M sun lumea și m ntreab ce prere am despre hotrrea de achitare a lui Grieg & Co. de la Cluj, așa c o s-mi dau cu prerea și eu, n cteva cuvinte, mai ales c pn acum m-am ferit s scriu pe subiect, din cauz c eram martorul lsat de judectoare la urm, pe care pn la final nu l-a mai audiat.
Ce pot spune ? Lucrurile sunt amestecate. Pe de-o parte, da, unele lucruri de acolo din dosar sunt adevrate, au conotație penal și ce e și mai trist e c continu n aceeași manier. M refer la activitțile conexe MISA. n continuare pleac fete la produs bani pentru MISA prin Japonia și pe aiurea; n continuare se fac jurminte teribile pe viața și pe evoluția spiritual, cu oameni care doneaz aproape tot ce cștig. Parc o și vd pe Diana Dochinoiu plecnd grbit, din sala de judecat unde și-a susținut cu mult convingere nevinovția, grbit s prind primul avion spre Japonia, pentru a mulge n continuare turma de mioare din barurile nipone, spre eterna glorie și propșire a Mielului Bivolarian. A, da, poate c acum treaba nu se mai face așa, la vedere, se iau precauții. Fetele nu mai vin și pleac n crd de pe Otopeni, le duc și le aduc șoferii cu mașinile pn la Budapesta de unde pleac via Japonia. Aceeași Mrie cu alt plrie.
Mai nou, am aflat c sunt unii șantieriști care lucreaz pentru MISA n strintate ntru dezvoltarea imperiului imobiliar al ”celei mai mari școli de yoga din Europa”, care sunt puși s jure c vor muncii un numr de ani pentru ”Mișcare”. Iar chestia asta cam seamn cu nclcarea liberului arbitru, ceea ce cam are corespondent n legislația noastr penal. Pi, dac karma yoga e la liber, de ce s mai pui omul s jure ? Și dac se rzgndește și nu mai vrea s doneze bnuțul muncit de el, care e problema ? A-l forța pe karmayoghinul misan s ”doneze” cu jurminte ngrozitoare, de Ferentari, e cam echivalent cu prosteala cu care au extorcat-o pe Zvoranca vrjitoarele, cu amenințri de blesteme și farmece cumplite.
Pe de alt parte, era corect s se dea o soluție de achitare n acest dosar. A fost clar un dosar fcut la comand politic, din goana calului, cu probe strnse abuziv, cu japca, fr respectarea procedurilor. Deci soluția judectoarei de constatare a nulitții unor probe ale acuzrii este corect, de unde și soluția de achitare. Justiția romn și merita aceast palm peste ochi pentru abuzurile fcute de-ale procurori-forțoși gen Marian Delcea și alții, care mai nti te ameninț și apoi se legitimeaz. Dac soluția de achitare rmne n picioare și n apel, aș fi curios s vd dac Statul Romn se va ndrepta n regres contra celor care au cheltuit miliarde din banii noștrii, ai contribuabililor, pe o anchet fr rezultat.
Și da, pentru MISA soluția de astzi este o ”victorie” a la Pirus. Pentru cine nu știe, n antichitate Pirus a fost un rege al Epirului, care i-a nvins pe romani n dou btlii, cu pierderi imense pentru nvingtori. Se spune c la ntoarcerea n Epir, cetțenii l-au felicitat pe Pirus cu urmtoarele cuvinte: ”nc o victorie ca asta și suntem terminați”. Cam așa st treaba și cu ”victoria” de astzi, reputat de MISA.
Pn la urm, GB & Co. vor trebui s nțeleag c exist yoga și fr bnuții din ”karma-yoga”, altfel istoria se va repeta iar din tot acest conflict nesfrșit cu Justiția cștig de cauz vor avea doar… avocații.

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer