Unui prieten

Astăzi am primit cheile biroului meu de la un amic, printr-o metodă neobișnuită. Le-am găsit plasate pe sub ușă, însoțite de un bilet. Un bilet de… adio aș spune, cu reproșuri voalate referitoare la interpretarea dată de mine, la nivel de intenție, a anumitor gesturi ale lui. 
Și pentru că nu a dorit să mă sune în prealabil, să discutăm, folosind calea comunicării prin epistola strecurată pe sub ușă, am ales și eu această cale indirectă, de a-i răspunde online, căci știu că îmi citește blogul.
Este vorba de un amic de care mă leagă multe amintiri și acțiuni de suflet. Pe care l-am ajutat, și care m-a ajutat, așa cum numai prietenii adevărați se ajută. Care în urmă cu câțiva ani a virat brusc și inexplicabil, raliindu-se celor ce mă acuzau că sunt securist în misiune… lucru peste care am trecut, căci acela care știe cine este cu adevărat, nu se poate supăra pentru niscava vorbe de clacă…
Acest amic, care mă frecventa des în ultimul an, criticând și el deschis conducerea MISA, a fost văzut pe MISATV în transmisiunea live a Congresului internațional de yoga și terapii alternative – 4-7 decembrie 2014 luând cuvântul după prima conferință a lui Mihai Stoian, cu laude la adresa MISA și recomandări…
Probabil că supărarea lui la adresa mea este aceea că nu îl mai caut cum o făceam odinioară. Răspunsul meu este unul singur: nu îl mai caut pentru că nu mai simt. Iar eu fac ceea ce simt, fără sforțări, fără minciuni politicoase, fără scuze de complezență. Nu am nimic să-i reproșez, căci asta ar însemna să-l judec. Desigur că judec lumea și evenimentele, dar prefer să țin judecățile respective pentru mine. Însă recenta lui apariție ȘI ADEZIUNE – la mascarada tristă transmisă de MISATV mi-a dovedit că intuiția mea a fost corectă.
Eu am rămas același. Probabil că și el. În fond, nimic nu s-a schimbat, cu excepția unui singur lucru. Exprimarea deschisă a adevăratelor lui convingeri. Revenind la chei, ele reprezentau în fond o dovadă de încredere acordată de mine, către el. Nu cunosc mulți oameni care să dea cuiva cheile de la propriul lor birou. Ele spuneau despre mine că nu am nimic de ascuns și că este oricând binevenit. Faptul că mi le-a restituit arată că nu mai dorește să fie investit cu această încredere. Alegerea lui.
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *