Alina

Alina se apropiase de el dezinvoltă, pe la spate, și îi acoperise ochii cu mâinile. Pentru ea, era ultimul test, reacția lui avea să fie hotărâtoare. El se întorsese surprins, un pic nervos. Exact cât trebuie, cum spunea profilul psihologic pe care specialiștii Firmei î-l făcuseră în ultimul an. Deci el se întoarse, iar ea se prefăcu uluită că greșise persoana, crezuse că el este altcineva, îl confundase cu prietenul ei cu care își dăduse întâlnire chiar acolo, își ceru mii de scuze, cu cochetărie și un zâmbet ușor amuzat, apoi se miră că prietenul încă nu venise, apoi se bosumflă și enervă, timp în care el o urmărise încurcat. După încă 5 minute, ea reânnodase discuția cu el și în final plecară împreună. El o invită galant la o cafea, iar după 3 luni deja se căsătoreau. Poate vă miră cât de repede s-a petrecut totul, dar trebuie să știți că Alina era o fată lipicioasă, amuzantă, isteață și pe deasupra extrem de frumoasă. El se tot minuna de norocul ce dăduse peste el, cum îi scosese Dumnezeu în cale o asemenea mândrețe de femeie, care se îndrăgostise nebunește de el. El avea 35 de ani, lucra la o firmă, purta ochelari și chelise prematur. Nu arăta cine știe ce, fusese un mediocru în toate cele, de când se știa. Chiar și cuceririle lui feminine din perioada studenției nu se puteau compara cu Alina. Ea era pur și simplu… din altă ligă. Așa că decizia venise cumva grăbit, ca și cum s-ar fi temut să nu o piardă.

Și-au savurat tumultuos luna de miere, în Maldive, apoi au revenit în apartamentul lui, împreună, ca doi tineri însurăței. Ea și-a luat foarte în serios rolul de gospodină, iar el se întreba uimit cum naiba putuse trăi singur în toți acești ani, fără o femeie la casa lui. Apoi a apărut Andreea, fostă colegă de școală a Alinei, care culmea lucra ceva asemănător cu el ca job. Andreea nu fusese dăruită de Natură cu frumusețea și vino-ncoa-ul Alinei. Era o creatură ștearsă, mediocră, singură, cam cum fusese și el înainte să o cunoască pe Alina. Și culmea, lucra și ea în același domeniu ca și el, de parcă jobul lor era predestinat să fie făcut de oameni mediocri și singuri.
Andreea i-a propus o colaborare avantajoasă pe domeniul lor de business, ceea ce a presupunea niște discuții cu parteneri de afaceri și deplasări împreună. O simțea pe Andreea atrasă de el, dar desigur că el nu avea ochi decât pentru Alina. Nu îl atrăgea nici măcar ideea unei aventuri, căci știa din experiență că povara minciunii și a secretului îți poate strica viața. Iar el era un tip prea comod, prea mediocru în alegeri a cărui deviză fusese întotdeauna: Keep it simple ! De ce să strici ceva ce merge excelent ? Așa că nu dăduse curs semnalelor de disponibilitate ale Andreei.
Toate astea până într-o zi când, întorcându-se acasă cu Andreea după niște lucruri, căci urmau să plece împreună la incheierea unui deal în provincie, o prinsese pe Alina în pat cu un alt bărbat. Tipul respectiv era mare și puternic așa că renunță rapid la intenția inițială de a-l bate. Plecase furios și frustrat cu Andreea, clocind gânduri de răzbunare. Alina îl sunase imediat plângând, cerșind iertare, spunând că era un fost, că a fost doar un moment de slăbiciune din partea ei, etc. I se păruse falsă în confesiuni, neconvingătoare. Ca prim represaliu, o duse pe Andreea la un motel și se culcă cu ea, în vreme ce telefonul îi suna insistent pe silent. Se simți neașteptat de bine făcându-și de cap cu cea mai bună prietenă a Alinei. Parcă o vedea cum se schimbă la față când va afla. Când ajunse acasă, și îi spuse Alinei vestea, ea nu reacționă așa cum se așteptate el. Își țuguiase doar buzele și pufnise disprețuitoare, părăsind camera. Atunci el plusase, înaintând actele de divorț. Divorț pe care ea îl semnase la notar, după o ceartă de zile mari cu el. Ea încă nu se mutase din apartamentul lui, dar îl evita, făcând tot ea pe supărata, refuzând să accepte umilirea la care el spera să o supună, refuzând să se întoarcă, pocăită și iertătoare, ca un penitent ce și-a acceptat umil pedeapsa.
Așa că trecu la următorul nivel și o ceru în căsătorie pe Andreea, care acceptă fără să stea pe gânduri. Nu fusese o cerere în căsătorie pe bune, inițial nu avusese de gând să o facă cu adevărat. Se gândise că Alina va afla și că va ceda în cele din urmă. Însă Alina nu ceda, așa că ceea ce plănuise inițial ca o amenințare pentru Alina, se transformă în pedeapsă pentru ea. Căsătorindu-se cu Andreea, se gândise că o va face pe Alina să sufere pentru că l-a pierdut pe el definitiv.
Spre surprinderea lui, Alina nu păru nefericită, ba dimpotrivă, apăru veselă la cununia lor civilă, cu un cadou de casă nouă. Bulversat, nu mai înțelegea nimic. Andreea nu părea nici ea să fie în dușmănie cu Alina, ba dimpotrivă sporovăiau mai fericite ca niciodată.
Așa că se mută cu Andreea, noua lui soție iar noua viață de familie nu îl dezamăgi nici de această dată. Faptul că aveau același job, aceleași preocupări, același program le dădea un trai tihnit, fără hopuri și probleme. Și anii trecură, iar el o uită pe Alina. Apoi, într-o zi, căutând într-un dulap, dădu de o cutie de acte. În cutie văzu un contract care îi atrase atenția. Citind, i se făcu roșu în fața ochilor. Smulse contractul, plecă trântind ușa și demară în trombă spre sediul din contract. O clădire în stil vechi, cu o firmă pe care scria „Agenția matrimonială Proteus: noi îți găsim jumătatea”. La intrare, dădu nas în nas cu Alina, care tocmai conducea o clientă.
– E adevărat ce scrie aici ? – șopti el, cu voce gâtuită.
– E adevărat – răspunse ea, jenată.
– Deci toată relația noastră a fost doar o farsă sinistră !? – urlă el.
– De ce te plângi ? îi replică ea, cu o mână în șold ? Tu ai ales să divorțezi și să te recăsătorești cu Andreea;
– Da, cum să nu ! Manipulat de voi două, nenorocitelor ! Cine sunteți voi, până la urmă ? A fost ceva adevărat din toate astea ? Pariez că nici măcar nu erați colege de școală… – strigă el.
– Așa este – confirmă ea. Andreea este doar o clientă care a apelat la serviciile noastre. Te-a ales dintr-o sumă de posibilități. Te remarcase la un seminar, te plăcuse, dar tu nu ai băgat-o în seamă. Noi ți-am făcut profilul psihologic și am decis să abordăm problema ta mizând pe bagajul tău emoțional care înclină spre răzbunare ca mijloc de protecție în fața suferinței. Nu a trebuit decât să creem condițiile, iar tu ai acționat așa cum ne-am așteptat.
– Deci totul, toată viața mea de familie este o farsă ?! – îngăimă el, cu o mină prăbușită.
– Nu chiar tot. Andreea chiar te iubește cu adevărat, iar dacă tu ai găsit acest contract a fost pentru că ea a vrut ca tu să îl găsești. Să afli adevărul și să înțelegi ce a fost capabilă să facă pentru a fi împreună cu tine. Acum știi. – îi mai spuse ea.
Buimac, el își trecu o mână peste față, de parcă se căznea să se trezească dintr-un vis urât.
– Și acum, ce ai de gând să faci ? – întrebă Alina. O să o părăsești ?
– Nu pot – răspunse el, sfârșit. Avem deja un copil împreună. Sunt un om de onoare.
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *