Cum sa golesti eficient spamul din wordpress

Aveam problema asta de ani de zile și nu îi dădeam de capăt. Akismet-ul funcționează ireproșabil și aruncă la spam toate comentariile botilor ce postează reclame pe post de commenturi.

Problema este că uneori mai dă greș și aruncă în spam și comentarii valide, ale unor persoane reale care simt nevoia să dea linkuri. Și nu puține au fost situațiile când mă trezeam cu telefoane sau mailuri de la oameni supărați că nu le apar comentariile pe site (unele destul de lungi, la care trudiseră din greu !), fiind acuzat că cenzurez “ca ăia de pe yogaesoteric”.

Și cum zilnic se adunau câteva sute de junk-commenturi în spam, pierdeam zeci de minute bune trecând prin ele și ștergându-le, pentru a culege și aproba cele câteva comentarii răzlețe din spam. Și tot scrollând pe cearceafurile de reclame interminabile, am observat că un cuvânt se repetă cu obstinație: acela de outlet. Și mi-am perfecționat metoda.

Dau căutare în mesaje cu cuvântul outlet, motorul de căutare wordpress îmi selectează toate mesajele ce conțin acest cuvânt, și le șterg direct, fără să mă mai uit prin ele. Evident, mai rământ câteva spamuri care nu au cuvântul outlet, dar prin acelea trec rapid, căci sunt de ordinul zecilor, nu sutelor, cum erau înainte.

Aviz deci comentatorilor de pe site-ul meu: nu folosiți în comentarii cuvântul outlet 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *