Feed on
Posts
Comments

motto: Înteleptul uita jignirile, ca un nerecunoscator binefacerile – proverb vechi chinezesc

Observ că se repetă cu obstinație, în discursul propagat de cei de la MISA, mantra insidioasă a culpabilizării cursanților care au plecat de la MISA.

Cuvinte de genul „Iuda” sau „a mușcat mâna care l-a hrănit” sunt folosite în mai toate materialele publicate pe MISATV și yogaesoteric la adresa “trădătorilor”.

Nu cunosc nici măcar un singur caz de cursant care să fi plecat de la MISA iar MISA să îl fi tratat onest, ca pe o persoană căreia îi recunoaște și respectă libertatea de a alege între MISA și orice altceva. În cel mai bun caz, astfel de persoane (unele dintre ele remarcabile prin activitatea lor în diverse ramuri de activitate) erau puse la index în sensul că nu se mai vorbea despre ele – ca și cum nu ar fi existat niciodată. Iar dacă deveneau deranjante pentru MISA sau Gregorian Bivolaru, se găsea întotdeauna ceva compromițător de spus despre ele.

Când pui în discuție cu un misan o chestiune ce vizează soluționarea unor probleme reale din cadrul școlii (fie că e vorba de cursurile de yoga sau viața din ashram), persoana din fața ta se transformă brusc într-un “extremist de opinie” care nu nunoaște decât două alternative: acceptă “ce ți se oferă” sau pleacă dacă nu își mai convine.

În mintea acestor oameni MISA a produs o schimbare, o mutație de conștiință. Dacă ar aplica în societate, în România noastră cea de toate zilele, sistemul de valori pe care îl au inoculat de MISA pentru traiul în MISA, ar deveni revoltați. Căci, cum ar fi dacă Johannis ți-ar spune: dacă nu îți convine traiul în România, pleacă; nu te obligă nimeni să rămâi aici. Dacă ceea ce “îți oferim noi”, conducerea României, nu îți convine, ești liber să cauți în altă parte ?!

Sunt convins că 99,9% din cei care ar primi un astfel de răspuns doleanțelor lor din partea conducătorilor țării, s-ar revolta și ar spune că în România este dictatură. Numai celor de la MISA nu li se pare dubioasă atitudinea liderilor din MISA. Nu li se pare nimic ciudat în faptul că oameni care au muncit o viață pentru MISA, nu au nici un drept de a ridica vre-o obiecție sau observație, ca să nu mai vorbim de critică constructivă. În permanență, cursantului, ashramistului misan i se creează impresia că el este un musafir, un tolerat, un fericit al sorții care are “șansa unică” de a “primi” moca ceva ce nu ar merita, el fiind cel ce trebuie să poarte în permanență “povara recunoștinței” față de liderii școlii și față de organizație.

Această atitudine submisivă, de ploconeală și umilință este din păcate o componentă subconștientă pe care noi ca popor am moștenit-o din epoca comunistă. Nu ne cunoaștem valoarea ca indivizi, ca popor, mergem în permanență cu căciula în mână ca niște milogi în fața unora care nu au nici o calitate în plus față de noi, chiar dacă în realitate suntem mult mai înzestrați decât cei cărora le cerșim favorurile.

Pe acest fond moral bolnăvicios, povestea hindusă a relației ideale maestru-discipol a găsit imediat un sol fertil. Marea masă de cursanți au găsit o justificare legitimă în ploconeala în fața autorității maestrului, exercitată desigur cu aplomb de liota de VIP-uri din jurul lui.

Acceptarea necondiționată, plină de încredere a Voinței Divine – prin voința umană a unui maestru pe deplin realizat, a devenit un laitmotiv al MISA, fără să se mai verifice dacă într-adevăr, sunt întrunite condițiile premergătoare punerii în aplicare a acestei ecuații: respectiv existența reală a unui maestru pe deplin realizat. Gregorian Bivolaru nu este un maestru yoga pe deplin realizat. A recunocut-o chiar el în mai multe rânduri, dar cu voce înceată, trecută repede cu vederea în vacarmul produs de adulatori. A recunoscut că și el mai greșește ! A dovedit toate slăbiciunile umane pe care le regăsim și în noi. A iubit cu pasiune și a fost gelos (vezi episoadele tragi-comice din relația cu Irina), a avut și are simpatii și antipatii, dovedește un redutabil simț al răzbunării față de cei ce îl critică – aspecte ce dovedesc că nu a reușit încă să depășească natura duală a Realității. Nu îl pot condamna pentru asta, pot cel mult condamna lipsa de onestitate față de cursanții îndemnați să îl aduleze ca pe un mare realizat spiritual.

Însă a transpune în practică, în aceste condiții, în micro-societatea din MISA principiile infailibilității gurului GB nu poate duce decât la o dictatură odioasă.

MISA a ajuns să împrumute din valorile și tehnicile de “încălecare” a fraierilor pe care le practică de când lumea, țiganii. O vorbă din bătrâni spune să nu intri în relații cu țiganii căci la țigan, oricât i-ai munci sau face bine, tot tu îi ești dator. Așa și cu MISA.

Nu contează pentru liderii MISA că unii din cursanții de rând au făcut donații substanțiale în bani sau muncă, ridicând toată baza materială toate sălile și casele în care locuiesc yoghini. Nu contează că ei, liderii, nu au pus mâna pe o lopată în viața lor, sau pe o cărămidă sau un sac de ciment, nicidecum să ridice vre-o casă sau sală de curs. Ei, care se bucură de ani de zile de confortul acestui patrimoniu, stăpânindu-l “în numele lui Dumnezeu” – căci Dumnezeu este Beneficiarul activităților de karma-yoga, au grijă mereu să îți amintească că munca ta a fost benevolă și tu nu ai dreptul la nimic în schimb, căci aceasta este esența karma-yoga. În schimb ei au dreptul la tot, se bucură de produsul acestui sacrificiu, precum preoții evrei din vechime care puneau pe cărbunii altarului sacrificial carnea animalului oferit spre sacrificiu: fumul fripturii se ducea la Zeu, mulțumindu-L, în vreme ce carnea era consumată de preoți, ca reprezentanți pământești ai zeului. Curat murdar, coane Fănică ! Sau, prosteală pe față, cum ar spune alții !

În aceste condiții, este limpede că Gregorian Bivolaru și ceilalți lideri care exercită în numele lui autoritatea prin MISA, nu au oferit nimănui, nimic. Au oferit doar cadrul în care să se concretizeze efortul nostru colectiv, al cursanților.

Ei sunt asemenea apicultorului hoț care aduce doar cadrul pentru faguri, stupul pe care scrie MISA. Restul, mierea, produsul dulce al muncii noastre l-am adus noi, truditorii, dăruitorii, albinele MISA. Iar ei au grijă doar să scoată mierea și alunge din stup albinele insistente, care se întreabă de ce nu pot primi o explicație despre ce se întâmplă cu mierea lor, de ce nu pot gusta și ei din ea, de ce nu au aceleași drepturi ca și apicultorul ?

MISA, care promova Dumnezeismul, care afirma că nu se va transforma niciodată într-o instituție osificată, într-o biserică care să îl vândă credincioșilor pe Dumnezeu, și-a instituit proprii preoți ai propriului lor Adevăr, pe care îl strâmbă după cum le dictează interesele. A venit Marean Vanghelie cu 150.000 euro la liderii MISA ? Banii s-au luat iar cursanții au fost sfătuiți să voteze cu PSD-ul, pentru “binele școlii de yoga”, desigur. Unde sunt banii aceia ? La Dumnezeu, desigur, care are mare nevoie de ei, căci evident că nu puteau fi folosiți pentru îmbunătățirea condițiilor de trai din ashramuri !

Face MISA bani din munca echipelor de ashramiști în construcții, amenajări, al fetelor care dansează prin baruri sau pe videochat ? Face, și o știm cu toții ! Cu nu știm, este ce se întâmplă cu banii, deloc puțini, unde se duc aceștia. Și suntem învățați că nu e treaba noastră, că “nu e spiritual” să fi interesat de partea materială a problemei. Să le lăsăm lor, liderilor, partea suculentă a materialității grosiere, iar noi să rămânem cu ochii ațintiți doar asupra idealurilor spirituale !

Deci când vine câte unul care îmi spune că sunt un “tradător” și că “am mușcat mâna stăpânului, care m-a hrănit”, nu îi pot răspunde cecât cu următoarele cuvinte:

Noi, toți cursanții, albinuțele harnice, am îngrășat apicultorii. Noi între noi ne-am hrănit cu entuziasm, efervescență și aspirație spirituală; ne-am dăruit unii altora pasiune, tinerețe, iubire, devotament și sacrificiu. Ei, liderii în frunte cu GB nu ne-au oferit decât idealul, povestea frumoasă în care să ne jucăm fiecare, rolul.

Nu eu am trădat, ci ei ne-au trădat idealurile spirituale de la început. Nu noi am mușcat mâna care ne-a hrănit, ci ei au trădat miile de mâini, de ochi, de suflete, de inimi care i-au iubit, i-au protejat și i-au hrănit.

Ei ne datorează nouă, miilor de cursanți de la MISA, TOTUL. Inclusiv existența lor, traiul lor îmbuibat de astăzi, talentele și ifosele de mari maeștri ai yogăi cu nume penibil preschimbate în tot felul de titluri bombastice indiene.

Eu unul, m-am trezit și știu, îmi cunosc valoarea, care este cu nimic mai prejos decât a lor. Dacă toți oamenii de la MISA s-ar trezi din somnicul de obediență în care sunt întreținuți cu multă parșivitate de către lideri, de mâine toți cojocarii, ambărușele și bivolarii s-ar duce să-și caute serviciu.

loading...

42 Responses to “Câteva cuvinte despre “trădare” și “mușcatul mâinii care te-a hrănit””

 1. F says:

  Foarte adevarat! Sunt curioasa ce replica vor da pe yogaesoteric, desi sunt convinsa ca o sa taca.

 2. Genarul says:

  Mihai ,asta e cel mai adevarat articol de pe blog.Ai sintetizat tarele misei f.bine.Stai drept in fata lor si sa vezi ce suturi si fumuri iti dau astia.Sanatate si succes sa ai!

 3. MR says:

  Momentan, vad ca cineva incearca sa ghiceasca parola de acces, de pe un IP de Thailanda 🙂 “Succes deplin” în continuare 🙂

 4. FREEDOM says:

  Mincati-as pula ta esti profesor . Asa articol e ceva EXTREM DE rar . Ba fratioare e dumnezeiesc articolul asta . Ba ai zis-o atit de divin , clar si perfect ca nu mi-a venit sa cred . Cit de divin ti-au venit cuvintele !!!!! BRAVO FRATE .

 5. FREEDOM says:

  de obicei scriu multe rinduri da acu nu-mi vine , pret de citeva minute nu mi-a venit sa scriu un rind , atit de perfect ai sintetizat realitatea MISA . Inchid si revin cind imi vin cuvintele , adica nitel mai incolo . Inca odata : ai atins perfectiunea cu articolul asta . aoleuuuuuuu ce bine le-ai zis-o acestor capuse care fac comert cu informatii spiritualesi atit . freeeeeeeedooooooooooooooooooommmm

 6. DORIN,DORIN,DORIN says:

  BRAVO MIHAI…BIVOLARULE>>>>nici nu stii cat de mic incepi sa fii.. Esti tradator, inamic ai demn de dispret

 7. DORIN,DORIN,DORIN says:

  Sectantii sunt lupi in piele de oaie! Zilnic se mai trezeste cate un eretic sa-si creeze propria lui secta. … decat pacea si infratirea cu scarbele tradatoare asemeni Iscarioteanului“Feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt LUPI răpitori. “(Matei 7,15).Orice nebun isi poate face secta lui. In cativa zeci de ani va reusi sa recruteze alti nebuni ca si el, care vor recruta la randul lor alti nebuni, si asa se naste un “cult” nou de oameni bolnavi, tradatori de Hristos, tara si de neam. Toate sectele au în comun un singur lucru: îndepărtarea oamenilor de Biserica ORTODOXA și de mântuirea prin Hristos.“Iar oamenii răi și amăgitori vor merge spre tot mai rău, ratacind pe alții și RATACITI fiind ei înșiși.”(2 Timotei 3.13 )A ceda in fata sectelor, ar insemna sa ne plecam capul in fata diavolului in semn de supunere. “Vedeți să nu fiți amăgiți, căci mulți vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt, și vremea s-a apropiat. Nu mergeți după ei “(Luca 21, 8 ).

 8. DORIN says:

  Domnule BIVOLARU, nu incearca nimeni sa va “scoata din credinta”, daca nu ati observat pana acum, va aflati intr-o zona irecuperabila.. Daca ziceti ca aveti credinta “crestina (adica ortodoxa) in Dumnezeu “, va rugam frumos nu mai invatati sefi si alti spalati pe creier sa se lupte intre iei. Cineva ar putea crede ca sunteti satanist.. SI LUMEA ESTE DESTUL DE MICA PENTRU OAMENI CU BANI.

 9. DORIN says:

  O!…., de-ai stii tu BIVOLARULE cand am invatat eu table,
  Nu stiam nici sa spun “mama” si mergeam in patru labe.
  Si-am jucat la gradinita, generala, si-n liceu,
  Si-n camin la facultate jucam singur pe veceu.
  Si-n armata, cu racanii, cand era o zi torida,
  In loc sa tragem cu arcul, noi trageam cate-o partida.
  Si mi-am invatat si calul.Daca-i dau ovaz ca mita,
  Chiar si el poate da duble, de-i pun zarul in copita.
  Deci n-ar exista vreo scuza, c-acest joc eu sa nu-l stiu
  De la Decebal incoace il jucam din tata-n fiu.
  – BIVOLARULE, ai un pic de mila. Te-as ruga macar sa-mi lasi
  Zece lei sa am la mine, ca sa dau pe tren la nasi.
  Recunosc, esti bun la table, si ai castigat o lupta.
  Dar razboiul inca nu, ai grija ca viata-i scurta.
  Ai sa mai auzi de mine , ne vom revedea, sunt sigur.
  Si-atunci tu te vei preda la PO de unul singur.
  Am sa fac din tine unul dintr-acele nume,
  Care , cand va fi rostit, se va fugi o-intreaga lume…

 10. FREEDOM says:

  Este vreun VIP Pacalici din MISA in stare sa demonstreze in fata cursantilor proprii concret daca au atins dupa atitia ani de predat tehnici yoghine vreo putere paranormala sau ceva din etapele superioare in yoga ? Da la modul concret nu sa vina sa vb de stari , ci ceva pe are sa stapineasca la vointa instantaneu . Ca sa vada lumea unde se situeaza cei care predau yoga ca nivel si sa devina evident daca acesti indrumatori predau ptr ca cunosc si stapinesc etapele superioare din yoga :pratyahara , dhyana ,samadhi sau doar vorbesdc despre asa ceva dara ei nu au ajuns in mod concret si la vointa la asa ceva . Nu ocazional stari ….neverificabile concret ci retragerea simturilor si samadhi sau dhyana macar . Daca astfel de ciupalaci pot face dovada in sala de curs ca sint capabili sa intre la vointa in etapele finale din yoga din care predau de zor de 25 de ani sa arate la miile de oameni care ii urmeaza inca in mod naiv de 25 de ani . Am vazut ca ei le dau cursantilor tot felul de teste la concursurile de perceptii samd dar niciodata ei nu sint pusi in situatia de a fi testati in fata a mii de cursanti ca sa dovedeasca ce etapa din ultimile au atins in yoga asta de o predau de 25 de ani incoace . Sa stea si cursantii sa-i testeze pe ei conducatorii MISA asa cum ei fac acele concursuri jalnice care mai mult sint exercitii fizice si mai putin yoga in etape finale . In urma acestor concursuri jalnice conducatorii dau prostimii tot felul de cartoane pompos nimte diplome care nu valoreaza absolut nimic ptr ca nu dovedesc nimic in sensul de a fi atins etapele superioare in yoga . Pe scurt e o joaca de-a yoga in care miile de cursanti se prin d prosteste de ani si ani fara sa realizeze ca se joaca de-a yoga de 25 de ani . Fapte concrete din partea liderilor si instructorilor MISA care PREDAU YOGA . Ce puteti voi face in direct ? Puteti sa levitati ? Puteti sa intrati in pratyahara instantaneu la vointa ? va testam cu oglinda la nas . Puteti sa va dedublati la vointa ? Puteti sa manifestati telepatia , clarvederea ceva concret care sa arate ca aveti valoare dupa 25 de ani de practica si predat yoga ? Da la modul cel mai concret nu abureli neverificabile pe loc ? Daca dqa face-ti dovada in fata cursantilor lasindu-va testati in fataa sute si mii de oameni carora voi aveti pretentia ca ii ghdati in yoga in etapele superioare in yoga , predindu-le de 25 de ani foarte virtos . Se prinde cineva sa de-a proba yoghina ? Sa veniti singuri si sa spuneti : ba tata , io am atins pratyahara sau levitatia ? Uitati-va oameni buni cum levitez io sau puneti-mi oglinda la nas dupa 5 minute sa vedeti daca mai respir ca sa ma credeti ca sint absorbit in lumea interioara si am atins retragerea simturilor sau chiar mai mult de atita . S

 11. FREEDOM says:

  Uitati oameni buni la ce experienta concreta am ajuns io ca instructor sau vip la MISA dupa 25 de ani de practicat si predat yoga in fata voastra . Asta trebuie sa faceti ca sa aveti credibilitate in fata oamenilor nu vorbe si conferinte diluate si copiate care lesina omul ore intregi . Daca a-ti dovedii concret ceva in fata miilor de oameni carora le cereti bani anual si lunar pe asa zisu curs de yoga a-ti impulsiona mult mai mult omul decit cu sutele de ore de palavrageala ieftina care lesina lumea in cort la mare si a-ti reusi sa produceti o impulsionare impresionanta muta -tacuta nu cu palavrageala in care persistati de 25 de ani . Asta ar insemna yoga si vorbe si conferinte inutile si plictisitoare si auditii muzicale care nu fac mare lucru . Voi care predati si conduceti MISA si lumea sincera va ia drept modele sinteti in stare sa va lasati testati in fata a mii de oameni asa cum voi organizati saraciile alea de concursuri ?

 12. FREEDOM says:

  Voi sinteti tradatori , a-ti tradat increderea sinceritatea si inocenta miilor de oameni care au trecut de lungul a 25 de ani prin MISA DAR SINTETI ORBI SA VEDETI ASTA . Nu sinteti in stare sa recunoasteti ca sinteti niste farsori mai mult decit yoghini autentici ptr simplu fapt ca nu aveti constiinta , onoare , sinceritate , integritate : In schimb ce aveti voi ? Pai in primul rind aveti IPOCRIZIE , apoi minciuna , apoi meschinarie , apoi interese financiare care primeaza inaintea yama nyama . In MISA se minte infiorator , se ascunde adevarul despre realitatea scolii in totalitate INTR-UN MOD GROSOLAN . Meritati scuipati da nu cu rautate ci cu fermitate de la primu la ultimu , sinteti niste nesimtiti si niste putori de prima mina . Pe linga adevaratii yoghini voi sinteti niste caricaturi nu numai ca yoghini dar si ca oameni in primul rind . Rusine ar trebui sa va fie daca v-ati trezi si ati constientiza in ce v-ati transformat . I

 13. FREEDOM says:

  Intre voi conducerea si restuol oamenilor nu exista nici o fraternitate sub nici o forma desi mincati cacat ca asa si pe dincolo . Nu nu exista sa ceva , voi doar traiti imbuibati si ashramisti care au creat baza materiala traiesc cu o incare ORDINARA si incatusati de 1001 de Restrictii (nu reguli ) care nu le mai permit nici sa traisca firescul vietii . Mereu ii incarcati cu 1001 de poveri ca sa ii tineti ocupati cu povestea MISA si ii remunerati cu sume mizerabile ca sa ramina legati de voi si secta voastra . Un handicapat ca cojocaru cu liceul a incalecat oameni cu studii superioare numai pe baza tupeului si nesimtirii lui crase si exemplele pot continua .Sincer imi pare rau ca nu i-am dat un in muie acestui soarece cind eram acolo . Asta nu era bun de nimic prin anii 90 si a devenit un om de afaceri si mare director dupa ce a lins cururi mai mari . Asta e purtatorul vostru de cuvint de azi . Un muncitor mediocru pe viata daca nu ar fi fost la MISA si ar fi imbirligat frati spirituali in spiritul starii de fraternitate pe care o latra MOSU non stop . Nu e nici o fraternitate , e doar o exploatare pe care ashrmaistii nu o sesizeaza ptr ca au fost spalati pe creier . Un exemplu e OTTO de la tipografie , monument de exemplar spalat pe creier . DEZAMAGITOR sa vezi mizeria numita MISA ptr care ne-am pierdut anii cei mai frumosi -tineretea .

 14. Gica says:

  @ FREEDOM
  ” vreo putere paranormala”
  Da, maha-paranoia, nu radea ca asa e. Au dus paranoia la asa culmi, ca pare o chestie paranormala.

 15. Genarul says:

  @ FREEDOM

  Bine spus.O gasca de smecheri aroganti si tupeisti.Au invatat oamenii sa se detaseze de aspectele materiale,grosiere.i-au agatat si apoi i-au sucit sa munceasca pentru ei.Si multe alte magarii.Ierarhii inversate,tampiti pusi sa conduca oameni normali,inteligenti,cu pregatire.Intaia valoare apreciata este obedienta.La misa poti sa fii cat de nesimtit,tampit si smecher,daca esti supus gastii din frunte,esti ok.Iar yoga este cam pe ultimul plan .Intai sex,bani si fandoseala.

 16. DORIN says:

  Aceeasi oameni bivolarule, buni si rai, cu aceleasi familii, cu aceleasi visuri si suferinte pe care le ai distrus cu locotenenti tai. Nu sunteti voi cu nimic diferiti din punctul asta de vedere si faptul ca orientarea religioasa inca ucide sau se sinucide in numele unui Dumnezeu care tot il zici mi se pare cea mai mare ipocrizie umana.
  Sa iti aperi religia ta si sa ameninti cu iadul omul de langa tine pentru ca nu crede ce crezi tu iarasi mi se pare o mare tampenie. La fel cum cred sefi de la misa care nu isi asuma responsabilitatea in aceasta viata pentru rezultatele lor financiare, pentru sanatatea lor, pentru relatiile de prietenie si iubire si arunca responsabilitatea pe umerii sarmanului yoghi muncitor sau unui Dumnezeu sunt niste putori lenese si ordinare sefi de la misa.

 17. DORIN says:

  Stiu ca religia este un subiect foarte sensibil LA misa si majoritatea se feresc sa spuna deschis ce simt si ce cred despre nesimntirea voastra de teama de a nu fi judecati As vrea sa iti spui si tu bivolarule parerea despre magariile tale si sa ti ceri scuze pentru faradelegile tale fata de oameni intr-un comentariu la fel, fara teama ca vei fi judecat si nu vreau sa transformam discutiile in pro sau contra si mai ales nu vreau sa vad atacuri la adresa celorlalti oameni din comunitate sau jigniri. Dar sa tii minte bivolarule ca timpul lucreaza impotriva ta

 18. DORIN says:

  Sabia atarnata deasupra capului tau, trezeste-te ca sa plangi faptele tale cu amar..Scoala-te bivolarle ticalos si lenes, care ai ingropat chipul lui Dumnezeu sadit in tine sub murdaria pacatelor. Acum e clipa pocaintei. Smereste-te ca talharul de-a dreapta si cerand mai vartos indurare, roaga-L pe Domnul sa te pomeneasca intru Imparatia Sa.

 19. DORIN says:

  ALO SECTANTU PARVENIT INCA UNA SA NU UITI SI TU SI SI UNI SPALATI PE CREIER…. NU TREBUIE SA NEO
  VARI CU FORTA PRIN MANELE RELIGIOASE si texte demente GEN >“mușcatul mâinii care te-a hrănit”..Lasa-ne ma sectantule! … PRIETENE NU VORBI TU DE CIUMA
  CIUMA ESTI TU

 20. FREEDOM says:

  Cele mai mari uscaturi din MISA sint sefii . Astia sint zero ca realizari spirituale concrete verificabile in fata a mii de oameni (gen retragerea simturiloR instantaneu si verficarea lor cu oglind la nas) si pe deasupra sint niste mizerii ca oameni : sint plini de falsitate , sint ipocriti sint tainuitori si profitori . BIBLIA ar spune ca sint niste zdrente . Nu le doresc raul , singurul lucru este ca adevarul trebuie sa iasa in fata indiferent cit de mult ar pierde MISA ca organizatie . Dar se pare ca sefii considera ca organizatia trebuie sa reziste cu orice pret si nu ca adevarul sa fie spus sus si tare acolo in mijlocul taberei . Daca in anii trecuti mai exista o anume sovaiala interioara in a ma pozitiona in adevar , azi ea nu mai este . Consider ca am facut ce trebuia fata de fiinta mea interioara . Lucrul asta sefii nu-l fac si tin cu dintii de o anumita atitudine defectuoasa desi adevarul umbla cu capul spart prin MISA . De ce au retinerea in a fi total onesti fata de realitatea faptica ce exista in organizatie de mai bine de 15 ani sau mai mult ? Nu numai pierderea avantajelor materiale si a unor pozitii pe viata ci in primul rind ar iesii la iveala total falsa imagine a lor si mitul lor ar fi spulberat iermediabil . Asta ii preocupa sa salveze . Si se bucura ca au fost achitati si oficial social au scapat . Ptr ei asta e mai important aceasta scapare la nivel social decit impactul dezamagitor pe care il transmit cursantilor cit si sutelor de fosti cursanti care au plecat . Daca au plecat da-i incolo erau uscaturi . Voi ma sinteti adevaratele ciurucuri si uscaturi nu oameni ca DORIN sau BUDES sau FERENTZ samd . Ei au facut ceva concret , au sapat km de santuri, au carat materiale si moloz , au curatat subsoluri de rahat si au mincat o mincare de 2 lei ani si ani adica si-au pierdut tineretea , timp in care voi va plimbati prin tari straine cu avionu , faceati cumparaturi si mincati la restaurant . RUSINE sa va fie . Cum poate o tuta ca aia de semna articolu despre ALEX sa il faca uscatura ? Nu e vorba doar despre ALEX ci despre toti plecatii de scirba MISA precum BUDES , FERENTZ si multi altii pe care i-am cunoscut personal si am mincat cu ei . In articolu ala imbecila aia ii scuipa pe toti acesti oameni . Tutele in general nu stiu decit sa se pisiceasca si sa stea cu pisoarele desfacute sugind in acelasi timp . Un om matur care a trait realitatea misana inca de la inceputuri si este sanatos la cap nu ar putea spune ce scrie timpita aia acolo . Dar ea e doar o pisica .

 21. frodo says:

  Bivolaru e un Stalin al spiritualitatii. el a creat limbajul de lemn misan si tot el a promovat acest sistem de discreditare al celor care se desprind de organizatie. yogaesoteric e un fel de amestec intre revista Saptamana securista si Romania Mare. Cunosc oameni neutri care cind se uita pe ye imi zic, dar site-ul asta nu are nimic de-a face cu yoga, e un site de propaganda sectara. In tabere, acest aer de secta, care nu era in anii 90 (atunci era in formare, se sapa limbajul misan) se vede cel mai bine . Acele bolboroseli de invocari de 20-30 de minute, cand multimea repeta la unison, dupa o voce de la microfon, o poezioara de adorare penibila, e cea mai jalnica forma de japa pe care am vazut-o. Acum, daca practica tot nu da mari rezultate, li se acrediteaza ideea ca se vor imbaia in energii oculte de echinoctii etc. si vor fi sustinuti magic 49 de zile de atunci incolo. Cu astfel de ienergii si imbaieri oculte se halucineaza multi din Misa, iar Bivolaru are de grija sa ramana un programator mental care, cum-necum, vrand-nevrand, cum zice el, ii tine hipnotizati in plasa. De aceea initierile lui nu se termina niciodata, mereu mai vine ceva, o galusca, dar, desigur, pentru credinciosi, totul e divin-integrat si binevenit sau vestit. E un sac de adjective mobilizatoare, ma intreb daca multi din cei care aspira catre zonele astea nu au fost decat duse de nas cu adjective pompoase si baloase. Omul misan are deja un chip aparte, de sectar new age, un fel de pocaiti, educatia lui e medie, dar are credinta ca e un om superior pentru ca a avut acces la digestiile de informatii primite la curs. Jocul asta ii prinde tot mai tare pe unii, care isi pun viata in carca maestrului, care ii trage dupa el ienigmatic.

 22. Genarul says:

  Dupa 30 de ani de “curs” maestrul din categoria bodhaka nu a reusit sa aibe nici un discipol realizat .Daca avea sigur trambitau pana acum .Asta ar mai fi compensat mizeria ,procesele,etc.DAR NU ARE.Ma intreb atunci ce fel de intelept este acesta?

 23. DORIN says:

  Religia – o frază de dânșii inventată
  Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
  Căci de-ar lipsi din inimi speranța de răsplată,
  După ce-amar muncirăți mizeri viața toată,
  Ați mai purta osânda ca vita de la plug?

  Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
  Și v-a făcut să credeți că veți fi răsplătiți…
  Nu! moartea cu viața a stins toată plăcerea –
  Cel ce în astă lume a dus numai durerea
  Nimic n-are dincolo, căci morți sunt cei muriți.

  Minciuni și fraze-i totul ce statele susține,
  Nu-i ordinea firească ce ei a fi susțin;
  Averea să le aperi, mărirea ș-a lor bine,
  Ei brațul tău înarmă ca să lovești în tine,
  Și pe voi contra voastră la luptă ei vă mân’.

  De ce să fiți voi sclavii milioanelor nefaste,
  Voi, ce din munca voastră abia puteți trăi?
  De ce boala și moartea să fie partea voastră,
  Când ei în bogăția cea splendidă și vastă
  Petrec ca și în ceruri, n-au timp nici de-a muri?

  De ce uitați că-n voi e și număr și putere?
  Când vreți, puteți prea lesne pământul să-mpărțiți.
  Nu le mai faceți ziduri unde să-nchid-avere,
  Pe voi unde să-nchidă, când împinși de durere
  Veți crede c-aveți dreptul și voi ca să trăiți.

  Ei îngrădiți de lege, plăcerilor se lasă,
  Și sucul cel mai dulce pământului i-l sug;
  Ei cheamă-n voluptatea orgiei zgomotoase
  De instrumente oarbe a voastre fiici frumoase:
  Frumsețile-ne tineri bătrânii lor distrug.

  Și de-ntrebați atuncea, vouă ce vă rămâne?
  Munca, din care dânșii se-mbată în plăceri,
  Robia viața toată, lacrimi pe-o neagră pâine,
  Copilelor pătate mizeria-n rușine…
  Ei tot și voi nimica; ei cerul, voi dureri!

  De lege n-au nevoie – virtutea e ușoară
  Când ai ce-ți trebuiește… Iar legi sunt pentru voi,
  Vouă vă pune lege, pedepse vă măsoară
  Când mâna v-o întindeți la bunuri zâmbitoare,
  Căci nu-i iertat nici brațul teribilei nevoi.

  Zdrobiți orânduiala cea crudă și nedreaptă,
  Ce lumea o împarte în mizeri și bogați!
  Atunci când după moarte răsplată nu v-așteaptă,
  Faceți ca-n astă lume să aibă parte dreaptă,
  Egală fiecare, și să trăim ca frați!

 24. DORIN says:

  Vreti ca lumea sa uite, si sa va ierte pentru tot raul pe care l-ati facut?judecata finala va veni, pentru ca trebuie sa vina. Va veni vremea cind veti deveni istorie ca s-a saturat lumea de voi..

 25. FREEDOM says:

  @GB . Nu conteaza cite tehnici ai dat ci cum te comporti , adica ar trebui impecabil , integru , perfect . In final conteaza cum te tine minte lumea nu ca ai dat tehnici de yoga . Daca cei mai intimi prieteni aleg sa te paraseasca si sa te ignore neaducind nici macar aminte ca au inceput yoga cu tine asta arata ceva . Probabil ca i-ai suparat urit pe oamenii aia daca au fost atit de brutali in a se separa si a se dezice de tine , nu ca ei ar fi fost niste zei dar totusi sa se dezica atit de radical de tine nu cred ca a fost pura rautate sau invidie din partea lor . Mai degraba au fost nedreptatiti sau super dezamagiti de ce au vazut la tine .Se spune ca vina nu e niciodata numai a unei parti ci a ambelor . Cum spuneai mai mereu : prin yoga omul se trezeste foarte mult si nu mai poate fi manipulat . Adica nici de tine . Deci e bine ca nu mai pune lumea botul la toate si sa mai trezit si nu trebuie sa te deranjeze asta si nici sa ii faci cutre sau uscaturi spirituale ptr ca nu e chiar asa . Probabil ca se vor mai trezi si altii din povestea MISA si asta e minunat . E inevitabil ca oamenii sa plece din MISA dupa un anumit numar de ani , este un semn de maturitate interioara . A sta in MISA o viata nu e tocmai sanatos ptr ca nici o organizatie nu poate elibera omul , ci numai cind esti singur cu tine insuti poti atinge . Sa prezinti plecarile din MISA ca pe ceva negativ este nedrept si lipsit de inteligenta . In realitate este o desprindere psiholgica de un grup si de un sistem care blocheaza individul . Din contra ar trebui sa-i prezinti pe cei care pleaca din scoala ta ca pe niste oameni care se maturizeaza ptr ca asta e in realitate . Cind o sa faci asta atunci o sa fie un semn ca nu te agati de oameni si nici nu le porti ranchiuna si asta ii va invata si pe cei care se comporta ca niste slugi ale tale cum sa priveasca onest lucrurile . Si nu va veti mai purta ca o secta .

 26. FREEDOM says:

  @GB .Cred ca ar trebui sa faci o conferinta cu titlul : -de ce a-ti plecat din MISA ?- daca ai fi deschis si onest , iar la aceasta conferinta sa fie invitati oameni care au plecat . Sa vezi atunci dezbatere reala si pe fata nu ce faceti voi acum acolo cind porcaiti pe absolut oricine alege sa plece punindu-i stampila demoniac . Ca tot ziceti voi ca va judeca presa si in general oamenii care nu va cunosc si va pun stampila de ciudati . Ca tot ziceti voi ca va judeca oamenii din presa care nu au locuit niciodata in ashram si nu au trait cu voi sa deci nu va cunosc dar in schimb societatea va pune din start o eticheta gresita si nedreapta . Deci cum ar venii voi invitati presa sa vina sa locuiasca in ashram ptr a se convinge de realitatea de acolo din interiorul scolii . Acum intrebare ptr tine si slugile tale : de ce crezi ca fostii cursanti nu au tras deja concluzia pe care ar trage-o INEVITABIL si presa daca ar locui vreo 15 -20 de ani pierzindu-si tineretea prin borcanele alea numite ashramuri si vazind cu proprii ei ochi de presa cum liderii se imbogatesc iar albinele care tin stupul traiesc cu portii mizerabile desi ele produc toata mierea ? Absolut aceiasi concluzie ar trage-o si presa si societatea civila si oricine mai vrei tu si slugile tale si anume .las-o moarta ca macane coane Fanica .

 27. FREEDOM says:

  Ar fi de dat publicului cursant misan citeva amanunte despre banii luati de liderii MISA de la MAREAN CARE ESTE . A r trebui sa stie toata suflarea de la curs cit mai multe amanunte din aceasta tranzactie ca sa inteleaga oamenii cum e cu detasarea fata de material . Si sa isi puna intrebarea in NUMELE CUI sa-u luat acesti bani ? Mierea este NUMAI si NUMAI ptr STOIAN si alti citiva , dar meditatiile de sustinere ptr MAREAN le face ashramistul care maninca asazisa mincare ce se da in ashram . Cind veodata o scoala spiritual a mai luat bani de la un politician folosindu-si adeptii sinceri dar naivi si punindu-i sa mediteze ptr ca un politician sa cistige alegerile? Cind sa mai auzit asa ceva ? Si ce spiritualitate mai este asta ? Pai asa , sefimea poate sa ii foloseasca pe cursanti punindu-i sa mediteze ca sa cistige la cursele de ciini . Ce treaba au astfel de combinatii cu spiritul yoga ? Ce ratacire pe liderii MISA !!!!!!! E incredibil ce au ajuns astia sa faca cu marea masa de adepti , mai ales cu ashramistii !!!!! De necrezut !

 28. Genarul says:

  Am venit la cursurile de yoga MISA pentru practica spirituala,pentru initieri si pentru a-l cunoaste pe Dumnezeu.Pana prin anul 2000 a fost destul de bine .Apoi nu am inteles ce legatura are yoga ,de care o fi,hatha,tantra ,oricare forma,cu politica,industria erotica,afacerile,cultul personalitatii,VIP-uri,show-uri,masonerie,reptilieni,extraterestri.Nu inteleg de ce atata manipulare,fanatism si minciuna intr-o “scoala spirituala”.Care este de fapt scopul acestei “scoli”?

 29. aladin says:

  genarule
  si Iisus l-a avut discipol pe Iuda, si nici nu se stie daca ceilalti apostoli s-au eliberat, si cu toate astea, Iisus e Iisus, invataturile sale is extrem de simple si eterne.

 30. genarul says:

  Aladin

  Pastrand distanta dintre Isus si GB,unde exista informatii cum ca Isus s-a implicat in politica si sex bussines?

 31. aladin says:

  genarule
  in Biblie

 32. genarul says:

  aladin

  Tu citesti ce scrii?Zice in Biblie ca Isus s-a bagat in politica si in afaceri cu femei?

 33. DORIN,DORIN,DORIN says:

  Ati furat atat de mult si taxat bietii oameni fara sa va pese macar de viata lor taraturilor..sa vedeti dezvaluiri de acum incolo.. Chiar n-aveti mila de oameni, vreti sa-i lasati saraci, sa depinda de voi …bivolarule inveti sefi ca n-ar trebui sa-i fie mila pentru oameni. NU mai bagati banii in buzunare voastre,faceti ceva pentru oamenii ca sunt saraci si bolnavi datorita ideilor voastre bolnavicioase. Bietii oameni au muncit din greu cu mainile lor oameni care mancau asa zile in sir, ani la rand pe cand voi erati burdusiti cu detoate. Voi sunteti varcolacii si draci care fura si Soarele …

 34. DORIN,DORIN,DORIN says:

  Este modul prin care multe din culte se folosesc de atasamentul emotional al unei femei pentru a o obliga sa mearga in strainatate sa danseze la bara. o sa povestim despre aceste aspecte

 35. aladin says:

  genarule
  ma faci sa cred ca n-ai citit Biblia! sau ai citit si n-ai inteles?

 36. genarul says:

  aladin

  Nu am gasit in Biblie amestecul lui Isus in politica sau profit din afaceri cu femei.Fii amabil si arata tu .

 37. DORIN,DORIN,DORIN says:

  Acest tip de afectiuni care se manifesta la CRISTINA =FOY=au gravitatea cea mai ridicata, caci marcheaza momentul in care adeptul pierde complet contactul cu realitatea, necesitand tratament specializat. Psihoza este o boala psihica, care atinge grav personalitatea subiectului, manifestandu-se in special prin tulburari ale sferei cognitive (perceptie, judecata, ratiune) si afective (umor, emotii) si necesita neaparat internarea. Totusi, aceasta grava disfunctionalitate psihica se altoieste pe o structura psihica anterioara fragila si cu inclinatii psihopatologice.

 38. DORIN,DORIN,DORIN says:

  Sinuciderile in care au fost implicate secte CA SI UN CAZ DE LA MISA, din care majoritatea au avut caracter colectiv, nu prezinta deloc aceste trasaturi; adeptii, care si-au pus capat vietii, nu traiau drame de natura celor invocate mai sus. Putem spune ca o mare parte din decizia sinucigasa se datoreaza liderului care reuseste intr-un timp extrem de scurt, sa inoculeze adeptilor justetea si sublimitatea actului sinucigas (practic Jones si-a convins adeptii in 2 ore!).

 39. DORIN,DORIN,DORIN says:

  Isteria CA SI IN CAZUL LUI DANA>este boala mentala caracterizata prin pierderea, mai mult sau mai putin grava, a functiilor nervoase, prin pierderea capacitatii de aparare a eului, pierderea controlului asupra comportamentului.Isteria este o boala foarte cunoscuta, care a fost multa vreme privita ca o consecinta a unei disfunctii si frustrari sexuale, tinand cont de manifestarile specifice ale celor atinsi de ea. in secta, indiferent de cauzele aparitiei, manifestarile isteriei sunt similare celor intalnite in alte cazuri: hiperemotovitate, irascibilitate, cresterea tensiunii arteriale, s.a.Isteria ia nastere la un anumit individ si se transmite la intregul grup, putand fi interpretata drept semn al manifestarii supranaturalului. In sanul sectei contagiunea este foarte accentuata, astfel ca comportamentele si izbucnirile unui membru se pot transmite colectivitatii.

 40. DORIN,DORIN,DORIN says:

  Nu sectele is de vina, ci oamenii care sunt prea prosti si prea fraieri si prea creduli. Daca oamenii nu ar fi prosti, nu ar mai exista asemenea prostii de culte si secte care au un singur scop: sa te uste de bani.

Leave a Reply