Feed on
Posts
Comments

Astăzi am fost lovit din nou, de o nouă dezamăgire, țâșnită din trecutul meu precum un bumerang, și întorcându-se fulgerător de unde ieșise – dintr-o tainiță a memoriei mele.

Credeam că pe acea zonă nimic nu mă mai poate surprinde sau răni, și totuși…

Deci, eram la birou și ascultam radiovoceasufletului, un radio online unde se difuzează destul de multe piese dintr-o anumită perioadă de aur a vieții mele.

Tocmai ascultam o piesă de Oliver Shanti – cred că o piesă de pe albumul Tai Chi Too, când m-a sunat un amic. Schimbăm noi câteva vorbe, după care el mă întreabă:

– dar ce muzică asculți acolo ?!

– cred că este o piesă de Oliver Shanti…

– cum !? Te credeam un om spiritual. Asculți muzica pedofilului ăla !?

Am rămas fără cuvinte, căci nu mi-ar fi trecut niciodată prin minte că ascult muzica unui pervers sexual, în condițiile în care muzica respectivă se asculta peste tot la MISA. O găseai la vânzare la standurile de casete de la spirale, din taberele spirituale, se făceau și meditații pe ea. Deci avea acordul lui Gregorian Bivolaru, care elimina fără ezitare, cu o intuiție infailibilă, orice piesă muzicală care prezenta ”rezonanțe demoniace sau satanice”.

Am dat repede o căutare pe net și am rămas șocat. Wikipedia vorbea despre un pedofil german pe numele să real Ulrich Schultz – cunoscut și ca Oliver Shanti. Individul era căutat pe teritoriul Germaniei încă din 2002, având un mandat de arestare emis pe numele său, și o recompensă de 3000 de euro pentru prinderea lui, fiind prins și arestat abia în iunie 2008 în Lisabona, Portugalia. Remarcabil este faptul că fiind pe goană, tot a mai scos două albume destul de reușite(în 2002 și 2006), care nu lasă să se vadă stresul unui om hăituit de autorități.

În 2009 a fost pus sub acuzare pentru un număr de 314 cazuri de copii abuzați sexual, fiind găsit vinovat pentru ”doar” 76 de cazuri, dovedite în fața justiției. În cursul arestului preventiv, a încercat să se sinucidă, dar a eșuat, fiind condamnat la 6 ani și 10 luni închisoare.

Și acum stau și mă întreb: cum este posibil ca un om care a compus o muzică atât de încântătoare să fie o bestie care a profitat de inocența unor copii – atât fetițe cât și băieți ? Cum pot să coexiste în aceeași persoană armonia, binele și frumosul împreună cu perversitatea și aberația sexuală ?

Colegii din MISA își amintesc cum înfiera Grieg ”muzica dizarmonioasă, perturbatoare” și condamna cu mânie proletară muzicieni precum Michael Jakson, Freddie Mercury, Elton John sau George Michael, datorită faptului că aveau gusturi sexuale… cel puțin dubioase.

Nu conta că erau cântăreți geniali. Era vorbă că Răul și perversitatea cuibărite în ființa artistului, se multiplică contaminează în mod ocult prin muzică, auditoriul – sau cel puțin asta era teoria bivolariană. Fie vorba între noi, mi-au plăcut mult unele melodii ale sus-numiților, și nu puteam înțelege de fel cum astfel de perverși pot atinge sufletul publicului cu o muzică atât de frumoasă. Și chiar ascultându-i (mai ales pe George Michael, care are unele piese… geniale) – nu m-am regăsit niciodată ”contaminat” cu relele sau metehnele cântărețului.

În fine, cazul Oliver Shanti este încă o dovadă că lumea, universul nu sunt zugrăvite de către Creator doar în alb și negru. Că binele și răul pot coexista de multe ori, în aceeași ființă, pe paliere diferite – fără a se exclude. Dacă există astfel de exemple, înseamnă că teoria lui Gregorian Bivolaru despre bine și rău este complet greșită. Căci el afirma că ”Binele este absența Răului” iar ”Răul, absența Binelui”. Că atunci când ”yoga intră, ignoranța iese”. Că întunericul nu poate exista în prezența Luminii. Așa să fie oare ? Cazul Oliver Shanti demonstrează încă o dată cu lucrurile sunt mult mai complicate decât par la prima vedere.

