Alertați de numărul mare de colindători din România, emisarii FMI sosiți la București pentru ședința de Guvern de la sfârșit de an au atras atenția Guvernului Ponta că Statul Român pierde o importantă sursă de venit prin ne-impozitarea activității de colindător. În aceste condiții în a doua zi de Crăciun Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență prin care mandatează agenții ANAF să impoziteze cetele de colindători pe perioada sărbătorilor. În acest scop, inspectorii ANAF, cu sprijinul Jandarmeriei Române, vor patrula vigilent pe la scările de bloc, dar și pe ulițele satelor în vederea depistării colindătorilor.

Într-un interviu acordat către Miorița News, premierul Ponta a afirmat: ”măsura este necesară și utilă. În aceste momente de criză economică, toți trebuie să participe pentru binele comun. În fond, suntem o țară creștină, social democrată. Dacă vrem să dăm pensii și ajutoare sociale, trebuie să punem cu toții mâna. În buzunar. Chiar dacă am pierdut Crăciunul, ne mai rămân totuși colindele de Anul Nou. Ne putem mari speranțe în rezultatele socrovitului și plugușorului” – a mai afirmat Premierul.

 Inspectorii ANAF sunt totuși în derută din lipsa normelor metodologice de calcul al modalității de evaluare și impozitare a produselor primite de colindători, căci mașinile jandarmeriei s-au umplut rapid cu nuci, covrigi și bomboane.

notă: această ”știre” este un pamflet în stil timesnewsroman, și trebuie tratat ca atare 😉

CategoryUncategorized
Tags,

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer