Proiecte 2015

Finalul de an, cu vacanță și tot tacâmul este unul destinat bilanțurilor. Anunț deci noutățile – de până la acest moment. IntenseLight și-a primit noul laptop, deci sper ca până de revelion să apară online cu noul site. Eu am primit o provocare de la un bun prieten. Să scriem în următorul an, fiecare câte o carte pentru copii și să o publicăm. Eventual aici. La acest concurs se pot înscrie și alții, nu neapărat cu o carte, poate fi și o simplă nuvelă sau povestire. Eu oricum o să încep cu o povestire așa, ca să-mi fac mâna.

Sunt fan ficțiune pentru copii și tocmai din această cauză mi-e teamă să nu ajung să copiez în mod inconștient, din stilul autorilor preferați. Mă refer la seria Pegy Sue – Ziua Câinelui Albastru a lui Serge Brusollo, Terry Pratchet cu cele peste 10 cărți pentru copii scoase, sau Neil Gaiman cu al său audiobook Interworld, ca să nu vorbesc despre ”Oeanul de la capătul aleii”, care e genială. Cred că voi scrie ușor minimalist, gen Pascal Bruckner, fără dezvoltări. Doar idee și umor (sper).

În fine, mai sunt și altele, dar momentan astea sunt de spus.

 • Sau poti sa postezi articole cu povesti din copilaria ta. pot sa fie si amuzante.

 • zars

  Pomposule

 • Neele

  Foarte frumos ca si-a luat IL laptop!

  Despre treaba cu scrisul cartilor pentru copii – Imi pare rau, nu ma descurc cu asa ceva! Dar am sa incerc sa exprim urmatoarea: unii profesori vin si stau degeaba la scoala in timp ce elevii trebuie sa munceasca, din greu. Propunerea este urmatoarea: acei elevi care isi fac temele constiincios sa fie recompensati, iar cei care stau degeaba, nu. Asa am primit-o, asa v-o dau! 🙂 🙂 🙂

 • Proiect 2015: recertificare, sursa de venit stabila dupa care voi mai vedea.

 • iona

  Salut tuturor. A aparut intenslight cu noul site?Care e adresa?

  M-am uitat acum pe siteul lui osho:http://www.osho.com/watch/meditation-resort/impressions-one
  si am ramas uimit de ce a lasat in urma lui. Se vede pe chipurile lor ca oamenii acolo sint fericiti, destul de echilibrati, armoniosi si cu un ego din ce in ce mai rarefiat. Sint simpli, pasnici, se bucura de ce fac, se regasesc in acele lucruri, nu mai sint sclavii unui sistem social imbecil bazat pe controlul si sugerea de vlaga a omului in folosul unor parveniti, nu se fac prezente la cursuri, ci fiecare alege ce curs doreste, nu sint obligati la nimic ce le-ar rapi din libertatea si demnitatea lor; pe scurt, traiesc asa cum le dicteaza inima(Bunul Simt interior), neluptandu-se cu nimeni pt ca nu au ce apara, nici macar pe gurul lor…

  Citindu-i cartile si coroborandu-le cu talcuirile la filocalie, am ajuns la concluzia ca asa controversat(de fapt neinteles) cum este considerat, Osho are meritul de a fi aprofundat trezvia, cum nici macar filocaliile nu le prezinta. Are darul de a vorbi in limbajul obisnuit(fara lemn sau alte foioase) si de a se face inteles majoritatii, fara secrete, juraminte sau grupuletze super oculte…Exceptand unele exagerari din cartile sale, cred ca invatatura lui va deveni din ce in ce mai mult o referinta clara si o cale de urmat pt cei care vor sa se cunoasca pe ei insisi, fara a fi sclavii unui sistem social sau chiar spiritual. Pentru cei care cauta asiduu, poate fi un proiect pt 2015. Pt altii, aflati deja intr-unul din aceste sisteme, poate fi o excursie care ii va lamuri despre conditiile in care au ales sa evolueze, despre care sint valorile reale si cum pot fi ele scoase mai clar la lumina, despre inchisorile pe care ni le-am cladit singuri sau cu
  ajutorul altora, despre cine sintem cu adevarat si ce trebuie sa facem aici si acum.

 • Larvatar

  “despre cine sintem cu adevarat si ce trebuie sa facem aici si acum”
  Pentru cei ce vor să li se spună ce trebuie să facă, da…

 • mircea

  Poti sa platesti contravaloarea (120lei) a cursului de meditatie de pe site-ul Mentoryoga (cursul este al scolii Kamala) si apoi sa alegi ca Tapasul din 2015 sa fie practica zilnica a 3 ore de meditatie.

  Explicatiile si recomandarile teoretice si practice din curs sint excelente si f pertinente .

  Cursul Merita lecturat si aplicat !!!

  Ingerii buni sa te aiba in paza !!!

 • Django

  @iona, uite aici mai multe despre Osho:

  http://www.oregonlive.com/rajneesh/index.ssf/2011/04/part_five_utopian_dreams_die_i.html

  Câțiva apropiați ai acestuia (se pare că există o casetă în care Osho și-a dat acordul) plănuiesc UCIDEREA procurorului federal Charles Turner.

  Osho a avut 35 de capete de acuzare. Cam multe pentru un iluminat.

  Părerea mea e că starea de unitate a conștiinței, proprie iluminării, nu te face mai om ca pe ceilalți oameni. Tot om rămâi.

  Osho a căzut probabil testul puterii, banilor, sexului (a avut și el câteva sute de femei).

  Vechea poveste: un om trăiește starea de unitate a conștiinței, atrage oameni în jurul lui (lucru normal pentru că devine charismatic) și devine din om untermensch (vorba lui Hitler, pe care Osho îl plăcea, pare-se, un pic prea mult).

  Cred că această stare de unitate de conștiinței e doar un pas pe calea iluminării. E plin netul de oameni care se consideră iluminați. Nu am nimic cu unii dintre ei. Nu cred că mint când spun că au atins starea de unitate a conștiinței, pe care ei o numesc iluminare. Însă cred că se cam grăbesc. Dacă au ghinionul de a avea prea mult succes, riscă să facă greșelile lui Osho.

 • Django

  [cursul este al scolii Kamala]

  Kamala e „școala” lui Trandafir, care e prieten cu Tarcău, care dă sfaturile astea femeilor din zodia Scorpion:

  ”I had some issues I needed to speak about so I went to Maha, then to Swami and then to Muktananda.

  I had a serious issue and fell betrayed that swami looked at me like a was a piece of flesh disguised as a hot shakti that he could help heal. He didnt want to listen to me, he kept repeating that I needed sex 3 hours a day since I am Scorpio, that would heal men . Ofcourse he offered himself. He saw the look on my face and told me not to be prude, surely the sex in my life has been meaningless, but this kind is pure, since it is consecrated to shiva. I wanted to get back to the subject of my visit, but he would’t have it. If I didnt want him, there where many other tantric men on the island who would be thriled to have a shakti like me..He hugged me and said all it took was 20 sec to know if you want a man inside you or not. I left angry and confused, and yes emotionally raped.” (de pe tripadvisor)

 • iona

  @django

  Cand eram in primii ani de curs, am vazut parca la sala de conferinte de la Faur, filmul Socanta Asie. Osho era demonizat si aratat cu degetul urat de tot. Desigur ca am preluat informatia si am crezut-o multi ani, pana am dat peste o carte de a lui. Neincrezator la inceput pot spune ca am gasit atunci unele lucruri care m-au ajutat. Ulterior intelegand mai multe am vazut ca se potriveste perfect cu linia lui Nisargadatta. Aprofundand si mai mult am constatat ca cele scrise prin cartile lui(exceptand unele exgerari) sint destul de importante pentru orice cautator spiritual si ca era ceea ce cautam de multi ani……. Revenind la filmul de care ziceam, desigur ca am inteles ulterior manipularea la care am fost supus de autorii acestei “capodopere”, si am invatat sa nu mai cred orice, mai ales daca e american….

  Referitor la ceea ce spui cu acuzarea lui, daca ar fi fost asa atunci cu siguranta ca putrezea intr-o inchisoare americana. Din cate stiu a si fost arestat, dar ulterior l-au expuzat pt ca n-au avut dovezi. Deci articolul tau nu prea e credibil asa ca nu mai cad in capcane….. Chestia cu cele 35 capete de acuzare a fost de fapt o schema ca sa il expulzeze din SUA pt ca era prea periculos-schimba constiinte ajutandu-le sa devina ele insele, libere, intelepte, umane. etc…..

  Pt mine imp e ca am gasit la el explicatii pe care le cautam si care m-au ajutat si ma ajuta destul de mult. Daca vei aprofunda cele scrise de el poate vei intelege.

  Poate parea un paradox, dar chiar m-a ajutat sa inteleg crestinismul si filocaliile si dupa cum ziceam, am fost mirat ca sa constat ca el explica mult mai bine trezvia decat filocaliile. Oricum cele 2 combinate, pot fi ghizi extrem de utili pt cei care vor sa se trezeasca.

  Faptul ca a avut bani si celelalte lucruri, probabil a vrut sa arate ca spiritualitatea nu inseamna neaparat saracie exterioara. Ca s-a culcat sau nu cu femeii, nici asta nu cunosc cum si tu mai mult ca sigur ca stii din auzite….Oricum imi amintesc ca in una din carti el spunea foarte clar ca nu e interesat de nici o relatie personala cu cineva pt ca el nu mai exista ca individ…..Eeee?Ce zici de asta?.

  Punand in balanta, cele citite din cartile lui atarna mult mai mult decat cateva articole defaimatoare de pe net…

  “Părerea mea e că starea de unitate a conștiinței, proprie iluminării, nu te face mai om ca pe ceilalți oameni. Tot om rămâi.”

  Oare asa o fi?Inca nu am ajuns acolo ca sa imi dau cu parerea, insa Imi amintesc de Eliade care in Secretul doctorului Honigberger vorbea de constiinta impersonala ca un lucru f pretios si atat de greu de dobandit…E acesta totusi scopul tuturor religiilor autentice si abia cei care au acces la ea devin oameni cu adevarat..supraoameni ar zice unii, sfinti ar zice altii…

 • Django

  @iona, pot discuta mult despre subiectul ăsta, pentru că sunt destul de informat în subiectul „iluminați” contemporani. Aș fi vrut să fie pe un blog (forum, topic) specific, că suntem off-topic.

  [Ulterior intelegand mai multe am vazut ca se potriveste perfect cu linia lui Nisargadatta.]

  Din câte știu, Osho și Nisargadatta erau la cuțite. Osho l-a numit pe ultimul un neînsemnat beedie baba, un vânzător de țigări care nu era iluminat. Scrie pe google beedie baba.

  [cele scrise prin cartile lui(exceptand unele exgerari) sint destul de importante pentru orice cautator spiritual]

  Nu neg asta.

  [Chestia cu cele 35 capete de acuzare a fost de fapt o schema ca sa il expulzeze din SUA pt ca era prea periculos-schimba constiinte ajutandu-le sa devina ele insele, libere, intelepte, umane. etc…]

  Ce spui tu nu are temei. Și Tolle schimbă conștiințe și nimeni în SUA și Canada nu se leagă de el. Însă Tolle nu încalcă legea.

  [Ca s-a culcat sau nu cu femeii, nici asta nu cunosc cum si tu mai mult ca sigur ca stii din auzite….]

  Asta știu de la secretara lui personală, Sheela (film pe youtube).

  [Oricum imi amintesc ca in una din carti el spunea foarte clar ca nu e interesat de nici o relatie personala cu cineva pt ca el nu mai exista ca individ]

  Nu asta spunea și „sex guru” Bivolaru?

  [constiinta impersonala ca un lucru f pretios si atat de greu de dobandit]

  E greu de dobândit, însă se pare că e și mai greu să o menții, să o aprofundezi până nu mai rămâne urmă de „ego, atașamente, samskarasuri, vasanasuri” (sau cum s-o numi). Până atunci, rămâi om și poți chiar ajunge mai rău, din cauza tentațiilor. Dacă însă scapi de astea, da, abia atunci ești sfânt.

  Apropo, pe blogul ăsta au scris doi oameni care, spuneau ei, aveau acces la starea asta de unitate a conștiinței, @Sonolove și @Namaste. Păreau a spune adevărul. Deși erau cam exaltați uneori, mi-au dat impresia că sunt conștienți că e doar primul pas.

 • Neele

  “Cand eram in primii ani de curs, am vazut parca la sala de conferinte de la Faur, filmul Socanta Asie.”

  O mica precizare: Nu toate videocasetele care intrau in tara erau si traduse. Eu ma descurcam cat de cat pentru vecini cu engleza invatata de la Studio X. Iar colegii isi traduceau singuri. (Asa-i Bilutza?)

  Ceea ce vreau sa spun este ca n-auzisem atunci de yoga sau MISA sau Gregorian Bivolaru, si prefer sa raman asa cum apucat, adica o complet … neinitiata si nepriceputa.

  O saptamana frumoasa va urez!

 • mircea

  @ Django
  Am recomandat cursul de meditatie pt valoarea lui intrinseca si pt sfaturile pertinente/competente pe care le-am gasit in curs … mult timp am cautat o metoda simpla/clara pt practica meditatiei, iar acest curs mi-a oferit cea ce am cautat .

  Sigur ca “o metoda” nu te poate lua in brate si lasa la Destinatia dorita. Pt a ajunge la Destinatie trebuie sa te inarmezi cu : aspiratie/umilinta/dragoste de Dumnezeu si multa rabdare , dar, fara o metoda esti in stand-by si te mentii departe de Obiectiv.

  Prietenia dintre Claudiu Trandafir si Narcis Tarcau, anumite aberatii sexuale ale vreunuia dintre ei sau faptul ca , Kamala este scoala lui Trandafir nu interfereaza cu informatiile strict tehnice ale cursului.

  Ingerii buni sa te aiba in paza !!!

 • iona

  @django
  Ma indoiesc ca doi iluminati pot fi vreodata la cutite.Ba mai mult, daca nu gresesc, in Remediu Suprem, Nisargadatta chiar il lauda pe Osho.Oricum conteaza mai putin parerile lor pt mine si constat ca discutia noastra e sterila asa ca ma opresc aici.Am vrut doar sa impartasesc bucuria care o aveam cu privire la invatatura profunda din cartile lui Osho vs Filocalii.Atat.
  Namaste

 • Neele

  Propunere:
  I: 22:00-24:00+ TrS (echilibrare) si Pranava (evolutie) (“hridaya”, etc.)

  sau
  II: 6:00 -8:00 –“–

  Unii au sadhana lor asa ca nu va mai intrerup, dar intotdeauna un drum incepe cu primul pas.
  Fie sa aveti rezultate pe calea aleasa!

 • Django

  @mircea,

  [Prietenia dintre Claudiu Trandafir si Narcis Tarcau, anumite aberatii sexuale ale vreunuia dintre ei sau faptul ca , Kamala este scoala lui Trandafir nu interfereaza cu informatiile strict tehnice ale cursului.]

  De acord cu tine. 🙂

  @iona,

  [Ba mai mult, daca nu gresesc, in Remediu Suprem, Nisargadatta chiar il lauda pe Osho.]

  Nisargadatta nu era sigur de Osho. Îi critica metodele (cu foarte multă duritate, din ce am citit), îi alunga pe rajneeshieni de la el de acasă (nu știu dacă pe toți), însă în privința stării de iluminare a lui Osho era indecis: nu pricepea cum poți fi iluminat și să ai metodele alea. Mai târziu, la sfârșitul vieții, chiar a spus că Osho e iluminat (am verificat acum în cartea Consciousness and the Absolute). Presupun că a citit ceva scris de Osho care i-a plăcut. Dacă ar mai fi trăit câțiva ani și ar fi auzit de ce s-a întâmplat în Oregon, cine știe ce ar fi spus bătrânul? Ca să închei, cred că îi plăcea de Osho, dar nu prea îi plăceau metodele acestuia. Se pare că mulți oameni au aceeași problemă.

  Osho însă doar îl critică (vezi beedie baba pe google). Cred că motivul e că auzise că Nisargadatta era contra lui și Osho nu prea suporta criticii.

  [Am vrut doar sa impartasesc bucuria care o aveam cu privire la invatatura profunda din cartile lui Osho vs Filocalii.Atat.]

  Ok. Eu am vrut doar să atrag atenția asupra pericolelor de tot felul la care se expun oamenii în secte. Nu cred că am făcut un lucru rău. Poate doar când l-am făcut pe Osho untermensch. Ce să-i fac dacă faptele îl trădează?

  Nu neg unele lucruri profunde din cărțile lui Osho, al cărui mare fan am fost în anii 90. Aveam și o poză pe perete cu el. Însă a apărut netul și m-am lămurit. Informația e putere.

  În ce privește Filocaliile, parcă nu le-aș amesteca cu Osho. 🙂

 • Neele

  Cat priveste argumentele cu Chiril: nu inteleg ce zice si ce vrea, asa ca n-am ce cauta in ciorba respectiva.

 • Larvatar

  Deci poate cineva totusi sa clarifice la care proxenet pot sa platesc contravaloarea sa aflu cine sunt si ce trebuie sa fuck cand si cum?!

 • abc

  Practicanții avansați ai unor astfel de tehnici primesc regular în mod subtil propria identitate, ce trebuie să facă și numărul camerei unde are loc meditația. În timp și cu dedicație, roadele practicii manifestă daruri spirituale care aduc nespuse bucurii atât practicanților cât și maestrului 🙂
  Tehnicile sunt variate… eu am relatat-o pe asta strict pentru valoarea intrinsecă a meditației 😉

 • fleatza

  @Larvatar:
  Cel mai bine platesti cotizatia la cel cu tatve(e)le.
  “Ce sa faci?” Eventual … binele.
  Restul sunt detalii pe care le discuti/rezolvi cu cei apropiati tie. Ei sa-ti confirme daca existi sau nu!