O distribuție fain, n care Rusell Crowe – eternul gladiator, mbrac haina de Noe ponosit, nevoit s fug cu familia și s se ascund din calea descendenților lui Cain (oamenii ri).
Filmul e mișto din punctul de vedere al distribuției. Matusalem este jucat de lupul cel ru Anthony Hopkins din ”tcerea mieilor”, iar speranța omenirii, noua Ev a umanitții renscute de dup Popop e nimeni alta dect Hermione din Harry Potter – evident c nici nu m așteptam la mai puțin din partea unei premiante absolvente a Hogward-ului.
Deci, toate premizele unui film mișto, n fața cruia s te strngi cu familia la un popcorn și-o bere (dac nu ești fan Coca-Cola) ntr-o sear de week-end. Și totuși…
n poveste apar cu obstinație cteva teme redundante, ne-biblice, strecurate de scenarist n mod insidios, care m pun pe gnduri. Tot filmul este sub spectrul violenței și distrugerii de tip… industrial. Omenirea aflat abia la a 10-a generație de dup Adam, e puhoi de lume care mnnc ca un cancer, planeta (cnd or fi avut timp s se nmulțeasc așa n doar 10 generații !?). Oamenii sap dup chestii lucioase prin pmnt, care pmnt e tot numai un crater și-o ariditate, cu copaci tiați și tot tacmu, de ți-e mai mare mila de biata planet. De unde și concluzia lui Dumnezeu c Omenirea cea mult și sufocant trebuie splat de pe fața pmntului, s lase biata natur s și revin. Nu mi-ar fi srit n ochi treaba asta dac nu ar tot spune-o cu insistenț unii lideri mondiali din diverse domenii: ncepnd de la magnații internetului și pn la discreții din Bildenberg, toți ne cnt duios melodia c suntem prea mulți pentru biata planet, btrna nav cosmic ce ne poart prin veșnicia Universului – tot mai avariat și mai distrus, precum un mr putred devorat de viermi. Și sunt unii contemporani care insist c trebuie s disprem ca specie, s lsm planeta s și revin (tema apare cu obstinație și n filmul Armata celor 12 maimuțe dar și tot mai des, n alte producții holywoodiene recente).
Așa c tema pcatului și pervertitii omului din povestea biblic a lui Noe este nlocuit pe șest cu o poveste ecologist, n care oamenii sunt ri nu pentru c sunt perverși, imorali și hulitori de Divinitate ci pentru c distrug natura, sunt violenți, mnnc carne și… se cam omoar ntre ei.
Și pentru c faza asta risca s treac neobservat, e nevoie ca bietul Noe s joace spre finalul filmului rolul psihopatului gata s și omoare nepoatele (pe Hermione – care fie vorba ntre noi a ajuns o bunciune… bine crescut) numai s nu lase ”rul” Umanitții s se propage mai departe.
Chestia asta m-a enervat ! Ai dreaq americani, nu mai știu cum s ne conving s ne sinucidem ca specie. Pi dac Creatorul voia s ne ștearg definitiv de pe fața planetei, i mai ddea lui Noe indicații n vis despre cum s se salveze cu Arca ? Nu putea pune animalele pe arc iar el și cu ai lui s piar odat cu restul lumii !?
Deci nea regizore Bildemberg, NOM, Mason de gradu 33 sau ce-oi mai fii tu, hai sictir ! Sinucide-te tu și cu tot neamu tu, care ne polueaz planeta și nu se mulțumesc cu ce le ofer Natura, c eu m duc s-mi tai porcu tradițional n bttur. Simbolic vorbind, evident, c sunt vegetarian.
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *