Internetul abundă în articolașe cu sfaturi despre cum să îți mărești traficul pe site cu câteva trucuri simple. Am zis că e cazul să verific și eu un astfel de truc, să vedem dacă chiar funcționează.

Trucul de astăzi constă în schimbarea temei de wordpress cu una care să permită publicarea conținutului site-ului în casete cu titlul și câteva rânduri din articolul respectiv. Deci, în loc de ciorba lungă pe care dădeai scroll în jos citind întregul articol fără să dai măcar un click, acum ai în față, în câmpul vizual, mai multe articole decât înainte și dai click pe cel care te interesează.

Dacă ești un site micuț, cu o comunitate mică de cititori, care nu prea e indexat pe google în primele pagini pe cuvinte cheie –deci nu ai prea mulți unici veniți de pe motoare de căutare, metoda funcționează bine.

Căci, o dată cititorul dedicat scrie adresa siteului în browser, apoi ca să citească orice articol, tre să mai dea cel puțin un click, deci să mai acceseze încă o dată site-ul – respectiv o pagină a lui.

Cel puțin în teorie, se presupune că fiecare click este o accesare distinctă pentru anumite countere de trafic – și tocmai asta vreau să verific.

Pe de altă parte, abonații la serviciul de alertare prin mail cu privire la articolele noi apărute, nu mai pot citi întreg articolul din mail și sunt nevoiți să dea click la ”Read more of this post”, ceea ce iar aduce cititori vizibili respectiv accesări de pagină suplimentare pe counterele de trafic.

Am ales o temă wordpress gratuită, Pinboard de la OneDesigns. Nu m-am aruncat la varianta Pinboard pe bani, lansată de cei de la Pinterest, cu funcții de poze și briz-brizuri la articole.  Voi lăsa această temă activă timp de o săptămână. Am instalat-o fix la 12 noaptea, deci voi putea trage niște concluzii partiale și mâine noapte. După o săptămână voi avea rezultate concludente.

CategoryUncategorized
Tags

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer