Secretul traficantului de extazy

O să vă dezvălui secretul celui mai longeviv traficant de pastile. Tactica lui a fost una inteligentă. Nu după metodele mafiote, cu jurăminte, cod al tăcerii sau îngrozirea membrilor rețelei. Doar intelligence.

A început prin a se împrieteni cu vre-un laborant, ceva, de la Institutul de Criminalistică, biroul de expertize substanțe narcotice. Întotdeauna există un fățarnic acolo unde tentațiile sunt mari. Cineva trebuie să fi fost învins de curiozitate și să fi gustat din… fructele otrăvite venite pentru analize. Azi jumătate de pastiluță, mâine un pic de prăfuleț, la pauza de cafea un cuiuț făcut din resturile de verde rămase de la analize… Și astfel, specialistul se transformă în consumator. Iar consumatorii sunt, întotdeauna oamenii traficantului. Evident că un astfel de specialist criminalist nu e dificil de descoperit. El are o slăbiciune, un păcat capital: se minte pe sine însuși, e ipocrit. El își justifică de obicei gestul de a “gusta” din fructul interzis de lege, prin neâncrederea în tehnica de testare, în tehnologie.

Conștiința nu îi permite să semneze expertize ce se constituie în acte de acuzare a unor prezumtivi nevinovați. Dacă pastila aia nu era ce părea ? Dacă era vre-un cărbune medicinal sau alte medicament despre care nu s-a auzit încă ? Și atunci, Conștiința, și numai ea – a naibii, îl îndeamnă să consume pe furiș din mostrele aduse la analiză. Evident că în urma contactului direct cu substanța, apar impresii, experiențe. Ei bine, dintr-un impuls poetic, un strigăt mut, inconștient, al celui dornic să  comunice lumii preplinul resimțit de cel căruia i s-a dezvăluit corola de minuni a lumii, în Rapoartele de expertiză ale unui astfel de zelos servitor al Adevărului și Justiției – apar descrieri, nuanțări, opinii de specialist ce oglindesc o anumită… intimitate cu obiectul expertizei.

Și aici intervine traficantul. De obicei prin cineva mărunt, de la arhive, care îi copiază toate rapoartele de expertiză din dosarele cu droguri. El le lecturează și pe baza lor face profilul autorilor, apoi când identifică ținta, lovește.

Îl verifică pe “degustător” să vadă ce alte vicii are: bărbații, femeile, jocurile de noroc, sau poate e cheltuitor și face datorii, nu contează ce. Fiecare dintre noi are un viciu, altfel ar fi în Cer, printre sfinți.

Apoi pregătește capcana. Dacă îi plac femeile, îi aruncă una de-a lui în cale, i-o bagă în pat. Apoi, fie îl apropie prin respectiva, fie îi face un “flagrant”, îl documentează cu poze și filmări și îl șantajeză. Dacă e cheltuitor și cu datorii, traficantul îi cumpără datoria și chiar îl împrumută (prin interpuși, desigur). La fel și cu jocurile de noroc. Căci fiecare viciu, fiecare slăbiciune e pârghie, o unealtă în mâna unui priceput. Nu îi cere să omoare pe nimeni. Ce vinde el nu omoară, deci poate dormi liniștit. Îi cere doar să îl anunțe discret care sunt modelele de pastile, ce logouri, ce culori, ce concentrații de DMA/MDMA ies la analize. Atât !

Nevinovată solicitare. De altfel, astfel de informații ar trebui poate să fie făcute publice, în scopuri statistice, evident !Însă pentru traficant, informațiile astea sunt esențiale. O să enumer doar două motive:

  1. Află indirect dacă vre-un client sau dealer de-al lui a fost prins, căci dacă apare logo-ul și culoarea pastilei lui vine la analiză, e clar că undeva cineva a căzut. 90% din denunțuri, flagrante și cumpărări supravegheate se întâmplă din cauză că e unul care a fost prins și ca să scape mai ieftin, a sifonat rețeaua. Celelalte 10% din denunțuri ți le face concurența, dar i-a învățat că nu e este indicat să îl vândă tocmai pe el și pe ai lui. La mare risc, pedepsele sunt duble față de riscu simplu, așa că nu prea îți permiți să greșești. La fel, oamenii sifonează mai ușor când perspectiva pedepsei e mare. Deci, când primește informația că au primit la analiză produsul lui, fie trage obloanele pentru o perioadă, fie dublează măsurile de siguranță, dă știe pe rețea să fie atenți. Ăsta este de altfel și unul din secretele longenvității lui în acest bussiness. Pentru că un om avertizat este un om pe jumătate salvat !

  2. Află ce lansează pe piață concurența, la ce calitate, ca să poată fi mereu pe trend cu preferințele clienților. În plus, astfel află din timp pe ce cartel, grupare sau rețea o să cadă gaborii, și se bagă din timp să ocupe piața rămasă liberă după ce îi ciugulește garda concurența.

Noroc însă că noi trăim într-o lume morală, dreaptă și corectă, iar această poveste este o simplă născocire…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *