Metoda favorit de lupt anti-Rusia a ziaristului George Roncea (ventilarea ccatului) a gsit ecouri nebnuite – se pare – taman acolo unde nu te ateptai, adic ntr-un biet sat din curul Moldovei. Mo Vichentie Zdrobu din satul Costuleni raionul Ungheni din Republica Moldova a gsit metoda – de-o simplitate genial – de a produce gaz natural din ccat/fecale/baleg/materie organic fermentabil. Randamentul instalaiei lui mo Zdrobu – minte de aur – cum l-au poreclit constenii – este net superior tehnologiilor scumpe din Vestul Europei, care ncearc s obin gaze din compostul organic. Metoda lui mo Zdrobu este – ca eficien- fa de cea a vesticilor – precum o bin sntoas de ran hrnit natural, fa de o bin leinat i anemic de oran constipat.

Iat n ce const:Se arunc nite blegar sau ccat n nite puuri ce permit ventilarea cu aer pe vertical. Apoi, ele se nchid etan i se realizeaz un circuit al aerului care permite trecerea acestuia prin blegarul pus la dospit. Practic, o ventilare a ccatului ce permite mbogirea aerului cu metan ca principal rezultat al oxidrii materiilor organice. La dou tone de blegar, mo Zdrobu scotea gaz pentru gospodria sa pe timp de 2 ani ! Spunea moul c dac ar avea oleac de ajutor, ar putea da gaze la tot satul !

V dai seama c dac treaba asta s-ar patenta pe scar larg, mine le-am putea spune sayonara ruilor i gazului lor !? Oraele, la cte tone de ccat i reziduuri organice deverseaz zilnic la gropile de gunoi, ar putea produce gaze naturale peste necesitile celor care produc… materia prim !

Aa c gata, m-am hotrt ! Mine mi cumpr 6 inele de fntn i dou butoaie de tabl cu ceva furtune i robinei, i-mi construiesc singur instalaia. Doar n-o fi un ran din curu Moldovei mai inteligent dect mine ! mi cumpr i 2 vaci pentru ”materia prim” i dau decret c de mine, la mine-n cas, toat lumea se cac la gleat, nimic nu se arunc pe reeaua public de canalizare. S vezi tu ce mndree de gaze o s produc, de-o s-mi i prisoseasc i le vnd la vecinii unguri, c ia-s mai constipai i nu se cac atta, ca noi romnii. O s devin un adevrat rege al ccatului, o s-l detronez pn i pe Prigoan i o s-i cumpr vidanj dup vidanj pn-l las srac pmntului, numa cu Bahmueanca ! O s devin mai bogat ca un kuveitian ! i-mi cumpr i un bomfaier mare, s le tai eava la rui, c nu vom mai avea nevoie de ea.

Pn cnd mi-oi pune eu n aplicare planurile de dominaie planetar i independen energetic cu ajutorul ccatului, luai aminte la Mo Zdrobu, minte de aur 🙂

 

, , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *