Justiție a la MISA – ”victorie” a la Pirus

Mă sună lumea și mă întreabă ce părere am despre hotărârea de achitare a lui Grieg & Co. de la Cluj, așa că o să-mi dau cu părerea și eu, în câteva cuvinte, mai ales că până acum m-am ferit să scriu pe subiect, din cauză că eram martorul lăsat de judecătoare la urmă, pe care până la final nu l-a mai audiat.
Ce pot spune ? Lucrurile sunt amestecate. Pe de-o parte, da, unele lucruri de acolo din dosar sunt adevărate, au conotație penală și ce e și mai trist e că continuă în aceeași manieră. Mă refer la activitățile conexe MISA. În continuare pleacă fete la produs bani pentru MISA prin Japonia și pe aiurea; în continuare se fac jurăminte teribile pe viața și pe evoluția spirituală, cu oameni care donează aproape tot ce câștigă. Parcă o și văd pe Diana Dochinoiu plecând grăbită, din sala de judecată unde și-a susținut cu multă convingere nevinovăția, grăbită să prindă primul avion spre Japonia, pentru a mulge în continuare turma de mioare din barurile nipone, spre eterna glorie și propășire a Mielului Bivolarian. A, da, poate că acum treaba nu se mai face așa, la vedere, se iau precauții. Fetele nu mai vin și pleacă în cârd de pe Otopeni, le duc și le aduc șoferii cu mașinile până la Budapesta de unde pleacă via Japonia. Aceeași Mărie cu altă pălărie.
Mai nou, am aflat că sunt unii șantieriști care lucrează pentru MISA în străinătate întru dezvoltarea imperiului imobiliar al ”celei mai mari școli de yoga din Europa”, care sunt puși să jure că vor muncii un număr de ani pentru ”Mișcare”. Iar chestia asta cam seamănă cu încălcarea liberului arbitru, ceea ce cam are corespondent în legislația noastră penală. Păi, dacă karma yoga e la liber, de ce să mai pui omul să jure ? Și dacă se răzgândește și nu mai vrea să doneze bănuțul muncit de el, care e problema ? A-l forța pe karmayoghinul misan să ”doneze” cu jurăminte îngrozitoare, de Ferentari, e cam echivalent cu prosteala cu care au extorcat-o pe Zăvoranca vrăjitoarele, cu amenințări de blesteme și farmece cumplite.
Pe de altă parte, era corect să se dea o soluție de achitare în acest dosar. A fost clar un dosar făcut la comandă politică, din goana calului, cu probe strânse abuziv, cu japca, fără respectarea procedurilor. Deci soluția judecătoarei de constatare a nulității unor probe ale acuzării este corectă, de unde și soluția de achitare. Justiția română își merita această palmă peste ochi pentru abuzurile făcute de-ale procurori-forțoși gen Marian Delcea și alții, care mai întâi te amenință și apoi se legitimează. Dacă soluția de achitare rămâne în picioare și în apel, aș fi curios să văd dacă Statul Român se va îndrepta în regres contra celor care au cheltuit miliarde din banii noștrii, ai contribuabililor, pe o anchetă fără rezultat.
Și da, pentru MISA soluția de astăzi este o ”victorie” a la Pirus. Pentru cine nu știe, în antichitate Pirus a fost un rege al Epirului, care i-a învins pe romani în două bătălii, cu pierderi imense pentru învingători. Se spune că la întoarcerea în Epir, cetățenii l-au felicitat pe Pirus cu următoarele cuvinte: ”încă o victorie ca asta și suntem terminați”. Cam așa stă treaba și cu ”victoria” de astăzi, reputată de MISA.
Până la urmă, GB & Co. vor trebui să înțeleagă că există yoga și fără bănuții din ”karma-yoga”, altfel istoria se va repeta iar din tot acest conflict nesfârșit cu Justiția câștig de cauză vor avea doar… avocații.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *