Ziceam c nu mai scriu, dar nu m pot abine la anumite subiecte, cum sunt astea cu supravegherea ceteanului.
n cazul de fa, am luat foc de la un articol aprut n presa britanic despre “sfaturile binevoitoare” date de Sir Bernard Hogan Howe n calitate de ef al poliiei Metropolitane Londoneze, englezilor.
Deci eful poliiei londoneze n sftuiete pe englezi s i instaleze n case i la locurile de munc camere de luat vederi, i nu oricum, ci la nivelul feei, pentru c “sistemul de recunoatere facial a fost mbuntit iar acum acesta poate fi aplicat la imaginile cu sprgtori, care vor fi comparate cu imaginile celor ce sunt arestai.

Cu alte cuvinte, sub pretextul asigurrii siguranei i securitii fa de infractori, s acceptm msuri de supraveghere chiar n intimitatea casei noastre !
Bi nene, cum se poate aa ceva ?!
Conform autorului articolului, n Marea Britanie nu se cunoate cu exactitate numrul camerelor video instalate de ctre autoriti n spaiul public – i tot nu le ajung ! Se confirm “doar” un numr de 750.000 camere plasate n “locaii sensibile” – IAR NUMRUL DE CAMERE AMPLASATE CRETE EXPONENIAL, DE LA AN LA AN !
Chiar directorul autoritii britanice pentru supraveghere (he British Security Industry Authority – BSIA) declara n 2013 c nu se cunoate cu certitudine numrul de camere amplasate n spaiul public din Marea Britanie.
Problema e c nebunia asta a nceput i n Romnia. Exist nite fonduri europene speciale care se acceseaz specific pe direcia “consolidrii infrastructurii de securitate”, pe care le pap de nite ani de zile firmele ce au n spate boii din SRI, gen UTI, i care au ajuns s pun camere de supraveghere cu nemiluita prin toat ara, de la marile intersecii din orae i pn la primriile din cele mai amrte sate romneti. Afacere de aur, ar zice unii. Pagub pentru intimitatea individului, ar spune alii, ca mine.
n ri ca Anglia s-a ajuns s se poat urmrii traseul unei persoane pe camere, PE LUNI SAU CHIAR ANI NTEGI N URM, dac “securitatea naional” o cere. i aa se va ajunge i la noi. Nu vi se pare un pic cam… NSPIMNTTOR !?
, , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.