Feed on
Posts
Comments

Periodic, ne trezim acroșați în trena câte unui ”eveniment” planetar, galactic sau, mă rog – internațional, în care oamenii sunt invitați să adere la tot felul de inițiative mai mult sau mai puțin stupide și lipsite de sens.

Spre exemplu, pe 29 martie în fiecare an se serbează ”Ora Pământului” și suntem îndemnați cu toții să stingem luminile de la ora 20 pentru a ”lupta” împotriva ”încălzirii globale”, fenomen de a cărui existență mass-media nu a reușit încă să mă convingă, ba dimpotrivă, sunt tot mai multe semne că povestea ”încălzirii globale” este doar o gogoriță de pe urmă cărora unii câștigă miliarde de euro (vezi afacerea ”certificatelor verzi”, taxele pe mediu, etc.). Eu oricum nu sting lumina pe 29 martie, căci consider că ne-a stins-o Ceaușescu destul înainte de 89 astfel că românii au un avans de 100 de ani de lumini stinse – înainte de acum încolo !

Mă mai amuză când văd cum americanii organizează la noi în fiecare 4 iulie Ziua Americii (Thanksgiving Day), nu doar în cadrul ambasadei SUA – cum ar fi normal, dar și pe niște zone publice (parcul de la Piața Presei Libere), unde companiile cu capital american din România își aduc angajații români și le oferă un surogat de ”american dream” constând în concerte de muzică… românească, cu pălării de cowboy, hotdogi și bere autohtonă.

Am primit și eu astfel de invitații, m-am dus de vre-o două ori din curiozitate iar apoi am răspuns ”americanului” care m-a invitat că mă voi mai duce la o astfel de ”sărbătoare” atunci când or sărbători și ei, americanii, la ei pe continent, ceva local de pe la noi, cum ar fi Ziua Internațională a Mării Negre, care nici măcar nu pică vara (ca să avem motiv de sărbătoare) ci taman pe 31 octombrie, când e mai friguleț pe litoral.

În rest, românii cu ștaif, mai ales cei trăiți un pic pe-afară își pun la piept tot felul de cocarde de ziua internațională a cancerului de col uterin sau de sân (nu mai știu exact) și mai fac tot felul de chestii cu diverse ocazii (ex. beau bere de Octoberfest care la noi pică de câte 10 ori pe an în București – depinde de câte ori primește autorizație târgul de bere).

Toate astea pot să le înțeleg oarecum. Au un scop, au un sens, pornesc de la o idee, tind sa sensibilizeze opinia publică, atenția oamenilor față de o temă, un subiect. Însă căcatul pe care îl descriu mai jos, o premieră în România, mi se pare un non-eveniment, cu un non-scop, adică un non-sens în toată puterea cuvântului.

E vorba de evenimentul ”internațional” No Pants Subway Ride – pe românește ”fără pantaloni la metrou”. În ce constă ”happeningul” – ne spun cei de la HotNews care probabil că și-au luat niște bani frumoși pentru promovarea acestui căcat.

image-2015-01-7-19034581-41-no-pants-day

 

Citez:

no pants hotnews

Voi v-ați duce să vă plimbați cu metroul aiurea, doar cu chiloții pe voi !? Eu cu siguranță, NU ! nu văd sensul, și nici diferența între a merge cu metroul doar în chiloți, sau cu un căcat fixat pe cap cu un batic. Poți să motivezi toată povestea cu etern sforăitoarele cuvinte ”a fi altfel”, ”neconvențional”, ”șocant” !? Din punctul meu de vedere, cretinul care a avut ideea asta are nevoie de un psiholog, căci este un voyeurist refulat, aflat în fază de negare, care ar trebui să se trateze, eventual cu niște șuturi în cur.

Și ce e mai nasol e faptul că se găsesc mereu câțiva cretini care să urmeze ca maimuțele, ”trendul” pe motiv că e ”cool” 🙁

loading...

16 Responses to “Non-evenimente pentru imbecili. Astăzi, un nou non-eveniment: No Pants Subway Ride”

 1. abc says:

  Bine, clar ca tie iti place numai trendul cretinului cu crucea: porti o cruce la gat si raspandesti traditia orala 24/7 😉

 2. Cuminecatura says:

  Unii cretini macar o fac pasnic totusi, trendul femeilor cu masti de ninja este mult mai agresiv, nicidecum numai oral 😉

 3. Saladin Tosser says:

  Nu va bateti joc de profetul muiezin mai, vedeti ca poate atenteaza echipa ninja si la Micul Paris 😉

 4. Saso says:

  Pai si eu daca nu port chiloti de la 14 ani, cum fac? Pot? Se incadreaza? Cred ca da, ca doar se spune fara pantaloni, nu fara pantaloni dar cu chiloti.

 5. Super Trooper says:

  Saso ai numai grijă să scoți mâna din buzunar când treci pe lângă grădiniță, pe metrou poți să spui și tu că ți-ai uitat acasă pantalonii iar apoi vei avea și o noapte de neuitat 🙂

 6. aleatorul says:

  Astea is evenimente care sa pregateasca opinia publica. Urmatorul eveniment e sex in grup 😀
  bine… nu oricum… participantzii nu au voie sa zica NU. Trebe sa existe niste reguli ce mama draqului 😛

 7. FYMah says:

  Frate, care e problema daca omul doreste sa mearga in curul gol pe strada? Mi se pare o ipocrizie si un pudibondism excesiv , vemnit din partea unuia care vara sta in curul gol la nudisti si promoveaza nudismul, o stare naturala a omului. De acord ca preluarea mecanica a unor cutume, obiceiuri , traditii este discutabila, insa faptul ca te urzici atat de tare arata ca nici tu nu ti-ai depasit inchistarile. Vezi-ti de barna din ochiul tau si lasa-i frate pe altii sa se manifeste cum simt , ca nu dau in cap la nimeni ci arata ca pot fi mai liberi in manifestare intr-un fel. Nu te obliga nimeni sa mergi in chiloti , asa ca las-o moarta. mie mi se pare comic si un zambet in plus nu strica…lol

 8. Partizanu says:

  Tizule De un an de zile te BAT LA CAP cu acel PROTEST ANTI-MASONIC sa-l RE-EDITAM in varianta NOUA dar tu stai pe ARATURA sau BAGI si tu BOSTANUL IN ZEMNIC DE FRICA?
  NOTA
  La noi in MOLDOVA e o vorba “CURAJ GAINA CA MAINE TE TAI”. Cu MACETA, PUMNALU, SABIA sau cu ce vrei tu … .

 9. svayambhu says:

  Mă bucur că nici o frază nu s-a terminat cu: Eu zic să îi omorâm!

  Asta pentru că ăsta este genul de non-comment la un non-blog post ce acoperă un non-event!

 10. tipulparasimpatic says:

  Vor fi si gagici?
  Mie mi-e dor de evenimentul care se tinea de 7 noiembrie pt a omagia revolutia din octombrie. Ce noroc pe locuitorii Crimeei, ei au din nou parte de manifestari meseriase, nu ca la scursorile astea vestice.

 11. Daniel says:

  “Mă mai amuză când văd cum americanii organizează la noi în fiecare 4 iulie Ziua Americii (Thanksgiving Day)”

  Nenea, vezi ca Thanksgivingul nu e totuna cu Ziua Americii de pe 4 iulie. Thanksgivingul pica candva taman in noiembrie, deci nicio legatura.

  Nu strica putina cercetare (un simplu sărci pe gugăl) inainte de a posta articole

 12. Saladin Tosser says:

  Nu-i vina lui, cuvântul independență a fost șters din vocabularul robilor și înlocuit cu recunoștință 😉

 13. Anonim :) says:

  Ce parere aveti despre aceste argumente :

  https://adevaruldoaresielibereaza.wordpress.com/

  care ne duc la concluzia ca generatia cipurilor de acuma pot fi acceptate, inclusiv cele rfid ?

 14. Cuminecatura says:

  Se poate și mai rău, la unii irecuperabili a fost înlocuit cu “dependență”… prin atrofierea prematură a capului 😉

 15. fleatza says:

  O lectie de la sfarsitul anului trecut: De ce sa nu privim la partea luminoasa a vietii?
  http://en.wikipedia.org/wiki/Subway_Stories

 16. fleatza says:

  1. De fapt pe cine pacalesc eu?
  De ce n-am deschis gura din prima cand s-a aruncat cartea “criti-cant” – nu stiu. … La unii asa se poarta: barbat cu barbat si femeie cu femeie. Si focul lui Kali sta pe ei ca sa nu zic ca ii asteapta iadul. Treaba lor, sa si-o arda! Singuri. Pana la cenusa.

  @cuminecatura: Cocosul care canta la 6. Hm!
  Daca o secunda era mai destept, adica la ora 5, chiar aveam ce auzi. Hahaha!

Leave a Reply