Peste câteva luni au loc alegeri în Anglia și, cum deja ne-au obișnuit ”partenerii” noștrii Vest-Europeni, partidele de dreapta euro-sceptice își bazează discursul xenofob pe… români.

În Italia, înainte de alegeri, românii erau vinovați de toate relele din Italia. Acum, în Anglia, postul TV Channel 4, lansează un serial despre românii din Anglia. Evident, defăimător, în care sunt prezentați preponderent țigani veniți la furat.

Nimeni din Europa nu pare să vrea să facă distincția dintre ciorile plecate la cerșit/furat/cântat și românii plecați la muncă legal. Pentru că nu este interesul lor, al europenilor, să facă această diferențiere.

Când știi că ai muncit și muncești din greu într-o țară străină, unde colegul de muncă nativ englez primește pe aceeași muncă ca și a ta de 3 ori mai mulți bani, e normal să simți că eticheta de ”român” îți atârnă ca o ghiulea de picior.

Unde mai pui că aceste țări cu veche ”tradiție democratică” sunt campioane la sensibilități când vine vorba de discriminările de tot felul, căci ele au inventat de altfel, conceptul de discriminare. Sunt foarte atenți la negrii, pe care îi numesc ”oameni de culoare”, ca să nu îi ofenseze; dau jos crucile de pe bisericile creștine, ca să nu ofenseze musulmanii; explodează când homosexualii au parte de vre-o privire chiorâșă pe stradă și pedepsesc aspru discriminările sexuale; intezic în educația copiilor folosirea cuvintelor ”el”, ”ea”, ”domnule”, ”doamnă”, ”soț” și ”soție” pentru a eradica de la rădăcină ”discriminările de gen”. Însă când vine vorba de români, au ochelari de cal.

10987585_1049292188434196_8091364155482405169_n

Întrebarea este DE CE ?

De ce se iau doar de români ? Sunt românii cea mai mare problemă în Italia, Franța, Germania sau Marea Britanie ? Am căutat câteva statistici și răspunsurile au fost revelatoare.

Germania are nevoie anual de un import de 500.000 de imigranți prost plătiți, care să facă munca prost plătită pe care neamțul nu o face decât la bani mult mai mulți. Acesta este secretul faimosului ”motor economic” al Germaniei. Așa s-a umplut Germania de turci, care sunt ÎN REALITATE marea problemă identitară, socială și economică a nemților. Dar strigă cineva împotriva turcilor ? Face vre-o emisiunea defăimătoare despre ei ? Păi, imediat ar sări în aer comunitatea turcă, ar reacționa Ambasadorul turc, creând un adevărat incident diplomatic, s-ar trezi cu greve, mitinguri și demnostrații, așa cum de altfel s-a mai întâmplat.

În Italia, ca de altfel și în Franța, marea problemă sunt de fapt marocanii, algerienii, magrebienii, somalezii, camerunezii și toate celelalte nații vorbitoare de limbă franceză, care se strecoară anual, cu sutele de mii în Europa, venind de pe coasta Africii. Majoritatea sunt musulmani, negri la culoare, săraci, fără educație, fără cultură, cu identitate tribală, agresivă, asemănători țiganilor noștri. Integrează-i dacă poți ! Dar ia încearcă să te iei de ei ! Unii sunt acolo de niște generații deja, s-au înmulțit cu duiumul, ocupă cartiere întregi la periferiile marilor orașe, trăind din ajutoare sociale, sufocând ca o cangrenă comunitățile autohtone, drenând sistematic fondurile de ajutor social. Ăștia sunt votanții socialiștilor, pătura aia captivă politic, dependentă de osul aruncat de guvernanți, înlocuitoarea proletariatului lui Marx.

De ăștia nu poți să te iei că ies urlând în stradă, dau foc la mașini, fac răzmerițe, invocând că părinții lor au fost asupriți colonial iar acum e rândul lor să trăiască pe spinarea Statului.

Același lucru și cu Anglia. Recensământul din Londra (anul 2011) ne arată că străinii reprezintă  cam 55% din populația orașului, cu un procent de 37% născuți în alte țări decât Anglia. Din acești străini, doar 2,3% sunt români. Clasamentul îl aveți mai jos, noi suntem pe la coadă.

Usual residents Share (%)*
Polish 147,816 8.6%
Bengali(1) 114,267 6.6%
Gujarati 101,676 5.9%
French 84,191 4.9%
Urdu 78,667 4.6%
Portuguese 71,525 4.2%
Turkish 71,242 4.1%
Spanish 71,192 4.1%
Arabic 70,602 4.1%
Tamil 70,565 4.1%
Panjabi 68,525 4%
Somali 54,852 3.2%
Chinese languages(2) 53,759 3.1%
Italian 49,484 2.9%
Romanian 39,563 2.3%
Other 578,506 33.5%
Total

În capul listei, ca europeni, sunt polonezii, cu 8,6%. Bun, și atunci de ce sunt românii problema ? De ce suntem prezentați așa ?

Păi, vă spun eu. Statisticile poliției din Londra arată că rata infracțională este alocată proporțional la numărul de indivizi din diverse nații, ne-existând diferențe majore. Cu alte cuvinte, sunt cam de 4 ori mai mulți infractori polonezi decât români, la Londra. Nu mai vorbesc de asiatici, indieni, care reprezintă larga majoritate (aceeași problemă cu coloniile, pe care o au și francezii).

Nu se va lua nimeni la Londra de indieni, deși am văzut indieni londonezi cre o duceau mai prost decât țiganii noștrii veniți acolo, și care făceau cam aceleași lucruri: trăiau din furat și din gunoaie, dormeau pe străzi, etc.  Nu se vor lua de indieni deci, pentru că țipă comunitatea indienilor, au reprezentanții lor care vor sări la gâtul celor care ar îndrăzni să defăimeze comunitatea.

La noi însă, NU NE APĂRĂ NIMENI. Diplomația ”românească” e plină de securiști cu rețele bazate pe nepotisme. Drăguțul nostru de ambasador de la Londra a găsit de cuviință să trimită o scrisoare de protest… canalului de televiziune Channel 4. Nu Ministerului Afacerilor Externe, NU omologilor săi londonezi, NU la autoritățile de luptă împotriva discriminării… ci unor privați, care au fost plătiți să ne terfelească imaginea ca popor.

Președintele Klaus Johannis nu a luat nici o poziție publică pe această problemă. A uitat că fără ajutorul românilor din Diaspora nu ar fi ieșit în veci Președintele României, i-a uitat pe cei cărora le-a promis dreptate pentru umilințele îndurate la cozile de votare. Ca român care mai trăiesc și pe la Londra, mă simt umilit în primul rând de dezinteresul propriilor reprezentanți, cei ai Statului Român, care ar fi trebuit să sară în sus de 7 metri.

Față de toți ceilalți imigranți, noi suntem de rasă albă, cu toate caracteristicile ei creatoare de civilizație. Toți medicii noștri, toți asistenții sociali, chiropracticienii, zidarii, zugravii, sudorii, instalatorii și inginerii, SUNT LA EI. Au luat din România ce a avut ea mai bun.

Astăzi în România, angajatorii au reale probleme în a găsi forță de muncă calificată și apelează la… chinezi, importând masiv forță de muncă din afara Europei. Nu o spun eu, o spun statisticile oficiale ale Ministerului Român al Muncii, care acordă vize de muncă tot mai multe, de la an la an, pentru meseriile de bază.

Muncitorii noștri, creștini, intergați social și moral în spiritul britanic, de 1000 de ori mai apropiați de valorile culturii britanice decât vor fi vreodată arabii, indienii sau chinezii, ar trebui respectați pentru infuzia de sânge arian pe care o reprezintă în aceste țări pe cale să clacheze din punct de vedere identitar în fața puhoiului de asiatici păgâni. Și ce primim pentru toate astea ? Ură, discriminare, batjocură ?

Sunt sunt sătul de ipocrizia vest-europenilor, de modul în care vin să ne dea leacții despre democrație și toleranță în vreme ce ei ne calcă în picioare demnitatea – în condițiile în care o Europă bolnavă identitar se bazează încă o dată pe noi să-i apărăm porțile în fața puhoiului ce vine dinspre Răsărit. Istoria le va da probabil o lecție aspră, de această dată. 

Domnule Johannis, dacă mâine ar fi din nou alegeri prezidențiale, cu siguranță că în diaspora nu s-ar mai înghesui nimeni la cozi, cu orele, să vă voteze. Ați reușit să ne dezamăgiți.

În aceste condiții, românii care trăiesc și muncesc în Anglia s-au mobilizat exemplar și și-au apărat singuri dreptul la demnitate. În Brent, în fața secției de votare unde în urmă cu câteva luni românii din Londra stăteau la cozi să-l voteze pe Johannis, astăzi s-au așezat la mitingul de protest pentru demnitate națională. Fără Klaus Johannis, căci ca de obicei, nici un reprezentant al Statului Român nu li s-a alăturat.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer