Și-a venit și Revelionul 2015. Mai puțin magic, mai puțin ncrcat de sensuri… Un moment de trecere dintr-un un an fr semnificație, n alt an, fr semnificație. n 2015 nu se termin lumea (ca n 2000 sau 2012), nu vin reptilienii/extratereștrii, nu așteptm venirea lui Mesia. Nu ieșim din criz. 2015 este doar cifra care urmeaz dup 2014. Dac avem vre-un merit, acela este c am rzbtut pn aici, și n-am sucombat pe drum ca atția alții, din plutonul anului nașterii noastre, cu care am luat startul mpreun, n goana prin viaț.

Cum m regsesc la sfrșit de 2014 ? Mai puțin mbcsit de iluziile propriei minți, dect n 2013. Mai mpcat cu mine nsumi. Concluzia lui 2014 ?!Viața e ca o bucat de carne tare. n primii ani, gustul ți s-a prut teribil de bun, ai mușcat din ea cu nesaț, textura dur, de talp creeat la mceputul Lumii, ți s-a prut o provocare pentru flcile tale avide de mestecat… Apoi, de la an la an, n ciuda condimentrilor, descoperi c mesteci aceeași bucat de carne tare, care și-a pierdut gustul. Descoperi c, orict ai mesteca la ea, nu o poți nghiți, nu te poți bucura cu adevrat de ea. O vei lsa probabil n drum, sleit, urmtorului venit n urma ta, care o va lua de nou și va mesteca la ea, plin de entuziasm, de ndrjire, de… poft de viaț.

Ce aștept de la 2015 ?! Continuarea la niște seriale bune (Game of Thrones, 100, Forever, Vikings) probabil. Lipsa așteptrilor ”mari” m face liniștit. Probabil c dac am crescut profesional de nivel 8 s zicem, voi urca spre 9. No big deal. Dac 2014 mi-a adus curțenie n jur (am ”pierdut” mulți ”prieteni” cronofagi), poate c 2015 mi va aduce practica spiritual pentru care am nceput s am timp…

Am nțeles c nu exist pregtire mai bun n fața morții dect trirea vieții, cu bune și cu rele… Eliade spunea: “Pe Pmnt, omul e dator s triasc numai Viata. Moartea lui adevrat o va tri n cer. Dac ncearc s triasc moartea pe pmnt, pctuiește și se mistuiește n dezndejde. Și atunci, nici nu triește cu adevrat, nici nu moare. E ca un fel de strigoi.”

nchei acest an cu rugciunea lsat nou de Domnul Iisus Hristos:

” Tatǎlnostru, care eti n ceruri, Sfineascǎ-se numele tǎu !

Vie Ȋmpǎrǎia ta, Fie voia ta, precum n cer aa i pre pǎmnt.

Pinea noastrǎ, cea de toate zilele, dǎne-o nouǎ astǎzi i ne iartǎ nouǎ grealele noastre, precum i noi iertǎm greiilor notri.

i nu ne lǎsa pe noi n ispitǎ, ci ne izbǎvete de cel viclean.

C a Ta este Slava, Puterea și Mrirea

n numele Tatlui, al Fiului și al Sfntului Duh,

Acum și Pururea și n Vecii Vecilor,

AMIN”

CategoryUncategorized
Tags

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer