Se tot flutur de la o vreme steagul rzboiului. Liderii americani, francezi și germani se tot ntlnesc cu cei ruși și ucrainieni pentru a gsi ”soluții” ca s nu fie rzboi. Toți dau impresia c se strduie și eșueaz glorios, dup eforturi titanice de a cdea la pace.

n aceste condiții, premiza conflictului militar se creeaz mai ales n conștiința opiniei publice tuturor popoarelor implicate, ale cror lideri particip la ”negocieri”, dar și a ”vasalilor” acestora, cum e Romnia.

n opinia mea, așa-zisele negocieri ultra-mediatizate, erau menite de fapt s ne țin cu sufletul la gur, s ne implice s conștientizm posibilitatea rzboiului, s ne pregteasc psihologic pentru el. Acești criminali din politica internațional ruși-americani-francezi-germani, care n numele ”interesului de stat” creeaz ”sfere de influenț” și calc pe cadavrele și suferința a milioane de oameni pentru a le menține așa cum le hotrsc ei, joac la masa verde a negocierilor secrete soarta unor ntregi popoare, trdnd și vnznd – așa cum au mai fcut-o de attea ori n istorie, pe cei slabi.

Negocierile de la Minsk din 11 frebruarie ale acestui an par s fie o copie fidel a celor din 11 februarie 1945 de la Yalta, cnd drguții noștri ”aliați” americani și britanici ne-au cedat rușilor, de parc eram o marf de vnzare.

Pe parcursul istoriei, Occidentul, Europa Apusean ne-a trdat de nenumrate ori: fie cnd o apram de turci sau de ttari, promițndu-ne un ajutor care de cele mai multe ori nu mai venea; fie atunci cnd rușii, n cele peste 200 de ani de conflicte cu turcii, ne ocupau constant, Romnia fiind teatru de rzboi al intereselor a dou mari super-puteri.

De aceea, ncep analiza mea din start, cu concluzia c acest rzboi nu ne privește. Refuz s servesc din bomboana otrvit a motivației oferit de mass-media: nu vreau s lupt nici pentru democrația ”european” impus de America, dar nici pentru ”imperiul ortodox” visat de Dughin. Nu voi uita cum ne-au vndut aliații noștri americano-europeni ctre ruși, la Yalta, dup cum nu voi uita cum au distrus țara n sute de ani de rzboi rușii, n conflictele cu turcii și austriecii, și nici plaga comunist, ale crei rni sunt departe de a fi vindecate.

Evident vor fi unii care i vor apra pe vestici, spunnd c s-au schimbat, acum exist drepturile omului, conceptul de aprare global, și alte vorbe goale. n realitate, nu s-a schimbat nimic. America n cutare de piețe noi, preseaz Rusia spre est, cu revoluții portocalii, ncercnd acapararea economic social și politic a unor țri pe care le abandonase Rusiei, la Yalta. Iar Rusia nu va accepta s cedeze aceste teritorii. Asta este miza viitorului rzboi: reașezarea de forțe pe harta geo-politic a acestei zone.

Din aceast perspectiv, nu m simt motivat s m duc s m bat cu nimeni. Nu m voi duce la rzboi s mor pentru ca americanul obez și incult, care nici mcar nu știe c exist o țar numit Romnia, ca s și pstreze el ”american style of life”. Nici pentru ca Putin s devin un al doilea Hitler care nimicește populații ntregi pentru a-și pstra ”spațiul vital” al populației slave (Hitler voia ”spațiu vital” pentru populțiile ariene !).

Nu putem trece cu vederea crimele armatei ruse din conflictele post-sovietice: rzboaiele din Cecenia (1994, 1999), Tadjikistan (1992-1997, 2010-2012), Kirgistanul de Sud (2010), Osetia de Nord (1993), Ingușetia (2007-prezent), Caucazul de Nord (2007 – prezent), Nagorno Karabah (1988-1994), Osetia de Sud (1991-1992), Rzboiul civil Georgian (1991-1993), Rzboaiele din Abhazia (1992-1993, 1998), Rzboiul Ruso-Georgian (2008), Transnistria (1992), Ucraina (2013 –prezent).

Din perspectiv istoric, colosul rusesc este asemenea unui golem monstruos, creat dintr-un amalgam de culturi și popoare ce sufer și sngereaz n ncercarea de a ieși din aceast alctuire nefireasc, mporiva naturii.

Nu mai puțin vinovați și lipsiți de moralitate, Occidentalii au clcat și calc pe mormane de cadavre oriunde interesele lor meschine, economico-financiare le-o cer. Srmana Afric, att de bogat n resurse, este un toctor nsngerat de rzboaie și suferinț, alimentat cu arme de occident, pentru a fi mai ușor de spoliat de resursele ei naturale. Rzboaiele din Golful Persic au fost rzboaie ale petrolului purtate n numele ”democrației”, la fel cum atacurile mrșave asupra Serbiei au avut ca motivație controlul american asupra petrolului din zona Mrii Caspice dar și controlul asupra coridorului energetic nr. 8, care permite transportul gazelor și petrolului dinspre Asia Central prin Balcani evitnd implicarea Rusiei și Iranului.

Deci, nici Occidentalii și nici Rușii nu sunt mai umani sau mai corecți. Pentru ei, suntem doar moned de schimb, populații ocupate, provincii ale unor Imperii.

Din perspectiva mea, de romn mrunt, acest conflict nu m privește. Dac barilul de petrol a fost sczut de americani de la 90 la 55 de dolari n ultimele 6 luni pentru a prbuși economia Rusiei, eu romnul, nu am simțit aceast scdere la pompa de benzin, cci prețul carburanților nu a sczut semnificativ.

Eu, romnul de rnd, nu m simt ”aliat și partener strategic” al americanului, care de 3 ani nc nu și-a trimis un ambasador n Romnia (invocnd ”procedurile anevoioase din Senatul American”) și care nc ne cere viz de cltorie n SUA, cu refuzuri dictatoriale, n timp ce vecinii unguri (care vor lupta alturi de Rusia, fiind sprijiniți financiar n secret de ruși pentru a nu sucomba economic n rzboiul cu FMI și Banca Mondial !), au liber la viza de SUA. Dac ne-au dat cu ”democrație” americanii și europenii n ultimii 25 de ani, de ce nu am reușit s scpm de neo-comuniști, de ce nu a ajuns Iliescu la pușcrie pentru morții din Revoluție și Mineriade, de ce accesul la viața politic este lsat deliberat doar pentru marii mafioți ?!

De ce s mi sacrific eu, cetțeanul de rnd, viața, integritatea corporal, averea, sntatea, familia, ntr-un rzboi care nu m privește ?! Soldații ambelor prți combatante sunt mercenari pltiți regește, cu familile asigurate financiar n caz de deces. S nvțm deci din experiența trist a popoarelor din jurul nostru (srbi, ceceni, georgieni, ucrainieni) care au sngerat pentru ca americani, europeni și ruși s și menin privilegiile economico-financiare.

Dac va ncepe un conflict militar n zon, este posibil ca el s se produc dup urmtorul scenariu:

  1. Rușii vor face prima mișcare, ocupnd militar sub diferite pretexte (umanitare, preventive, etc.) anumite zone, inclusiv din Romnia.
  2. Ca de obicei, americanii și europenii ne vor ”ajuta” cu sfaturi, cci nu și vor trimite soldații s moar pe front pentru o colonie. n toate rzboaiele pe care le-au dus n ”colonii”, prezența trupelor ”euro-atlantice” n operațiuni de rzboi la sol a fost mai mult simbolic; ”carnea de tun” au dat-o mereu bștinașii ! Eventual vor riposta n faza a 2-a cu bombardamente mpotriva trupelor rusești de ocupație, cci așa au fcut și n Serbia, Irak, Afganistan, etc. Evident c soldații ruși vor scpa n schimb va muri de bombele americane populația civil, adic tot noi, romnii. Și toate astea n numele democrației.
  3. Eventual vor intra n joc și dronele, ultima invenție militar, care vor fi dirijate tot de la distanț n mod laș, de niște soldați-gameri, buni doar la jocuri online. Singurii care vor avea pierderi materiale și de vieți omenești vor fi… bștinașii, adic noi.drone
  4. Politicienii se vor grbi (ca de obicei) s se pun la adpost prin strintate, organiznd ”guverne n exil” n vreme ce presa ”romneasc” – n frunte cu Lucian Mndruț, va bate toba mobilizri generale a prostimii, pe care s o nroleze drept carne de tun ntru ”aprarea Patriei”. Brbații romni vor fi trimiși acas de pe unde muncesc n Europa, s lupte s-și apere țara, n vreme ce Europa și America și vor vedea nainte de afaceri, negociind cum vor mprți cașcavalul ”ajutoarelor” militare și cel pentru reconstrucția a ceea ce vor distruge prin bombardamente.

Bun, și totuși, ce e de fcut !? O remarc de bun simț mi spune c de influența rușilor nu vom scpa n totalitate niciodat. Nu suntem Elveția, situați n mijlocul Europei, s facem pe neutrii. Suntem la marginea Europei, n proximitatea Rusiei, iar acest lucru nu poate fi schimbat din punct de vedere geografic. Este un dat funest al Istoriei. Ce putem face cu adevrat este s ne negociem poziția. Dar pentru asta avem nevoie de conductori dedicați interesului nostru național, ceea ce nu prea exist la acest moment. Deci, nu prea avem ce apra din punct de vedere socila, economic și mai ales politic. Ceea ce trebuie aprat este ființa Neamului Romnesc, adic cetțenii, sngele de romn, care nu trebuie s se verse n rzboaiele altora. Acest snge va face ca ideea de Neam și Națiune s supraviețuiasc conflicetelor vremelnice, zonale.

Și mai putem face ceva. Generațiile noastre indiferent de naționalitate, au moștenit – prin intermediul ADN-ului/subconștientului colectiv OROAREA faț de rzboi și distrugere, respingerea hotrt a violenței. Tinerii, nu conteaz nația (fie c sunt ruși, americani, francezi, englezi sau germani, și evident și romni) nu mai pot fi așa de ușor strniți la omor colectiv. Aparatul de manipulare (diviziile de informații/contra-informații ale fiecrei țri) ntmpin mari probleme n a gsi mijloace de a trezi nebunia vrsrii de snge n rndul generațiilor tinere. Cum s mai asmuți popor contra popor, om contra om, cum s mai transformi oameni ca și tine, cu familii, vieți, pasiuni, oameni buni deci, n ”inamici” ?! Prin ce metod s mai strnești ura mpotriva lor, s i culpabilizezi colectiv ?! Aici, globalizarea – ca fenomen social, a dus la un gen de nfrțire colectiv a oamenilor, care se vede n special la tineri. n mai multe ocazii am avut șansa s vd cum tineri de diverse nații cu ”dușmnii istorice” ntre ele, treceau cu ușurinț peste aceste prejudecți, realiznd greșelile strmoșilor lor sau cel puțin, lund o atitudine de indiferenț faț de acestea cci, hei, cine suntem noi s ne judecm ?! Astfel de tineri și dau seama ct sunt de asemntori ca și vieți, interese, hobby-uri, și sunt uniți de aceleași idealuri: s fie lsați s triasc liberi, fr s fie manipulați și folosiți de propriile lor guverne.

n ultimii 25 de ani, de fiecare dat cnd Rusia a fcut rzboi, rușii au ieșit n strad, cernd pace. A fel și la americani. La europeni la fel, poporul nu vrea rzboi. Doar politicienii care au n spate corporațiile lacome dup profit, vor rzboaie.

Eu cred c dac noi, oamenii de rnd, milioanele de romni, francezi, englezi, germani ruși sau americani, vom realiza asta și ne vom opune pasiv rzboiului, refuznd lupta, refuznd nrolarea, organiznd simultan n toate țrile așa-zis beligerante manifestri de pace, le putem dejuca planurile de rzboi ale liderilor.

Dac s-au reușit attea acțiuni simultane pentru pace n zeci de țri n același timp, cred c vom reuși și acum. n opinia mea este singurul mod de manifestare civic, viabil, de a-i forța pe lideri s nțeleag cu NU AU PE NIMENI N SPATE cnd vor rzboi, ca propriile lor națiuni nu i susțin, ba mai mult, i condamn pentru asta.

n ideea asta, propun doritorilor de pace s organizm un miting pentru pace. Nu pax americana, nici pax sovietica, ci doar PACE NECONDIȚIONAT, care s arate liderilor c ei nu negociaz n numele nostru, c nu le-am dat niciodat mandat pentru a ne purta ctre un rzboi care nu are nici o legtur cu noi, cetțenii de rnd, indiferent de naționalitate. S stabilim o dat de miting, s trimitem propunerea ctre organizațiile civice din Rusia, din America, din Franța și Germania și s dezumflm acest balon al isteriei rzboinice pe care l umfl unii n mod artificial, mnați de interesele lor ascunse.

S le dovedim ppușarilor mondiali c Umanitatea a depșit faza asmuterii iraționale a indivizilor, c rzboaiele de amploare – n special cele ale rasei albe caucaziene nu se mai pot produce pentru c oamenii de rnd au dobndit acea conștiinț global spiritual, de fraternitate, și nu le mai accept.

, , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *