Asociația Provita Media și Asociația PRO VITA filiala București va invit la conferința cu tema „Educația sexual și sexualizarea copiilor. Situația din Marea Britanie”. Invitat: d-na Antonia Tully, coordonatoarea campaniei „Safe at School” („n siguranț la școal”) din Marea Britanie.

Poster-Antonia-Tully-final-web1

Evenimentul va avea loc luni, 16 martie, de la ora 18.00, n sala Rotterdam a Hotelului „Double Tree”, strada Nerva Traian, nr. 3A (clic pentru hart). Intrarea este liber. Se asigur traducere n romn.

Antonia Tully este coordonatoarea programului „Safe at School” (n siguranț, la școal) al Societții pentru Protecția Copilului Nenscut (SPUC), Londra. Este mam a 6 copii. Prin campania „Safe at School”, Antonia Tully a sprijinit prinții din Marea Britanie n relația lor cu școala și autoritțile privind orele de educație sexual. A vorbit la nenumrate adunri publice, prezentnd situația real din școlile britanice.

Evenimentul este organizat n contextul n care n Romnia se pune tot mai insistent problema introducerii educației sexuale ca materie obligatorie n școli. Deși nimeni nu contest necesitatea ndrumrii copiilor ntr-o lume n care sunt supuși unui bombardament informațional continuu, se pune ntrebarea cum și cine are aceast sarcin. Trebuie educația sexual s nsemne studierea explicit a aspectelor referitoare la actul sexual și contracepție, sau s se concentreze pe impactul moral și sufletesc al intimitții, mai ales al intimitții prea timpurii? Ar trebui ca aceste aspecte s fie „standardizate” și lsate n grija funcționarilor statului sau ar trebui s fie o preocupare a prinților, care cunosc cel mai bine gradul de dezvoltare psiho-emoțional al copiilor lor?

Iat ntrebrile la care este chemat s le rspund prinților din Romnia d-na Antonia Tully, folosind experiența Marii Britanii, una din țrile n care educația sexual se face de timpuriu.

ALTE DETALII LA http://www.culturavietii.ro/2015/03/06/invitatie-conferinta-educatia-sexuala-si-sexualizarea-copiilor-situatia-din-marea-britanie/

_Web_______________________________

, , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *