Feed on
Posts
Comments

Mii de bucureșteni vor cere duminică unirea cu Basarabia în cadrul unei ample manifestații stradale, care va începe la ora 14:00 de lângă Muzeul Țăranului Român. Lor li se vor alătura și o mie de tineri de peste Prut.

Organizatorii vor cere solidaritate cu basarabenii în actualul context geopolitic și acțiuni mai hotărâte în ceea ce privește proiectul de țară asumat de către toți candidații importanți la alegerile prezidențiale.

Marșul se va desfășura pe traseul Șoseaua Kiseleff – Piața Victoriei – Calea Victoriei – Strada Franceză – Piața Sfântul Anton și se va încheia prin citirea unei proclamații. Participanții, dar și trecătorii, vor fi invitați să fie vopsiți pe față cu tricolorul albastru-galben-roșu, comun pentru cele două state. De asemenea, sute de banderole și steaguri vor flutura, însă organizatorii atenționează că orice însemn politic este interzis.

,,Cel de-al doilea stat cu populație majoritar românească, Republica Moldova, este mult prea fragil pentru a face față singur agresiunii rusești. Ieșim în stradă la București pentru a arăta basarabenilor că ne pasă de ei. Un număr consistent de basarabeni vor Unirea și este de datoria noastră să răspundem fraților de peste Prut.”, a declarat George Simion, reprezentantul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, organizatoarea manifestației.

loading...

2 Responses to “Începe Marșul pentru Basarabia!”

 1. afroditus says:

  nu numai Moldova e prea fragila pentru a face fata agresiunii rusesti, ci si Romania. Singura, stim cu totii ca Romania nu are nici o sansa in fata rusilor. asa ca ce garantii de securitate le putem da noi lor? poate din alea de care am primit de la americani, daca ne mai raman …

 2. Cinste tineretului nostru! Un Mars Unionist ne trebuie si in Capitala Unirii de la Alba Iulia, pe axa urbanistica: de la noua Catedrala a Unitatii Nationale, pe Bv Transilvaniei, pâna la platoul recent mutilat al Catedralei Încoronarii din 15 oct 1922. Eventual solicitându-le expertilor solutii apropo de reconstituirea, in defavoarea simbolului Marii Uniri, a șanțului cetatii habsburgice, printr-un proiect demarat dealtfel in 2011, anul de maxima inflorire a postromânismului. Cel mai bine se vede desfigurarea ansamblului urbanistic românesc pe Google Earth. Cum era la 2009: http://septemcastra.cluj.travel/wp-content/uploads/2009/09/cetatea.jpg
  Si cum arata dupa ce nici macar nu s-a pus problema salvarii (printr-un pod transparent, de pildă) a monumentalitatii Sanctuarului Tuturor Românilor. Pelerinul e silit sa abordeze intrarea câș, iar prăjina Tricolorului n-are loc nici cât într-o benzinarie:
  http://www.panoramio.com/photo/110337849
  http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/camere-web-streaming/alba-iulia?low-resolution=0
  http://art-historia.blogspot.ro/2011/12/distrugerea-castrului-legiunii-xiii.html
  http://www.panoramio.com/photo/63624015

Leave a Reply