Feed on
Posts
Comments

Votul pentru prezidențialele de astăzi a împărțit românii mau mult ca niciodată. Astăzi avem ocazia să vedem cine ne sunt prietenii și cine sunt dușmanii, indiferent de nuanțele sau aparențele din trecut.

În această categorie a lucrurilor clarificate se situează: Vadim Tudor, care făcea pe naționalistul, dar cum s-a deconspirat (încă o dată !) ca fiind marioneta comuniștilor din PSD. Iulian Capsali – candidatul ortodox, ”barbatul cu barbă” de la alegerile euro-parlamentare, care a sărit tot în barca PSD-istă, arătându-și adevărata față de om al Sistemului; sau Dan Diaconescu, care din luptătorul împotriva ciocoilor, a ajuns să își îndemne electoratul să voteze cu ciocoii PSD-iști.

Mai există însă o categorie: a celor mai subtili în diversiunea și trădarea lor, care îndeamnă la anularea votului sau la absenteism. Din această categorie fac parte așa-zișii ortodocși radicali (de tipul SACCSIV) care spun că votul de astăzi este o alegere falsă, între două rele, iar nu între bine și rău, cum ar fi normal. Aceeași poziție a exprimat-o Tudor Ionescu, auto-intitutlatul lider al unui grupuscul ridicol de așa-ziși naționaliști care se crede – în sectarismul său ideologic, ”unica șansă a României” după modelul vadimian.

Acestora le dau următoarea replică ce ține de o logică elementară: faptul că nu votezi nu va face Sistemul mai slab, ba dimpotrivă. Cu sau fără votul tău, România va avea un nou președinte. Iar tu, cel care nu ai votat, vei trăi în continuare în aceeași lume, încă 5 ani, dar condusă de un Președinte pe care l-au ales alții pentru tine. Vei fi o victimă a unei lașități – lașitatea de a nu acționa, ne-mai-vorbind de lașitatea de a nu te implica. Ba mai mult, prin ”alegerea” ta de a nu alege, vei ajuta în mod implicit ca răul cel mai mare să fie ales. Căci să fii sigur că cei care îl vor vota pe Ponta-Iliescu-PSD vor merge la vot. E bine ?

Apoi, sunt cei care critică, vezi-doamne, ambii candidați, creând confuzie și disperare în scopul nemărturisit de a-i demobiliza pe votanții anti-PONTA-PSD. Adică tot absenteism. Acești critici nu se dau pe față direct că sunt pro-PSD, că mănâncă din mâna baronilor. Nu se deconspiră complet pentru că va mai fi nevoie de ei și după alegerile de azi. În categoria asta am constatat cu surprindere că intră Victor Roncea, dar și Ilie Șerbănescu, care se lansează în comparații aberante. Aici i-aș da un răspuns domnului Șerbănescu la exemplul-întrebare pus de dânsul. De vină  că un conductor de metrou din România câștigă de 8 ori mai puțin decât orice coleg din Vest este datorită faptului că restul de 7 salarii i-au fost și îi sunt furate lui, ca și nouă, tuturor celorlalți români, de către mafia PSD-istă, aflată în plină destructurare de căte DNA. Iar un vot pro-Johannis va grăbi cu siguranță dispariția corupției PSD și vindecarea României, astfel ca și românul să aibă salariu la nivelul celor din Europa de Vest.

Apoi, mai sunt cei care flutură aiurea, sondaje de opinie și exitpoll-uri fantasmagorice, pe care nu le-a văzut și verificat nimeni: de genul George Roncea sau unii de prin staff-ul de campanie al unor partide chipurile ne-implicate în votul de azi. Toți îl dau în avans, câștigător pe Ponta, deși lucrurile stau în realitate exact invers. De ce fac asta ? George Roncea își motivează gestul prin faptul că vrea să îi enerveze pe români, să iasă la vot. Dar tot el observ că scrie tot mai mult anti-Johannis, trecând în categoria celor ce seamănă confuzie, disperare și defetism. În plus, nu l-am mai văzut de mult la nici un marș sau miting anti-PSD ca să-l cred pe bune.

Aici am doar trei argumente că acești oameni bat câmpii cu rea-credință:

 1. Bazinul electoral ”captiv” al PSD-ului este în scădere. Pensionarii au mai murit de la ultimele alegeri de acu 5 ani, pe când tinerii cu drept de vot au devenit mai mulți și mai activi politic. Țiganii, o altă masă de manevră a PSD-ului, sunt majoritatea în străinătate la furat, deci nu mai pot vota, căci nu stau să concureze la coadă cu miile de tineri care votează anti-Ponta în Diaspora.
 2. Nu se pot face proiecții sau calcule pe un electorat extrem de imprevizibil – față de primul tur. Nimeni nu poate anticipa câți români anti-Ponta există în țară, și daă se va ieși sau nu masiv la vot. O diferență de doar 10 votanți pe fiecare secție de vot poate da peste cap orice exit-poll sau sondaj de opinie anterior. Iar cifrele de prezență la vot de până la ora 12 arată o participare MASIVĂ a românilor, mai mare decât în ultimii 10 ani ! Deci, Ponta pierde la diferență mare !
 3. Nu în ultimul rând, trebuie avut în vedere că în ultimii 10 ani, prim-miniștrii PSD-ului aruncați în cursa electorală pentru Președenția României, au pierdut DE FIECARE DATĂ în fața oricărui adversar. Adrian Năstase și Mircea Geoană au avut parte de o mașinărie de vot mult mai puternică decât are la dispoziție Victor Ponta la alegerile de azi. Spun asta având în vedere decimările aduse de DNA în rândul primarilor, consilierilor și prefecților PSD din ultimii doi ani, dar și exodul masiv al populației rurale către străinătate, dic cauza sărăciei.

Fiind spuse toate acestea, sunt liniștit că votul meu de azi, ca și al vostru, al tuturor, va conta. Că vom vota pentru Johannis ca Președinte al României, indiferent de cât de neamț sau de român este el, indiferent de cât de ortodox sau ne-ortodox este el. Căci calculul meschin al staff-ului de campanie al PSD-ului este greșit. În starea de sărăcie în care se zbate românul, ÎL DOARE-N CUR dacă președintele e ortodox sau nu, neamț sau român. Românul e în stare să declare război Germaniei și să ne predăm cu toții, numai să o ducem și noi la fel de bine ca ei, vorba unui banc. Românul s-a săturat de preoți lacomi și mincinoși, deci nu îl deranjează cu nimic dacă votează și un extraterestru de religie galactică, atâta timp cât nu îl fură și minte cum o face candidatu ortodox. Iar marota xenofobiei nu mai prinde de mult la nimeni. S-a dovedit că românii sunt un popor tolerant, iar atâta vreme cât candidatul ”român” se poticnește la intonarea Imnului Național mai rău decât candidatul ”străin”, lucrurile sunt și aici clare.

Deci, sus să avem inimile și să ieșim la vot, fiindcă numai așa putem învinge hidra comunistă, PSD-ul care ne-a furat tinerețea și bunăstarea.

loading...

7 Responses to “Cui folosește defetismul la votul de azi ?”

 1. EL TORO says:

  Da asa este ai dreptate . Nu se stie cum va fii cu germanos ,dar macar sa crape definitiv PSD-ul . Numai si ptr asta merita votat. Adica daca BASESCU ar mai sta 5 ani ar termina ce a inceput , PSD-ul adica . Tot e ceva decit nimic , sa vina din nou PSD-ul si sa ne sfideze . Daca acu ne sfideaza dar , cind or fii cu toata tara pe mina .

 2. ~>Eu_> says:

  …~Superb finalul domnule avocat G. Rapcea_~!!~..~Superb_~.., dar cu o completare strict necesara din partea mea si ca sa fim astfel impartiali si echidistanti pina la capat_..respectiv_:..”..PSD-ul care ne-a furat tinerețea și bunăstarea, virgula impreuna cu Gregorian Bivolaru si Sectulita lui cea NENOROCITA care ne-a spalat la TOTI creierii si ne-a distrus complet Carierele si Viata normala indepartindu-ne si despartindu-ne complet de proprile Familii si Valori respectiv Idealuri-Nazuinte si Crezurile proprii in care credeam,..pt. ce ???…inchei mai repede ca de obicei fiind zi de alegeri prin reimprospatarea memoriei colective cu un fragment dintr-o posatre de prin 2012 care suna_:..”..G. Bivolaru nu are nimic in comun nici cu Yoga reala nici cu Budhismul !!…NU !! Bivolaru impreuna cu Secta lui cea Nenorocita nu reprezinta altceva decit doar manipularea psihedelica-colectiva de creiere, dezmatul si f~utaria, pe toate nivelele !!!..”..inchei citatul_..~cu Bine_.. .!.

 3. ~>Eu_> says:

  ..~Superb finalul domnule avocat G. Rapcea_~!!~..~Superb_~.., dar cu o completare strict necesara din partea mea si ca sa fim astfel impartiali si echidistanti pina la capat_..respectiv_:..”..PSD-ul care ne-a furat tineretea si bunastarea, virgula impreuna cu Gregorian Bivolaru si Sectulita lui cea NENOROCITA care ne-a spalat la TOTI creierii si ne-a distrus complet Carierele si Viata normala indepartindu-ne si despartindu-ne complet de proprile Familii si Valori respectiv Idealuri-Nazuinte si Crezurile proprii in care credeam,..pt. ce ???…inchei mai repede ca de obicei fiind zi de alegeri prin reimprospatarea memoriei colective cu un fragment dintr-o postare de prin 2012 care suna_:…”..G. Bivolaru nu are nimic in comun nici cu Yoga reala nici cu Budhismul !!…NU !! Bivolaru impreuna cu Secta lui cea Nenorocita nu reprezinta altceva decit doar manipularea psihedelica-colectiva de creiere, dezmatul si f~utaria, pe toate nivelele !!!..”..inchei citatul_..~cu Bine_>.. .!.

 4. Neele says:

  Ultima oara cand am votat. Nu ma asteptam ca pentru dorinta mea de ajuta, sa fiu amenintata si cu Imigratia, si cu politia si cu vorbe manipulatoare si murdare pana aproape in fata cutiei de vot. Eu mi-am inghitit lacrimile iar o mama cu copil care s-a intamplat pe acolo a incasat si ea vorbe nelalocul lor, pe nedrept.

 5. Flagg says:

  @MR
  “[…]și Ilie Șerbănescu, care se lansează în comparații aberante. Aici i-aș da un răspuns domnului Șerbănescu la exemplul-întrebare pus de dânsul. De vină că un conductor de metrou din România câștigă de 8 ori mai puțin decât orice coleg din Vest este datorită faptului că restul de 7 salarii i-au fost și îi sunt furate lui, ca și nouă, tuturor celorlalți români, de către mafia PSD-istă, aflată în plină destructurare de căte DNA.”

  In cazul asta eu cred ca n-ai dreptate. Si eu inclin sa cred, ca si Ilie Serbanescu, ca adevaratii conducatori ai Romaniei pe partea ei economica(cei de la BNR si nu numai)au conceput mai demult o strategie pe termen lung in cadrul careia incearca sa atraga investitori straini utilizand ca “momeala” nivelul mic al salariilor plus alte “bonusuri” de genul cotei unice. Si am ajuns sa fiu convins de lucrul asta de mai mult timp, nu de azi de ieri..
  Acum eu nu cred ca respectivii ar dori raul tarii ci banuiesc ca ei chiar sunt convinsi ca fac bine ce fac si ca in viitor Romania va fi prospera ca urmare a strategiei lor. Numai ca si drumul catre iad este pavat cu intentii bune, nu-i asa? Pana acum mentinerea unui nivel foarte scazut al salariilor a condus mai putin la venirea buluc in tara a investitorilor straini si mai mult la declansarea unui exod masiv al populatiei apte de munca spre Vest, un exod cum poporul asta n-a mai cunoscut pana acum in istoria lui.
  Ce nu cred ca au luat ei prea mult in calcul apropo de strategii din astea economice este faptul ca, de exemplu, investitorul occidental nu isi muta fabrica in China doar pentru ca acolo gaseste forta de munca ieftina ci pentru ca acolo gaseste si infrastructura si un intreg lant de furnizori pentru materialele si/sau materiile prime de care are nevoie. Daca ar cauta doar un soi de sclavi pe plantatie, pe care sa ii plateasca cu doi firfirei in timp ce ii munceste pana la limita fizica suportabila, s-ar duce in Africa, lucru care nu prea se intampla. 🙂

  ______
  @MR
  “Iar un vot pro-Johannis va grăbi cu siguranță dispariția corupției PSD și vindecarea României, astfel ca și românul să aibă salariu la nivelul celor din Europa de Vest.”

  Vise, taica, vise.. 🙂
  Fara suparare. 🙂 L-am votat si eu pe Iohannis, cu scrasnete din dinti pentru ca eu numai dreptaci nu sunt in ce priveste convingerile ideologice(speranta mea e ca o viitoare disolutie a PSD-ului sa duca la aparitia unei alte forte de centru-stanga autentice, PSD-ul fiind de fapt un mare fake atunci cand e vorba de ideologie si politici publice), dar la cresteri de salarii cu el in fruntea tarii chiar nu ma astept. 🙂 Ba din contra, vazand pe cine are langa el, nu m-ar mira sa mai vad iarasi niste masuri de austeritate cu taieri de salarii and shit. 😀
  Are pe langa el prea multi dintre cei care inca mai cred cu tarie in tot soiul de mituri neoliberale cu investitori straini salvatori care or sa vina sa mantuiasca tarisoara fiind atrasi de multimea de sclavi dispusa sa se vanda pe doi lei(de fapt, “convinsa” sa fie dispusa la asa ceva) si de impozitele reduse, daca s-ar putea, undeva aproape de zero. 😀 Si sa nu-mi zici ca n-ai mai intalnit pana acum chiar si face-to-face unii dreptaci care cred cu tarie in idei din astea, ca nu te cred. 😀

  Ca fapt divers, nevasta-mea se mai “joaca” in prezent cu un pachet de carti de tarot pe care i l-am luat cadou recent. I-am zis mai demult ca daca vrea sa se obisnuiasca cu ele ar trebui sa incerce, fie si mai mult in joaca, sa le foloseasca cu orice ocazie care se iveste. Asa ca s-a jucat un pic cu cartile si cu ocazia alegerilor, intreband ce urmeaza sa ne aduca alegerile astea. A folosit o varianta de cruce celtica ce include o carte care ar indica, cica, viitorul pe termen scurt, si alta care indica rezultatul final pe termen mai lung. Prima carte, in cazul asta, a fost Soarele, iar cealalta Zecele de Spade, o carte mai negativa de multe ori decat altele mai cunoscute de publicul larg, cum ar fi Moartea sau Diavolul.
  Asa ca bucura-te cat timp poti. 😛

  Apropo de zecele de spade, el cica poate indica tradari, injunghieri pe la spate, chestii din astea.. Ar fi culmea ironiei ca PSD-ul sa reuseasca sa il scoata cumva pe Iohannis incompatibil si sa se reia alegerile, sau alta chestie din asta.. 😀
  Mi-am muscat limba si am ciocanit in lemn, ca sa nu ma injurati prea tare ca sunt cobe. 😀

  Bine, acum faza asta cu tarotul n-am postat-o ca sa o iei prea in serios. 🙂 Dar partea cu economia da. In privinta respectiva chiar cred ca te inseli puternic. Si nu ti-ar prinde rau, zic eu, sa citesti cu atentie mai multe articole scrise de Ilie Serbanescu. Chiar daca omul scrie in ziarul Varanului, scrie foarte bine si corect despre multe, multe lucruri.
  Parerea mea.

 6. Neele says:

  Flagg,
  Spune-mi te rog, cum ai reusit sa ciocani cu limba in lemn?

 7. ora exacta says:

  Interesante idei ce merita stiute si distribuite si altora!

Leave a Reply