M-a durut această revelație târzie, căci am realizat – încă o dată – limitele ”infaibilității” lui Gregorian Bivolaru. Cum de nu a simțit el prin muzica lui Oliver Shanti, negativitatea acțiunilor compozitorului ?

Mai mult m-a durut însă concluzia. Dacă acest nou exemplu demonstrează – încă o dată – că un om poate crea lucruri minunate – și rămâne totuși în viața personală o ființă imorală, perversă, abjectă, înseamnă că acest lucru poate fi valabil și în cazul lui Gregorian Bivolaru. Și mărturisesc că această constatare m-a durut. O parte din mine aștepta încă – și poate că încă mai așteaptă, să fie convinsă că Gregorian Bivolaru este un om moral, virtuos, care trăiește și acționează în conformitate cu principiile pe care le promovează. De dragul celor mulți care cred în el și în misiunea lui spirituală, sper să mă înșel în ceea ce-l privește.

loading...

32 Responses to “Spiritualitate versus perversitate: Oliver Shanti”

 1. Romeo says:

  Cu riscul de a fi trimis la plimbare incerc sa subliniez si eu aici cateva lucruri. A nu se intelege ca incerc sa fac pe desteptul ci accept chiar un dialog daca se doreste si poate fi constructiv.
  Am sesizat in cateva randuri pe acest blog in divesse postari o lupta cu asa zisii misani. Citind acest articol tind sa-i dau dreptate unei persoane cu care am discutat chiar pe tema acestui subiect fiind nedumerit, ce-l determina pe un om sa aiba un asa razboi cu acestia. Raspunsul a fost: ,,cine stie ce experienta traumatizanta a avut persoana respectiva cu acest grup”. Am auzit si eu fel de fel de variante despre aceasta grupare intitulata ,,Misa” nu stiu care e adevarul final insa o sa incerc sa povestesc si eu cate ceva din experienta personala traita in cadrul unei alte grupari care promoveaza deasemenea o tehnica spirituala numita ,,Prananadi”. Mentionez ca traseul meu spiritual a inceput cu niste experiente personale de viata mai putin placute care m-au determinat sa incep sa caut si alt sens al vietii. Pana atunci nu prea ma interesa partea asta cu Dumnezeu. Am avut sansa sa ajung sa particip la conferintele pe care le-a tinut multi ani o doamna deosebita care intre timp a plecat dintre noi. Tot din acea perioada am inceput sa citesc cu inversunare. Am inceput cu Lazarev ca tot era in voga atunci, am continuat cu Osho si am continuat cu Rudolf Steiner care m-a facut sa aprofundez cu adevarat lucrurile(pentru a-l intelege este necesara parcurgerea in intregime a conferintelor sale). Intre timp auzeam in jurul meu de diverse tehnici spirituale si la un moment dat cand am crezut eu ca sunt pregatit am zis ca ar fi bine sa incerc si asa ceva. Am inteles insa in prealabil(am avut aceasta sansa) ca e bine sa practici o tehnica dupa ce te lamuresti cel putin un pic cum sta treaba cu lumea spirituala.
  Am ajuns in fine si la acest moment cu tehnica spirituala care parea ceva interesant si am trait experienta sa constat ca aceste energii de care doar auzisem pana atunci chiar functioneaza. Am inceput totodata sa sesizez la ceilalti cursanti o goana dupa grade si totodata o deformare vizibila a caracterului, concretizata printr-un aer de superioritate pe masura ce cresteau in grade. De-asemenea o atasare fata de maestrii spirituali(ajunsesem deja sa cunosc cativa dintre ei). Pareau ca fara aprobarea maestrului nu mai puteau sa ia o decizie personala. Pe deasupra mai suparator am inceput sa sesizez si duplicitatea maestrului care pe masura ce am ajuns sa-l cunosc mai bine am constatat ca e departe de ceea ce ar trebui sa fie un om pe mana caruia incap suflete umane. Si ajunsese acesta la un grad marisor. Am inceput sa-i pun intrebari legat de selectarea cursantilor cum ca nu e bine ca oricine sa inceapa o practica spirituala fara un pic de cunoastere si asta a inceput sa-l cam enerveze desi ajunsesem la un grad de intimitate destul de avansat. Am mai constatat ca si el de fapt citise foarte putin, tot defila cu cartea lui Yogananda care o lauda ca pe o biblie(am citit-o si am inteles ca pe el l-a fascinat in primul rand magia). Ce nu a inteles el si de fapt toti ceilalti care i-am intalnit acolo cu exceptia unei persoane, e ca odata ce ai dobandit niste puteri spirituale daca interiorul tau nu e suficient de curat de fapt incepi sa faci magie neagra fara sa realizezi. Culmea e ca ei sunt convinsi ca servesc divinitatea. De fapt prin ei se hraneste altcineva.
  O sa mai mentionez un aspect in legatura cu asta. Pe masura ce dobandesti un grad superior curatenia cursantului trebuie sa fie si mai mare sau pur si simplu acestuia i se petrec diverse intamplari care il determina sa faca aceasta purificare. Insa acestia au inceput sa foloseasca o tehinca de protectie predata tot in cadrul cursului ceea ce a facut sa se protejeze pe ei insa au inceput sa se destrame lucrurile in jurul lor(relatii de familie, etc). Pentru mine aceasta experienta a fost legata mai mult de partenera de viata deoarece impreuna am accesat acest curs. Mi-au trebuit vreo doi ani ca sa o readuc pe linia de plutire. A fost o experienta dura si pot sa inteleg pe cei care au avut de suferit intr-un fel sau altul in astfel de conjuncturi.
  O problema insa esentiala este insa sa incercam sa nu privim in urma cu manie ci doar sa vindecam ceea ce putem vindeca si sa iertam daca este ceva de iertat doar astfel ne putem desprinde.
  In legatura cu muzica la care ati facut referire, nu cred ca e cazul sa intram in panica pentru faptul ca cineva a pus o eticheta pe numele cuiva. A fost si mai este dupa cum stiti multa manipulare in privinta asta. Au fost muzicieni asasinati, compromisi etc. daca nu au colaborat cu satanistii si cunoastem cazuri. Toti cei care au promovat o muzica cu vibratii inalte au avut de suferit in ultimii ani. Ne-au fost prezentat ca pedofili etc. pentru discreditare(amintiti-va chiar de Michael Jackson). E mult de discutat pe acest subiect, eu am incercat sa fac o sinteza. Intradevar au fost multi oameni care au avut de suferit in legatura cu aceste tehnici spirituale deoarece s-au facut dupa ureche.
  Va salut si va doresc numai bine.

 2. Apollo says:

  Asta este nivelul de dezvoltare psiho-emotionala a lui Shanti.Adultii sunt mai greu de zapacit si uneori sunt neascultatori.:))

 3. Ethan-Fleoschovitz says:

  Titlul este despre Oliver Shanti, concluzia despre Bivolaru. In ton cu stirile pe care le citim in presa….

  Si ce faci acum , mai asculti sau nu? Adica din noroiul de om cu gusturi sexuale discutabile a iesit o floare de lotus: muzica lui. te superi complet pe noroi si dai de pamant cu perla iesita din’adancuri sau culegi floarea si o admiri pentru ceea ce este?

  La urma urmei avem mai multe stari de constiinta, nici tu nu stii de ce esti capabil in visele tale atunci cand dormi. La fel si in cazul lui, or fi stari diferite: cea in care isi urma pulsiunile sexuale si cea in care compunea muzica.

 4. MR says:

  Nu. Despre mine este vorba. E o retrospectiva a naivitatii mele

 5. Ethan-Fleoschovitz says:

  Adevarul este ca nu stim ce simtea omul ala cand a compus muzica aia :D. Poate pentru el era o starnire a pedofiliei, o rabufnire sexuala, iar pentru cei care au dat de muzica cand cautau divinul “ne duce catre o alta dimensiune”.
  Nici nu e de mirare ca sunt masteri care spun ca fiecare cu pizda masii si ca nu e bine sa pleci urechea la cutare si cutare luminat ca nu vei face decat sa iti futi sistemul incercand sa imiti sau sa te incadrezi in ceea ce le-a fost dat altora sa experimenteze. Da na… cine are curaj sa ia Universul in piept si sa-si traiasca viata asa cum e ea cu riscul greselii. Toti vrem asigurari. Asta ar trebui facut: o casa de asigurari spirituale care sa-ti garanteze ca poti face orice in viata asta, iar in caz de moarte prematura, accident, vei avea acces in RAI.

 6. prc says:

  Radio Vocea Sufletului…?
  Cauta Sufletul Vaginului…:))

 7. lion says:

  Muzica lui Oliver Shanti nu este spiritualitate.Daca iti place o melodie o asculti, nu trebuie sa-i gasesti calitati pe care nu le are. Din acest punct de vedere muzica lui Shanti nu este superioara muzicii lui Mercury sau…manelelor.
  O alta categorie este muzica religioasa, de fapt o parte din ea, cea care se inspira si reflecta anumite melodii sau sunete intalnite in rwgiunilw spirituale.
  Iar daca intr-adevar te intereseaza muzica spirituala incepe prin a asculta cele zece sunete.:)
  De fapt muzica ,,spirituala,, pe care o ascultam nu face altceva decat sa ne exteriorizeze mintea. Ca ne place ce ascultam este altceva.
  Spiritualitatea la inceput o cauti in liniste.

 8. Garfield says:

  Cu cuculetul lui micut nu poate sa patrunda vaginul pana in ‘suflet’.

 9. sinergicus says:

  Cred ca definitia de baza a muzicii spirituale ar putea fi aceea ca daca te innalta ascultind-o, e spirituala dacate coboara sau te tine la un nivel comun , e orice altceva decit spirituala…

  Acultind muzica lui Oliver Shanti simti cum te innalta,te curata , te linisteste? Cei mai multi dintre noi cred ca au simtit aceste aspecte…
  Manelele,muzica polulara , sau alte genuri de muzica te inalta? Te trimite la contemplatie, linistire sufleteasca , te face mai bun , mai tolerant ,mai luminos? Hmmmm putin probabil ..oricum intr-o masura mult mai mica,cred , decit muzica lui Shanti.. Imi inchipui ca mai degraba as putea vedea un inger sau pe Isus -ca toata lumea a auzit de el- ascultind Oliver shanti decit manele…Vi-l inchipuiti pe Isus ascultind manele in extaz? sau muzica polulara sau Michael Jackson?

  Muzica genereaza rezonanta cu planuri mai mult sau mai putin innalte…rezonezi cu acea muzica in functie de nivelul de vibratie pe care il ai…

  Daca nu rezonezi, nu o asculti…un fluture sau o albina se va aseza intotdeauna ( presupun) pe flori parfumate, pline cu polen si niciodata pe un rahat …bineinteles ca sint flori care miros mai mult sau mai putin frumos dar tot flori sint…diferenta dintre o floare si un rahat e totusi mare…. de aceea nu cred ca putem pune egalitate intre muzici asa zis spirituale , cu rezonante care innalta si manele de exemplu ( desi unele au o linie melodica placuta, nicidecum spiritual-transcendenta).

  Referitor la reveria lui MR si speranta ca Bivolaru poate nu e ceea ce este evident ca e , cred ca denota o anumita imaturitate innascuta sau dobindita la Misa prin spalarea pe creier si indoctrinarea de ani de zile… la care am fost si eu supus cu brio… e un fel de tinjire spre un ideal raportat la ideea de maestru in persoana lui bivolaru…cum poti sa mai speri ca un om nu e asa cum este de fapt cind ai avut de a face cu el ai vorbit si cu altii si ai auzit poate mai multe decit noi despre el?

  Cum poti sa crezi ca bivolaru nu e un mincinos cind e evident ca e, ca nu e un pervers cind ai auzit si vorbit probabil cu unele femei care povestesc cum sint tratate in anturajul lui ..

  …mi-aduc aminte cum femeile care mergeau la el , erau indopate cu tot felul de alimente de ajungeau grase, flescaite, pline de celulita , din femeile care innainte aveau un corp armonios; unele erau puse sa urmareasca filme cu scatofagie iar altele povesteau cum bivolaru ejacula pe ele ( probabil din greseala) ,sau altele care nu puteau urina pe el la comanda, erau numite vaci si fiinte demoniace;

  altele care refuzau sa si-o traga cu el erau hartuite si amenintate ca vor fi date afara de la curs ,ca sa nu mai zic de afirmatia legendara referitoare la Monica Cesa bolnava de cancer , care a avut curaj sa vorbeasca impotriva eliberatului ,citez: Ása patesc cei ce ne vorbesc de rau ” ,afirmatie care arata probabil o imensa compasiune si bunatate din partea unei fiinte profund spirituale,compasiune pe care iarasi ,pacatosul de mine ,probabil,nu e capabil sa o perceapa etc,etc…

  dar… noi visam ca bivolaru e totusi un om spiritual .. nu e asa cum se vede … e o iluzie, mintea noastra demoniaca deformeaza adevarul si iata cum incet incet ajungem sa acceptam din nou pe nesimtite, ceea ce trebuia sa ne dea de gindit de mai demult de la inceputurile cursului …

  Bivolaru incontestabil , are sau a avut si calitati , un fel de brinza buna in burduf de ciine .. brinza s-a cam consumat ,a ramas burduful de ciine…cred ca dupa experienta de ani de zile in aceasta scoala , ar trebui sa fim un pic mai pragmatici si realisti…bivolaru nu este un eliberat asta cred ca e clar pentru toata lumea ;

  si daca nu e eliberat inseamna ca poate gresi , dupa cum a facut-o de mai multe ori ,daca e pasibil de greseala , cum poti sa mai asculti orbeste de un asemenea om cum multi inca , dupa zeci de ani , inca o fac?

 10. lion says:

  Sinergicus, ai dreptate cand spui ca o anumita muzica te linisteste, te inalta iar alta te injoseste; am exagerat cand le-am pus pe acelasi calapod insa nu i se poate atribui numele de ,, spirituala” cel putin din punctul meu de vedere.
  Daca ar avea intr-adevar puterea de a te inalta spiritual nu ar mai fi nevoie de meditatie, am asculta numai muzica.
  Am ascultat prin anii 90 o muzica sufita despre care se spunea ca autorul o compunea dupa ce revenea din meditatie. Adevarul nu-l stiu insa era cu adevarat deosebita, nu am regasit-o niciodata oricat am incercat. Tipul imi spunea ca de fapt era un ghid muzical al sufitilor pentru a se orienta in interior dupa respectivele sunete si melodii.
  Se regaseau multe din cele mentionate de Patanjali. 🙂
  P.S. Acum ascult Oliver Shanti hi, hi, odata in mare voga prin anumite cercuri alaturi de Deuter si Karunesh.

 11. sinergicus says:

  Ma tot uitam la poza cu oliver shanti si ma gindeam… oare cu cine o semana asta ca mi-i cunoscuta figura ?
  Brusc,mi-am dat seama ca seamana cu Nicolae Catrina….nu vi se pare?

 12. mehi says:

  judecand mesagerul, se pierde din vedere mesajul..

 13. mac gregor says:

  Same fucking story.

  “Motivul pentru care parintii nu au raportat abuzul mai repede este ca erau complet dependenti financiar de guru”.

 14. mac gregor says:

  La fel a fost si la MISA. Spiritualitatea a fost super cand Grieg se adresa unor indivizi independenti, cu mintea proprie. Totul se amplifica, era cumva filtrat de exigentele fiecaruia si ce ramanea era super. Plus faptul ca trebuia sa ii cucereasca il obliga sa vina cu mesaje de calitate.

  Spiritualitatea s-a transformat instantaneu in putreziciune de cand exista un mare numar de dependenti/dependente lipsiti de mijloace materiale in ashram.

  Rezultatul este ca acum nimeni nu mai isi permite sa aiba exigente proprii spirituale in cadrul MISA, e doar ca in ultimele zile ale lui Ceausescu, cand toata lumea recita ce a spus presedintele la ultimul congres. Ca si Coreea de Nord, MISA se conserva dar e moarta.

 15. Neele says:

  @mac gregor
  Fucking si futee. Pastreaza-ti-l ca pe sfintele moaste!

 16. Twin Peaks says:

  Nici o grijă, este leac și pentru cojocul lui Undercover Bob: unguent pentru hemoroizi. Pentru că v-o mâncat în cur să meditați împreună în întuneric pe muzica pedofilului muist 😉

 17. Neele says:

  Ma refeream la cine umbla prin mintea lui mac gregor cand scria despre spiritualitatea super. Daca locul este ne-iluminat, asta ii priveste doar pe ei; eu n-am nici-o legatura cu treaba lor. Bye now!

 18. Doru Barba says:

  Problema coexistentei Binelui si Raului in aceeasi persoana este de maxima importanta spirituala. Omul nu este nici inger, nici demon, dar se poate manifesta ambivalent de la un minut la altul. De dragul clarificarii subiectului, reiau mai jos un fragment dintr-o postare a mea mai veche despre fantoma care bantuie acest blog, vrand-nevrand.
  PRESUPUNERI DESPRE GREGORIAN BIVOLARU
  1. Spiritul (Sinele) sau era ELIBERAT in momentul cand s-a incarnat in omul Bivolaru. Adica, spiritul s-a incarnat absolut benevol, nefiind obligat la aceasta, cu intentia evidenta de a aduce mult bine pe Pamant. Partea benefica a omului Bivolaru a manifestat aceasta intentie spirituala nobila. In ultima sa viata, spiritul a fost incarnat intr-un yoghin deosebit din Tibet.
  2. Omul Bivolaru a profitat de unele calitati paranormale mostenite de la fostul yoghin (poate si de la alte incarnari anterioare) pentru a deschide un drum spiritual pentru multi tineri romani. Acelasi om insa are mari defecte (PACATE), care i-au coborat vibratia initiala si i-au subminat eforturile din aceasta viata de a redeveni ce a fost in incarnarea tibetana.
  3. Este evident ca punctul sau cel mai vulnerabil, de unde i se trag toate necazurile, este slabiciunea la FEMEI. Probabil ca viata ascetica anterioara a produs un dezechilibru hormonal care s-a cerut a fi compensat acum. A fost un risc karmic de care spiritul, incarnandu-se, a fost sau nu a fost constient. Iata deci ca Spiritul (Sinele) una viseaza in astral si alta va face omul care este animat de acest spirit…!
  4. Sinele omului Bivolaru este constient si acum de decaderea la care asista neputincios. El incearca sa il indrepte pe Bivolaru spre a face mereu fapte nobile, sa dea sfaturi si exemple bune, sa isi foloseasca puterile paranormale in scopuri benefice. Cei care il prind in astfel de pase vor spune ca Bivolaru este un SFANT. In acelasi timp, fortele demonice care l-au subjugat nu stau degeaba. Acelasi Bivolaru cade mereu prada instinctelor subanimalice, batjocorind tinerii si tinerele de sub comanda lui, profitand de toti si de tot ce ii sta la indemana. Cei care observa astfel de deviatii vor spune ca Bivolaru este un SATANIC.

 19. Neele says:

  Dle Barba:
  Cand te intersectezi cu legea, trebuie sa-i acorzi prioritate. Nu exista argumentare cu aceasta.

 20. Dreamweaver says:

  Dorule ce-i abureala asta, teza ta de doctorat pentru justificarea existenței șobolanilor acoperiți?
  Dacă un psihopat îți propune să fi sluga lui cu promisiunea că ai șansa să te eliberezi în viața asta, tu după ani grei de muie pleci dar tot nu scapi. El nici măcar nu te-a mințit de fapt, tu doar ai înțeles greșit propunerea originala pe care ai acceptat-o ca un fraier 🙁
  Acum ai șansa să te eliberezi, înțelegi?

 21. Doru Barba says:

  Vreau sa subliniez ca fiinta umana este alcatuita din relativitati. Multi dintre noi cautam, poate, un reper absolut chiar in fata ochilor nostri: un sfant, un mesia, un guru, un geniu care sa ne dinamizeze, sa ne ajute, sa ne inspire. Dar un om nu poate aduna in el toate calitatile posibile, ci doar unele, cateva, iar in rest, mediocritate sau chiar mai rau. Nu exista om perfect din toate punctele de vedere. Ba chiar sursele spirituale afirma ca pe omul ales il ataca neincetat fortele Raului, ca sa il deturneze de la calea neabatuta spre Bine. Orice om are propriile sale vulnerabilitati (karmice sau psihologice) prin care poate fi manipulat spre rau. De aceea, ar trebui sa ne ferim de orgoliu, ca nu se stie niciodata cand vom fi deturnati de la linia succesului. Cu atat mai mult sa ne ferim de gogosile vandute de diversi guru sau invataturi “spirituale” ca cei “realizati” sunt oameni perfecti. Nu idealizati pe niciun profesor sau guru daca nu vreti sa fiti deziluzionati. Admirati ce este de admirat la el, asteptandu-va insa si la scaderi omenesti din partea sa. Am scris asta pentru cei naivi, utopici, lipsiti de experienta, si sunt destui din acestia printre cei de la MISA.

 22. Dreamweaver says:

  Cine vrea poate pleca în templele din India să admire șobolanii acolo, la mine acasă avem o altă tradiție 😉

 23. Neele says:

  Exact, va bateti joc de religia crestina.
  Cam asta e ce aveti la voi acasa. Si ati facut-o de atatea ori ca nu mai meritati vreo atentie.
  Sa nu mai aud ca va plangeti ca aveti pe cutare de a crapat de cancer sau altceva.

 24. Neele says:

  Si de impopotonat va puteti impopotona si cu altceva decat anticomunism. Sa bagati bine la cap asta, si voi si gurul vostru.
  Asta voiati de fapt cu gurul vostru, Ooo, nu te retrage in transcendenta, stai pe aici sa-ti mai umflam cateva mizerii in gura. Mizer, mizer. Cat cuprinde. Bleah! Greatza sa fie pe el si pe cei ce-l urmeaza!

 25. Neele says:

  Ca sa termin conversatia cu Mr. Barba:
  “Multi dintre noi cautam, poate, un reper absolut chiar in fata ochilor nostri: un sfant, un mesia, un guru, un geniu care sa ne dinamizeze, sa ne ajute, sa ne inspire.”
  Ceea ce resimti descrie Shaktipat.
  Ai nevoie de asa ceva? Chiar nu te mai ajuta rugaciunea? Mergi atunci pe astfel de cale in care o sa fii mereu cel care primeste de la unul neverificat, nu se stie cat de orientat, dar care ti-o da cu marinimie!
  Asta ce simti tu, e avanpremiera la cum vei fi shaktizat Sambata/Duminica. Sa nu ratezi! 🙂

 26. tipulparasimpatic says:

  Neele, cine este Saktipat si ce anume descrie el, mai exact?

 27. Neele says:

  @tipulparasimpatic:
  Este ruga pe care o faci pentru victimele accidentului aviatic. Cu sinceritate inaintezi ruga pentru fratii tai catre Fiul lui Dumnezeu – cel care a luat asupra Sa pacatul lumii. Dar mai intai trebuie sa verifici daca ceea ce spun este adevarat. Daca se potriveste convingerilor tale religioase, totul depinde de tine dupa aceea.
  Mai pe romaneste de atat nu stiu sa-ti explic.

 28. Neele says:

  Asta arata doar cat de dependenti sunteti de energie. 🙂 🙂
  Cinci zambete sa crapati de nervi. 🙂 🙂 🙂

 29. Neele says:

  Re: Ne putem lasa educati si de discipoli.
  Fiecare decide pentru sine ce, cum, cand, de ce, etc.
  (AS 204 – 3 suflete)

 30. Chinese cosmology says:

  Nu inteleg .Daca ceva face ca sufletul tau sa asculte cascade sa se adanceasca solemn in ganduri care cutreiera spatii neumblate,inseamna ca muzica e buna.Suntem pana la urma alcatuiti din lumini si umbre.La unii e mai multa umbra,la altii mai multa lumina.
  Oliver Shanti are finete artistica.Iar partea cu pedofilul nu se regaseste aici.

Leave a Reply