Românii din diaspora cer dreptul la DEMNITATE

 Peste câteva luni au loc alegeri în Anglia și, cum deja ne-au obișnuit ”partenerii” noștrii Vest-Europeni, partidele de dreapta euro-sceptice își bazează discursul xenofob pe… români.

În Italia, înainte de alegeri, românii erau vinovați de toate relele din Italia. Acum, în Anglia, postul TV Channel 4, lansează un serial despre românii din Anglia. Evident, defăimător, în care sunt prezentați preponderent țigani veniți la furat.

Nimeni din Europa nu pare să vrea să facă distincția dintre ciorile plecate la cerșit/furat/cântat și românii plecați la muncă legal. Pentru că nu este interesul lor, al europenilor, să facă această diferențiere.

Când știi că ai muncit și muncești din greu într-o țară străină, unde colegul de muncă nativ englez primește pe aceeași muncă ca și a ta de 3 ori mai mulți bani, e normal să simți că eticheta de ”român” îți atârnă ca o ghiulea de picior.

Unde mai pui că aceste țări cu veche ”tradiție democratică” sunt campioane la sensibilități când vine vorba de discriminările de tot felul, căci ele au inventat de altfel, conceptul de discriminare. Sunt foarte atenți la negrii, pe care îi numesc ”oameni de culoare”, ca să nu îi ofenseze; dau jos crucile de pe bisericile creștine, ca să nu ofenseze musulmanii; explodează când homosexualii au parte de vre-o privire chiorâșă pe stradă și pedepsesc aspru discriminările sexuale; intezic în educația copiilor folosirea cuvintelor ”el”, ”ea”, ”domnule”, ”doamnă”, ”soț” și ”soție” pentru a eradica de la rădăcină ”discriminările de gen”. Însă când vine vorba de români, au ochelari de cal.

10987585_1049292188434196_8091364155482405169_n

Întrebarea este DE CE ?

De ce se iau doar de români ? Sunt românii cea mai mare problemă în Italia, Franța, Germania sau Marea Britanie ? Am căutat câteva statistici și răspunsurile au fost revelatoare.

Germania are nevoie anual de un import de 500.000 de imigranți prost plătiți, care să facă munca prost plătită pe care neamțul nu o face decât la bani mult mai mulți. Acesta este secretul faimosului ”motor economic” al Germaniei. Așa s-a umplut Germania de turci, care sunt ÎN REALITATE marea problemă identitară, socială și economică a nemților. Dar strigă cineva împotriva turcilor ? Face vre-o emisiunea defăimătoare despre ei ? Păi, imediat ar sări în aer comunitatea turcă, ar reacționa Ambasadorul turc, creând un adevărat incident diplomatic, s-ar trezi cu greve, mitinguri și demnostrații, așa cum de altfel s-a mai întâmplat.

În Italia, ca de altfel și în Franța, marea problemă sunt de fapt marocanii, algerienii, magrebienii, somalezii, camerunezii și toate celelalte nații vorbitoare de limbă franceză, care se strecoară anual, cu sutele de mii în Europa, venind de pe coasta Africii. Majoritatea sunt musulmani, negri la culoare, săraci, fără educație, fără cultură, cu identitate tribală, agresivă, asemănători țiganilor noștri. Integrează-i dacă poți ! Dar ia încearcă să te iei de ei ! Unii sunt acolo de niște generații deja, s-au înmulțit cu duiumul, ocupă cartiere întregi la periferiile marilor orașe, trăind din ajutoare sociale, sufocând ca o cangrenă comunitățile autohtone, drenând sistematic fondurile de ajutor social. Ăștia sunt votanții socialiștilor, pătura aia captivă politic, dependentă de osul aruncat de guvernanți, înlocuitoarea proletariatului lui Marx.

De ăștia nu poți să te iei că ies urlând în stradă, dau foc la mașini, fac răzmerițe, invocând că părinții lor au fost asupriți colonial iar acum e rândul lor să trăiască pe spinarea Statului.

Același lucru și cu Anglia. Recensământul din Londra (anul 2011) ne arată că străinii reprezintă  cam 55% din populația orașului, cu un procent de 37% născuți în alte țări decât Anglia. Din acești străini, doar 2,3% sunt români. Clasamentul îl aveți mai jos, noi suntem pe la coadă.

Usual residents Share (%)*
Polish 147,816 8.6%
Bengali(1) 114,267 6.6%
Gujarati 101,676 5.9%
French 84,191 4.9%
Urdu 78,667 4.6%
Portuguese 71,525 4.2%
Turkish 71,242 4.1%
Spanish 71,192 4.1%
Arabic 70,602 4.1%
Tamil 70,565 4.1%
Panjabi 68,525 4%
Somali 54,852 3.2%
Chinese languages(2) 53,759 3.1%
Italian 49,484 2.9%
Romanian 39,563 2.3%
Other 578,506 33.5%
Total

În capul listei, ca europeni, sunt polonezii, cu 8,6%. Bun, și atunci de ce sunt românii problema ? De ce suntem prezentați așa ?

Păi, vă spun eu. Statisticile poliției din Londra arată că rata infracțională este alocată proporțional la numărul de indivizi din diverse nații, ne-existând diferențe majore. Cu alte cuvinte, sunt cam de 4 ori mai mulți infractori polonezi decât români, la Londra. Nu mai vorbesc de asiatici, indieni, care reprezintă larga majoritate (aceeași problemă cu coloniile, pe care o au și francezii).

Nu se va lua nimeni la Londra de indieni, deși am văzut indieni londonezi cre o duceau mai prost decât țiganii noștrii veniți acolo, și care făceau cam aceleași lucruri: trăiau din furat și din gunoaie, dormeau pe străzi, etc.  Nu se vor lua de indieni deci, pentru că țipă comunitatea indienilor, au reprezentanții lor care vor sări la gâtul celor care ar îndrăzni să defăimeze comunitatea.

La noi însă, NU NE APĂRĂ NIMENI. Diplomația ”românească” e plină de securiști cu rețele bazate pe nepotisme. Drăguțul nostru de ambasador de la Londra a găsit de cuviință să trimită o scrisoare de protest… canalului de televiziune Channel 4. Nu Ministerului Afacerilor Externe, NU omologilor săi londonezi, NU la autoritățile de luptă împotriva discriminării… ci unor privați, care au fost plătiți să ne terfelească imaginea ca popor.

Președintele Klaus Johannis nu a luat nici o poziție publică pe această problemă. A uitat că fără ajutorul românilor din Diaspora nu ar fi ieșit în veci Președintele României, i-a uitat pe cei cărora le-a promis dreptate pentru umilințele îndurate la cozile de votare. Ca român care mai trăiesc și pe la Londra, mă simt umilit în primul rând de dezinteresul propriilor reprezentanți, cei ai Statului Român, care ar fi trebuit să sară în sus de 7 metri.

Față de toți ceilalți imigranți, noi suntem de rasă albă, cu toate caracteristicile ei creatoare de civilizație. Toți medicii noștri, toți asistenții sociali, chiropracticienii, zidarii, zugravii, sudorii, instalatorii și inginerii, SUNT LA EI. Au luat din România ce a avut ea mai bun.

Astăzi în România, angajatorii au reale probleme în a găsi forță de muncă calificată și apelează la… chinezi, importând masiv forță de muncă din afara Europei. Nu o spun eu, o spun statisticile oficiale ale Ministerului Român al Muncii, care acordă vize de muncă tot mai multe, de la an la an, pentru meseriile de bază.

Muncitorii noștri, creștini, intergați social și moral în spiritul britanic, de 1000 de ori mai apropiați de valorile culturii britanice decât vor fi vreodată arabii, indienii sau chinezii, ar trebui respectați pentru infuzia de sânge arian pe care o reprezintă în aceste țări pe cale să clacheze din punct de vedere identitar în fața puhoiului de asiatici păgâni. Și ce primim pentru toate astea ? Ură, discriminare, batjocură ?

Sunt sunt sătul de ipocrizia vest-europenilor, de modul în care vin să ne dea leacții despre democrație și toleranță în vreme ce ei ne calcă în picioare demnitatea – în condițiile în care o Europă bolnavă identitar se bazează încă o dată pe noi să-i apărăm porțile în fața puhoiului ce vine dinspre Răsărit. Istoria le va da probabil o lecție aspră, de această dată. 

Domnule Johannis, dacă mâine ar fi din nou alegeri prezidențiale, cu siguranță că în diaspora nu s-ar mai înghesui nimeni la cozi, cu orele, să vă voteze. Ați reușit să ne dezamăgiți.

În aceste condiții, românii care trăiesc și muncesc în Anglia s-au mobilizat exemplar și și-au apărat singuri dreptul la demnitate. În Brent, în fața secției de votare unde în urmă cu câteva luni românii din Londra stăteau la cozi să-l voteze pe Johannis, astăzi s-au așezat la mitingul de protest pentru demnitate națională. Fără Klaus Johannis, căci ca de obicei, nici un reprezentant al Statului Român nu li s-a alăturat.

 • sinergicus

  Foarte bun articolul….raspunde la intrebari pe care multi romani si le pun si ridica probleme pe care aproape nimeni dintre oficialitati nu le ridica….

  MR cred ca ar trebui facut front comun cu alte miscari si luat atitudine in diverse aspecte ….informati oamenii de pe strada dind,periodic fluturasi ( cum se dadeau la misa buletinele alea informative) …

  De o vreme incoace, urmaresc aproape constant emisiunile facute de Primo Laurentiu pe meritocratia.ro …Omu pare bine intentionat iar cam tot ce spune e adevarat ; poate ar trebui sa colaborati pentru a avea un mai mare impact asupra oamenilor…noi cei din provincie am putea face pe plan local diverse actiuni ( cum ar fi lipiri de afise si raspindiri de fluturasi )….dar totul trebuie facut organizat …trebuie sa ne adunam cit mai multi sa actionam la unison, sa ii trezim si pe ceilalti ca altfel ne ducem dracului ca natie….

 • MR

  pana una alta, puteti sa va aratati sustinerea cu diaspora semnand petitia de aici: https://www.causes.com/campaigns/89757-protest-against-channel-4s-the-romanians-are-coming

 • JE

  Ai mare dreptate. Romanii sunt ai nimanui. Stau si ma intreb cind se vor dezobisnui de expresia “romanii se descurca”, cand vor inceta sa mai fie individualisti, sau jmecherasi sau “fugari”. Daca se uneau si se organizau, actuala clasa politica ar fi fost istorie de mult.
  Si da, m-am simtit insultat de felul cum “si-au luat tara inapoi”. In privinta mersului la vot asta ar fi trebuit facut:
  http://bit.ly/1DNlnc9
  http://on.fb.me/1JCrRj9
  http://bit.ly/1D2TMQf
  http://bit.ly/1FiXc3R
  http://bit.ly/1LxjuCV

  Rezultatul se vede:
  http://bit.ly/1Fci3px
  http://bit.ly/1zXbnXF
  http://bit.ly/1Gg2uhy
  http://bit.ly/1FiYbRm
  http://bit.ly/1CXgl98
  http://bit.ly/1DFGUoo
  http://bit.ly/17GYkD0

  Sa nu uitam nici de acest lucru:
  http://bit.ly/1EHXDVb

  Articol care prezinta statisticile criminalitatii pe etnii:
  http://dailym.ai/1Fdvq8V

  Articole care spun adevarul despre contributiile la taxe si impozite in UK:
  http://bit.ly/1JCtoFM
  http://bit.ly/1xaTXrl
  http://dailym.ai/1E532nW
  http://huff.to/1ojCDkl
  Din pacate, astfel de articole care spun adevarul sunt putine si trec neobservate.

  Ce informatii nu se gasesc in presa “mainstream”:
  http://whitegenocideproject.com/
  https://refugeeresettlementwatch.wordpress.com/category/europe/

  https://themuslimissue.wordpress.com/
  http://www.jihadwatch.org/
  http://tundratabloids.com/

 • Marius

  Englezii nu sunt neaparat DOAR pe noi suparati. Exista atacuri la adresa tuturor imigrantilor. Insa, noi avem o caracteristica urata rau de tot: cersetoria. Am fost prin Londra, prin Edinburg si alte orase si m-am lovit peste tot ce cersetori romani. Nu conteaza ca sunt tigani, daca vrem sa nu fim discriminati trebuie la randul nostru sa nu discriminam. Ori asta e o mare problema si in anglia si in Romania si oriunde: cersetoria romaneasca, care supara, care enerveaza, care ii face pe oamenii simpli sa se revolte.

  Atentie: pe oamenii simpli, pe aia care lucreza si ei toata ziua si traiesc de azi pe maine… intelegi problema? Ar trebui ca noi sa fim solidari cu ei si sa ne ridicam si sa spunem: ne-am saturat de cersetori, de tigani si de stilul lor! Dar noi ne facem ca nu intelegem problema si asta ne face nesuferiti in ochii lor. Un amic englez spunea ca vin la ei la firma o multime de natii dar niciodata nu a venit un tigan. Si ca nu poate intelege cum de acesti oameni NU VOR sa munceasca??? Stim prea bine ca asa e. Toate satele romanesti sunt parazitate la margini de colonii de tigani. Si ne facem ca ploua, si ne facem ca nu stim. Ba stim si asta ne face vinovati si ne supara tare mult cand altii ne arata jenati cat de puturosi si fatarnici suntem. Prima data trebuie sa ne spalam rufele in familie, prima data trebuie sa ne uitam in oglinda si sa ne deschidem sufletul. Daca vrem respect trebuie sa oferim respect si asta incepe prin a ne rezolva problemele. Trebuie noi sa le rezolvam, nu ei.

  Sti ca doar 0.8 din tiganii care intra in scoala termina liceul? Nici macar un procent nu termina liceul. Astia se duc dincolo si ne fac de rusine. Dar sunt ai nostri, noi ii exportam. Hai sa nu mai fim ipocriti, daca tot ne dam crestini, hai sa acceptam aceste fapte si sa vedem cum putem sa-i educam. Cum putem sa educam natia asta a tiganilor? Dupa care, da, hai sa vorbim de homosexuali. Dar pana atunci hai sa nu mai fim farisei. O natia de farisei.

 • Nicolae

  Ajungand si la mine reactia raspandacilor am hotarat sa vizionez si eu acest prim episod difuzat de englezi.
  Reactia conationalilor mi se pare depasita. Am vazut un tigan roman destul de bine integratin societate vorbind o engleza mult mai curata si cursiva fata de un roman de etnie maghiara. Un alt tigan de asta data intors cu coada intre picioare in saracia lucie de unde plecase. Apoi doi indivizi, unu cu chiu cu vai dupa ce a fost statuie si a luat lectii de engleza a primit un post de gunoier, altul mai istet, sosit din Canada, tot gunoier. Nu furturi, nu prostitutie, nu talharii, nu cersit…
  De ce strigati mai oameni buni -Lupul !?!?!?
  Da cand o sa-i dea p’aia din agricultura, din constructii, ospatarii si ingrijitorii de batrani, tot asa o sa iesiti in strada? Tot asa o sa strigati la politicieni ca nu fac nimic? Ca aia nu reprezinta poporul roman?
  Vrem nu vrem tot ce-i nascut pe teritoriu romanesc e roman, oricat am vrea noi sa plece tiganii in India sau maghiarii in Ungaria iar vina noastra ca popor este insuccesul acestor oameni incapabili sa se integreze.
  Si cred ca de aia protestul romanilor in Anglia a fost unul mut.
  E treaba lor cum isi educa publicul, e tara lor. Pe de alta parte la compania la care lucrez unul din patroni e englez. Stie foarte bine cine sunt si ce fac romanii fara nici o problema.
  Asa ca e mai bine sa ne concentram la ce putem face in ograda noastra si cum sa dezvoltam tara incat sa-si doreasca englezii, spaniolii, italienii etc sa vina sa munceasca chiar si la salubritate in Romania .

 • JE

  @ Marius
  1) Nu toti tiganii din vest sunt romani. Unii dintre ei se dau romani, dar nu stiu o boaba romaneste. Strategia de a-i transforma pe tigani in rromi si a crea confuzia intre rrom si roman, a fost bine gandita si pusa in aplicare de niste corcituri jidano-tiganesti.
  Vezi articolul asta:
  http://glasul.info/2014/03/12/cum-a-ne-a-procopsit-soros-cu-termenul-de-rrom-in-limba-romana/

  2) Singura modalitate de a scapa de malaria asta tiganeasca nu este “integrarea”, este DEPORTAREA.

  Au mai facut-o si altii:
  1000 – Tiganii ajung in Imperiul Bizantin.
  1300 – Intrarea tiganilor in Europa.
  1400 – Sunt mentionati in Bulgaria “in numar mare”.
  1417 – Regele Sigismund al Ungariei emite un ordin de libera trecere pentru nomazii tigani.
  1422 – Roma primeste primii tigani.
  1427 – Ajung la portile Parisului.
  1445 – Domnitorul Vlad Tepes aduce in Tara Romaneasca 12.000 de oameni – despre care se spunea ca “arata ca niste egipteni”.
  1449 – Sunt goniti din Frankfurt pe Main.
  1471 – Stefan cel Mare aduce in Moldova 17.000 de tigani. In Elvetia se dau primele legi antitiganesti.
  1476 si 1487 – Regele Matthias al Slovaciei le ofera, prin decret, libera trecere.
  1482 – Brandenburg-ul emite primele legi impotriva lor.
  1492 – Apar legi antitiganesti in Spania.
  1496 – Parlamentele din Landau si Freiburg ii declara pe tigani tradatori ai crestinatatii, spioni turci si aducatori de ciuma.
  1498 – Patru tigani il insotesc pe Cristofor Columb in cea de-a treia calatorie in America.
  1504 – Ludovic al Xll-lea ii goneste din Franta.
  1525 – In Olanda, “egiptenii” sunt somati sa paraseasca tara in doua zile.
  1530 – In Anglia este introdusa prima lege de izgonire a tiganilor.
  1541 – Tiganii din Praga sunt acuzati de incendierea orasului.
  1568 – Papa Pius al V-lea ordona expulzarea tiganilor de pe domeniile Bisericii Romano-Catolice.
  1600 – Legislatia spaniola permite populatiei sa se constituie in grupari armate care sa-i vaneze pe tigani.
  1650 – Au loc ultimele executii ale tiganilor in Anglia. Pedeapsa este inlocuita cu deportarea in America.
  1685 – Portugalia deporteaza tiganii in Brazilia.
  1717 – In Spania sunt desemnate 41 de localitati in care este permisa asezarea tiganilor.
  1733 – Imparateasa Anna a Rusiei le cere tiganilor sa devina sedentari.
  1749 – In Spania se constituie tribunale ad hoc pentru impartirea tiganilor in “rai” si “buni”.
  1753 – Stefan Valy, un student ungur, descopera originea Punjabi a limbii romani.
  1761 – Maria Tereza da primele legi privind sedentarizarea tiganilor.
  1782 – Jozef al ll-lea al Ungariei accepta scolarizarea tiganilor si participarea lor la serviciul religios.
  1803 – Napoleon interzice dreptul de rezidenta al tiganilor in Franta.
  1816 – John Hoyland scrie prima lucrare importanta in favoarea tiganilor din Anglia, dar este inceputa si deportarea lor in Australia.
  1834 – Domnitorul Alexandru Ghica elibereaza toti tiganii din tara Romaneasca.
  1844 si 1847 – Bisericile Moldovei si Valahiei isi elibereaza robii.
  1856 – Sclavia este abolita in Principatele Romane. Anul marcheaza inceputul unei mari migratii spre vest.
  1864 – Domnitorul Alexandru Ioan Cuza recunoaste libertatea totala a tiganilor din Principatele Unite.
  1870 – Cancelarul Otto von Bismarck da o circulara prin care interzice intrarea tiganilor in Germania.
  1885 – Statele Unite ale Americii ii forteaza pe tigani sa se intoarca in Europa.
  1904 – Parlamentul Prusiei reglementeaza deplasarea si modul de viata ale tiganilor.
  1909 – Are loc, in Ungaria, conferinta pentru politica fata de tigani.
  1912 – Guvernul francez introduce obligativitatea “carnetului antropo-metric” pentru toti tiganii.
  1925 – Se infiinteaza Asociatia scriitorilor sovietici tigani.
  1938 – Intre 12 si 18 iunie, sute de tigani din Germania si Austria sunt prinsi, batuti si inchisi.
  1939 – Se formeaza in Grecia Asociatia Culturala Panelenica a tiganilor greci.
  1952 – Ia nastere Biserica evanghelica atiganilor din Franta si Marea Britanie.
  1958 – Cehoslovacia interzice prin lege nomadismul.
  1959 – In Elvetia, Zohri Muller fondeaza organizatia ProTzigania Svizzera.
  1967 – Ia fiinta Asociatia tiganilor din Finlanda.
  1971 – Delegati din 14 tari participa la primul Congres Mondial al tiganilor, desfasurat in Anglia.
  1972 – Uniunea Internationala a tiganilor devine membra a Consiliului Europei.
  1979 – Uniunea Internationala a tiganilor devine membra cu statut consultativ in cadrul UNESCO.
  1985 – Phralilpe (Fratia) prima organizatie a tiganilor, aprobata oficial de un guvern, se constituie in Romania.
  1986 – Uniunea Internationala a tiganilor devine membra a UNICEF.
  1997 – Ceferino Jimenez Malla este primul tigan canonizat din istoria Bisericii catolice.

 • UN DAC LA ROMA

  Domnilor capitatlisti, cred ca nu ati inteles un lucru esential. V-ati pus impotriva tarilor din fostul bloc comunist, le-ati distrus economia, cultura, sanatatea, invatamantul, le-ati luat tot cei mai frumas si valoros din tara, atunci suportati consecintele. Nu-i mai ponegriti pe straini degeba. Nu vedeti ca totul se va intoarce impotriva voastra ca un bumerang?

 • sinergicus

  Nu toti tiganii merita eliminati ; sint si romani pacatosi care se dedau la furat si cersit ( astia ar trebui tratati la fel ca tiganii) …Eu am vecin tigan , se ocupa cu comertul de haine second, are o duba si merge prin satele din apropiere sa le vinda si se descurca; e un om cu mult bun simt ordonat si la locul lui ,mai mult decit unii romini care nu fac cinste natiei…

  Prin urmare , eu sint de acord cu marginalizarea celor care fac probleme societatii si luarea de masuri drastice pentru a rupe ciclul asta care se perpetueaza de la o generatie la alta si anume de a fura si cersi sau alte chestii mai grave…iei puradeii de la tziganca, ii bagi in camine si ii educi pe banii statului ,iar cind cresc , vor da societatii oameni integrati si relativ educati….pe termen scurt poate fi o pierdere pt stat dar pe termen lung poate fi un cistig… decit sa tot dai alocatii unor tigani care mai apoi ajung hoti si criminali, mai bine ii folosesti in conditiile de mai sus…

  In Norvegia , din cite am inteles daca pruncii nu au in familie conditii conform legilor in vigoare, statul ii ia de la parinti;la fel s-ar putea proceda si la noi

  Cu cei maturi ,faci cum au facut intr-un sat de prin secuime unde satenii disperati ca tiganii le tot fura recoltele si autoritatile nu faceau nimic, au tabarit pe satra de tigani si le-au dat foc la colibe ( acu citiva ani) ….

  Of topic:http://meritocratia.ro/2015/02/fermierii-polonezi-fac-revolutie-in-strada-nu-vor-cu-nici-pret-ca-strainii-sa-le-cumpere-terenurile/

 • sinergicus

  Un general roman afirma ca se doreste exterminarea romanilor in acest razboi cu ucraina ….faceti-va timp sa ascultati macar primele 10 minute din emisiunea asta:
  http://meritocratia.ro/2015/02/fara-razboi-actualitatea-romaneasca-23-02-2015/

  MR am observat ca mai postezi articole de pe diverse bloguri, siteuri…..in masura in care consideri, ai putea posta periodic unele articole de pe siteul lui Primo:http://meritocratia.ro/category/articolul-saptamanii/

 • JE

  @ sinergicus
  Statele nodice sunt state fascito-socialiste. Copiii aia pe care statul ii “confisca”, sunt luati pentru indoctrinare, nu pentru o viata mai buna. Provin din familii care se opun “politicii liberale”, imigrarii in masa a musulmanilor din Orient sau Asia, sau propagandei LGBT. Nu din familii sarace.

  Niste exemple sa intelegi la ce ma refer:

  Culture Crisis: Norway Tackles Muslim Immigration
  https://www.youtube.com/watch?v=gKBo5a-wzos

  Soviet Sweden? Model Nation Sliding to Third World
  https://www.youtube.com/watch?v=wUkpeQNyZUg

  Nu stiu ce este asa de laudat la Norvrgia? Faptul ca multiculturalismul este bagat cu forta pe gatul nativilor sau faptul ca in Oslo se inregistreaza o epidemie de violuri? Si in toate tarile care accepta imigranti din Asia si Orient. Musulmanii sunt primii la violuri si mai toti traiesc pe ajutoare sociale.

 • xfactor

  Asa este , adevarat, sunt si romani care fac prostii, dar tigani sunt de mii si sute de mii de ori mai multi cand este vorba de hotii, talharii, furturi. Ce nu se vede?? Au ajuns sa conduca dupa bunul lor plac si s-ar putea sa fie si mai rau daca nimeni nu ia atitudine. Ar fi bine ca tiganii ( atenti, cei primari, de mana a doua , a treia – ca le-au ramas gene in structura lor genomica) sa fie deportati in tarile care sustin integrarea lor si sa incerce dansii sa-i integreze!!!!