Periodic, ne trezim acroșați în trena câte unui ”eveniment” planetar, galactic sau, mă rog – internațional, în care oamenii sunt invitați să adere la tot felul de inițiative mai mult sau mai puțin stupide și lipsite de sens.

Spre exemplu, pe 29 martie în fiecare an se serbează ”Ora Pământului” și suntem îndemnați cu toții să stingem luminile de la ora 20 pentru a ”lupta” împotriva ”încălzirii globale”, fenomen de a cărui existență mass-media nu a reușit încă să mă convingă, ba dimpotrivă, sunt tot mai multe semne că povestea ”încălzirii globale” este doar o gogoriță de pe urmă cărora unii câștigă miliarde de euro (vezi afacerea ”certificatelor verzi”, taxele pe mediu, etc.). Eu oricum nu sting lumina pe 29 martie, căci consider că ne-a stins-o Ceaușescu destul înainte de 89 astfel că românii au un avans de 100 de ani de lumini stinse – înainte de acum încolo !

Mă mai amuză când văd cum americanii organizează la noi în fiecare 4 iulie Ziua Americii (Thanksgiving Day), nu doar în cadrul ambasadei SUA – cum ar fi normal, dar și pe niște zone publice (parcul de la Piața Presei Libere), unde companiile cu capital american din România își aduc angajații români și le oferă un surogat de ”american dream” constând în concerte de muzică… românească, cu pălării de cowboy, hotdogi și bere autohtonă.

Am primit și eu astfel de invitații, m-am dus de vre-o două ori din curiozitate iar apoi am răspuns ”americanului” care m-a invitat că mă voi mai duce la o astfel de ”sărbătoare” atunci când or sărbători și ei, americanii, la ei pe continent, ceva local de pe la noi, cum ar fi Ziua Internațională a Mării Negre, care nici măcar nu pică vara (ca să avem motiv de sărbătoare) ci taman pe 31 octombrie, când e mai friguleț pe litoral.

În rest, românii cu ștaif, mai ales cei trăiți un pic pe-afară își pun la piept tot felul de cocarde de ziua internațională a cancerului de col uterin sau de sân (nu mai știu exact) și mai fac tot felul de chestii cu diverse ocazii (ex. beau bere de Octoberfest care la noi pică de câte 10 ori pe an în București – depinde de câte ori primește autorizație târgul de bere).

Toate astea pot să le înțeleg oarecum. Au un scop, au un sens, pornesc de la o idee, tind sa sensibilizeze opinia publică, atenția oamenilor față de o temă, un subiect. Însă căcatul pe care îl descriu mai jos, o premieră în România, mi se pare un non-eveniment, cu un non-scop, adică un non-sens în toată puterea cuvântului.

E vorba de evenimentul ”internațional” No Pants Subway Ride – pe românește ”fără pantaloni la metrou”. În ce constă ”happeningul” – ne spun cei de la HotNews care probabil că și-au luat niște bani frumoși pentru promovarea acestui căcat.

image-2015-01-7-19034581-41-no-pants-day

 

Citez:

no pants hotnews

Voi v-ați duce să vă plimbați cu metroul aiurea, doar cu chiloții pe voi !? Eu cu siguranță, NU ! nu văd sensul, și nici diferența între a merge cu metroul doar în chiloți, sau cu un căcat fixat pe cap cu un batic. Poți să motivezi toată povestea cu etern sforăitoarele cuvinte ”a fi altfel”, ”neconvențional”, ”șocant” !? Din punctul meu de vedere, cretinul care a avut ideea asta are nevoie de un psiholog, căci este un voyeurist refulat, aflat în fază de negare, care ar trebui să se trateze, eventual cu niște șuturi în cur.

Și ce e mai nasol e faptul că se găsesc mereu câțiva cretini care să urmeze ca maimuțele, ”trendul” pe motiv că e ”cool” 🙁

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares