Se știa c PSD-ul va ncerca din nou s fure. Simțeam cu toții asta, vzndu-la la TV pe candidatul Ponta cum mprumut n expresii tot mai mult din aroganța mentorului și predecesorului su, Adrian Nstase. Din ”glumițele” cu iz acid, la adresa principalului su contracandidat, Johannis. Din relaxarea ostentativ afișat de domnul Dragnea.

Ne așteptam la vechea metod, cu autocare alergnd harnice ntre secțiile de vot, precum albinele, de la o floare la alta n vremea recoltei. Și la DNA-ul cel ru, care s le sufle n ceaf, s-i prind cu semnturi multiple, pe listele suplimentare. Ei bine, se vede treaba c PDS-ul n-a nțeles nimic din lecția dosarelor penale, a condamnrilor și arestrilor din ultima vreme. Baronii roșii ai reșapatului partid comunist nu vor s accepte ideea c vremea minciunii și a hoției a trecut. Precum niște dinozauri din alt epoc, aceste bestii ale preistoriei noastre refuz s dispar, nu vor s prseasc scena vieții politice de bun voie. n loc s și accepte pur și simplu nfrngerea, s nțeleag odat pentru totdeauna c romnii s-au sturat de ei, de metehnele lor, ei persevereaz n hoție, creznd c le va merge nc o dat.

Așa c au speculat slbiciunile sistemului și au pus la punct o metod aproape perfect de furat, pe care au ncercat-o n premier la votul din 2.11.2014, ca o repetiție general pentru votul din 16.11.2014.

n ce const metoda ?

  1. Se corup/cumpr reprezentanții unui partid sau mai multe dintr-o secție de votare – s zicem o secție de votare din orașul Buzu.
  2. Președintele secției de votare are pregtite o list a strzilor din circumscripția de votare respectiv, de unde știe cu siguranț c anumiți cetțeni lipsesc fie din țar sau din localitate, fie nu vor vota din diverse motive (religioase, politice, etc.)
  3. Strzile cu cei mai mulți astfel de votanți absenteiști sunt distribuite ”aleatoriu” membrilor de comisie ai PSD-ului sau al partidelor ”vecine și prietene”.
  4. Vine autobuzul cu votanți multipli. Liderul de coloan, cunoscut de șeful de secție intr și l avertizeaz discret de sosirea ”votanților”.

Cum decurge furciunea:

5. ”Votantul” s zicem din București, strada Cmpului, d buletinul șefului de secție. Acesta se uit pe buletin și zice ctre cei cu listele pe strzi: cine are str. Zgazului (din localitatea Buzu) !?

6. Membrul ”vecin și prieten” care primise ”aleatoriu” str. Zgazului, zice ”la mine !”.

7. Votantul se duce la respectivul, cu buletinul su de București, pe care membrul comisiei l interpreteaz ca fiind taman localnicul X de pe str. Zgazului, care de 3 ani de zile muncește cu toat familia n Spania (și care probabil vocifereaz la coad de vre-o 4 ore, la Ambasada Romniei din Barcelona, ncercnd s voteze), drept pentru care l bifeaz pe tabel, i d ștampila și buletinul de vot, iar respectivul voteaz ”cu cine trebuie”. Apoi respectivul semneaz pentru cetțeanul X pe care l-a votat, și pleac liniștit, fericit c a mai cștigat un ban cinstit, și fr riscul de a fi depistat ca votant multiplu, pe liste suplimentare.

Și așa, domnul Dragnea și permite liniștit n continuare s fac glume ironice la adresa DNA-ului, invitndu-l s-i prind pe alegtorii multiplii care au votat pe listele suplimentare, cu votanți din alte localitți, aidoma domnului premier Nstase, care ne invita s-i numrm oule.

Ce putem face ?

De lege ferenda:

Trebuie urgent schimbat legea electoral. Listele cu cei ce au votat ar trebui s rmn afișate timp de 30 de zile la fiecare secție, astfel nct toți cei care au votat sau nu au votat s poat verifica existența unor posibile fraude, iar rezultatul votului s nu poat fi validat dect dup soluționarea eventualelor contestații ivite n urma acestor verificri cetțenești.

Aceast idee de modificare a legii electorale aparține deputatului Daniel Fenechiu și va fi depus ct de curnd ca și propunere legislativ.

Ca și cetțeni:

Cu prilejul votrii, cnd semnm pe list, ne putem dup vecinii noștri, s vedem dac apar c au votat. Dac știm c vecinul X este plecat la munc n strintate, sau e n provincie, și totuși el apare votat, s sesizm imediat DNA-ul cu privire la fraud, pe numrul de telefon de pe pagina instituției.

D mai departe acest material. Jos Mafia, sus Patria !

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer