Feed on
Posts
Comments

Noua reclamă de la casa de modă Dior o are ca și protagonistă pe Charlize Theron, imaginea noului parfum J`adore.  Problema e că reclama nu are nici o legătură cu produsul în sine, care nu apare în imagine decât pentru o clipă, la final… dar poate asta o fi vre-un nou tip de non-marketing, și nu mă pricep eu. Ce apare însă în ”reclamă” este o sugestie foarte directă adresată publicului, care sună cam așa: trecutul poate fi minunat. O amintire, un vis, dar nu este un loc în care să trăiești. Iar acum este timpul ! Singura cale de ieșire este în Sus ! Și nu este Raiul, este o Nouă Lume. Viitorul este de aur.

În imagini însă, în vreme ce actrița recită persuasiv litania de mai sus, aceasta străbate un hol plin de candelabre, picturi și statuete (una dintre ele cu Fecioara și Pruncul), creând aparența unui interior de biserică catolică. Apoi, protagonista ajunge sub o boltă rotundă, cu picturi religioase (clar turlă de biserică), din care cade o eșarfă aurie pe care ea se cațără. Doar că ajunsă sus, pe Biserică nu e nici urmă de Cruce. Doar un oraș rece, plin de zgârie nori. ”Noua Lume” !

Pentru mine, simbolismul este clar. Ni se spune verde-n față: Nu vă mai puneți speranțele în mântuirea creștină, nu Raiul este ținta, ci Noua Lume. De altfel, luxul și desfătarea simțurilor s-au dovedit mereu a fi aliați de nădejde ai Satanei. Oare cum le-o fi venit ideea acestui videoclip ? Cine i-a inspirat pe realizatorii lui ? A cui o fi Noua Lume și de ce oare creștinismul nu își poate avea locul în ea ?!

loading...

7 Responses to “O nouă reclamă subversiv anti-creștină: ”…up… is not Heaven, it`s a New World””

 1. Trinity says:

  Eh, Charlize nu sta cuminte in banca ei?!
  S-a saturat de perle 😉 Noroc ca nu s-a urcat pe bara din capatul celalalt al catedralei 😉

 2. EL TORO says:

  O ztreanta adevarata care face pe desteapta , sofisticata . Citeva zile fara mincare , un pic de frig si f putina apa si isi revine din basini…. nu o sa mai zica jadore ci piine si am nevoie de o geaca ceva ca m-am cacat pe mine de frig si foame … Frumoasa pe afara da vinduta , deci zdreanta.

 3. Django says:

  @intenselight, când îți faci blog? Mulțumesc. Crăciun fericit vă doresc.

 4. svayambhu says:

  @MR

  E chiar simbolistică creștină, doar că e cealaltă parte a creștinismului, adică cei care ne conduc bisericile, chiar nu înțelegi simbolistica.

  Cine e deasupra bisericii? Clipul arată exact care e orientare celor de deasupra biserici. Cine are access pe verticala bisericii și la propriu și la figurat?

 5. tipulparasimpatic says:

  Cred ca dramatizezi. Nu e nicidecum clar ca ar fi interiorul unei biserici (e sala de sus de la PLD :))) Iar lumea designerilor e una aparte, plina de ciudatenii, droguri si alte halucinogene care dau tot felul de idei ciudate fara sa existe cineva in planul fizic care sa-i traga cu cheia. Am auzit ca pana si in India au protestat fachirii ca s-ar fi folosit in videoclipul asta de mitul scarii spre cer (poate ai auzit de tehnica hipnotica in care ii era indus auditorului imagini cu franghia spre cer)
  Iar despre serialul Vikingii… ce sa mai zicem… e super-crestin. Voua nu va put filmele astea cu Hobitul, cu nu stiu ce inel, cu aia care zburau pe matura in ,,academia,, stupizeniei… (zburatul pe matura al vrajitoarelor era de fapt o tehnica sexuala de astralizare in care se foloseau si anumite uleiuri volatiel cu care era unsa coada maturii, iar asta ma face sa ma gandesc daca nu cumva filmul acela al carui titlu nu mi-l amintesc, dar care stiu ca ti-a placut, nu era cu trimitere la homosexuali…) Aaa, stai ca mi-am amitit ii zice Harry Potter. Clar, super-crestin.

 6. Neele says:

  Incredibil dar adevarat: “fara mincare , un pic de frig si f putina apa si isi revine din basini”.
  (Romania, ajunul Craciunului 2014)

 7. Neele says:

  Daca vrei o perspectiva mai corecta, mergi pe firul indicat de altii. Ia vid acesta, http://youtu.be/UDVEeS5bwvA si mergi frame by frame. Vezi secunda 34!

Leave a Reply