Despre șerpilienii de la MISA și lupta pentru putere

Mă întreabă diverse persoane și la comentarii și pe mail ce știu despre faza cu Dani Bozaru, de ce e tăvălit pe yogaesoteric cu articole în care e pus să “retracteze” galaxii întregi de volume science fiction.

Nu vreau să intru în detalii, câte ceva mi-a ajuns pe la ureche. Se pare că ar fi vorba de veșnica luptă pentru putere, în care Gregorian Bivolaru își păstrează un etern loc de bulibașă în staborul țigăniei de la MISA. Concret, cum ridică unul capul și capătă mai multă credibilitate/influență asupra cursanților, vine GB cu ceva și îi “taie ego-ul” făcându-l albie de porci, demonstrând de fapt cursanților cât de imperfect (încă) este respectivul.

Toți liderii de la MISA au trecut prin această probă de umilință, similară cu cea din masonerie, când neofitul e pus să îngenuncheze și să pune dosul unui țap împăiat.

Să facem un mic remember: cu ani de zile în urmă, Claudiu Trandafir a fost “pedepsit” pentru greșeli închipuite, fiindu-i luate facilitățile de a avea șofer la scară cu mașină de la MISA, și trebuind să ajungă la cursuri cu metroul.

Apoi Lăcrămioara, care a fost “detronată” provizoriu din funcția de trezorier al MISA în cea de simplă prestatoare de videochat prin Franța.

Nicușor Catrina și-a avut și el porția lui de umilință bivolariană servită în public, Mihai Stoian la fel. Acum a venit și rândul lui Dani, cel ce este de ani de zile compilatorul principal al cursurilor teoretice de yoga de la MISA.

Cei ce au refuzat umilirea repetată în public și tragerea pe linie moartă (Eugen Mârț, Narcis Tarcău, Simona Trandafir, Liviu Gheorghe, Virgil Călin etc.) au fost îndepărtați ca “demoniaci” și “rătăciți” de la linia trasată cu înțelepciune de luminatul conducător Bivolaru.

Problema este că s-a acumulat un gen de “înțelepciune de VIP” la care și gurul de Tărtășești ar trebui să fie atent, și pe care o rezum din spusele unei Ambărușe: “chiar dacă greșim, Grieg nu ne face nimic pentru că suntem de-ai lui”. Adică din gașcă, care știm toate dedesubturile, și nu se poate dispensa de noi. Adică, odată ce ai pătruns în cercul interior, unde se învârt banii fraierilor și secretele cu jurăminte spirituale îngrozitoare, ești “de-al lui” și nu va da niciodată pe bune în tine, indiferent pe cine neândreptățești și câte tâmpenii ai face. Acesta este motivul real pentru care liderii MISA își permit să taie și să spânzure printre cursanți, căci ei știu că în realitate Grieg nu îi va pedepsi niciodată pentru asta, ca să nu mai vorbim de a le face dreptate celor nedreptățiți de acești mici tirani.

Dacă ar fi să se judece cu dreaptă măsură scrierile fantastice ale lui Dani Bozaru, primul care ar trebui să își retracteze “profețiile” fantasmagorice este chiar taica Bivolaru, care a fost primul care a dat cep la butoiul cu bazaconii în celebrele “profeții despre noul an” care, oricât de vagi încerca moșul să le scrie, dădeau greș în totalitate, astfel că până într-un final a renunțat definitiv să mai profețească ceva la fiecare început de an.

Interesantă este însă și măsura, “remediul” găsit de iezoterici pentru a “repara” elucubrațiile bozariene. În articolul pedepsitor la adresa lui Dani Boaru, suntem anunțați că seria de articole intitulate „Problema intervenţiei extraterestre în contextul actual al omenirii” semnate de acesta urmează se fie “depublicată“. Termenul în sine nu există în limba română, fiind o inovație lingivstică, un fel de reversiune a publicării, ce vrea să ne spună că articolele respective vor fi șterse de pe site.

Însă, în publicarea articolelor respective, o vină au și cei din redacția yogaesoteric în frunte cu Gregorian Bivolaru, care au aprobat publicarea acelor materiale, dându-le girul lor.

Ori, ștergerea greșelii semnifică refuzul asumării ei, din dorința menținerii unei imagini ce se revendică perfectă, atitudine ce demonstrează că MISA nu este pregătită să își recunoască greșelile față de nimeni, cu atât mai puțin față de cititorii yogaesoteric sau cursanții MISA.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *