Am aflat astzi de la un prieten despre existența unui sfnt al pușcriilor comuniste, care a murit pentru credința sa, precum mucenicii din Viețile Sfinților, care a fost pus – precum domnitorului Brncoveanu, s aleag ntre moarte pentru credința sa – sau trecerea la o alt religie.

Poate prea straniu s auzi despre așa ceva – referitor la torționarii comuniști. De obicei i bteau și i chinuiau n nchisori pe cei care aveau credinț n orice altceva dect comunismul, pentru a-i forța s se lepede de vechiul lor crez și s treac la al alor, credința n ateismul comunist.

A fost oare vorba despre un ortodox omort n pușcriile comuniste pentru a trece la alt religie ?

Nu, a fost vorba despre episcopul catolic Vasile Aftenie, cel care a avut curajul n 1948 s mustre n public cei 36 de foști preoți greco-catolici semnatari ai trecerii la ortodoxie evident la presiunile Securitții.

Cuuuum !? Se vor mira unii. Securitatea lua cu japca preoți de la catolici și ni-i fcea ortodocși de-ai noștrii ? Oau, de bun seam c comuniștii vor ajunge n rai de-a dreapta Adevratului Hristos al ortodocșilor, pentru „rvna duhovniceasc” cu care au „convertit” la Ortodoxie atția „rtciți” din alte culte religioase.

Așa se face c episcopul catolic Vasile Aftenie a fost luat la ochi de securitate și s-a dat s aleag: fie trece la ortodoxie (primind drept premiu pentru asta rangul de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romne), fie moare n chinuri. A preferat s moar, stlcit n bti, dect s renunțe la catolicism.

Ne ntrebm de ce deveniser comuniștii așa de buni prieteni ai Bisericii Ortodoxe Romne ? Uitaser ei oare c „religia este opiumul poporului”, sau pur și simplu și nsușiser acest „opiu” și l foloseau n favoarea lor ca o form de control a societții ?

S mi fie cu iertare faț de mulțimea de preoți ortodocși sau mireni, care au murit cu credința lor n suflet n nchisorile comuniste. Martirajul lor nu este cu nimic mai prejos dect al preotului catolic despre care vobesc acum. Exist ns o diferenț: catolicul Vasile Aftenie a refuzat apostazia, ceea ce l face unic n raport cu ceilalți sfinți martiri al temnițelor comuniste.

Este evident c comuniștii au vzut n catolicism un instrument politic al capitalismului și au ncercat s l smulg din inima imperiului sovietic. ns faptul c Ortodoxia devenise locul agreeat de comuniști pentru cei de alt confesiune, demonstreaz pactizarea la nivel administrativ – al BOR cu demonul ateismului comunist. Iar acestui hibrid monstruos comunisto-ortodox, I-au czut victime n special preoți.

Biserica Catolic a vzut toate astea și a pornit la beatificarea lui Vasile Aftenie, romnul catolic, recunoscndu-i postum acestuia, meritul rezistenței pn la capt n fața prigoanei comuniste.

Nu același lucru se ntmpl n Biserica Ortodox Romn, unde nici mcar nu se pune problema canonizrii miilor de preoți ortodocși – victime ale comuniștilor. Culmea este c Aftenie al catolicilor este deosebit doar cu o liter de Sfntul Ardealului, preotul ortodox Arsenie Boca.

Arsenie Boca la al crui mormnt este un imens pelerinaj n fiecare zi a anului, și pe care conducerea BOR l ignor, n ciuda minunilor atribuite acestui sfnt printe.

De ce disprețuim ceea ce alții pun la mare preț – ne ntrebm ?

Nu cumva la nivel ierarhic, Biserica Ortodox Romn a rmas ngemnat toxic cu vechea securitate comunist – transformat peste noapte n actuala securitate neo-comunist ? Cum de nu am auzit NICIODAT de un dosar penal pentru șpgi și delapidri ai banilor publici – cu nalții prelați din BOR ? Sunt ei așa de curați ? Sau pur și simplu au devenit doar un alt cap al hidrei securisto-afaceriste care conduce astzi Romnia ?

Cert este c mai nou, se ridic tot mai insistente vocile enoriașilor ortodocși, care reclam – precum n vechime, canonizarea sfinților anti-comunști. Iar conducerea BOR se face c nu aude, dar n secret a nceput campania de denigrare a acestor sfinți.

Deunzi, o credincioas ortodox, o tnr cu care am luat masa, mi spunea c știe de la duhovnicul ei c exist scrisori ale printeului Arsenie Boca ce dovedesc faptul c acesta se ocupa cu vrjitoria – și de aceea nu va fi caninozat !

Mi s fie ! Cum de n 25 de ani nu am auzit despre așa ceva mcar un cuvințel la adresa printelui Arsenie Boca, iar acum brusc apar „dovezile” c omul a fost doar un vrjitor care fcea „semne și minuni” false, rtciri ale Satanei ?!

Eu cred c pactul cu satana cel roșu comunist dintre BOR și Securitate este nc n vigoare și de aceea… ne merge att de bine.

, , , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *