Strmoșii lui i-au prigonit pe legionari, Corneliu Zelea Codreanu a fost ucis la ordinul mișelesc al amantei regelui – chiar dac Mișcarea Legionar a fost unul dintre susțintorii cei mai credincioși ai regalitții din Romnia.

Iat ns c lucrurile se schimb. Aflat n vizit n Republica Moldova, n Orhei, n 18 februarie 2015, Principele Nicolae s-a fotografiat – deloc ntmpltor, n fața troiței legionare din Orhei, troiț ce l are drept figur central pe Mntuitorul Hristos crucificat, cruce peste care se afl suprapus gardul de fier, binecunoscut simbol legionar, folosit de altfel drept simbol de campanie electoral de ctre legionari n alegeri.

Dac n urm cu aproape un secol rolul Mișcrii Legionare nu a fost recunoscut de ctre Casa Regal a Romniei la adevrata sa valoare, astzi, cnd pasiunile politice ale anilor 40 s-au stins iar perspectiva istoric ne-a clarificat cu privire la mulți dintre protagoniștii acelor vremuri, astzi Casa Regal din Romnia și recunoaște prietenii și susțintorii și le aduce un pios omagiu tcut. Eu astfel interpretez gestul curajos al Principelui Nicolae, de a asocia imaginea Casei Regale cu cea a unui simbol legionar: recunoaștere, acceptare, omagiere.

Nu pot crede c gestul Principelui este unul ntmpltor sau fcut n ne-cunoștinț de cauz. Membrii familiei regalesunt instruiți de mici n cursul lecțiilor de heraldic n tainele simbolurilor, tocmai pentru a evita asocieri nedorite de imagine. Gardul de fier este un binescunoscut simbol legionar, el figurnd și pe timbrele emise n perioada accederii la guvernare a Mișcrii Legionare.

Salut gestul curajos al Principelul Nicolae și l asigur c acesta nu va fi trecut cu vederea: nici de prieteni, nici de dușmani. Dac Regalitatea, prin Rege este considerat din vechime expresia unsului lui Dumnezeu pe pmnt, ea nu poate fi dect anti-comunist. Ori, cei mai aprigi lupttori anti-comuniști din Romnia au fost legionarii.

, , , , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *