Feminism pe facebook

 Pe facebook se întâmplă multe chestii. Fiecare vrea ceva acolo. Unii intră să vadă ce mai fac alții, pe unde s-au mai plimbat, ce au mai mâncat, etc. Alții intră la agățat. Alții promovează evenimente, mici sau mari afaceri, cursuri și concursuri de tot felul. Așa se face că am cam început să le dau cu flit celor care își imaginează că nu am altă treabă decât să le dau like la nu știu ce concurs radio de câștigat tricouri moca, sau la de-aștia care își promovează marfa. Cum e și cazul tipei de mai jos

femeia fantastica

 Și e trist să vezi pe unii cum încearcă să importe brand feminist de peste hotare, în povești stereotipe cu ”stalking” și ”sexual harassment” când de fapt NOI suntem cei ce avem cu adevărat de oferit povești necunoscute occidentalilor cu babe violate în județul Vaslui, violuri la discotecă și neveste bătute la ceas de seară.
 Oricum, ideea de a strânge ”relatări” de genul acesta mi se pare la fel de morbidă ca o colecție de tăieturi din ziare cu articole despre femei batute, găsite în casa unui violator în serie. La ce dracu folosesc și cui ? O să spuneți că sunt publicate să sensibilizeze bărbații ? Aștept mărturia unui singur bărbat (homalăii nu se pun !) care să spună că a citit cartea aia, iar chestia asta l-a oprit să-și mai bată femeia.
 După copertă, clar ea este destinată femeilor, cu un mesaj gen – emanciparea fă ! nu te mai lăsa învinețită de bărbat, cucerește-ți drepturile și libertatea. Număai că la noi, genul acesta de mesaj nu prinde și nu va prinde niciodată. Știu o grămadă de muieri trecute de 35 de ani, disperate să aibă și ele o relație și care, vorba unui amic, ”s-ar fute și cu un câine mort”. Așa că, vorba moldovencelor, dacă te bate, înseamnă că s-a întors acasă și n-a rămas la aialaltă, deci trebuie să te bucuri. Sau poate că e doar un cretin, bețiv sau idiot care nu te merită – și atunci mai bine îl părăsești și cauți altul.
Acu, să nu înțelegeți greșit, nu sunt adeptul bătutului la femeie. Dar oricum nu mă prea atinge ce veți crede despre mine. Deja am fost făcut ”yoghin rătăcit”, ”mason”, ”securist”, ”trădător”, o etichetă în plus nu mai contează.
În final însă, cred că femeilor bătute le face mult mai bine învățătura ce poate fi trasă din următorul banc decât cartea aia de mai sus.
Cică o femeie batuta rau se duce la doctor.
Doctorul:
-Ce s-a intamplat ?
-Nu stiu ce sa ma mai fac. De fiecare data cand sotul meu vine acasa baut, ma bate de ma rupe.
-Am un leac foarte bun pentru asta. Cand sotul tau vine acasa baut, tu imediat iei o cana de ceai de musetel si faci gargara si tot faci gargara.
Doua saptamani mai tarziu, femeia, aratand proaspata si renascuta, se intoarce la doctor.
-A fost o idee stralucita. De fiecare data cand sotul meu venea acasa baut, eu faceam doar gargara cu ceai de musetel, si el nici macar o data nu m-a atins.
-Vezi daca-ti tii gura ?
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *