Începe Marșul pentru Basarabia!

Mii de bucureșteni vor cere duminică unirea cu Basarabia în cadrul unei ample manifestații stradale, care va începe la ora 14:00 de lângă Muzeul Țăranului Român. Lor li se vor alătura și o mie de tineri de peste Prut.

Organizatorii vor cere solidaritate cu basarabenii în actualul context geopolitic și acțiuni mai hotărâte în ceea ce privește proiectul de țară asumat de către toți candidații importanți la alegerile prezidențiale.

Marșul se va desfășura pe traseul Șoseaua Kiseleff – Piața Victoriei – Calea Victoriei – Strada Franceză – Piața Sfântul Anton și se va încheia prin citirea unei proclamații. Participanții, dar și trecătorii, vor fi invitați să fie vopsiți pe față cu tricolorul albastru-galben-roșu, comun pentru cele două state. De asemenea, sute de banderole și steaguri vor flutura, însă organizatorii atenționează că orice însemn politic este interzis.

,,Cel de-al doilea stat cu populație majoritar românească, Republica Moldova, este mult prea fragil pentru a face față singur agresiunii rusești. Ieșim în stradă la București pentru a arăta basarabenilor că ne pasă de ei. Un număr consistent de basarabeni vor Unirea și este de datoria noastră să răspundem fraților de peste Prut.”, a declarat George Simion, reprezentantul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, organizatoarea manifestației.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *