nsemn politic este interzis.

,,Cel de-al doilea stat cu populație majoritar romneasc, Republica Moldova, este mult prea fragil pentru a face faț singur agresiunii rusești. Ieșim n strad la București pentru a arta basarabenilor c ne pas de ei. Un numr consistent de basarabeni vor Unirea și este de datoria noastr s rspundem fraților de peste Prut.”, a declarat George Simion, reprezentantul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, organizatoarea manifestației.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.