În landul Renania Vestfalia din Germania, un tată a fost arestat pentru că a refuzat să-și trimită fetița, elevă în clasele primare, la ora de educație sexuală. Episodul s-a petrecut acum un an și s-a repetat în acest an, la 24 octombrie, când un polițist a revenit la casa familiei Martens pentru a o aresta de această dată pe soție. Autoritățile susțin că trebuie să aplice legea.

În Germania, educația sexuală în școli este obligatorie de la vârsta de 9 ani și nu există clauze care să permită părinților să își retragă copiii de la lecții.

Pe acest subiect, Radio Vatican l-a intervievat pe Andrea Rebeggiani, de 27 ani, profesor de litere în Germania:

„Știrea nu este o noutate. S-a întâmplat acum câțiva ani, când alte familii de confesiune baptistă au refuzat ca fiii lor să frecventeze lecțiile de educație sexuală și au cerut ca în acest sens să fie educați acasă. Au fost făcute numeroase plângeri pentru că aceasta lege nu este una generală a statului german, ci o lege a landurilor, prin care se interzice educația fiilor în casă. Numeroși părinți sunt arestați pentru faptul că vor să fie responsabili de educația sexuală a copiilor lor.”

În ceea ce privește conținutul acestor lecții, prof. Rebeggiani descrie un caz al comunității din München, unde fetița unei familii s-a întors acasă foarte tulburată după aceste lecții. Informându-se, părinții au aflat că la ora de educație sexuală copiii erau învățați să se atingă pentru a se cunoaște mai bine. Drept urmare, și-au retras copiii de la școală.

Explicația unor astfel de evenimente într-o țară democratică precum Germania, este dată de teoria genului („gender”), care este acceptată fără critici și este considerată o bază de pornire pentru formarea personalității copiilor, pe care ar elibera-o și i-ar face pe aceștia să crească mai liberi și autonomi.

În ceea ce privește reacția Bisericii, aceasta a luat o poziție oficială împotriva teoriei „gender”. Intervievatul spune că există numeroase declarații din partea episcopilor, iar părinții din Stuttgart s-au organizat într-o asociație care publică lunar un buletin informativ despre tot ceea ce se întâmplă în această privință.

Chestiunea a trezit numeroase polemici în Germania, dar nu există încă reacții la nivel politic general. Guvernul lasă de înțeles că acceptă teoria genului și intenționează să o introducă la toate nivelurile școlare.

sursa: radiovaticana

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer