Am aflat astăzi de la un prieten despre existența unui sfânt al pușcăriilor comuniste, care a murit pentru credința sa, precum mucenicii din Viețile Sfinților, care a fost pus – precum domnitorului Brâncoveanu, să aleagă între moarte pentru credința sa – sau trecerea la o altă religie.

Poate părea straniu să auzi despre așa ceva – referitor la torționarii comuniști. De obicei îi băteau și îi chinuiau în închisori pe cei care aveau credință în orice altceva decât comunismul, pentru a-i forța să se lepede de vechiul lor crez și să treacă la al alor, credința în ateismul comunist.

A fost oare vorba despre un ortodox omorât în pușcăriile comuniste pentru a trece la altă religie ?

Nu, a fost vorba despre episcopul catolic Vasile Aftenie, cel care a avut curajul în 1948 să mustre în public cei 36 de foști preoți greco-catolici semnatari ai trecerii la ortodoxie evident la presiunile Securității.

Cuuuum !? Se vor mira unii. Securitatea lua cu japca preoți de la catolici și ni-i făcea ortodocși de-ai noștrii ? Oau, de bună seamă că comuniștii vor ajunge în rai de-a dreapta Adevăratului Hristos al ortodocșilor, pentru „râvna duhovnicească” cu care au „convertit” la Ortodoxie atâția „rătăciți” din alte culte religioase.

Așa se face că episcopul catolic Vasile Aftenie a fost luat la ochi de securitate și s-a dat să aleagă: fie trece la ortodoxie (primind drept premiu pentru asta rangul de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române), fie moare în chinuri. A preferat să moară, stâlcit în bătăi, decât să renunțe la catolicism.

Ne întrebăm de ce deveniseră comuniștii așa de buni prieteni ai Bisericii Ortodoxe Române ? Uitaseră ei oare că „religia este opiumul poporului”, sau pur și simplu își însușiseră acest „opiu” și îl foloseau în favoarea lor ca o formă de control a societății ?

Să îmi fie cu iertare față de mulțimea de preoți ortodocși sau mireni, care au murit cu credința lor în suflet în închisorile comuniste. Martirajul lor nu este cu nimic mai prejos decât al preotului catolic despre care vobesc acum. Există însă o diferență: catolicul Vasile Aftenie a refuzat apostazia, ceea ce îl face unic în raport cu ceilalți sfinți martiri al temnițelor comuniste.

Este evident că comuniștii au văzut în catolicism un instrument politic al capitalismului și au încercat să îl smulgă din inima imperiului sovietic. Însă faptul că Ortodoxia devenise locul agreeat de comuniști pentru cei de altă confesiune, demonstrează pactizarea la nivel administrativ – al BOR cu demonul ateismului comunist. Iar acestui hibrid monstruos comunisto-ortodox, I-au căzut victime în special preoți.

Biserica Catolică a văzut toate astea și a pornit la beatificarea lui Vasile Aftenie, românul catolic, recunoscându-i postum acestuia, meritul rezistenței până la capăt în fața prigoanei comuniste.

Nu același lucru se întâmplă în Biserica Ortodoxă Română, unde nici măcar nu se pune problema canonizării miilor de preoți ortodocși – victime ale comuniștilor. Culmea este că Aftenie al catolicilor este deosebit doar cu o literă de Sfântul Ardealului, preotul ortodox Arsenie Boca.

Arsenie Boca la al cărui mormânt este un imens pelerinaj în fiecare zi a anului, și pe care conducerea BOR îl ignoră, în ciuda minunilor atribuite acestui sfânt părinte.

De ce disprețuim ceea ce alții pun la mare preț – ne întrebăm ?

Nu cumva la nivel ierarhic, Biserica Ortodoxă Română a rămas îngemănată toxic cu vechea securitate comunistă – transformată peste noapte în actuala securitate neo-comunistă ? Cum de nu am auzit NICIODATĂ de un dosar penal pentru șpăgi și delapidări ai banilor publici – cu înalții prelați din BOR ? Sunt ei așa de curați ? Sau pur și simplu au devenit doar un alt cap al hidrei securisto-afaceriste care conduce astăzi România ?

Cert este că mai nou, se ridică tot mai insistente vocile enoriașilor ortodocși, care reclamă – precum în vechime, canonizarea sfinților anti-comunști. Iar conducerea BOR se face că nu aude, dar în secret a început campania de denigrare a acestor sfinți.

Deunăzi, o credincioasă ortodoxă, o tânără cu care am luat masa, îmi spunea că știe de la duhovnicul ei că există scrisori ale părinteului Arsenie Boca ce dovedesc faptul că acesta se ocupa cu vrăjitoria – și de aceea nu va fi caninozat !

Măi să fie ! Cum de în 25 de ani nu am auzit despre așa ceva măcar un cuvințel la adresa părintelui Arsenie Boca, iar acum brusc apar „dovezile” că omul a fost doar un vrăjitor care făcea „semne și minuni” false, rătăciri ale Satanei ?!

Eu cred că pactul cu satana cel roșu comunist dintre BOR și Securitate este încă în vigoare și de aceea… ne merge atât de bine.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares