Aveam problema asta de ani de zile i nu i ddeam de capt. Akismet-ul funcioneaz ireproabil i arunc la spam toate comentariile botilor ce posteaz reclame pe post de commenturi.

Problema este c uneori mai d gre i arunc n spam i comentarii valide, ale unor persoane reale care simt nevoia s dea linkuri. i nu puine au fost situaiile cnd m trezeam cu telefoane sau mailuri de la oameni suprai c nu le apar comentariile pe site (unele destul de lungi, la care trudiser din greu !), fiind acuzat c cenzurez “ca ia de pe yogaesoteric”.

i cum zilnic se adunau cteva sute de junk-commenturi n spam, pierdeam zeci de minute bune trecnd prin ele i tergndu-le, pentru a culege i aproba cele cteva comentarii rzlee din spam. i tot scrollnd pe cearceafurile de reclame interminabile, am observat c un cuvnt se repet cu obstinaie: acela de outlet. i mi-am perfecionat metoda.

Dau cutare n mesaje cu cuvntul outlet, motorul de cutare wordpress mi selecteaz toate mesajele ce conin acest cuvnt, i le terg direct, fr s m mai uit prin ele. Evident, mai rmnt cteva spamuri care nu au cuvntul outlet, dar prin acelea trec rapid, cci sunt de ordinul zecilor, nu sutelor, cum erau nainte.

Aviz deci comentatorilor de pe site-ul meu: nu folosii n comentarii cuvntul outlet 🙂

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares