Semnalul l-au dat câinii de campanie ai PSD-ului, care au apăsat la maxim pedala presupusei xenofobii a românilor, cu sloganuri de genul ”să votăm românește” și ”cine-a îndrăgit străinii, mânca-i-ar inima câinii”.
Apoi, au fost scoși de la sertar scriitorașii de rezervă, linia a doua a autorilor de articole de doi bani cu titluri bombastice, share-uite de prostime.
Spre exemplu, un ilustru necunoscut pe nume Dan Domozei aruncă în populație cu intoxicația ce poartă titlul ” FILIERA GERMANĂ – Construirea unui lider marionetă, Klaus Iohannis”. Plină de așa-zise probe din ziare vechi ce susțin acuze incerte, formulate cu jumătate de gură, însăilarea respectivă nu reușește să lămurească cititorul cine sunt păpușarii presupusei marionete Johannis – și cu asta am spus totul despre articolul cu pricina.
În special așa-zișii naționaliști de duminică, buni numai de marșuri pe la Tâncăbești și fluturat steaguri cu celtice, s-au grăbit să se alăture mulțimii de palavragii care au încercat să îl linșeze mediatic pe Klaus Johannis – pentru originile sale germane.
Acești semidocți atot-știutori, lipsiți de cele mai elementare noțiuni de istorie a României și mai ales, a românilor – au condamnat în cor, la stâlpul infamiei, pe germanul papistaș, care a avut cutezanța să ajungă Președintele României fără să fie ”ortodox de-al nostru”.
Iar când în mod inevitabil, ”răul” s-a produs iar Johannis a ajuns președinte, au apărut inițiative de gen liste de semnături on-line pentru a-l boteza în ”dreapta credință ortodoxă” pe Johannis !
Toți acești lătrăi de profesie dau senzația prostimii care le citește tâmpeniile că ceva rău, dramatic și monstuos ni se va petrece cu un președinte ”străin de neam” și pe deasupra ”păgân”. Mă aștept oricând ca acești acuzatori de profesie – care probabil că ar fi făcut carieră strălucită în Evul Mediu, să îl acue pe viitor pe Johannis de toate relele ce se vor produce probabil în mandatul său. Secetă ? Așa ne trebuie, pedeapsă de la Dumnezeu, dacă am ales un protestant să ne conducă. Cutremur ? De vină e neamțu de Johannis, a adus blestemul Divin pe capul românilor. Inundații ? Deja știm cine e vinovat ! Jos cu Johannis ! Nu ne trebuie străini, ce, noi nu avem atâția români capabili să ne conducă, trebuia să vină tocmai neamțu acesta, nazistul acesta la Cotroceni !? Ce vrea, să ne schimbe nouă obiceiurile, credința și limba ? Să nu mai furăm ? Să fim punctuali ? Să fim corecți ? Să ne respectăm cuvântul dat ? Să facem politică fără să ne bălăcărim ? Păi și ce-o vrea, să ne plictisim ? Să se ducă dreaq la el în Germania și să ne lase-n pace cu sărăcia noastră.
Adevărul istoriei ne spune însă altceva. Istoria ne spune că Romania s-a marit exclusiv sub regi nemti (Carol-Dobrogea, Ferdinand- Ardealul, Bucovina, Basarabia) chiar si Mihai Viteazu’ a facut unirea sub suzeranitate germana (Rudolf) iar Transnistria s-a unit cu Romania tot pe timpul aliantei cu Germania (Hitler). Deci, se pare că influența germană a avut un rol pozitiv în unirea/alipirea provinciilor românești. Având în vedere că nemții au avut cea mai recentă experiență unionistă, reușită prin unificarea Germaniei de est cu cea de vest, nu ne strică un specialist german care să ne unească cu Basarabia.
Apoi celor care latră aiurea, ba se mai dau și drept naționaliști, că susțin un alogen, un ”neamț” la dau următorul răspuns: ar trebui să se stie că Corneliu Zelea Codreanu cel mai mare lider naționalist din istoria recentă a României, s-a născut la 13 septembrie 1899 la Huși, cu numele Corneliu Zieliński. În anul 1902 tatăl său, Ion Zieliński și-a românizat numele în Zelea Codreanu. Mama sa, Eliza născută Brauner era de origine germană – bavareză. Și pe vremea Căpitanului Zelea Codreanu au existat voci care îl criticau pentru originile sale ne-românești. Unde au rămas aceia care îl criticau pe acest mare Om, care și-a dedicat și sacrificat viața ideii românismului ? În praful uitării !
Culmea este că, dacă îi cauți la ascendență pe toți acești ”români puri” descoperi că ei provin din tot felul de neamuri care s-au aciuat pe la noi pe furiș, cu de-a mila, cu de-a sila, iar acum se dau drept mari români. E o clică eterogenă, din care fac parte tot felul de țigani, machedoni, jidani și armeni ce se dau astăzi drept ”românii verzi” ai lui Caragiale.
Recunosc, nici eu nu sunt român sadea, străbunicul din partea tatei a venit din Serbia, dar asta nu înseamnă că mă simt mai puțin român cu atât mai mult cu cât, din partea mamei, ai mei au fost români ardeleni get-beget. Dar la câte popoare migratoare au trecut pe-aici în ultimii 2000 de ani (goții, hunii, gepizii, avarii, slavii, pecenegii, cumanii, tătarii, etc.), cine poate ști cu certitudine ce mai este ?!
Eu zic să-i dăm o șansă lui Johannis să ne arate ce poate. Dacă tot l-am ales primar pe toată România, poate face din țara asta ce a făcut din Sibiu: un oraș ca în Germania. Dacă tot vrem o țară ca afară, hai să punem și noi umărul, că de la o singură floare nu se face primăvară, iar un singur neamț nu o să transforme România în Germania. Eu m-am săturat să fiu român. Hai să vedem și cum e să fii neamț. Cine știe, poate că în sfârșit avem un Președinte care ne va scăpa de comuniștii ăia ”români” care ne fură de 25 de ani !

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer