Periodic, ne trezim acroșați n trena cte unui ”eveniment” planetar, galactic sau, m rog – internațional, n care oamenii sunt invitați s adere la tot felul de inițiative mai mult sau mai puțin stupide și lipsite de sens.

Spre exemplu, pe 29 martie n fiecare an se serbeaz ”Ora Pmntului” și suntem ndemnați cu toții s stingem luminile de la ora 20 pentru a ”lupta” mpotriva ”nclzirii globale”, fenomen de a crui existenț mass-media nu a reușit nc s m conving, ba dimpotriv, sunt tot mai multe semne c povestea ”nclzirii globale” este doar o gogoriț de pe urm crora unii cștig miliarde de euro (vezi afacerea ”certificatelor verzi”, taxele pe mediu, etc.). Eu oricum nu sting lumina pe 29 martie, cci consider c ne-a stins-o Ceaușescu destul nainte de 89 astfel c romnii au un avans de 100 de ani de lumini stinse – nainte de acum ncolo !

M mai amuz cnd vd cum americanii organizeaz la noi n fiecare 4 iulie Ziua Americii (Thanksgiving Day), nu doar n cadrul ambasadei SUA – cum ar fi normal, dar și pe niște zone publice (parcul de la Piața Presei Libere), unde companiile cu capital american din Romnia și aduc angajații romni și le ofer un surogat de ”american dream” constnd n concerte de muzic… romneasc, cu plrii de cowboy, hotdogi și bere autohton.

Am primit și eu astfel de invitații, m-am dus de vre-o dou ori din curiozitate iar apoi am rspuns ”americanului” care m-a invitat c m voi mai duce la o astfel de ”srbtoare” atunci cnd or srbtori și ei, americanii, la ei pe continent, ceva local de pe la noi, cum ar fi Ziua Internațional a Mrii Negre, care nici mcar nu pic vara (ca s avem motiv de srbtoare) ci taman pe 31 octombrie, cnd e mai friguleț pe litoral.

n rest, romnii cu ștaif, mai ales cei triți un pic pe-afar și pun la piept tot felul de cocarde de ziua internațional a cancerului de col uterin sau de sn (nu mai știu exact) și mai fac tot felul de chestii cu diverse ocazii (ex. beau bere de Octoberfest care la noi pic de cte 10 ori pe an n București – depinde de cte ori primește autorizație trgul de bere).

Toate astea pot s le nțeleg oarecum. Au un scop, au un sens, pornesc de la o idee, tind sa sensibilizeze opinia public, atenția oamenilor faț de o tem, un subiect. ns ccatul pe care l descriu mai jos, o premier n Romnia, mi se pare un non-eveniment, cu un non-scop, adic un non-sens n toat puterea cuvntului.

E vorba de evenimentul ”internațional” No Pants Subway Ride – pe romnește ”fr pantaloni la metrou”. n ce const ”happeningul” – ne spun cei de la HotNews care probabil c și-au luat niște bani frumoși pentru promovarea acestui ccat.

image-2015-01-7-19034581-41-no-pants-day

 

Citez:

no pants hotnews

Voi v-ați duce s v plimbați cu metroul aiurea, doar cu chiloții pe voi !? Eu cu siguranț, NU ! nu vd sensul, și nici diferența ntre a merge cu metroul doar n chiloți, sau cu un ccat fixat pe cap cu un batic. Poți s motivezi toat povestea cu etern sforitoarele cuvinte ”a fi altfel”, ”neconvențional”, ”șocant” !? Din punctul meu de vedere, cretinul care a avut ideea asta are nevoie de un psiholog, cci este un voyeurist refulat, aflat n faz de negare, care ar trebui s se trateze, eventual cu niște șuturi n cur.

Și ce e mai nasol e faptul c se gsesc mereu cțiva cretini care s urmeze ca maimuțele, ”trendul” pe motiv c e ”cool” 🙁

, , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *