O s v dezvlui secretul celui mai longeviv traficant de pastile. Tactica lui a fost una inteligent. Nu dup metodele mafiote, cu jurminte, cod al tcerii sau ngrozirea membrilor rețelei. Doar intelligence.

A nceput prin a se mprieteni cu vre-un laborant, ceva, de la Institutul de Criminalistic, biroul de expertize substanțe narcotice. ntotdeauna exist un fțarnic acolo unde tentațiile sunt mari. Cineva trebuie s fi fost nvins de curiozitate și s fi gustat din… fructele otrvite venite pentru analize. Azi jumtate de pastiluț, mine un pic de prfuleț, la pauza de cafea un cuiuț fcut din resturile de verde rmase de la analize… Și astfel, specialistul se transform n consumator. Iar consumatorii sunt, ntotdeauna oamenii traficantului. Evident c un astfel de specialist criminalist nu e dificil de descoperit. El are o slbiciune, un pcat capital: se minte pe sine nsuși, e ipocrit. El și justific de obicei gestul de a “gusta” din fructul interzis de lege, prin nencrederea n tehnica de testare, n tehnologie.

Conștiința nu i permite s semneze expertize ce se constituie n acte de acuzare a unor prezumtivi nevinovați. Dac pastila aia nu era ce prea ? Dac era vre-un crbune medicinal sau alte medicament despre care nu s-a auzit nc ? Și atunci, Conștiința, și numai ea – a naibii, l ndeamn s consume pe furiș din mostrele aduse la analiz. Evident c n urma contactului direct cu substanța, apar impresii, experiențe. Ei bine, dintr-un impuls poetic, un strigt mut, inconștient, al celui dornic s comunice lumii preplinul resimțit de cel cruia i s-a dezvluit corola de minuni a lumii, n Rapoartele de expertiz ale unui astfel de zelos servitor al Adevrului și Justiției – apar descrieri, nuanțri, opinii de specialist ce oglindesc o anumit… intimitate cu obiectul expertizei.

Și aici intervine traficantul. De obicei prin cineva mrunt, de la arhive, care i copiaz toate rapoartele de expertiz din dosarele cu droguri. El le lectureaz și pe baza lor face profilul autorilor, apoi cnd identific ținta, lovește.

l verific pe “degusttor” s vad ce alte vicii are: brbații, femeile, jocurile de noroc, sau poate e cheltuitor și face datorii, nu conteaz ce. Fiecare dintre noi are un viciu, altfel ar fi n Cer, printre sfinți.

Apoi pregtește capcana. Dac i plac femeile, i arunc una de-a lui n cale, i-o bag n pat. Apoi, fie l apropie prin respectiva, fie i face un “flagrant”, l documenteaz cu poze și filmri și l șantajez. Dac e cheltuitor și cu datorii, traficantul i cumpr datoria și chiar l mprumut (prin interpuși, desigur). La fel și cu jocurile de noroc. Cci fiecare viciu, fiecare slbiciune e prghie, o unealt n mna unui priceput. Nu i cere s omoare pe nimeni. Ce vinde el nu omoar, deci poate dormi liniștit. i cere doar s l anunțe discret care sunt modelele de pastile, ce logouri, ce culori, ce concentrații de DMA/MDMA ies la analize. Att !

Nevinovat solicitare. De altfel, astfel de informații ar trebui poate s fie fcute publice, n scopuri statistice, evident !ns pentru traficant, informațiile astea sunt esențiale. O s enumer doar dou motive:

  1. Afl indirect dac vre-un client sau dealer de-al lui a fost prins, cci dac apare logo-ul și culoarea pastilei lui vine la analiz, e clar c undeva cineva a czut. 90% din denunțuri, flagrante și cumprri supravegheate se ntmpl din cauz c e unul care a fost prins și ca s scape mai ieftin, a sifonat rețeaua. Celelalte 10% din denunțuri ți le face concurența, dar i-a nvțat c nu e este indicat s l vnd tocmai pe el și pe ai lui. La mare risc, pedepsele sunt duble faț de riscu simplu, așa c nu prea ți permiți s greșești. La fel, oamenii sifoneaz mai ușor cnd perspectiva pedepsei e mare. Deci, cnd primește informația c au primit la analiz produsul lui, fie trage obloanele pentru o perioad, fie dubleaz msurile de siguranț, d știe pe rețea s fie atenți. sta este de altfel și unul din secretele longenvitții lui n acest bussiness. Pentru c un om avertizat este un om pe jumtate salvat !

  2. Afl ce lanseaz pe piaț concurența, la ce calitate, ca s poat fi mereu pe trend cu preferințele clienților. n plus, astfel afl din timp pe ce cartel, grupare sau rețea o s cad gaborii, și se bag din timp s ocupe piața rmas liber dup ce i ciugulește garda concurența.

Noroc ns c noi trim ntr-o lume moral, dreapt și corect, iar aceast poveste este o simpl nscocire…

CategoryUncategorized
Tags,
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares