papa gayn vreme ce n ograda noastr, nvpiat de campania electoral, se numr stelele de la dosar și leucocitele din buletinul medical, n ncercarea disperat de a depista, iarși, care e rul cel mai mic, dincolo de ulucile temeinic securizate cu EADS se petrec lucruri cu adevrat istorice. Cum ar fi tentativa de Lovitur de Biseric a Papei.

Suveranul Pontif a convocat episcopii din ntreaga lume pe 5 octombrie la Roma, ntr-o Adunare General care s dezbat problemele Familiei n societatea contemporan. Tem fierbinte ca un cartof scos din cuptor, de vreme ce Familia este, alturi de Biseric, instituția cea mai atacat și amenințat n lumea de azi. Și cine, dac nu Biserica, este prima chemat s apere Familia, ntemeiat cu nsși binecuvntarea Sa?

Iat, ns, c documentul citit luni, 13 octombrie, de Peter Erd, cardinal de Budapesta, n fața ierarhilor catolici, constituie, probabil, cel mai mare cutremur pentru creștinism de la Marea Schism din 1054 ncoace. n locul unei atitudini ferme, de aprare a Familiei tradiționale, raportul, numit „Relatio post disceptationem” este o blajin mngiere pe creștetul celor mai mari dușmani ai acesteia.

Textul propune o deschidere fr precedent ctre persoanele homosexuale, care „au talente și calitți de oferit comunitții creștine”. Mai mult, documentul manifest o cvasirecunoaștere a uniunilor homosexuale: „Fr a nega problematicile morale legate de uniunile homosexuale, lum act c exist cazuri n care sprijinul reciproc pn la sacrificiu constituie un ajutor prețios n viața partenerilor”. n fine, de parc nu era de ajuns, Vaticanul accept de facto adopțiile de copii de ctre cuplurile homosexuale: „Biserica acord o atenție special copiilor care triesc cu cuplurile de același sex, insistnd c exigențele și drepturile celor mici trebuie ntotdeauna plasate pe primul plan”.

Dup ce mințile de sub tichiile roșii s-au dezmeticit, s-a dezlnțuit furtuna. Un val de critici s-a abtut asupra documentului. Cei mai vehemenți au fost episcopii din Statele Unite, Africa și Polonia. De faț cu Papa, care asculta și tcea, s-au rostit vorbe grele, att de departe de tradiționala diplomație catolic: „Biserica a capitulat n fața lobbyurilor și a corectitudinii politice”; „Biserica și va dezamgi fidelii, care nu vor ca ea s imite lumea”; „Cuvntul «Pcat» nu apare nici mcar o dat n text, n schimb, ni se cere «s pornim de la oameni și de la realitate», uitnd c modelul nostru nu este Omul, ci Christos”.

Mai grav, criticile au ieșit dincolo de pereții Sinodului. ntr-o conferinț de pres, cardinalul de Manilla, Luis Antonio Tagle, a salutat ironic „grupul de eroi” care au realizat acel document și a conchis amar: „Drama continu”. Monseniorul polonez Stanislaw Gadecki s-a artat indignat c Biserica se ndeprteaz de linia lui Ioan Paul al II-lea și c propovduiește o „ideologie MPOTRIVA cstoriei”. Iar cardinalii italian, Filoni, și sud-african, Napier, au fcut dezvluirea scandaloas c textul citit de Peter Erd nici mcar nu a ajuns n grupurile de lucru.

tumblr_mtfyt0rUNL1qze0z6o1_1280n fața valului de critici fr precedent, Sfntul Scaun a dat napoi: „Este doar un document de lucru!”, a ncercat s minimalizeze incidentul Lorenzo Baldisseri, Secretarul General al Episcopilor.

Analiști familiarizați cu jocurile de culise de la Vatican au dezvluit, ns, c, prin citirea acestui document la mijlocul Sinodului (acesta se ncheie duminica aceasta), Papa a urmrit s ia prin surprindere „aripa conservatoare” a episcopilor, punndu-i n fața faptului mplinit. Iar documentul final s nu mai poat aduce dect schimbri de nuanț. Papa se aștepta doar la mrieli, dar s-a trezit cu ditamai revolta pe tichie. De luni, Vaticanul s-a transformat n teatru de rzboi, iar btlia pentru documentul final va fi sngeroas. Dar rul a fost produs: Papa nsuși, cel care pup copilașii și mutilații pe band rulant, care și exhib srcia și și pune nas de clovn, n fine, Papa Francisc a pus sub Basilica San Pietro o bomb care ticie amenințtor.

Ce treab avem noi cu ce se ntmpl la Vatican?, se vor ntreba mulți cititori. Nu ne ajunge mizeria din campania noastr electoral, sau panarama cu Liviu Dragnea decorat de Patriarhul Daniel cu Ordinul „Sfinții Martiri Brncoveni”? Iat ce treab avem: Europa este o construcție creștin. Iar civilizația occidental, mirificul Occident la ale crui binefaceri, ordine și opulenț rvnește tot romnul, s-a nlțat pe Biserica Catolic. Orice lovitur (dinafar sau dinuntru) la adresa Bisericii Catolice este o lovitur la adresa civilizației occidentale. n condițiile n care forțele Stngii izbesc frenetic cu berbecii ideologici n pilonii Occidentului, ncercnd s instituie o nou ordine mondial, A Doua Venire a lui Marx, Biserica Catolic este ultima redut instituțional a Vestului. Dac ea se va prbuși, potopul se va revrsa și asupra noastr.De Adrian Ptruc – Evenimentul Zileivia frontpress

gaypope

, , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.