Domnule președinte Klaus Iohannis,

V felicitm pentru victoria n alegeri, mai ales pentru atitudinea dumneavoastr demn, civilizat din timpul campaniei electorale. Sperm c veți fi un președinte al cetțenilor și veți asculta și vocea societții civile.

Misiunea dumneavostr nu va fi deloc una ușoar, deoarece diferențele uriașe dintre mediul urban și cel rural, fac din Romnia probabil cea mai srac, dar și cea mai divizat țar membr a Uniunii Europene. n era internetului și a tehnologiei, jumtate din populația țrii noastre triește n condiții demne de evul mediu, fr toalet, ap curent sau canalizare. Din acest punct de vedere, dac stm bine s ne gndim, legiunile romane care au ocupat Dacia triau mult mai civilizat acum 2000 de ani dect mulți dintre concetțenii noștri de astzi.

Pungesti_tarancaAceast uriaș falie dintre țrani și orșeni a fost ntreținut cu bun științ de ctre clasa politic postdecembrist, care a avut tot interesul s și asigure un bazin electoral ct mai larg, format din oameni sraci, needucați, dependenți de pomeni electorale și ușor de manipulat. Firește c aceste probleme sunt de ordin economic și administrativ și revin n sarcina puterii executive și a autoritților locale, ns noi considerm c dumneavoastr, n calitate de președinte aveți puterea și mai ales obligația s transmiteți clasei politice acest proiect și s vegheați la ndeplinirea lui. Romnia lucrului bine fcut, Romnia european și demn este de neconceput att timp ct bunicii și rudele noastre se spal la lighean și și fac nevoile ntr-o groap din fundul curții.

Pentru a putea demara acest uriaș proces de schimbare la faț a Romniei rurale, considerm c este necesar nlturarea principalei piedici, beneficiarul acestei stri de fapt, actuala clas politic. Nu prin forț, nu prin convulsii, ci prin deschiderea larg a porților politicii romnești ctre toți cetțenii onești și competenți care pot și doresc s pun umrul la reconstrucția țrii.

De exemplu, un om gospodar care ar dori s și ajute comunitatea și s candideze la primaria satului Poplaca, are nevoie de un partid care se nființeaz cu un numar 25000 de semnturi strnse din 18 județe ale țrii! Alternativa este s se nscrie ntr-un partid existent, n care vechiul primar și acoliții si dețin controlul total.

Domnule președinte, dumneavoastr ați fost o excepție, pentru c ați beneficiat de sprijinul Forumului German care a crezut n dumneavoastr și v-a promovat pe criterii de competenț, ns dac ați fi intrat n PNL din anii ′90, s fiți nevoit s ″dați din coate″ cum se spune ca s urcați pas cu pas n ierarhia partidului, devenind prtaș la tot felul de jocuri și combinații politice, probabil c ați fi abandonat demult, sau ați fi ajuns astzi un politruc cu un caracter mutilat și pervertit. Oamenii cinstiți nu au viclenia necesar pentru a se impune ntr-un partid, oamenii muncitori nu au bani s-și cumpere locul pe o list.

Concret, ar trebui eliminate toate condițiile pentru nființarea și funcționarea partidelor mici, locale, care astzi i mpiedic pe cetțeni s și exercite dreptul constituțional de a candida și de a fi aleși.

n fine, un alt aspect al acestei divizri este mbtrnirea populației, știut fiind faptul c oamenii mai n vrst, n special romnii care au trit n comunism, sunt incapabili s priveasc spre viitor și se agaț cu ncpțnare de trecut. Acest proces periculos a convenit de asemenea guvernanților noștri, care au cheltuit de zece ori mai mulți bani pentru ntreținerea cinilor vagabonți de exemplu dect pentru copii. mbatrnirea populației este rezultatul inexistenței unei politici demografice n ultimii 25 de ani, a lipsei de perspectiv pentru tinerele familii, dar și a imposibilitții tinerilor de a-și cumpra o cas și a-și ntemeia un cmin.

Din acest punct de vedere, considerm c este necesar repornirea de urgenț a Agenției Naționale pentru Locuințe, suplimentarea fondurilor acesteia, nlesnirea condițiilor de creditare și scderea dobnzilor pentru toate tinerele familii, nu doar pentru rudele unor privilegiați ai partidelor.

V dorim mult succes n exercitarea mandatului prezidențial, Dumnezeu s v ajute s duceți la bun sfrșit toate proiectele pe care vi le-ați asumat!

Asociația Totul Pentru Țar

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *