Pe site-ul oficial al Patriarhiei Romne a aprut astzi 17.12.2014 un comunicat de pres privind hotrrile luate de ctre Sfntul Sinod n ședința de lucru din zilele de 16 și 17 decembrie 2014. Subiectul principal al comunicatului de pres (așa cum o afirm și titlul acestuia) l constituie ”deciziadiscriminatorie i umilitoarepentru ora deReligieaCurii Constituionale a Romnieidin 12 noiembrie 2014”, fiind hotrte o serie de msuri la nivel organizatoric pentru a pstra copii n școli la orele de religie – devenite facultative.
n subsidiar, comunicatul prezint o decizie așteptat de toți credincioșii. Astfel, Sfntul Sinod a hotrt cooperarea cu Ministerul Sntii pentru prevenirea bolilor i ajutorarea bolnavilor, precum i susinerea demersurilorColegiului Medicilor din Romniape lng autoritile abilitate pentru identificarea unei metode alternative ca rspuns la solicitrile acelor pacieni care din motive de contiin sau religioase refuzCardul Naional de Sntate.
Cu alte cuvinte, brboșii din Sfntul Sinod, preocupați pn acum mai mult de sifonarea fondurilor pentru catedrale și biserici dect de aprarea dreptului la libertatea de conștiinț și religie, s-au cam prins c enoriașii ncep s crteasc și s se mprștie pe la alte confesiuni – pe unde se simt mai bine reprezentați. Și ca s nu ajung precum sindicatele care n anii 90 scoteau zeci de mii de oameni n strad iar acu abia dac mai scot cteva sute, preafericiții din conducerea BOR au preluat și ei cam cu jumtate de gur, așa, la final de ședinț (și comunicat) una din marile teme anti-cip pe care au ignorat-o din 2008 ncoace, n ciuda mitingurilor fcute la Patriarhie și memoriilor depuse la naltul Sinod.
n sfrșit, s-au prins și ei c lumea nu voteaz ”brbații cu barb” doar pentru c au barb de ortodocși, lucru care s-a vzut la alegerile europarlamentare dar și cnd a fost vorba de alegerea unui președinte al Romniei… protestant, alt prilej de tainic umilire pentru prea-nalții din Deal. Dac Biserica nu va nțelege și nu va prelua mesajul credincioșilor, fcndu-se vocea și reprezentantul acestora faț de marile probleme de moralitate și conștiinț ale secolului n care trim, Biserica Ortodox Romn și va pierde rolul central pe care l are n prezent ca instituție reprezentativ a peste 80% dintre romni. Problema marșurilor și paradelor homosexuale, problema preoților șpgari care nu te ngroap și nu te cunun fr șpag, problema cardurilor cu cip ca element premergtor al pecetei anti-hristice, acestea sunt subiectele pe care Sinodul BOR ar trebui s le susțin cu trie, dac vor s țin unit turma credincioșilor. Altfel, Patriarhul Daniel risc s fie ultimul patriarh al unei biserici Naționale romnești, iar ortodoxia va cdea undeva la periferia confesiunilor nregistrare, alturi de baptiști și iehoviști.
Un semnal serios al atacului la adresa Bisericii ș constituie și poziția exprimat de imbecilul de ”vorbitor cu delfinii” Remus Cernea, ateul pro-homosexual ajuns n Parlamentul Romniei printr-un joc al listelor PSD-ului, care cerea nici mai mult nici mai puțin dect ”scoaterea ”momentului binecuvantarii” de la ceremonia de depunere a juramantului. A elimina serviciul divin de consacrare a noului Președinte al Romniei din procedura de investire a acestuia – pe motiv de ”nediscriminare” poate constitui un precedent periculos pentru viitorul Bisericii Ortodoxe Romne. Cernea este exponentul unor forțe care doar ce au ridicat capul. Este prea srac intelectual ca ideea s-i fi venit lui personal, cu siguranț sunt alte forțe care l ghidoneaz n demersul su.
S l vd acum pe printele Stoica, purttorul de cuvnd al BOR, care n 2008 spunea c va fi primul care va lua pașaport biometric, c nu e nici un pericol pentru suflet. La fel va proceda și cu cardul de sntate ?! Sau cu buletinele cu cip, care ne bat la uș din aprilie 2015 ?
, , , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.