Cum mi-am luat fără să știu nevastă din clanul lui Jackie Chan

Cine s-ar fi gândit că nevastă-mea, care se mândrea cu adâncile ei rădăcini bucovinene dinspre ambii părinți, ar fi de fapt de sorginte tătăroaică, din neamul Chan ?

Ei bine, iată că adevărul a ieșit în final la iveală, în urma lecturilor aprofundate ale unei studioase colege, care mi-a și dezvăluit uluitorul, misteriosul și fatalul secret al numelui de familie al soției, Hîncean.

Cică pe vremea lui Ștefan cel Mare, voievodul a împroprietărit cu pământ prin Bucovina pe niște tătari care îl serveau pe el, și de ale căror servicii a fost foarte mulțumit. Aceștia au întemeiat satul Bosancea, după numele liderului lor, Bosancea. Bosâncean vine de la Bo San Cean, adi­că Bo, fiul lui Cean. Din această rădăcină Chan (se citește Cean), de altfel foarte comună și în China după invazia mongolă, se trage și neamul Hîncean, din Ciprian Porumbescu (Stupca), jud. Suceava.

Așadar, undeva, departe, în negura trecutului genealogiei sale, nevastă-mea și Jackie Chan au avut un strămoș comun, aprig, luptător, răzbătător, care le-a transmit gena asta, a Chan-ilor.

Așa că, pe această cale, transmit un avertisment serios tuturor dușmanilor mei: PĂZEA, că sunt însurat (înarmat și periculos) cu o HînChan, și nu mi-e teamă să o folosesc 🙂

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *