Germania: Doi părinți fac pușcărie, cu rândul, pentru că refuză să-și trimită copiii la ora de „educație sexuală”

În landul Renania Vestfalia din Germania, un tată a fost arestat pentru că a refuzat să-și trimită fetița, elevă în clasele primare, la ora de educație sexuală. Episodul s-a petrecut acum un an și s-a repetat în acest an, la 24 octombrie, când un polițist a revenit la casa familiei Martens pentru a o aresta de această dată pe soție. Autoritățile susțin că trebuie să aplice legea.

În Germania, educația sexuală în școli este obligatorie de la vârsta de 9 ani și nu există clauze care să permită părinților să își retragă copiii de la lecții.

Pe acest subiect, Radio Vatican l-a intervievat pe Andrea Rebeggiani, de 27 ani, profesor de litere în Germania:

„Știrea nu este o noutate. S-a întâmplat acum câțiva ani, când alte familii de confesiune baptistă au refuzat ca fiii lor să frecventeze lecțiile de educație sexuală și au cerut ca în acest sens să fie educați acasă. Au fost făcute numeroase plângeri pentru că aceasta lege nu este una generală a statului german, ci o lege a landurilor, prin care se interzice educația fiilor în casă. Numeroși părinți sunt arestați pentru faptul că vor să fie responsabili de educația sexuală a copiilor lor.”

În ceea ce privește conținutul acestor lecții, prof. Rebeggiani descrie un caz al comunității din München, unde fetița unei familii s-a întors acasă foarte tulburată după aceste lecții. Informându-se, părinții au aflat că la ora de educație sexuală copiii erau învățați să se atingă pentru a se cunoaște mai bine. Drept urmare, și-au retras copiii de la școală.

Explicația unor astfel de evenimente într-o țară democratică precum Germania, este dată de teoria genului („gender”), care este acceptată fără critici și este considerată o bază de pornire pentru formarea personalității copiilor, pe care ar elibera-o și i-ar face pe aceștia să crească mai liberi și autonomi.

În ceea ce privește reacția Bisericii, aceasta a luat o poziție oficială împotriva teoriei „gender”. Intervievatul spune că există numeroase declarații din partea episcopilor, iar părinții din Stuttgart s-au organizat într-o asociație care publică lunar un buletin informativ despre tot ceea ce se întâmplă în această privință.

Chestiunea a trezit numeroase polemici în Germania, dar nu există încă reacții la nivel politic general. Guvernul lasă de înțeles că acceptă teoria genului și intenționează să o introducă la toate nivelurile școlare.

sursa: radiovaticana

  • Saso

    Este pacat, dar se vede cu ochiul liber ca nu sunt doar cazuri izolate, vorbim aici de o intreaga retea gandita la fel in toate tarile.
    De exemplu la suedezi sunt gradinite unde nu mai ai voi e sa spui mama sau tata ci parinti. De ce? Ca sa nu jigniti pe cei adoptati de patinti pederastrii… Tot in Suedia deja sunt toalete comune. Asta pentru a merge foarte mult pe egalitate intre sexe. Cabinele sunt bineinteles separate, dar dupa aia iesi la chiuveta la comun. Nu mi-ar place, sa ma inchei la prohap in timp ce o fata langa mine se machiaza in oglinda… Avem nevoie de putina intimitate.
    Biserica ce are de zis? Le-a bagat pumnul in gura de mult.

  • Super Trooper

    Saso, traducerea ta din suedeză nu-i bună… Ministerul grădinițelor au cerut copiilor să se adreseze părinților homosexuali cu domn’ Părinte, văzând că majoritatea sunt pedofili azilanti. Iar la veceurile publice se pare că au găsit o metodă foarte inteligenta de a prevenii orgiile homo…