Mare inflamare în blogosfera ortodoxă și nu numai, pe tema religiei în scoli. Bătălia a ajuns și pe sticlă la TV, unde Binele și Răul parcă dau bătălia finală care va hotărî ziua Armaghedonului – cel puțin așa o văd religioșii.
Pe de-o parte sunt soroșiștii, în frunte cu dl. Emil Moise, un mai vechi inamic al celor sfinte, care prin 2006 reușise să obțină o hotărâre a Consiliului Național Pentru Combaterea Discriminării prin care instituțiile de învățământ erau obligate să scoată icoanele de pe pereții sălilor de clasă – pentru a nu ofensa sentimentele religioase ale altor copii de culte diferite de cel ortodox (inclusiv atei). Evident la acel moment s-a reușit anularea în fața instanțelor de contencios administrativ, a acelei decizii aberante a CNCD-ului, căci judecând după logica acelei decizii, ar trebui să dăm crucile jos de pe biserici și să le acoperim vitraliile cu Mântuitorul, pentru a nu-i ofensa pe evreii ultraortodocși (din ce în ce mai mulți pe la noi !) care spumegă la adresa lui Iisus Hristos, numindu-l plini de ură în cele mai abjecte moduri.
Acum, ofensiva anti-ceștină și-a mai reglat tirul, căutând să își adapteze argumentele anti-religioase în așa manieră încât să capteze bunăvoința și susținerea populației, în special a tinerilor.
Astfel, din anti-religios, discursul ateu s-a transformat în anti-clerical și anti-instituțional. Dușmanii lui Hristos nu-l mai atacă direct pe El, ci îi atacă trupul său pământesc, respectiv Biserica Sa,  căci se spune că fiecare ceștin ca membru al Bisericii sale, este un mădular viu al lui Hristos.
Și se atacă Biserica pentru slăbiciunile lumești ale păstorilor săi. Este scoasă în evidență și îngroșată lăcomia preoților, somptuozitatea straielor, luxul deșănțat al unora dintre clerici. Sunt criticate excesele Bisericii, cheltuielile exorbitante, scutirea de impozite, sumele enorme cheltuite pe catedrale în orașe în care spitalele sunt arhipline.
Cu alte cuvinte, discursul anti-creștin a îmbrăcat o nouă formă, mult mai perversă. I se pune în cârcă Bisericii, i se reproșează lui Hristos toate neajunsurile și inechitățile societății actuale. De ce nu se ocupă Biserica de bolnavi, de săraci și de cei oropsiți ? De ce condiționează Biserica Sfintele Taine de plata unor bani ?! De ce preotul ortodox este plătit de la bugetul de Stat uneori mai bine ca un profesor sau doctor ?
Respectivii atacatori ai Bisericii încearcă în fapt o scădere a popularității Bisericii Ortodoxe, a influenței ei, prin ponegrirea ei constantă. Spre exemplu, site-ul „umoristic” timesnewsroman.ro afișează periodic mici pamflete la adresa Patriarhului Daniel și a Bisericii, transformându-l pe acesta în personificarea lăcomiei și foamei de bani. Acest laitmotiv, repetat insidios, va da roade în final, așa cum s-a ajuns să se impună în conștiința publică imaginea unor oameni politici ca Nicolae Văcăroiu și Traian Băsescu ca fiind bețivi notorii.
La fel și cei de la Cațavencul condus de Mircea Toma (alt soroșist care își ia solda de la evreii anti-creștini), atacă insidios la portofel, în ideea că românul sărac va face front comun cu ei, împotriva Bisericii.
Unii dintre acești tembeli care scriu cu sârg, dându-și cu părerea de ce nu e bine să facă copii ore de religie în școli, nici măcar nu au copii deci nu scriu din perspectiva unică a unui părinte, ne-cunoscând îndeaproape problematica orelor de religie sau conținutul acestora.
Acești mercenari ai jidănimii urâtoare de Hristos deplâng cu voci false îndoctrinarea religioasă a copiilor cu “false valori” morale, “desuete”, “de ev mediu întunecat”, apreciind că copii trebuie lăsați “liberi să își aleagă religia”.
Adică liberi să ce, măi dragi manipulatori de profesie ? Fetele, libere să devină curve, conform modelelor oferite cu dărnicie pe ecranele televizoarelor ? Băieții liberi să devină homosexuali, hoți, șmecheri, fotbaliști ? Ce oferiți voi în locul orelor de religie acestor copii, care nici măcar nu sunt ai voștri ?
Fiul meu urmează orele de religie la școală. Și îi prind bine. Purtând cu el discuții despre ce învață acolo, am fost uimit să aflu despre ce lucruri frumoase le vorbește profesoara de religie. A învățat să se roage (lucru pe care mulți părinți, mult prea grăbiți datorită vieții trepidante de zi cu zi, uită să îl mai facă), să înțeleagă religia în care a fost botezat, principiile și valorile sale. Și eventual, este liber să adere la ele sau să le respingă, căci am observat că generația aceasta nouă a dezvoltat o rezistență pasivă foarte fermă la orice tip de îndoctrinare.
Eu nu mă tem că orele de religie vor dispărea din școli datorită atacului ateilor. Ca un ultim argument, vă voi spune că în general copii iau note bune la religie, ceea ce îi face în mod natural pe părinți să opteze PENTRU frecventarea orelor de religie în scopul ridicării mediei generale, medie care contrează la admiterea la liceu. De aceea, toți părinții din clasa fiului meu au semnat declarația pentru frecventarea orelor de religie. Cine știe, poate dintr-o oră de religie pe săptămână în școală, facem două, dacă ne supără soroșiștii…

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares