Lampa cu ultraviolete a Democrației

Cică ăia de la Lidl au băgat la ofertă un model de lampă ultravioletă pentru întărirea rapidă a ojei pe unghii. Mari tâmpiți ! Nu știu să facă afaceri ! Câți oameni își fac unghiile cu ojă ? Probabil mai puțin de jumate, dacă adunăm toți metrosexualii la femeile îngrijite, și le scădem pe lesbienele bărbătoase. Păi asta-i afacere ? Să mizezi că nu se vor mai duce la manichiură doar pentru că își pot întări oja acasă mai repede ? Coaforul și manichiura sunt locuri unde te duci să fi tratat corect, răsfățat și apreciat, chestie pe care aparatul ăla cu ultraviolete nu îl face.

Aaaa, era altceva dacă scoteau niște lămpițe cu ultraviolete mici, pe baterii, de pus la breloc, așa la mișto. Alea s-ar fi cumpărat ca pâinea caldă. S-ar fi înghesuit să cumpere toți traficanții, toți corupții și șpăgarii din România. Astăzi când cel mai mare coșmar al infractorului este flagrantul, este vitală verificarea banilor cu lampa de ultraviolentă, pentru descoperirea eventualelor marcaje cu praf luminescent sau cuvinte șugubețe gen “MITĂ”, “DNA” și mai nou “ANAF”.

Parcă văd cum s-ar înghesui la coadă la LIDL cu snopuri de brelocuțe UV aruncate în coșul de cumpărături, toată floarea politichiei românești, în frunte cu premierul… Amatori !

Căci la profesioniști, dacă îi cauți, vei găsi mereu o mică lampă ultravioletă, indispensabilă activităților de control. O vei găsi la vameși, polițiști (mai ales de rutieră), inspectori de tot felul (inclusiv ANAF !), însă dacă îi vei întreba la ce o folosesc, vor ridica din umeri și îți vor zâmbi tainic…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *