Metoda favorită de luptă anti-Rusia a ziaristului George Roncea (ventilarea căcatului) a găsit ecouri nebănuite – se pare – taman acolo unde nu te așteptai, adică într-un biet sat din curul Moldovei. Moș Vichentie Zdrobău din satul Costuleni raionul Ungheni din Republica Moldova a găsit metoda – de-o simplitate genială – de a produce gaz natural din căcat/fecale/balegă/materie organică fermentabilă. Randamentul instalației lui moș Zdrobău – minte de aur – cum l-au poreclit consătenii – este net superior tehnologiilor scumpe din Vestul Europei, care încearcă să obțină gaze din compostul organic. Metoda lui moș Zdrobău este – ca eficiență - față de cea a vesticilor – precum o bășină sănătoasă de țăran hrănit natural, față de o bășină leșinată și anemică de orășan constipat. 

Iată în ce constă: Se aruncă niște bălegar sau căcat în niște puțuri ce permit ventilarea cu aer pe verticală. Apoi, ele se închid etanș și se realizează un circuit al aerului care permite trecerea acestuia prin bălegarul pus la dospit. Practic, o ventilare a căcatului ce permite îmbogățirea aerului cu metan ca principal rezultat al oxidării materiilor organice. La două tone de bălegar, moș Zdrobău scotea gaz pentru gospodăria sa pe timp de 2 ani ! Spunea moșul că dacă ar avea oleacă de ajutor, ar putea da gaze la tot satul !

Vă dați seama că dacă treaba asta s-ar patenta pe scară largă, mâine le-am putea spune sayonara rușilor și gazului lor !? Orașele, la câte tone de căcat și reziduuri organice deversează zilnic la gropile de gunoi, ar putea produce gaze naturale peste necesitățile celor care produc… materia primă !

Așa că gata, m-am hotărât ! Mâine îmi cumpăr 6 inele de fântână și două butoaie de tablă cu ceva furtune și robineți, și-mi construiesc singur instalația. Doar n-o fi un țăran din curu Moldovei mai inteligent decât mine ! Îmi cumpăr și 2 vaci pentru ”materia primă” și dau decret că de mâine, la mine-n casă, toată lumea se cacă la găleată, nimic nu se aruncă pe rețeaua publică de canalizare. Să vezi tu ce mândrețe de gaze o să produc, de-o să-mi și prisosească și le vând la vecinii unguri, că ăia-s mai constipați și nu se cacă atâta, ca noi românii. O să devin un adevărat rege al căcatului, o să-l detronez până și pe Prigoană și o să-i cumpăr vidanjă după vidanjă până-l las sărac pământului, numa cu Bahmuțeanca ! O să devin mai bogat ca un kuveitian ! Și-mi cumpăr și un bomfaier mare, să le tai țeava la ruși, că nu vom mai avea nevoie de ea.

Până când mi-oi pune eu în aplicare planurile de dominație planetară și independență energetică cu ajutorul căcatului, luați aminte la Moș Zdrobău, minte de aur 🙂

 

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer