Expresia ”ascuțirea luptei de clas” este proprie doctrinei comuniste, n care revoluția proletariatului nu poate nvinge ”vechea ornduire” dect prin ”lupta de clas”, adic prin destructurarea și aneantizarea prin diverse metode (asasinat, pușcrie, confiscri ale averii) a ”chiaburilor”, a ”boierilor” – pe scurt a clasei conductoare a burghezimii, vzut drept principatul vinovat al nedreptților și inechitților sociale din ”capitalismul slbatic”.

cagetrial_003_custom-6fb187d52db8856858dccc1c198f4a669c1dcf89-s6-c30

Lupta nu se ducea cu mijloacele legii sau ale instituțiilor democratice. ”Tribunalele poporului” judecau extrem de sumar pe ”bandiții” ce se opuneau noii ornduiri, n aplauzele prostimii ce asista la lupta epic dintre ”mprați și proletari”.
Acea epoc a trecut din fericire, deși ecourile abuzurilor și nedreptților comise de comuniști rzbat nc n conștiința public din strfundurile memoriei noastre colective.
Ecourile comunismului s-au propagat pn la noi, n zilele noastre, printr-un alt gen de inechitți la care a dus regimul comunist. Inechitți sociale n care vrfurile proletariatului au devenit noua burghezime, o burghezime mult mai puțin meritorie din punctul de vedere al mijloacelor prin care membrii ei și-au dobndit statutul.

EGYPT-POLITICS-UNREST-TRIAL-ISLAMISTS

Cci dac n aparenta democrație a țrilor capitaliste, cel muncitor, cel capabil și cu inițiativ avea și are posibilitatea s se ridice pe scara social, economic, material, n comunism aceast scar a valorilor a fost rsturnat. Avere fceau numai hoții, securiștii, potentații partidului și turntorii. Cetțeanul comunist de rnd era limitat n opțiuni din rațiuni de egalitate social.
Ei bine, tocmai acești rsfțați ai puterii comuniste au constituit noua burghezie a ”democrației originale” post-decembriste din Romnia ! Cu averile scoase la vedere (s nu uitm c prima msur luat de Ion Iliescu n 1990 a fost abrogarea Legii privind ilicitul, care l obliga pe orice cetțean și și justifice proveniența licit a averii !), vechea nomenclatur comunist a ieșit la lumin și s-a constituit n noua nobilime democratic.
Voiculescu, Columbeanu, Iliescu, Roman, și mulți alții, au trecut cu lejeritate de la comunism la mult-hulitul capitalism, fcnd n continuare ce știau ei mai bine: s fure, s mint, s devalizeze averea țrii, de data asta sub sintagma de ”politicieni” sau ”oameni de afaceri”.
Și le-a mers 20 de ani. 20 de ani n care au controlat Politicul, Justiția, Presa, Economicul și chiar și Biserica.
ns, au mușcat momeala cu Uniunea European și Integrarea Euro-Atlantic. Au crezut c i vor putea prosti și pe ia de afar, c vor putea fura și banii care vin de la proștii de occidentali, cci știa tot romnul c americanu sau europeanul sunt ”stupid people”, nu se ridic ei la nivelul intelectual al romnului șmecher ! Momeala au fost banii. Dac Romnia intra n NATO, primea bani pentru a cumpra tehnica militar nvechit a Occidentului, iar acei bani se puteau fura. Așa c ne-au bgat n NATO. Dac Romnia intra n UE, primeam fabuloasele ”fonduri europene” care iarși se puteau fura. Și ne-au bgat și n UE.
ns occidentalii au fost mai tari și mai bine organizați la jocul puterii dect clica decidenților din Romnia. Odat deschiși ctre Occident, au nceput s curg condițiile. ”Tovarșii” occidentali voiau și lor partea lor. Din privatizri, din investiții, din piața de consum. Le-au dat-o, creznd c asta e tot, fr s bage de seam c din calul troian al cadourilor occidentalilor se coborse pe furiș n mijlocul cetții nenorocirea și distrugerea lor.
Cci asistm la evenimente fr precedent: Adrian Nstase, pușcriaș cu vechime. Dan Voiculescu la pușcrie. Roșca Stnescu la fel. Dan Șova, Ilie Srbu, Bittner, Cocoș, Mircea Bsescu, și chiar și ”eternul” guzgan rozaliu Hrebenciuc mpreun cu mulți alții – sunt pe fraș, cu bagajele fcute pentru pușcrie.
La nivelul ntregii țri asistm la o vntoare de corupți. Nu e zi n care s nu fie arestat, percheziționat sau anchetat un politician, primar, consilier local, prefect sau ”om de afaceri” ! Asistm la o nou lupt de clas, n care clasa Justiției, exponenta unor forțe pe care nici eu nu le nțeleg n totalitate, face Justiție cu J mare, adic așa cum trebuie: oarb la orice altceva nafar de nedreptate, hoție și șpag. De unde au aprut deodat acești oameni eroici, care dau buzna peste mbuibații noii ornduiri, care i ancheteaz și judec nemilos n aceste zile ? Cum au scpat ei de ochii actualilor potentați, pe care i trimit astzi la pușcrie ? Unde, n ce con de umbr a crescut acest braț oțelit al legii ? Cum de nu i-au vzut venind ? Cum de nu au simțit pericolul ?
M uimesc și m amuz chițicielile de șoboloani prinși la-nghesuial ale marilor corupți, care tot sper cu ochii la Ponta, n vreme ce sunt duși spre prnaie. PSD-ul are puterea executiv (Guvernul), are puterea legislativ (Parlamentul), vor avea probabil și un nou președinte al Romniei, și tot nu pot opri tvlugul Justiției ! O justiție ce pare, pentru prima dat n istoria noastr, independent, sau… m rog, ale crei butoane nu mai sunt la ndemna clanurilor ce conduc prin rotație Romnia. Nu m ndoiesc de faptul c la butoanele Justiției romne se afl totuși cineva. C nu este un mecanism orb, o ghilotin fr stpn ce taie capete la ntmplare.
Un alt lucru care este de remarcat este cel al abuzului justificat al Justiției. Al veritabilei ”dictaturi a legii”. Condamnarea rapid, exemplar, cu confiscarea averii a fost și este posibil doar prin abuz. Cci legea nu este perfect, iar judectorii nu au la ndemn ntotdeauna mijloacele juridice pentru a nfptui dreptatea. Iar inculpații sunt disproporționat de puternici. Averea le permite s angajeze stoluri deavocați, cerecurg la nenumrate stratageme pentru a-i face scpați pe marii infractori. Și atunci se face un abuz justificat, scuzabil de putere, respectndu-se doar o aparenț de legalitate, pentru ca Justiția s triumfe totuși.
Toate astea sunt menite s creeze panic, terorare și n final s aștearn o ptur de fric stabil, dens, peste Romnia. Frica de a nu nclca legea, pentru a nu fi n poziția s suporți rigorile unei Justiții oarbe, imparțiale și nemiloase. Și aici se pune ntrebarea filosofic: oare romnul va nceta s fure de frica pedepsei ? Sau va ncerca s fure mai inteligent, pentru a nu fi prins ? Printre infractori, am ntlnit adeseori opinia c ntrebarea pe care și-o pun nu e dac s fure sau nu, ci dac rezultatul furciunii merit sau nu pedeapsa pe care o va primi, pornind de la ideea toxic a unora c merit cțiva ani de pușcrie un morman de bani pentru care altfel ai munci o viaț ntreag de munc cinstit.
Cert este c sub dictatura Justiției, societatea romneasc se schimb – și nc foarte rapid. Rmne de vzut dac dincolo de pedepsele exemplare, societate se va schimba și la nivelul mentalitții colective, dac impactul Justiției se va resimți și altfel dect ca groaz faț de DNA.
Visez la ziua n care copii noștri vor uita de spaima de mascați și vor respecta legea doar pentru c o respect și se respect.
, , , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *