Feed on
Posts
Comments
O distribuție faină, în care Rusell Crowe – eternul gladiator, îmbracă haina de Noe ponosit, nevoit să fugă cu familia și să se ascundă din calea descendenților lui Cain (oamenii răi).
Filmul e mișto din punctul de vedere al distribuției. Matusalem este jucat de lupul cel rău Anthony Hopkins din ”tăcerea mieilor”, iar speranța omenirii, noua Evă a umanității renăscute de după Popop e nimeni alta decât Hermione din Harry Potter – evident că nici nu mă așteptam la mai puțin din partea unei premiante absolvente a Hogward-ului.
Deci, toate premizele unui film mișto, în fața căruia să te strângi cu familia la un popcorn și-o bere (dacă nu ești fan Coca-Cola) într-o seară de week-end. Și totuși…
În poveste apar cu obstinație câteva teme redundante, ne-biblice, strecurate de scenarist în mod insidios, care mă pun pe gânduri. Tot filmul este sub spectrul violenței și distrugerii de tip… industrial. Omenirea aflată abia la a 10-a generație de după Adam, e puhoi de lume care mănâncă ca un cancer, planeta (când or fi avut timp să se înmulțească așa în doar 10 generații !?). Oamenii sapă după chestii lucioase prin pământ, care pământ e tot numai un crater și-o ariditate, cu copaci tăiați și tot tacâmu, de ți-e mai mare mila de biata planetă. De unde și concluzia lui Dumnezeu că Omenirea cea multă și sufocantă trebuie spălată de pe fața pământului, să lase biata natură să își revină. Nu mi-ar fi sărit în ochi treaba asta dacă nu ar tot spune-o cu insistență unii lideri mondiali din diverse domenii: începând de la magnații internetului și până la discreții din Bildenberg, toți ne cântă duios melodia că suntem prea mulți pentru biata planetă, bătrâna navă cosmică ce ne poartă prin veșnicia Universului – tot mai avariată și mai distrusă, precum un măr putred devorat de viermi. Și sunt unii contemporani care insistă că trebuie să dispărem ca specie, să lăsăm planeta să își revină (tema apare cu obstinație și în filmul Armata celor 12 maimuțe dar și tot mai des, în alte producții holywoodiene recente).
Așa că tema păcatului și pervertitii omului din povestea biblică a lui Noe este înlocuită pe șest cu o poveste ecologistă, în care oamenii sunt răi nu pentru că sunt perverși, imorali și hulitori de Divinitate ci pentru că distrug natura, sunt violenți, mănâncă carne și… se cam omoară între ei.
Și pentru că faza asta risca să treacă neobservată, e nevoie ca bietul Noe să joace spre finalul filmului rolul psihopatului gata să își omoare nepoatele (pe Hermione – care fie vorba între noi a ajuns o bunăciune… bine crescută) numai să nu lase ”răul” Umanității să se propage mai departe.
Chestia asta m-a enervat ! Ai dreaq americani, nu mai știu cum să ne convingă să ne sinucidem ca specie. Păi dacă Creatorul voia să ne șteargă definitiv de pe fața planetei, îi mai dădea lui Noe indicații în vis despre cum să se salveze cu Arca ? Nu putea pune animalele pe arcă iar el și cu ai lui să piară odată cu restul lumii !?
Deci nea regizore Bildemberg, NOM, Mason de gradu 33 sau ce-oi mai fii tu, hai sictir ! Sinucide-te tu și cu tot neamu tău, care ne poluează planeta și nu se mulțumesc cu ce le oferă Natura, că eu mă duc să-mi tai porcu tradițional în bătătură. Simbolic vorbind, evident, că sunt vegetarian.
loading...

7 Responses to “Noah (pe românește NOE). Ce nu e în regulă cu filmul ăsta !?”

 1. Hollywood says:

  Clar potopul a venit peste sămânța lui Cain pentru că mâncau carne cu kuru… Nu știau că este permis numai cu gura 😉 Doar mai târziu ne-a lămurit mântuitorul că nu ce intră în gură spurcă pe om, ci ceea ce iese.
  Vizionează pasiunea lui Mel Gibson, ecranizarea S&M a abuzului împotriva muiștilor acoperiți, să-ți treacă necazul 😉

 2. Saso says:

  MR
  Ai dreptate cu filmul asta, si acceasi situatie este cu multe altele…
  De cand am incaput sa vad aceste inadvertente, nu am vizionat NICI UN FILM american care sa nu foloseasca ceva de manipulare. Ca e despre feminism… ati observat ca in toate fileme americane doi barbati se cearta si apoi apare INTOTDEAUNA o femeie care-i potoleste, facandu-i sa para copilarosi? Ca este despre istorie, care este foarte pervers prezentata, ca este despre supunerea in fata autoritatilor, aici pot sa mentionez, cum in diferite filme, politistul (sau alta autoritate) pare ilogic, dar personajele il asculta. Chiar tu ca spectator, stii ca nu are dreptate, DAR… pana la urma se termina cu bine tocmai pentru ca personajele au respectat disciplina impusa de politistul cel ilogic…. deci stia el ceva, deci a bine sa-i asculti.

  Nu mentionez si cele total idioate, ca Airforce One in care dupa ce sunt luati ostateci americanii pe avionul prezidential, inclusiv presedintele. Deodata se supara presedintele american si ii bate pe cei doi badigarzi rusi, le ia armele si ii arunca din avion…. celebra “Get out of my plain” … pe care o zice cu buzele tuguiate Idiana Johnes. Eeeee???? E tari americanii astia nu?

  Sunt multe filme dupa care se poate preda manipularea maselor. Daca pe timpul lui Ceausescu se faceau asa filme de propaganda…. ramaneau cinematografele goale, dar, daca sunt americane……. e ok… ca ei poate.

 3. Flagg says:

  @Saso
  “Daca pe timpul lui Ceausescu se faceau asa filme de propaganda…. ramaneau cinematografele goale, dar, daca sunt americane……. e ok… ca ei poate.”

  Pai se faceau si pe vremea lui Ceasca filme de propaganda cu gramada. 🙂 Diferenta dintre ele si cele americane fiind faptul ca propaganda autohtona de atunci era mult mai vizibila, mai rudimentara si mai primitiva(o propaganda ceva mai putin subtila decat cea americana am mai observat si in niste filme rusesti si chinezesti recente – vezi de exemplu relatia cu autoritatile a eroului din “Man of Taichi”, film finantat de chinezi si care cuprinde o latura moralizatoare care mie mi-a creat la un moment dat un mic deja vu cu imagini cu Dem Radulescu si Jean Constantin in inchisoare, intr-unul dintre filmele din seria “BD” 😛 ).

  Propaganda a existat intotdeauna si va exista intotdeauna, sub diverse forme. Indiferent de tipul regimului politic, de natie si cultura. Asta e natura umana si asa va ramane muult timp de acum incolo.
  Unde exceleaza insa americanii este modul in care reusesc sa dea un “ambalaj” comercial foarte eficient si atractiv produsului de propaganda. Reusesc sa isi faca produsele de propaganda dorite si cautate de chiar “tinta” vizata, in timp ce propaganda comunista ii baga de multe ori respectivei “tinte” acele produse cu forta pe gat, ele fiind deseori prea insipide si urate pentru a genera vreo atractie autentica.

 4. Hollywood says:

  Și făcătorul celor văzute și nevăzute spuse către făcăturile oarbe: ia aminte dar nu scrie aceste taine pentru că adevărul este lumina pe care noi nu o putem suporta 😉

 5. Flagg says:

  @MR
  Apropo de cinematografie dar si de alte subiecte, ce parere ai de faza urmatoare? 😀
  http://roxanamchirila.com/2014/08/27/spatiu-pentru-desfasurare-rapcica/#comment-133493

 6. alle says:

  principalul defect al omului este capacitatea de autodistrungere inconstienta

 7. Constantinstanbul says:

  Mantuitorul nu era acoperit, el isi iubea aproapele pe față si promova iubirea cu gura mare… de aia clericii clasici, psihopati calificati care se trageau pe cur prin spatele altarelor nu l-au putut suporta. Nu s-a schimbat mult de-atunci, psihopatii vad paiul in Hollywood dar barna acoperita din propria ograda ba.

Leave a Reply