Am setat mai demult serviciul google alerts cu diferite cuvinte de căutare, iar astăzi numele meu a apărut din nou în motorul de căutare google legat de MISA-Gregorian Bivolaru. Asta s-a petrecut pentru că cineva din redacția yogaesoteric – site-ul oficial al MISA a găsit de cuviință să mă pomenească în legătură cu micul lor război cu un jurnalist de la CanCan, pe nume Mihai Niculescu.
Mă hotărâsem să nu mai scriu pe subiectul MISA, dar m-a scos din sărite menționarea persoanei mele într-o chestiune care nu mă mai privește și anunț pe această cale că de fiecare dată când numele meu va mai fi pomenit pe vre-un articol de pe yogaesoteric, voi publica și eu câte un articol despre ei – ca replică. De altfel această politică a fost adoptată și de către MISA, care sare cu drepturi la replică ori de câte ori apare în vre-un mijloc de presă.
Articolul, apărut sub titlul ” Replică Cancan: Un tabloid cu credibilitate ZERO BARAT publică din nou minciuni sfruntate”, se vrea a fi o replică la un articol apărut pe site-ul cancan cu titlul Mesajul lui Gregorian Bivolaru catre yoghini: “Votati-l pe Victor Ponta!”
Pe scurt, se neagă vehement faptul că Gregorian Bivolaru ar fi îndemnat yoghinii de la MISA să îl voteze pe Ponta. Dacă replica – sau mai bine zis dezmințirea s-ar fi oprit aici, n-aș fi avut nici o problemă, însă în bunul stil țigănesc de Ferentari (unde își au cartierul general iezotericii), cu o ură ”curat spirituală” cei din redacția yogaesoteric au simțit nevoia să pună încă o dată în funcțiune neobositul lor ventilator de împroșcat cu căcat lumea. Și s-au apucat să-l desființeze pe respectivul ziarist, despre care am descoperit cu două linkuri mai jos, că îl lăudau în termeni elogioși că, iată, le-a cerut părerea când a scris mai demult pe tema MISA, tot în cancan.
Și nici asta nu m-ar fi deranjat, că e treaba lor cu ce ziariști se războiesc. Însă au găsit de cuviință să îmi aloce și mice câțiva stropi de zoaie în bălăcăreala lor fetidă:Ani de zile, unica „sursă din interior” a lui Mihai Niculescu a fost Mihai Rapcea, aceasta până când respectivul s-a lansat pe față în campania de denigrare a MISA și a fost dat afară de la cursurile de yoga, lăsându-l pe „M.N.” fără „surse din interior”.
Și dacă tot m-au băgat în seamă, o să-mi dau și eu cu părerea pe marginea subiectului:
Nu prea înțeleg vehemența cu care reprezentanții MISA afirmă că ” Școala de Yoga MISA nu este o asociație cu interese politice și nu desfășoară activități politice sau activități de susținere electorală;” și că ” În cadrul cursurilor de yoga, instructorii yoga nu transmit recomandări electorale cursanților;
Dacă stau bine să îmi amintesc din campaniile trecute, MISA s-a implicat activ în campaniile electorale pentru alegerile președintelui ROmâniei, susținând alegerea lui Traian Băsescu în primul mandat, iar apoi îndemnând cursanții să voteze cu Geoană.
Apoi MISA s-a implicat în colaborarea cu Cozmin Gușă și Lavinia Șandru în PIN, partidul de buzunar al oculților din PSD (din aceeași categorie ca și PRM-ul lui Vadim Tudor sau PNG-ul lui Becali –construit sub îndrumarea lui Hrebenciuc), prin care se urmărea disiparea votului din favoarea PDL-ului. Membrii și cursanții MISA au fost masă de manevră de fiecare dată în alegerile din ultimii 10 ani, în funcție de negocierile făcute de liderii acestei mișcări (președintele Nicu Catrina și Costică Cojocaru au negociat cu staff-ul lui Traian Băsescu în 2004. Apoi, negocierile cu Gușă au fost duse de Mihai Stoian și o pleiadă de instructori MISA înscriși pe listele PIN-ului chiar la alegeri. De altfel, Stoian a fost și membru al PUNR- ului de prin 1997-1998 pe vremea când MISA făcea yoga în sălile sediului Partidului Liber Democrat condus de revoluționarul Nica Leon.)
Deci, după acest scurt (și incomplet !) istoric, nu ar fi de mirare să fi existat negocieri și pentru prezentele alegeri, când scorurile sondajelor sunt relativ egale între cei doi candidați, și orice vot contează.
Însă să MINȚI și să spui că la MISA nu s-a făcut politică și că nu se transmit recomandări electorale cursanților, e deja mega-minciună.
Apoi, Gregorian Bivolaru este PERSONAL interesat de o eventuală alegere a lui Victor Ponta în funcția de președinte. Cu Ponta la Cotroceni, penalii condamnați de Justiția română mai au o șansă la amnisiere, pe când cu Johannis, care a declarat public că nu va semna legea amnisitiei, această șansă dispare.
Apoi, legăturile anumitor instructori sau membrii fondatori ai MISA cu personaje sus-puse din PSD sunt bine-cunoscute… acolo unde trebuie.
În concluzie, nu e imposibil că cei din MISA să fi primit ordin pe șest, să voteze cu Ponta. Evident însă că o astfel de opțiune, făcută publică să deranjeze interesele MISA – mai ales în străinătate. Căci, cum să explici la CEDO, prin Parlamentul European sau pe-aiurea, că ești oropsit de comuniștii cei răi din PSD, care nu te lasă să faci yoga în propria țară, când tu negociezi cu ei în secret și îți îndemni supușii să îi voteze ? Ce fel de victimă mai ești când pactizezi cu călăii ? De aici și virulența extremă a replicilor de pe yogaesoteric, disperarea cu care se apără, publicând 2 postări pe aceeași temă la nici 12 ore de la apariția ”infamului” articol de pe cancan.
Și când te gândești că toate astea nu le-aș fi scris dacă vre-un imbecil nu s-ar fi grăbit să mă amintească și pe mine în troaca de porci în care se bălăcesc…
Sper ca cineva să îl tragă de urechi pe respectivul, și să nu se mai întâmple. Altfel, voi continua să public… și n-o să vă placă ce o să-mi amintesc.
CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer