Probabil că toți se întreabă ce i-a apucat pe cei de la MISA, la aproape un an de la plecarea lui Alex din ashramul Pipera, să pornească o veritabilă campanie de denigrare împotriva acestuia, cu articole pe yogaesoteric și MISATV. Cu ce îi mai deranja Alex, devenit un simplu particular ?

Răspunsul l-am aflat de la o persoană care îi servește pe liderii Mișcării și care a auzit la o întâlnire de taină a acestora care este motivul real pentru care trebuie desființat public Alex Cojocaru.

Prin poziția sa de ashramist și paznic la ușile ashramului dar și ale unor lideri MISA (în timpul taberelor spirituale), Alex a aflat foarte multe lucruri, pe care cursanții obișnuiți în general nu le cunosc, iar ashramiștii le ignoră. Lucruri compromițătoare, nume, locuri, momente, evenimente, fapte scandaloase, abominabile, unele cu iz penal, care dacă ar fi date în vileag ar trimite la pușcărie jumătate din conducerea MISA.

Acesta este motivul pentru care Alex, în ultimele 12 luni de locuit în Ashram, a fost tolerat deși nu mai frecventa cursul de yoga deoarece nu avea bani să îl plătească și nici nu dorea să fie favorizat față de alți colegi la fel de săraci ca și el, primind gratuitatea care i-a fost oferită.

În ultimele luni de locuit în ashram, Alex le-a stat ca un ghimpe în coastă conducerii MISA, care a evitat un conflict deschis cu el, știindu-l capabil să meargă la poliție să îi denunțe pentru toate porcăriile pe care le făceau și le fac în continuare.

După ce Alex a plecat, liderii MISA au răsuflat ușurați că au scăpat de el și sperau în sinea lor că vor scăpa definitiv de problemă, doar doar și-o rupe gâtul și o rămâne prin munți, ducând pe lumea cealaltă cu el toate secretele pe care le știe despre MISA.

Au stat liniștiți și l-au lăsat în pace și când s-a întors după cele 100 de zile în munți, căci nu văzuseră ca Alex să se manifeste în vre-un fel împotriva conducerii MISA.

Din cele povestite de persoana care a participat la acea ședință a liderilor MISA, aceștia se aflau în alertă maximă căci aflaseră de la un “prieten” de-al lui Alex care l-a vizitat, că în ultimul an, Alex scrisese o carte voluminoasă în care dezvăluia măgăriile care se petrec în MISA. Respectivul lecturase caietele scrise de Alex (materialul brut al cărții) și înspăimântat de cele citite, dăduse fuga la șefimea din MISA, să îi avertizeze. Povestea a ajuns la Grieg, care a decis să fie declanșată o campanie de defăimare a lui Alex în ochii cursanților, o lovitură “preventivă” care să îl decredibilizeze pe Alex în avans față de publicarea cărții, astfel încât “daunele” în rândul cursanților să fie cât mai mici.

Acesta este motivul pentru care cazul lui Alex urma să fie prezentat la cursurile de yoga și la spirale, precum și în tabere, ca un “exemplu elocvent” de “uscătură spirituală” care “mușcă mâna care l-a hrănit”.

Evident, sperietura misanilor a fost prematură, căci Alex se hotărâse deja să nu mai publice cartea până nu se vor finaliza dosarele penale – pentru a nu fi învinuit ulterior că din cauza lui fac pușcărie cei din conducerea MISA în frunte cu Gregorian Bivolaru.

Prin faptul că nu a reacționat la acest atacuri și nici nu va reacționa, Alex a demonstrat încă o dată că este un om hotărât, capabil să fie consecvent până la capăt cu deciziile pe care le-a luat.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares