L-am surprins pe Victor Ponta n mai multe apariții publice recunoscnd c romnii au ieșit la un vot anti-Ponta, n loc s voteze pe cineva. Același mesaj l-au promovat mulți dintre contra-candidații dlui Ponta. S vedem de ce vor ieși romnii s voteze – nu pe cineva – ci mpotriva cuiva:

Apariții publice dezastruoase. Victor Ponta se laud cu staff-ul su de campanie, despre ct de bine l-au pregtit pentru lupta electoral și funcția de președinte. Ce nu știe dnsul este c aici nu e un concurs de tipul ”știi și cștigi”, cu cartonașe și bilețele pregtite din timp, cu ”sun un prieten” sau ”ntreab publicul”. NU E UN CONCURS DE POPULARITATE.

Campania electoral este un concurs de onestitate, cci cere un vot de ncredere n viitorul nostru al tuturor. Ori s vii tu, dihai premierul Romniei, cu afirmații evident mincinoase de tipul: uitați-v ce cald și bine e afar cnd toat lumea vede c plou, e frig și e urt, frizeaz cretinismul. Dac dl. Ponta ar vorbi despre performanțele economice (creșterea excedentului bugetar !) ale unei țri strine prin care n-am pus piciorul niciodat, poate c l-am crede.

Dar dumnealui vorbește despre Romnia, țara asta n care ne trm cu toții belelele și nevoile, de la o zi la alta. S ne minți n faț c Romnia o duce mai bine dect nainte s o preia domnul Ponta aduce a minciun de tip sovieto-colhozist, de tipul raportrilor halucinante de realizri de plan cincinal de pe vremea comunismului. Pi, dl. Ponta uit c sub miastra lui guvernare, prețul carburanților (reflectat ulterior n prețul tuturor produselor de larg consum) a srit de la 4 la 6 lei !? (avem cea mai scump benzin din Europa – raportat la puterea de cumprare a populației).

Uit domnul Ponta c datorit impozitrilor excesive din actuala guvernare, peste dou sute de mii de firme s-au nchis sau au dat faliment doar n ultimii 2 ani !? Unde este bunstarea despre care vorbește dl. Ponta, pentru c noi, poporul romn, nu o simțim ? n ce se reflect ”creșterea economic” clamat de dnsul cu emfaz la televizor ? n sutele de mii de romni care au plecat din Romnia pentru c și-au pierdut locurile de munc ?! Marș de-aici mi drag mincinosule !

O imagine face ct 1000 de cuvinte. Psihologii cunosc faptul c doar 10-15% din comunicarea cu publicul este comunicare verbal, restul este conținut informațional vizual, non-verbal de tip: prezenț general, mimic și expresivitate, gestic, tonul și inflexiunile vocii. La acest capitol, staff-ul PSD a fcut tot ce-a putut.

Dl. Ponta a intrat forțat la regim, cu luni bune naintea declanșrii campaniei, cci studiile sociologice artau c ntr-o țar srac, cu oameni rupți n cur de foame și subțiați de srcie, nu d bine s vii cu trei gușe suprapuse s le vorbești despre ct de mult ești la fel ca ei, un om simplu, din popor, pentru popor.

Ce n-au putut ns s-i schimbe lui Ponta este mecla aia enervant de parizer mongoloid transpirat, pus la cur de slbire. De asemenea, nu au putut s-i ștearg aerul de superioritate ușor absent, de aroganț atot-știutoare moștenit de la mentorul su Adrian Nstase. Dl. Ponta mai este posesorul unei voci pițigiate, agasante, cu inflexiuni nalte, emotive, atunci cnd minte (și minte tot timpul !).

n concluzie, dac aș fi n locul domnului Ponta, mi-aș mai tempera disperarea și aș nceta s mai apar la TEVEU. Pentru c suntem deja stui de moaca domnului Ponta. n absolut fiecare oraș sau ctun al țrii, nu e stlp, nu e bloc, nu e panou de afișaj de unde s nu-ți rsar obsesiv n cale domnul Prim-Ministru. Deschizi televizorul, hop și domnul Ponta, cu zmbetul su dedl. Goe poznaș, dedulcit deja la cheseaua cu dulceaț a Puterii.

Așa se face c am ajuns s suferim cu toții de Ponta-minoz – alergie de la excesul de Ponta. Prin blestemul comunist al istoriei noastre, datorit PSD-ului care refuz s dispar de pe scena politic, am ajuns ca popor n strania situație de a ne ur fiecare prim-ministru mai mult dect pe precedentul. Iar domnul Ponta bate orice record n materie !

Dac s-ar face niște sondaje de opinie iar romnii ar fi puși s aleag ntre Ponta și orice alt obiect din universul cunoscut (de la o simpl piatr pn la un reptilian din Andromeda), dl. Ponta ar pierde detașat, de fiecare dat !

Pentru c o piatr pus pe post de președinte nu ți poate face ru. Ea nu poate schimba procurorii care au nceput s bage la rcoare hoții din politic, din cauza crora Romnia este o țar srac. O piatr pus președinte nu poate semna legea amnistiei și nu va da grațieri pentru marii corupți. Și nu va da pomeni electorale celor care nu produc nimic, doar pentru a-i ține n viaț pn la urmtoarele alegeri, cnd votul lor va fi din nou necesar PSD-ului. ns domnul Ponta poate face toate aceste rele mpotriva Romniei, mpotriva noastr, a romnilor și a viitorului copiilor noștri.

Cci Romnia lui Ponta este o țar care funcționeaz singur, fr guvernare: cu un Parlament permanent n vacanț, cu Guvernul aflat n campanie electoral permanent, cu prefecți și primari care sunt preocupați doar de alegeri. Deci, și o piatr poate conduce aceast țar cci țara merge nainte de la sine, ba chiar s-ar vindeca și ar ncepe s prospere sub conducerea unei pietre. Cci piatra nu d gheșefturi politice, funcții și posturi susțintorilor politici. O piatr nu fur din banul public, cu toat șleahta din jur.

Observați c n toat aceast argumentație, n-am folosit nici o clip cuvntul Johannis. El nu conteaz ca persoan. Este doar alternativa la rul absolut reprezentat de dl. Ponta și gașca lui. Am ajuns n situația tragic de a vota un om nu pentru c e bun de președinte, ci doar pentru c știm c nu va face rul pe care l va face dl. Ponta.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer