Semnalul l-au dat cinii de campanie ai PSD-ului, care au apsat la maxim pedala presupusei xenofobii a romnilor, cu sloganuri de genul ”s votm romnește” și ”cine-a ndrgit strinii, mnca-i-ar inima cinii”.
Apoi, au fost scoși de la sertar scriitorașii de rezerv, linia a doua a autorilor de articole de doi bani cu titluri bombastice, share-uite de prostime.
Spre exemplu, un ilustru necunoscut pe nume Dan Domozei arunc n populație cu intoxicația ce poart titlul ” FILIERA GERMAN – Construirea unui lider marionet, Klaus Iohannis”. Plin de așa-zise probe din ziare vechi ce susțin acuze incerte, formulate cu jumtate de gur, nsilarea respectiv nu reușește s lmureasc cititorul cine sunt ppușarii presupusei marionete Johannis – și cu asta am spus totul despre articolul cu pricina.
n special așa-zișii naționaliști de duminic, buni numai de marșuri pe la Tncbești și fluturat steaguri cu celtice, s-au grbit s se alture mulțimii de palavragii care au ncercat s l linșeze mediatic pe Klaus Johannis – pentru originile sale germane.
Acești semidocți atot-știutori, lipsiți de cele mai elementare noțiuni de istorie a Romniei și mai ales, a romnilor – au condamnat n cor, la stlpul infamiei, pe germanul papistaș, care a avut cutezanța s ajung Președintele Romniei fr s fie ”ortodox de-al nostru”.
Iar cnd n mod inevitabil, ”rul” s-a produs iar Johannis a ajuns președinte, au aprut inițiative de gen liste de semnturi on-line pentru a-l boteza n ”dreapta credinț ortodox” pe Johannis !
Toți acești ltri de profesie dau senzația prostimii care le citește tmpeniile c ceva ru, dramatic și monstuos ni se va petrece cu un președinte ”strin de neam” și pe deasupra ”pgn”. M aștept oricnd ca acești acuzatori de profesie – care probabil c ar fi fcut carier strlucit n Evul Mediu, s l acue pe viitor pe Johannis de toate relele ce se vor produce probabil n mandatul su. Secet ? Așa ne trebuie, pedeaps de la Dumnezeu, dac am ales un protestant s ne conduc. Cutremur ? De vin e neamțu de Johannis, a adus blestemul Divin pe capul romnilor. Inundații ? Deja știm cine e vinovat ! Jos cu Johannis ! Nu ne trebuie strini, ce, noi nu avem atția romni capabili s ne conduc, trebuia s vin tocmai neamțu acesta, nazistul acesta la Cotroceni !? Ce vrea, s ne schimbe nou obiceiurile, credința și limba ? S nu mai furm ? S fim punctuali ? S fim corecți ? S ne respectm cuvntul dat ? S facem politic fr s ne blcrim ? Pi și ce-o vrea, s ne plictisim ? S se duc dreaq la el n Germania și s ne lase-n pace cu srcia noastr.
Adevrul istoriei ne spune ns altceva. Istoria ne spune c Romania s-a marit exclusiv sub regi nemti (Carol-Dobrogea, Ferdinand- Ardealul, Bucovina, Basarabia) chiar si Mihai Viteazu’ a facut unirea sub suzeranitate germana (Rudolf) iar Transnistria s-a unit cu Romania tot pe timpul aliantei cu Germania (Hitler). Deci, se pare c influența german a avut un rol pozitiv n unirea/alipirea provinciilor romnești. Avnd n vedere c nemții au avut cea mai recent experienț unionist, reușit prin unificarea Germaniei de est cu cea de vest, nu ne stric un specialist german care s ne uneasc cu Basarabia.
Apoi celor care latr aiurea, ba se mai dau și drept naționaliști, c susțin un alogen, un ”neamț” la dau urmtorul rspuns: ar trebui s se stie c Corneliu Zelea Codreanu cel mai mare lider naționalist din istoria recent a Romniei, s-a nscut la 13 septembrie 1899 la Huși, cu numele Corneliu Zieliski. n anul 1902 tatl su, Ion Zieliski și-a romnizat numele n Zelea Codreanu. Mama sa, Eliza nscut Brauner era de origine german – bavarez. Și pe vremea Cpitanului Zelea Codreanu au existat voci care l criticau pentru originile sale ne-romnești. Unde au rmas aceia care l criticau pe acest mare Om, care și-a dedicat și sacrificat viața ideii romnismului ? n praful uitrii !
Culmea este c, dac i cauți la ascendenț pe toți acești ”romni puri” descoperi c ei provin din tot felul de neamuri care s-au aciuat pe la noi pe furiș, cu de-a mila, cu de-a sila, iar acum se dau drept mari romni. E o clic eterogen, din care fac parte tot felul de țigani, machedoni, jidani și armeni ce se dau astzi drept ”romnii verzi” ai lui Caragiale.
Recunosc, nici eu nu sunt romn sadea, strbunicul din partea tatei a venit din Serbia, dar asta nu nseamn c m simt mai puțin romn cu att mai mult cu ct, din partea mamei, ai mei au fost romni ardeleni get-beget. Dar la cte popoare migratoare au trecut pe-aici n ultimii 2000 de ani (goții, hunii, gepizii, avarii, slavii, pecenegii, cumanii, ttarii, etc.), cine poate ști cu certitudine ce mai este ?!
Eu zic s-i dm o șans lui Johannis s ne arate ce poate. Dac tot l-am ales primar pe toat Romnia, poate face din țara asta ce a fcut din Sibiu: un oraș ca n Germania. Dac tot vrem o țar ca afar, hai s punem și noi umrul, c de la o singur floare nu se face primvar, iar un singur neamț nu o s transforme Romnia n Germania. Eu m-am sturat s fiu romn. Hai s vedem și cum e s fii neamț. Cine știe, poate c n sfrșit avem un Președinte care ne va scpa de comuniștii ia ”romni” care ne fur de 25 de ani !

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *