Mii de bucureșteni vor cere duminicŃ unirea cu Basarabia ţn cadrul unei ample manifestații stradale, care va ţncepe la ora 14:00 de lÔngŃ Muzeul ȚŃranului RomÔn. Lor li se vor alŃtura și o mie de tineri de peste Prut.

Organizatorii vor cere solidaritate cu basarabenii ţn actualul context geopolitic și acțiuni mai hotŃrÔte ţn ceea ce privește proiectul de țarŃ asumat de cŃtre toți candidații importanți la alegerile prezidențiale.

Marșul se va desfŃșura pe traseul Șoseaua Kiseleff – Piața Victoriei – Calea Victoriei – Strada FrancezŃ – Piața SfÔntul Anton și se va ţncheia prin citirea unei proclamații. Participanții, dar și trecŃtorii, vor fi invitați sŃ fie vopsiți pe fațŃ cu tricolorul albastru-galben-roșu, comun pentru cele douŃ state. De asemenea, sute de banderole și steaguri vor flutura, ţnsŃ organizatorii atenționeazŃ cŃ orice ţnsemn politic este interzis.

,,Cel de-al doilea stat cu populație majoritar romÔneascŃ, Republica Moldova, este mult prea fragil pentru a face fațŃ singur agresiunii rusești. Ieșim ţn stradŃ la București pentru a arŃta basarabenilor cŃ ne pasŃ de ei. Un numŃr consistent de basarabeni vor Unirea și este de datoria noastrŃ sŃ rŃspundem fraților de peste Prut.”, a declarat George Simion, reprezentantul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, organizatoarea manifestației.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares