La mulți ani, 2015 !

Și-a venit și Revelionul 2015. Mai puțin magic, mai puțin încărcat de sensuri… Un moment de trecere dintr-un un an fără semnificație, în alt an, fără semnificație. În 2015 nu se termină lumea (ca în 2000 sau 2012), nu vin reptilienii/extratereștrii, nu așteptăm venirea lui Mesia. Nu ieșim din criză. 2015 este doar cifra care urmează după 2014. Dacă avem vre-un merit, acela este că am răzbătut până aici, și n-am sucombat pe drum ca atâția alții, din plutonul anului nașterii noastre, cu care am luat startul împreună, în goana prin viață.

Cum mă regăsesc la sfârșit de 2014 ? Mai puțin îmbâcsit de iluziile propriei minți, decât în 2013. Mai împăcat cu mine însumi. Concluzia lui 2014 ?! Viața e ca o bucată de carne tare. În primii ani, gustul ți s-a părut teribil de bun, ai mușcat din ea cu nesaț, textura dură, de talpă creeată la îmceputul Lumii, ți s-a părut o provocare pentru fălcile tale avide de mestecat… Apoi, de la an la an, în ciuda condimentărilor, descoperi că mesteci aceeași bucată de carne tare, care și-a pierdut gustul. Descoperi că, oricât ai mesteca la ea, nu o poți înghiți, nu te poți bucura cu adevărat de ea. O vei lăsa probabil în drum, sleită, următorului venit în urma ta, care o va lua de nou și va mesteca la ea, plin de entuziasm, de îndârjire, de… poftă de viață.

Ce aștept de la 2015 ?! Continuarea la niște seriale bune (Game of Thrones, 100, Forever, Vikings) probabil. Lipsa așteptărilor ”mari” mă face liniștit. Probabil că dacă am crescut profesional de nivel 8 să zicem, voi urca spre 9. No big deal. Dacă 2014 mi-a adus curățenie în jur (am ”pierdut” mulți ”prieteni” cronofagi), poate că 2015 îmi va aduce practica spirituală pentru care am început să am timp…

Am înțeles că nu există pregătire mai bună în fața morții decât trăirea vieții, cu bune și cu rele… Eliade spunea: “Pe Pământ, omul e dator să trăiască numai Viata. Moartea lui adevărată o va trăi în cer. Dacă încearcă să trăiască moartea pe pământ, păcătuiește și se mistuiește în deznădejde. Și atunci, nici nu trăiește cu adevărat, nici nu moare. E ca un fel de strigoi.”

Închei acest an cu rugăciunea lăsată nouă de Domnul Iisus Hristos:

” Tatǎl nostru, care ești în ceruri, Sfințeascǎ-se numele tǎu !

      Vie Ȋmpǎrǎția ta, Fie voia ta, precum în cer așa și pre pǎmânt.

      Pâinea noastrǎ, cea de toate zilele, dǎne-o nouǎ astǎzi și ne iartǎ nouǎ greșalele noastre, precum și noi iertǎm greșiților noștri.

      Și nu ne lǎsa pe noi în ispitǎ, ci ne izbǎvește de cel viclean.

Că a Ta este Slava, Puterea și Mărirea

În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh,

Acum și Pururea și în Vecii Vecilor,

AMIN”

 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *