Ziceam că nu mai scriu, dar nu mă pot abține la anumite subiecte, cum sunt astea cu supravegherea cetățeanului.
În cazul de față, am luat foc de la un articol apărut în presa britanică despre “sfaturile binevoitoare” date de Sir Bernard Hogan Howe în calitate de șef al poliției Metropolitane Londoneze, englezilor.
Deci șeful poliției londoneze în sfătuiește pe englezi să își instaleze în case și la locurile de muncă camere de luat vederi, și nu oricum, ci la nivelul feței, pentru că “sistemul de recunoaștere facială a fost îmbunătățit iar acum acesta poate fi aplicat la imaginile cu spărgători, care vor fi comparate cu imaginile celor ce sunt arestați.

Cu alte cuvinte, sub pretextul asigurării siguranței și securității față de infractori, să acceptăm măsuri de supraveghere chiar în intimitatea casei noastre !
Băi nene, cum se poate așa ceva ?!
Conform autorului articolului, în Marea Britanie nu se cunoaște cu exactitate numărul camerelor video instalate de către autorități în spațiul public – și tot nu le ajung ! Se confirmă “doar” un număr de 750.000 camere plasate în “locații sensibile” – IAR NUMĂRUL DE CAMERE AMPLASATE CREȘTE EXPONENȚIAL, DE LA AN LA AN !
Chiar directorul autorității britanice pentru supraveghere (he British Security Industry Authority – BSIA) declara în 2013 că nu se cunoaște cu certitudine numărul de camere amplasate în spațiul public din Marea Britanie.
Problema e că nebunia asta a început și în România. Există niște fonduri europene speciale care se accesează specific pe direcția “consolidării infrastructurii de securitate”, pe care le papă de niște ani de zile firmele ce au în spate boșii din SRI, gen UTI, și care au ajuns să pună camere de supraveghere cu nemiluita prin toată țara, de la marile intersecții din orașe și până la primăriile din cele mai amărâte sate românești. Afacere de aur, ar zice unii. Pagubă pentru intimitatea individului, ar spune alții, ca mine.
În țări ca Anglia s-a ajuns să se poată urmării traseul unei persoane pe camere, PE LUNI SAU CHIAR ANI ÎNTEGI ÎN URMĂ, dacă “securitatea națională” o cere. Și așa se va ajunge și la noi. Nu vi se pare un pic cam… ÎNSPĂIMÂNTĂTOR !?
                     
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares