n landul Renania Vestfalia din Germania, un tat a fost arestat pentru c a refuzat s-i trimit fetia, elev n clasele primare, la ora de educaie sexual. Episodul s-a petrecut acum un an i s-a repetat n acest an, la 24 octombrie, cnd un poliist a revenit la casa familiei Martens pentru a o aresta de aceast dat pe soie. Autoritile susin c trebuie s aplice legea.

n Germania, educaia sexual n coli este obligatorie de la vrsta de 9 ani i nu exist clauze care s permit prinilor s i retrag copiii de la lecii.

Pe acest subiect, Radio Vatican l-a intervievat pe Andrea Rebeggiani, de 27 ani, profesor de litere n Germania:

„tirea nu este o noutate. S-a ntmplat acum civa ani, cnd alte familii de confesiune baptist au refuzat ca fiii lor s frecventeze leciile de educaie sexual i au cerut ca n acest sens s fie educai acas. Au fost fcute numeroase plngeri pentru c aceasta lege nu este una general a statului german, ci o lege a landurilor, prin care se interzice educaia fiilor n cas. Numeroi prini sunt arestai pentru faptul c vor s fie responsabili de educaia sexual a copiilor lor.”

n ceea ce privete coninutul acestor lecii, prof. Rebeggiani descrie un caz al comunitii din Mnchen, unde fetia unei familii s-a ntors acas foarte tulburat dup aceste lecii. Informndu-se, prinii au aflat c la ora de educaie sexual copiii erau nvai s se ating pentru a se cunoate mai bine. Drept urmare, i-au retras copiii de la coal.

Explicaia unor astfel de evenimente ntr-o ar democratic precum Germania, este dat de teoria genului („gender”), care este acceptat fr critici i este considerat o baz de pornire pentru formarea personalitii copiilor, pe care ar elibera-o i i-ar face pe acetia s creasc mai liberi i autonomi.

n ceea ce privete reacia Bisericii, aceasta a luat o poziie oficial mpotriva teoriei „gender”. Intervievatul spune c exist numeroase declaraii din partea episcopilor, iar prinii din Stuttgart s-au organizat ntr-o asociaie care public lunar un buletin informativ despre tot ceea ce se ntmpl n aceast privin.

Chestiunea a trezit numeroase polemici n Germania, dar nu exist nc reacii la nivel politic general. Guvernul las de neles c accept teoria genului i intenioneaz s o introduc la toate nivelurile colare.

sursa: radiovaticana

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *